X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • paula876 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia86 wrote:
    Chyba właśnie od czekolady i ciastek. Jak na początku odrzuciło mnie od słodyczy tak że mogłyby nie istnieć a przez ostatnie 6 tygodni to jakby miało ich zabraknąć na świecie tak pochłaniałam nawet w nocy no ale pocieszam się tym że chyba zjadłam już co miałam zjeść bo od ostatniego tygodnia już mnie nie specjalnie interesują.

W sumie jak nie teraz to kiedy ;) Ja też mam parcie na słodycze ale za arbuzy mogłabym dać się pokroić :)

👩🏽‍💼 27l. 🙋🏽‍♂️35l. 👧🏼 4l.

f2w3csqv213i3mbp.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to też czekolada i ciastka :p
    W pierwszej ciąży też dużo było po słodyczach,spadło wszystko także musimy mieć nadzieję,że mimo wszystko po ciąży spadnie 🙂
    Ja jak mam ochotę to muszę i koniec , bo jak nie zjem to będę lazila w kółko i myślała a na koniec i tak zjem 🤭

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak mam ochotę to muszę, bo nie wytrzymam. Ostatnio w samochodzie zaczęłam się ślinić na myśl o 3-bicie i oczywiście musieliśmy się zatrzymać w sklepie i kupić. 😂

_Belladonna, Gdynianka41 lubią tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też faza szybkiego przybierania na wadze... przez 10 dni +2,5kg.. mam nadzieję, że później przystopuje... niedawno wyszła mi anemia w morfologii, przestałam się ograniczać, miałam jeść głównie produkty bogate w żelazo a kończy się na dodatkowej porcji ciasta :/

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Ja też jak mam ochotę to muszę, bo nie wytrzymam. Ostatnio w samochodzie zaczęłam się ślinić na myśl o 3-bicie i oczywiście musieliśmy się zatrzymać w sklepie i kupić. 😂

I to jest fajne ,jak coś chcemy to musimy to mieć i zjeść 🤭🤣🤣

Gosianka, legusta lubią tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś używa chusteczek z pampersa ale tych kokosowych ?
    Porównując jest to Aqua pure to na mokrość są podobne? I czy nie śmierdzą 😃 podobno fajnie natłuszczają

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niestety dopadło przeziębienie :( Okropny ból gardła i ucha.. Mam nadzieję, że nie zaraziłam się od mamy covidem, bo aktualnie ma pozytywny wynik testu.. Macie jakieś sposoby na ból gardła i ucha oprócz tabletek Prenalen i anginki do ucha? Do ginekologa idę dopiero w poniedziałek, mam nadzieję, że mi przejdzie, bo mnie nie będzie chciał przyjąć, a martwię się co z Małą. Chociaż od wczoraj dokazuje nieźle. Chyba po glukozie :)

Druga sprawa.. odebraliśmy dzisiaj wyniki badań krwi partnera. Grupa krwi AB RH+, ja mam A Rh-. Konflikt serologiczny. Kolejna komplikacja, bo jednak będę musiała przyjąć szczepionkę z Immunoglobuliny anty-D. Zostały mi na to tylko 2 tygodnie, lekarz powiedział, że pierwsza dawka w 28 tygodniu, kolejna po porodzie. Brała któraś z Was?

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dołączam do grona slodyczowców 😂 no po prostu muszę, bo się udusze 😂 ja przekroczyłam 60kg czyli 8 na plusie 🙈✌️

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# wrote:
    Mnie niestety dopadło przeziębienie :( Okropny ból gardła i ucha.. Mam nadzieję, że nie zaraziłam się od mamy covidem, bo aktualnie ma pozytywny wynik testu.. Macie jakieś sposoby na ból gardła i ucha oprócz tabletek Prenalen i anginki do ucha? Do ginekologa idę dopiero w poniedziałek, mam nadzieję, że mi przejdzie, bo mnie nie będzie chciał przyjąć, a martwię się co z Małą. Chociaż od wczoraj dokazuje nieźle. Chyba po glukozie :)

Druga sprawa.. odebraliśmy dzisiaj wyniki badań krwi partnera. Grupa krwi AB RH+, ja mam A Rh-. Konflikt serologiczny. Kolejna komplikacja, bo jednak będę musiała przyjąć szczepionkę z Immunoglobuliny anty-D. Zostały mi na to tylko 2 tygodnie, lekarz powiedział, że pierwsza dawka w 28 tygodniu, kolejna po porodzie. Brała któraś z Was?
    Obyś szybko wyszła z tego, ja miałam podobnie niestety skończyłam na antybiotyku i anginie ropnej a gratis pozytywny covid, chociaż mam mieszane uczucia co do wyniku bo ja miałam wszystkie objawy anginy nalot ropny na migdałach nie mogłam nawet wody pić, coś strasznego. Ja dostałam do gardła płukankę na receptę, ale z takich aptecznych polecam jeszcze Tantum Verde i robiłam płukanki z soli nic przyjemnego, ale jak trzeba. Zrób sobie shociki wiatminowe

Paati# lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    U mnie to też czekolada i ciastka :p
    W pierwszej ciąży też dużo było po słodyczach,spadło wszystko także musimy mieć nadzieję,że mimo wszystko po ciąży spadnie 🙂
    Ja jak mam ochotę to muszę i koniec , bo jak nie zjem to będę lazila w kółko i myślała a na koniec i tak zjem 🤭

Ja też😁😁😁

• Annie_ Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi nawet nie mówcie o słodyczach 🙈 właśnie zjadłam 3 naleśniki z nutella 😂 No już tak za mną chodziły. Przy okazji mój mąż chciał się nauczyć je robić żeby następnym razem moc mi samemu zrobić 🥰

Gosianka, Gdynianka41, aannkka lubią tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czekają w sobotę imieniny teściowej, także zapewne ciast do wyboru do koloru 😃 Chyba po powrocie, w poniedziałek, muszę schować wagę, bo aż strach się ważyć :D
    Na szczęście ostatnie 2 tyg to tylko +0.5 kg :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a polecacie jakieś ćwczenia na kręgosłup/rozciąganie w ciąży?
    Kurcze od dwóch dni mam taki ból pod prawą łopatką :(

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Nic mi nawet nie mówcie o słodyczach 🙈 właśnie zjadłam 3 naleśniki z nutella 😂 No już tak za mną chodziły. Przy okazji mój mąż chciał się nauczyć je robić żeby następnym razem moc mi samemu zrobić 🥰

To ja zjadłam tyle samo ale przedwczoraj. Żałuję że kupiłam ta nutellą bo wiem ,że ona jest w szafce...a zaraz nad nią w szufladzie są łyżeczki 🤣🤣🤣 i to kuźwa mądra Pani zamiast wziąć małą to wzięła ta 600g 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 18:10

Gosianka, Kasia86 lubią tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Mnie czekają w sobotę imieniny teściowej, także zapewne ciast do wyboru do koloru 😃 Chyba po powrocie, w poniedziałek, muszę schować wagę, bo aż strach się ważyć :D
    Na szczęście ostatnie 2 tyg to tylko +0.5 kg :)

Haha ja dziś się ważyłam ,na wdechu ...mówię jak coś to zgonie na powietrze 🙈🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gardła to polecam płukać woda utleniona ale taka świeża a nie wywierzała, ja jak tylko czuje że coś się dzieje to płucze i serio zawsze działa bo ona atakuje bakterie tlenowe i beztlenowe :) ale za smaczna nie jest

legusta lubi tę wiadomość

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Dziewczyny a polecacie jakieś ćwczenia na kręgosłup/rozciąganie w ciąży?
    Kurcze od dwóch dni mam taki ból pod prawą łopatką :(

Nie ... Ale może warto sie trochę pomasowac ,może źle spałaś ?
    Na mam potworny ból w odcinku lędźwiowym ,na razy to myślę czy wogole się ruszać ,wstaje z jeczeniem 😔
    Mało tego ból w pachwinach też już zostanie ..zanim rozchodze te plecy i pachwiny to wyglądam jak 🐧 w ciąży .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# wrote:

Wit C obowiązkowo , mleko z miodem - dobrze ciepłe i do wyra 😃

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak któraś z was planuje zakup laktatora Neno, to jest właśnie Neno Mare podwójny w promocji za 199 zł, ja właśnie zamówiłam, zostało jeszcze 10, a promocja trwa chyba jeszcze 2-3 h. Na stronie al.to jest od razu na głównej, zostawiam też link
    https://www.al.to/goracy_strzal

A promocję to znalazł mąż na pepperze, jestem w szoku, że w ogóle pomyślał, że się przyda. 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 18:24

Did lubi tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ