X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczk@ wrote:
    A ja dziś do pokoju małego uszyłam nowe zasłonki i powiesiłam, już tylko musimy kupić dywanik, skręcić łóżeczko :) ale i same zasłonki mnie cieszą
    Zazdroszcze 😍 ja zanim zrobie pokoik dla malego to pewnie ze 2 lata mina...

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zazdroszczę każdemu kto ma już osobny pokoik 💚
    My mamy salon i sypialnie, przeprowadzimy się pewnie za ponad półtorej roku

hchyflw1tn4nam14.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linadelpalina wrote:
    Ja tez zazdroszczę każdemu kto ma już osobny pokoik 💚
    My mamy salon i sypialnie, przeprowadzimy się pewnie za ponad półtorej roku
    My to pokoik mamy ale...zanim uporzadkujemy ta graciarnie to troche minie 🙈 najwiekszym problemem sa rowery bo nie bedzie gdzie ich schowac...

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Gosianka Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero będziemy zaczynać budowę, więc też moje dziecię poczeka trochę na swój pokój. 🤷🏻‍♀️

thgfs65gnrco3vzr.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    My to pokoik mamy ale...zanim uporzadkujemy ta graciarnie to troche minie 🙈 najwiekszym problemem sa rowery bo nie bedzie gdzie ich schowac...

My mamy podobne, graciarnia :D
    Co prawda bez rowerów, ale z moim biurkiem, monitorem, suszarką na pranie i całą resztą :D

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my mamy dom także mamy miejsce chociaż też przed nami jeszcze budowa budynku gospodarcz go :) ale mamy czas

• Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też melduję się po wizycie. 26 +1, wszystkie pomiary i przepływy prawidłowe. Mamy 1kg szczęścia w brzuszku 🥰🥰🥰

Łożysko ładnie się podnosi. Szyjka prawidłowa.

Picie tego niedobrego żelaza przyniosło super efekty  Wyniki morfologi bardzo dobre i moczu też. Jestem przeszcześliwa😍😍😍😍

legusta, Misiaa, Annie_, ewe90, aannkka, _Belladonna, Daisy_87, Muflonek, Gosianka, Kasia86, Limosa lubią tę wiadomość

• Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdynianka41 super wieści gratulacje :)

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja muszę się wyżalić... Jak pisałam dzwoniłam do szpitala aby umówić się na wizytę kwalifikacyjna do porodu no i powiedzieli mi ,że przyjmą tylko stałe pacjentki ...
    Dziś czytam post ,że Pani z Ukrainy szuka szpitala do porodu i ktoś polecił ten szpital i napisał ,że Panie z Ukrainy są przyjmowane z marszu do porodu.... nawet wizyty kwalifikacjynych nie muszą mieć . Wiecie co ,zrobiło mi się cholernie przykro ... Bardzo chciałam tam rodzic , miałam tam już wybraną położna . Od dziś znowu stres związany z porodem .
    Dlaczego w tej sytuacji maja takie podjescie do Nas i jesteśmy odsuwane na drugi plan ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 20:08

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak z innej paczki, też nie możecie się już doczekać porodu? 😁 skompletowałam juz wyprawke i tylko pozostało czekać, tak bardzo nie mogę się doczekać naszego pierwszego spotkania, zwłaszcza że to nasz pierwszy bejb 🥰 ofc gdyby sam poród można było przewinąć 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Dziewczyny ja muszę się wyżalić... Jak pisałam dzwoniłam do szpitala aby umówić się na wizytę kwalifikacyjna do porodu no i powiedzieli mi ,że przyjmą tylko stałe pacjentki ...
    Dziś czytam post ,że Pani z Ukrainy szuka szpitala do porodu i ktoś polecił ten szpital i napisał ,że Panie z Ukrainy są przyjmowane z marszu do porodu.... nawet wizyty kwalifikacjynych nie muszą mieć . Wiecie co ,zrobiło mi się cholernie przykro ... Bardzo chciałam tam rodzic , miałam tam już wybraną położna . Od dziś znowu stres związany z porodem .
    Dlaczego w tej sytuacji maja takie podjescie do Nas i jesteśmy odsuwane na drugi plan ???

Już wydali decyzję, że nie przyjmują!? 😑🤨
    Jeszcze trochę czasu jest, sytuacja z Ukrainkami może się zmienić, teraz jest największy natłok... nie powinni tak ..

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi bardzo mi przykro :( niestety domyslalam sie ze tak wlasnie moze byc...moze sprobuj jeszcze raz zadzwonic np. za kilka dni?

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Już wydali decyzję, że nie przyjmują!? 😑🤨
    Jeszcze trochę czasu jest, sytuacja z Ukrainkami może się zmienić, teraz jest największy natłok... nie powinni tak ..

Myślę ,że przez najbliższe dwa czy trzy MSC się nie zmieni skoro już taka decyzję podjęli .
    Szkoda bo powinno być tak jak do tej pory , powinni nas traktować na równo . Są trzy sale i rzeczywiście odsyłali gdy sale były zajęte i to rozumiem ale teraz skreślają na starcie ...

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Domi bardzo mi przykro :( niestety domyslalam sie ze tak wlasnie moze byc...moze sprobuj jeszcze raz zadzwonic np. za kilka dni?

Dziś rozmawiałam już z położna z innego szpitala...fajnie bo jest bliżej o 30 km ale niestety na znieczulenie mam bardzo małe szanse... Okazało się ,że położna znajoma to jest kolejny plus . Ale to ,że znieczulenia nie dostanę to az paraliżuje mnie ....

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do porodu to tak ,chciałabym już tego stworka przytulić . Chciałabym mieć za sobą już to i chociażby leżeć na sali poporodowej . Przyspieszymy jakoś ten czas 🙈❤️
    Dziś zamówiła mama mi kokon dla małego oczywiście wzór do kompletu, załatwiła ta położna 🥰

_Belladonna lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    A co do porodu to tak ,chciałabym już tego stworka przytulić . Chciałabym mieć za sobą już to i chociażby leżeć na sali poporodowej . Przyspieszymy jakoś ten czas 🙈❤️
    Dziś zamówiła mama mi kokon dla małego oczywiście wzór do kompletu, załatwiła ta położna 🥰
    Ojjj ja tez juz bym chciala go przytulic i poczuc...uwierzyc w to ze...po prostu jest obok mnie...poki co ciezko mi jakos to sobie wyobrazic,zwizualizowac..porodu sie nie boje,mialam juz cc i wiem co mnie czeka, jedyne co mnie martwi to to aby nie miec znowu komplikacji podczas operacji..

_Belladonna, aannkka lubią tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• aannkka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Może jeszcze do czerwca się coś zmieni :/ ale fakt lepiej szukać czegoś awaryjnie, słabo trochę...

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Dziewczyny ja tak z innej paczki, też nie możecie się już doczekać porodu? 😁 skompletowałam juz wyprawke i tylko pozostało czekać, tak bardzo nie mogę się doczekać naszego pierwszego spotkania, zwłaszcza że to nasz pierwszy bejb 🥰 ofc gdyby sam poród można było przewinąć 🤣
    Ogólnie tak, chce zobaczyć jak będzie malutka wyglądać 😍 przytulić i poczuć to ciepłe ciałko ❤️

_Belladonna, Daisy_87 lubią tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Ojjj ja tez juz bym chciala go przytulic i poczuc...uwierzyc w to ze...po prostu jest obok mnie...poki co ciezko mi jakos to sobie wyobrazic,zwizualizowac..porodu sie nie boje,mialam juz cc i wiem co mnie czeka, jedyne co mnie martwi to to aby nie miec znowu komplikacji podczas operacji..
    Już tak niewiele Ci zostało ❤️ ja wiem, że tym razem to wszystko zakończy się szczęśliwie dla was ❤️

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra właśnie zrobiłam ogromne zamowienie na allegro 😂 rożek, kokon pampersy, ręczniczki itd serce bolało jak przeszło do płatności 😂 jeszcze aptekę muszę ogarnąć i walizkę
    Potem zostanie fotelik wózek i łóżeczko tak tak wiem że od dupy strony 😂😂😂
    Wzięłam też laktator neno bella twin jestem go mega ciekawa czy się sprawdzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 21:28

Did lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ