Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
_Belladonna wrote:Orzeszki, łupiny... nie wiem o co chodzi 🤣😃😃
To baza tak? Przykładowo, jeśli chce avionaut pixel, to kupuje do tego bazę,a co potem jak dziecko podrośnie? Nowa baza? Czy większy fotelik do tej bazy?
A baza to po prostu baza. Jest wygodna, bo wspinasz do isofixu i na to fotelik się wklikuje. Ale można też na pasy montować fotelik bez bazy.
Nam od razu pokazywał pan w sklepie jaki jest kolejny fotelik na tą samą bazę, zazwyczaj pasuje 1-2.
Polecam sklep 8 gwiazdek, odbiorą Ci do samochodu i przymierzą z bazą i bez. Ale zakup proponuję już w innym miejscu, my kupiliśmy taniej o 400 zł niż u nich._Belladonna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jeszcze co do fotelikow to Wam powiem co nam mowil sprzedawca w sklepie,osobiscie ze to ma sens a ja wczesniej o tym w ogole nie pomyslalam...a mianowicie zeby kupowac foteliki w kolorze a nie czarne bo w razie wypadku czy cokolwiek to te kolorowe lepiej widac w razie gdyby wylecialy z auta albo cos..no i jak ktos ma przyciemniane szyby to tez podobno kolorowe lepiej sie sprawdzaja...my kupilismy czerwony
_Belladonna lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Łupina to ten pierwszy fotelik z reguły 0-13 kg orzeszek nigdy nie słyszałam, ale może gdzieś się tak mówi
Co do avionaut to nie trzeba kupować bazy z tym, że to ogromna wygoda, bo idziesz z dzidziusiem do auta w zasadzie jednym ruch i fotelik zamontowany, baza wyda z siebie dźwięk kiedy wepnie się fotelik ale żeby móc zamontować bazę potrzebny jest system isofix w aucie co do bezpieczeństwa to niea różnicy czy będziecie owijać fotelik pasem samochodowym czy będzie na bazie. Ja wiem, że muszę mieć, bo dwa razy dziennie wychodzę po dzieci i to ciągłe owijanie to bym się zajechała. Co do następnego fotelika to ja dla Leona dalej korzystam z bazy, ale fotelik ma większy dokladnie Avionaut aerofix rwf Soft Line. Póki co młody ma 2.5 roku full miejsca
Co jeszcze mogę podpowiedzieć to polecam lusterko jeżeli podróżujecie same z bombelkiem, bo świetnie widać czy maluch śpi i czy wszystko jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 21:51
_Belladonna lubi tę wiadomość
-
Co do fotelikow, ja mam cybex z bazą isofix, obrotowa. Super nam się sprawdza, teraz dokupiliśmy fotelik większy do bazy i git.
Może i te orzeszki nie są do końca zdrowe, ale bezpieczne. A wogole to fizjo nam mowila że do 6 meisiecy to, o ile można, dłużej niż 30 min nie zaleca przewozić dziecka.
My mamy termometr do ucha Brauna. Najpierw kupiliśmy ten bezdodytkowy, pieniądze wyrzucone w bloto. Ten Brauna, fakt ze kosztuje, ale mega się sprawdza. Polecam szczerze😊 -
Daisy ja tez slyszalam ze z maluszkami najlepiej nie jezdzic autem za dlugo i juz mnie strasznie stresuje ze bede muslala jechac z noworodkiem ze 3h.. na szczescie moj fotelik mozna rozlozyc do pozycji lezacej wiec zrobimy przerwe i go rozlozymy zeby troche odpoczal...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Alano wrote:Dziewczyny, a jakie macie kurtki na wiosnę, które mieszczą brzuch? Szukam i szukam i nic
Limosa lubi tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
nick nieaktualny
-
ak tak czytam Wasze rozkminy na temat fotelika to cieszę się, że nie mamy auta 🤪 tutaj w NL wygodnie się żyje bez auta, w ogóle długo byłam w szoku jak widziałam te miliony rowerów wszędzie. Wszyscy na rowerach. Ludzie mają takie wagony z przodu, w których wożą dzieci. Nie raz widziałam przedszkolanki, miały po 3-4 dzieci w dużym wagonie z przodu i tyle samo w wagonie z tyłu 😅
Ja nie mam już ani jednego stanika, w który się mieszczę. Szczęśliwa, ze przyszły dzisiaj dwa so mnie, polecane już z funkcją karmienia. I 80E za małe kupię taka przedłużkę moze pomoże, bo chyba miseczki dobre. Ale chyba jeszvze biust będzie rósł?? To już sama nie wiem, większego rozmiaru już u nich nie ma ehh
Byłam dzisiaj na dodatkowym usg (bo na połówkowym główka była mniejsza, w normie, ale chcieli skontrolować czy rośnie). No i rośnie wszystko pięknie, ale główka dalej o tydzień do tylu. Ale mówią ze to ok.. I ona tak nisko baaardzo leży, echoskopistka nawet mówiła. I dlatego chyba czuję ciągły ucisk na pęcherz 🤪
Macie wybrane imiona? Ja mam cała listw, ale żadne nie trafia do mnie w 100%. Partner mówi, ze będzie w stanie cokolwiek zdecydować jak już zobaczy bebe 😅 -
Ja kupiłam na zimę kurtkę ciążową bo moja normalna była dość dopasowana. Nie jest jakaś strasznie gruba, więc pewnie będę w niej dalej chodzić tylko już bez swetra. W razie czego mam taki płaszczyk bez żadnego zapięcia, to go będę nosiła jak już się zrobi cieplej. Nie chcę inwestować w kolejną kurtkę na chwilę. W tamtym roku do maja zimową czasem nosiłam, bo przecież tak zimno było i nagle upały. Może i w tym roku tak się szybko pogoda zmieni. 😀
-
Alano wrote:Dziewczyny, a jakie macie kurtki na wiosnę, które mieszczą brzuch? Szukam i szukam i nic
Nie mam na wiosnę , chodzę w zimowej w jednej się jeszcze dopinam a w drugiej chodzę już w rozpiętej 🤣
Na wiosnę nie kupuje nic ,też uważam że bez sensu na miesiąc .
Najlepiej spraWdza się kardigany na ten czas ,ja mam dwa jak będzie mało to dokupie bo w takim to będę chodziła 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Linadelpalina wrote:ak tak czytam Wasze rozkminy na temat fotelika to cieszę się, że nie mamy auta 🤪 tutaj w NL wygodnie się żyje bez auta, w ogóle długo byłam w szoku jak widziałam te miliony rowerów wszędzie. Wszyscy na rowerach. Ludzie mają takie wagony z przodu, w których wożą dzieci. Nie raz widziałam przedszkolanki, miały po 3-4 dzieci w dużym wagonie z przodu i tyle samo w wagonie z tyłu 😅
Ja nie mam już ani jednego stanika, w który się mieszczę. Szczęśliwa, ze przyszły dzisiaj dwa so mnie, polecane już z funkcją karmienia. I 80E za małe kupię taka przedłużkę moze pomoże, bo chyba miseczki dobre. Ale chyba jeszvze biust będzie rósł?? To już sama nie wiem, większego rozmiaru już u nich nie ma ehh
Byłam dzisiaj na dodatkowym usg (bo na połówkowym główka była mniejsza, w normie, ale chcieli skontrolować czy rośnie). No i rośnie wszystko pięknie, ale główka dalej o tydzień do tylu. Ale mówią ze to ok.. I ona tak nisko baaardzo leży, echoskopistka nawet mówiła. I dlatego chyba czuję ciągły ucisk na pęcherz 🤪
Macie wybrane imiona? Ja mam cała listw, ale żadne nie trafia do mnie w 100%. Partner mówi, ze będzie w stanie cokolwiek zdecydować jak już zobaczy bebe 😅
Mamy imię do którego przekonana nie jestem 🙈
AlexLinadelpalina lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
U nas bedzie Bartek
Aannkka kciuki za wizyte! ✊
Ja wczoraj dostalam od znajomej kosz Mojzesza i teraz mam juz chyba wszystko:)
Milego dnia dziewczyny!Linadelpalina lubi tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
U nas będzie Aleksandra, chyba, że jeszcze nagle jakieś imię się nam spodoba.
Ja dziś na krzywej.. Pierwsze pobranie za mną, napoju Bogów jeszcze nie piłam. Ale za to już jestem taka głodna, że nie potrafię przestać myśleć o jedzeniu 😌
Edit: już po, nie było tak źle. Teraz tylko czekanie..
Mam pytanie, bo pisałyście o termometrach. Ma któraś taki? Termometr bezdotykowy Braun BNT400. Opinie ma niby pozytywne, ale jak to w praktyce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 07:48
Daisy_87 lubi tę wiadomość
-
Paati# wrote:U nas będzie Aleksandra, chyba, że jeszcze nagle jakieś imię się nam spodoba.
Ja dziś na krzywej.. Pierwsze pobranie za mną, napoju Bogów jeszcze nie piłam. Ale za to już jestem taka głodna, że nie potrafię przestać myśleć o jedzeniu 😌
Edit: już po, nie było tak źle. Teraz tylko czekanie..
Mam pytanie, bo pisałyście o termometrach. Ma któraś taki? Termometr bezdotykowy Braun BNT400. Opinie ma niby pozytywne, ale jak to w praktyce?
Ja byłam głodna ale po wypiciu tej glukozy później nawet śniadanie ciężko było zjeść 😆😆
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔