X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczk@ wrote:
    A ja dziś do pokoju małego uszyłam nowe zasłonki i powiesiłam, już tylko musimy kupić dywanik, skręcić łóżeczko :) ale i same zasłonki mnie cieszą
    Zazdroszcze 😍 ja zanim zrobie pokoik dla malego to pewnie ze 2 lata mina...

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zazdroszczę każdemu kto ma już osobny pokoik 💚
    My mamy salon i sypialnie, przeprowadzimy się pewnie za ponad półtorej roku

hchyflw1tn4nam14.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linadelpalina wrote:
    Ja tez zazdroszczę każdemu kto ma już osobny pokoik 💚
    My mamy salon i sypialnie, przeprowadzimy się pewnie za ponad półtorej roku
    My to pokoik mamy ale...zanim uporzadkujemy ta graciarnie to troche minie 🙈 najwiekszym problemem sa rowery bo nie bedzie gdzie ich schowac...

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Gosianka Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero będziemy zaczynać budowę, więc też moje dziecię poczeka trochę na swój pokój. 🤷🏻‍♀️

thgfs65gnrco3vzr.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    My to pokoik mamy ale...zanim uporzadkujemy ta graciarnie to troche minie 🙈 najwiekszym problemem sa rowery bo nie bedzie gdzie ich schowac...

My mamy podobne, graciarnia :D
    Co prawda bez rowerów, ale z moim biurkiem, monitorem, suszarką na pranie i całą resztą :D

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my mamy dom także mamy miejsce chociaż też przed nami jeszcze budowa budynku gospodarcz go :) ale mamy czas

• Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też melduję się po wizycie. 26 +1, wszystkie pomiary i przepływy prawidłowe. Mamy 1kg szczęścia w brzuszku 🥰🥰🥰

Łożysko ładnie się podnosi. Szyjka prawidłowa.

Picie tego niedobrego żelaza przyniosło super efekty  Wyniki morfologi bardzo dobre i moczu też. Jestem przeszcześliwa😍😍😍😍

legusta, Misiaa, Annie_, ewe90, aannkka, _Belladonna, Daisy_87, Muflonek, Gosianka, Kasia86, Limosa lubią tę wiadomość

• Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdynianka41 super wieści gratulacje :)

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja muszę się wyżalić... Jak pisałam dzwoniłam do szpitala aby umówić się na wizytę kwalifikacyjna do porodu no i powiedzieli mi ,że przyjmą tylko stałe pacjentki ...
    Dziś czytam post ,że Pani z Ukrainy szuka szpitala do porodu i ktoś polecił ten szpital i napisał ,że Panie z Ukrainy są przyjmowane z marszu do porodu.... nawet wizyty kwalifikacjynych nie muszą mieć . Wiecie co ,zrobiło mi się cholernie przykro ... Bardzo chciałam tam rodzic , miałam tam już wybraną położna . Od dziś znowu stres związany z porodem .
    Dlaczego w tej sytuacji maja takie podjescie do Nas i jesteśmy odsuwane na drugi plan ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 20:08

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak z innej paczki, też nie możecie się już doczekać porodu? 😁 skompletowałam juz wyprawke i tylko pozostało czekać, tak bardzo nie mogę się doczekać naszego pierwszego spotkania, zwłaszcza że to nasz pierwszy bejb 🥰 ofc gdyby sam poród można było przewinąć 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Dziewczyny ja muszę się wyżalić... Jak pisałam dzwoniłam do szpitala aby umówić się na wizytę kwalifikacyjna do porodu no i powiedzieli mi ,że przyjmą tylko stałe pacjentki ...
    Dziś czytam post ,że Pani z Ukrainy szuka szpitala do porodu i ktoś polecił ten szpital i napisał ,że Panie z Ukrainy są przyjmowane z marszu do porodu.... nawet wizyty kwalifikacjynych nie muszą mieć . Wiecie co ,zrobiło mi się cholernie przykro ... Bardzo chciałam tam rodzic , miałam tam już wybraną położna . Od dziś znowu stres związany z porodem .
    Dlaczego w tej sytuacji maja takie podjescie do Nas i jesteśmy odsuwane na drugi plan ???

Już wydali decyzję, że nie przyjmują!? 😑🤨
    Jeszcze trochę czasu jest, sytuacja z Ukrainkami może się zmienić, teraz jest największy natłok... nie powinni tak ..

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi bardzo mi przykro :( niestety domyslalam sie ze tak wlasnie moze byc...moze sprobuj jeszcze raz zadzwonic np. za kilka dni?

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Już wydali decyzję, że nie przyjmują!? 😑🤨
    Jeszcze trochę czasu jest, sytuacja z Ukrainkami może się zmienić, teraz jest największy natłok... nie powinni tak ..

Myślę ,że przez najbliższe dwa czy trzy MSC się nie zmieni skoro już taka decyzję podjęli .
    Szkoda bo powinno być tak jak do tej pory , powinni nas traktować na równo . Są trzy sale i rzeczywiście odsyłali gdy sale były zajęte i to rozumiem ale teraz skreślają na starcie ...

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Domi bardzo mi przykro :( niestety domyslalam sie ze tak wlasnie moze byc...moze sprobuj jeszcze raz zadzwonic np. za kilka dni?

Dziś rozmawiałam już z położna z innego szpitala...fajnie bo jest bliżej o 30 km ale niestety na znieczulenie mam bardzo małe szanse... Okazało się ,że położna znajoma to jest kolejny plus . Ale to ,że znieczulenia nie dostanę to az paraliżuje mnie ....

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do porodu to tak ,chciałabym już tego stworka przytulić . Chciałabym mieć za sobą już to i chociażby leżeć na sali poporodowej . Przyspieszymy jakoś ten czas 🙈❤️
    Dziś zamówiła mama mi kokon dla małego oczywiście wzór do kompletu, załatwiła ta położna 🥰

_Belladonna lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    A co do porodu to tak ,chciałabym już tego stworka przytulić . Chciałabym mieć za sobą już to i chociażby leżeć na sali poporodowej . Przyspieszymy jakoś ten czas 🙈❤️
    Dziś zamówiła mama mi kokon dla małego oczywiście wzór do kompletu, załatwiła ta położna 🥰
    Ojjj ja tez juz bym chciala go przytulic i poczuc...uwierzyc w to ze...po prostu jest obok mnie...poki co ciezko mi jakos to sobie wyobrazic,zwizualizowac..porodu sie nie boje,mialam juz cc i wiem co mnie czeka, jedyne co mnie martwi to to aby nie miec znowu komplikacji podczas operacji..

_Belladonna, aannkka lubią tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• aannkka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Może jeszcze do czerwca się coś zmieni :/ ale fakt lepiej szukać czegoś awaryjnie, słabo trochę...

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Dziewczyny ja tak z innej paczki, też nie możecie się już doczekać porodu? 😁 skompletowałam juz wyprawke i tylko pozostało czekać, tak bardzo nie mogę się doczekać naszego pierwszego spotkania, zwłaszcza że to nasz pierwszy bejb 🥰 ofc gdyby sam poród można było przewinąć 🤣
    Ogólnie tak, chce zobaczyć jak będzie malutka wyglądać 😍 przytulić i poczuć to ciepłe ciałko ❤️

_Belladonna, Daisy_87 lubią tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Ojjj ja tez juz bym chciala go przytulic i poczuc...uwierzyc w to ze...po prostu jest obok mnie...poki co ciezko mi jakos to sobie wyobrazic,zwizualizowac..porodu sie nie boje,mialam juz cc i wiem co mnie czeka, jedyne co mnie martwi to to aby nie miec znowu komplikacji podczas operacji..
    Już tak niewiele Ci zostało ❤️ ja wiem, że tym razem to wszystko zakończy się szczęśliwie dla was ❤️

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra właśnie zrobiłam ogromne zamowienie na allegro 😂 rożek, kokon pampersy, ręczniczki itd serce bolało jak przeszło do płatności 😂 jeszcze aptekę muszę ogarnąć i walizkę
    Potem zostanie fotelik wózek i łóżeczko tak tak wiem że od dupy strony 😂😂😂
    Wzięłam też laktator neno bella twin jestem go mega ciekawa czy się sprawdzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 21:28

Did lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ