X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linadelpalina wrote:
    Ja tez zazdroszczę każdemu kto ma już osobny pokoik 💚
    My mamy salon i sypialnie, przeprowadzimy się pewnie za ponad półtorej roku
    Też zazdroszczę, Tobie również - perspektywy. My mamy takie mieszkanie na kredyt, bez perspektyw na zmianę na większe 😔 Najpierw będziemy się gnieździć we trójkę w sypialni, ale potem niestety czeka nas przeprowadzka do salonu, czego sobie nie wyobrażam.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdynianka41 wrote:
    Ja też melduję się po wizycie. 26 +1, wszystkie pomiary i przepływy prawidłowe. Mamy 1kg szczęścia w brzuszku 🥰🥰🥰

Łożysko ładnie się podnosi. Szyjka prawidłowa.

Picie tego niedobrego żelaza przyniosło super efekty  Wyniki morfologi bardzo dobre i moczu też. Jestem przeszcześliwa😍😍😍😍
    Jakie przepływy miałaś sprawdzane? Sercowe czy pępowinowe? Ja tylko na połówkowych miałam jakieś przepływy z serca i tyle, nie wiem skąd mam wiedzieć, czy te z łożyska standardowo się bada?

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, współczuję sytuacji z szpitalem. Tego się niestety obawiałam 😔 Przecież całą infrastruktura nie jest z gumy, a uchodźcom nie odmówią, bo przecież jak by to wyglądało... Zaraz zaczną się problemy ze żłobkami, przedszkolami (jakby ich wcześniej nie było)...
    Zastanawiam się czy jak wykupię położną to nie da mi to jakby pierwszeństwa w przyjęciu?

Linadelpalina lubi tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Ja polecam szukać promek na pampersy i husteczki na allegro. Z allegro smart wychodzi super cenowo. Ja jak szukam to sortuje po najniższej cenie z dostawą, wtedy wyświetla się pod każdą oferta cena za sztuke pampersa i szczerze tylko raz znalazłam w tej samej cenie w rosmanie, a też korzystam z apki i programu rosne.
    No i kurier do domu, nie noszę.
    Ja kupiłam jedno opakowanie 0, 3 opakowaia 1 - gości będę prosić o większe 2,3...
    Husteczek water wipes mam chyba 20 opakowan😂

Ja mam z 6 opakowań chusteczek i myślałam, że to dużo 🤣🤣🤣

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Domi, współczuję sytuacji z szpitalem. Tego się niestety obawiałam 😔 Przecież całą infrastruktura nie jest z gumy, a uchodźcom nie odmówią, bo przecież jak by to wyglądało... Zaraz zaczną się problemy ze żłobkami, przedszkolami (jakby ich wcześniej nie było)...
    Zastanawiam się czy jak wykupię położną to nie da mi to jakby pierwszeństwa w przyjęciu?

No niestety sytuacja się powtarza z początków pandemii, teraz osoby z Ukrainy będą leczone w pierwszej kolejności..
    Podobno Państwo płaci szpitalowi za łóżko z Ukraińcem 2x tyle co za łóżķo z Polakiem, więc nic dziwnego, że tak jest - chociaż to nie potwierdzone info, więc nie wiem czy to prawda..

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    W medeorze przyjmują też z marszu ale i nie odsyłają nikogo ... Ten szpital sobie odpuściłam bo popsuły się opinie o podobno jest " kolejna" a jak miejsc nie ma to leży się na korytarzu... Dowiedz się jeszcze ile w tym prawdy bo akurat ta informacja jest niepotwierdzona przez kilka osób.

Ale plus jest taki że jest gwarancja znieczulenia..
    No ja właśnie z dwojga złego wolałabym leżeć na korytarzu, niż nagle szukać innego szpitala, bo nie ma miejsca. Ja się nastawiałam na cesarkę i prywatna salę z mężem, ale jak tyle Ukrainek też będzie, to te prywatne sale będą normalnymi salami pewnie. ☹️

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Jakie przepływy miałaś sprawdzane? Sercowe czy pępowinowe? Ja tylko na połówkowych miałam jakieś przepływy z serca i tyle, nie wiem skąd mam wiedzieć, czy te z łożyska standardowo się bada?

Lekarz zawsze sprawdza przepływy u dzidziusia przezzastawkowe TV, MV,Ao, PA a także przepływy maciczno-łożyskowe.

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:

No właśnie...i ja myślę tak samo jak Ty ...

Ja chciałam wykupić położna również, nie daje to gwarancji ... Bynajmniej w tym szpitalu .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Polska sama ledwo dycha ekonomicznie i infrastrukturowo.. Jak
    Mamy pomagać na tak wielką skalę jak sami mamy ogromne problemy.. Przecież niedawno był covid i wiele szpitali nie przyjmowało, nie leczyli, nie robili zabiegów i przyjmowali tylko w razie zagrożenia życia..

Także współczuje Ci Domi, to jest niesprawiedliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 10:17

hchyflw1tn4nam14.png

Wysłany: 10 marca 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Też zazdroszczę, Tobie również - perspektywy. My mamy takie mieszkanie na kredyt, bez perspektyw na zmianę na większe 😔 Najpierw będziemy się gnieździć we trójkę w sypialni, ale potem niestety czeka nas przeprowadzka do salonu, czego sobie nie wyobrażam.

Ahh rozumiem :( sytuacja z nieruchomościami naprawdę jest trudna w Polsce. W ogóle w Polsce nie jest tak łatwo, kiedy porównuje do życia za granicą

hchyflw1tn4nam14.png

Wysłany: 10 marca 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:

U mnie tez tylko przepływy w serduszku sprawdzone były. Matczyno- płodowe nie były sprawdzane.
    Ponadto tutaj po polowkowym usg już nie ma żadnego planowanego l.
    Tak się cieszę, ze będę w Polsce niedługo i pójdę prywatnie..

Dziewczyny czy miałyście i macie w more regularnie sprawdzaną biocenozę pochwy?? Prewencyjne wymazy?? Nigdy nie wiadomo czy nie ma jakiejś bezobjawowej infekcji, a taka potrafi zdobić ogromne szkody. Nie kapuję czemu tutaj ignoruje ske temat 🤷‍♀️

hchyflw1tn4nam14.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się znaleźć szpital w małej miejscowości...z położna . Znieczulenie co prawda to wielka niewiadoma bo mimo wszystko zależy na którego anestezjologa trafię ( jest dwóch ) ale mam basen , gaz i jeszcze coś ale nie pamiętam. Wspomoge się piłką , ważne ,że jest położna to mnie bardzo uspokaja myślę ,że pomoże złagodzić ból inni sposobami i co najważniejsze mam zapewniona ochrona krocza i pozycję wertykalne.
    Wybrałam mniejszy szpital żeby uniknąć powtórki jak z łodzią ... Także salve podziękuję ,zmieniam o nich całkowicie zdanie niestety na gorsze ... Mam nadzieję,że wyjdzie mi to na dobre .

Limosa lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam robionej biocenozy. Jedynie jakby mnie coś niepokoiło to wtedy zrobi. Taki standardowy wymaz to chyba będzie dopiero na Gbs pod koniec ciąży.
    Ja właśnie na najbliższej wizycie będę musiała poprosić lekarza o badanie na fotelu, bo czuję się trochę 'opuchnięta'. Niby to normalne, ale człowiek zawsze musi panikować.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Oo ciekawe jak się będzie sprawował :D, ale te laktatory mają super opinie więc myślę będzie super :D

Też jestem ciekawa :) kupujesz jeszcze jakieś butelki ze smoczkiem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na każdej wizycie jestem "tam" badana, jeśli dr widzi zapalenie dostaję leki na infekcje, posiew miałam tylko raz robiony, po tym jak w cytologii wyszedł stan zapalny.

Domi, fajnie, że masz już alternatywę :) może w tym mniejszym szpitalu będzie nawet lepiej... Ja dopiero będę robić plan porodu, jeszcze do końca nie wiem co i jak 😉

• paula876 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jeśli można to chętnie do Was dołączę :) To moja 2 ciąża mam już 4,5 letnią córeczkę ale ze względu na długie starania jakoś dopiero po połówkowych zaczęłam czuć się w tej ciąży pewniej :)
    Teraz będzie synek i termin na 27.06

Gosianka, legusta, Limosa, _Belladonna, Gdynianka41, aannkka, Kasia86, Did lubią tę wiadomość

👩🏽‍💼 27l. 🙋🏽‍♂️35l. 👧🏼 4l.

f2w3csqv213i3mbp.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Ja na każdej wizycie jestem "tam" badana, jeśli dr widzi zapalenie dostaję leki na infekcje, posiew miałam tylko raz robiony, po tym jak w cytologii wyszedł stan zapalny.

Domi, fajnie, że masz już alternatywę :) może w tym mniejszym szpitalu będzie nawet lepiej... Ja dopiero będę robić plan porodu, jeszcze do końca nie wiem co i jak 😉

Ja też jeszcze nie mam planu porodu 🙂 tylko z grubsza obgadalam z położna co i jak i na co się przygotować jeśli chodzi o szpital 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdynianka41 wrote:
    Lekarz zawsze sprawdza przepływy u dzidziusia przezzastawkowe TV, MV,Ao, PA a także przepływy maciczno-łożyskowe.
    Hmmm, u mnie na wizytach na pakiet tylko sprawdza palcem szyjkę i czy serce bije przez USG brzuszne, prywatnie to samo plus ostatnio pomiary główka+kość udowa+brzuszek+waga (ale nie wiem czy to nie efekt przypomnienia o wynikach pappy)...
    Jeszcze miałam teraz przeprawę z echem serca, bo koleżanka mi powiedziała, że w przypadku złych wyników badań prenatalnych przysługuje echo serca płodu. Mi wyszło bardzo duże ryzyko z biochemii (trisomia 1:60), lekarka prywatna potwierdziła, że powinnam była dostać skierowanie na prenatalnych, lekarz z prenatalnych mnie olał, bo USG dobre. I nie wiem czy on ściemnia (a przecież nie daje ze swoich pieniędzy), czy takie są wytyczne i w przy opisanym przez koleżankę lekarze działało na wyrost. Jeszcze jak się okazuje przysługiwała mi konsultacja genetyka, a ja dostałam tylko informację, że mogę sie umówić jeśli jestem zainteresowana, wywnioskowałam że odpłatnie... Chore ,e wszystkieego trezba pilnować, a potem ludzie się dziwią, że się nie ufa lekarzom.
    Biocenozy nikt mi nie robił.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja z tego co teraz czytam to też dużo badań nie miałam , w pierwszej ciąży też nie miałam i gdyby nie to forum to nawet nie wiedziałabym o ich istnieniu 🤣
    Ogólnie to ja odniosłam wrażenie że mój lekarz prowadzący " obrósł w piórka " czas nie czuje się tak jakbym chodziła prywatnie i tak zastanawiam się ,że w razie w np musiałby być mus szybkiego USG nie mialabym szans na to.
    Zostaje u niego tylko dlatego,że zostały mi dwie max trzy wizyty do porodu także już nie będę szukała innego ale chyba po porodzie już zacznę chodzić gdzie indziej.
    Fakt faktem że ma bardzo dużo pacjentek ,ale jestem zdania że jeśli nie wyrabia to bierze się ich mnie . Jednak opieka prywatna to powinna być różnica m.in właśnie pomoc w razie wypadku . A tu zawsze jak coś się działo to byłam kierowana na szpital...bądź do rodzinnego 🤔 fakt ,że na pytanie kazde zawsze odp mam ,wizyta trwa długo bo 30-40 min to taki minimum . Ale czegoś tu brakuje .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Też jestem ciekawa :) kupujesz jeszcze jakieś butelki ze smoczkiem?
    Kupiłam mała suavinex pro spread joy :D zobaczymy czy mała będzie chciała czasem zjeść z butli 😂

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ