X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszosci 💐

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś z okazji dnia kobiet kupiłam sobie już staniki do karmienia, zamówiłam wyprawkę z apteki i chyba już będę gotowa żeby spakować torbę do szpitala bo to już będzie wszystko :)

aannkka, Misiaa, _Belladonna, Gdynianka41 lubią tę wiadomość

• Annie_ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego ❤️
    A ja z okazji dnia kobiet zabrałam się za pierwsza cześć prania 😂 wiec przychodzę do was z aktualizacja pieluch z pepco (3-pak) i action (tez chyba potrójnie pakowane)
    No wiec wrzucę wam zdjęcia ale ode mnei to te z pepco to porażka. Obie są wyprane i potem wysuszone w suszarce bębnowej. Ta z pepco zwinęła się jak widać i zrobiła się z niej szmatka która rozprasowac to cud. A przynajmniej dla mnie bez siły obecnie. Ta z action całkowicie inna. Mniej się pogniotła a i wysprasowanie jej to dosłownie chwilka. No i te wzory 🥰

85ad3a87965e8cefmed.jpg

46d111b663bc818bmed.jpg

d3b1da140526d2abmed.jpg

a7e8bc9e3a1c5cb6med.jpg

aannkka, Gdynianka41 lubią tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Kobietki, dużo sił i wytrwałości do porodu i po, abyśmy zawsze były szczęśliwe, spełnione i dumne ze swoich pociech🌹🌻🌹🌻🌹

U mnie od poniedziałku i nadal też szał zakupowy. W gemini zostawilam ponad 500 zł na te wszystkie duperele apteczne do szoitala, zamówiłam 3 koszule całe rozpinane i szlafrok, otulacz tulik z vinted, kocyki, torbo plecak do wózka, itd. Poszedł któryś tysiąc...

Został mi przewijak i pampersy oraz trochę ciuszków, ale powoli zbieram. Nawet coś tam z vinted wyhaczyłam fajne Sweterki i bluzy jak nówki. Jestem trochę spokojniejsza...

Zazdroszczę, że już pakujecie torbę do szpitala. Mam zamiar pranie, prasowanie i pakowanie ogarnąć dopiero w kwietniu jak już będę znała ten pierwszy termin do szpitala.

Ona_89', Daisy_87, _Belladonna lubią tę wiadomość

Did
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przyszły mi dzisiaj dwie paczki - fotelik z bazą, a druga to taki miszmasz - miałam do wykorzystania 150 zł na megaurwisie, a nic tam mnie nie porwało jakoś, więc zamówiłam parasol do wózka, uchwyt na kubek, mufki na zimę i lusterko do fotelika do samochodu. Czeka na mnie jeszcze jakaś paczka w paczkomacie, ale za cholercie nie wiem co to, budyniowy mózg robi swoje...🤦🏻‍♀️
    A no i wczoraj odebrałam zamówienie z Rossmanna, wykorzystałam ten rabat 40% 'dla Ukrainy' i kupiłam waterwipes, było 18 paczek i tyle zamówiłam. Teraz żałuję, że nie wzięłam też innych rzeczy, które były dostępne w tej promocji... A kod niestety tylko jednorazowy.
    Na początku się wahałam, czy korzystać z tego kuponu dla siebie, ale uznałam, że Rossmann i tak zarobi na tym, więc szkoda nie skorzystać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 14:49

Did lubi tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do budyniowego mózgu wstawiłam dzisiaj ciasteczka do piekarnika i... dopiero smród spalenizny mi o nich przypomniał 😅

Gosianka lubi tę wiadomość

Did
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was zmaga się z żylakami w ciąży?

202206271756.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Dzień dobry kobiety! Poczytuje Was, ale dzieje się znowu u mnie... Odezwę się jak złapie oddech.
    Wpadłam życzyć nam wszystkim w dniu Kobiet aby ten wyjątkowy czas w jakim jestesmy był dla Nas łaskawy, dużo sił, radości na codzień, wytrwałości i miłości od swoich drugich połówek ❤️

Mam nadzieję,że z Tobą i maleństwem wszystko ok?

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Muflonek Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja dzisiaj po wizycie. Wszystko jest ok, szew trzyma, mam się starać odpoczywać i dbać o siebie. Maluch rośnie, ma ponad 500g ale podobno będzie drobniejszy niż brat. No i jeśli wszystko będzie ok to rozwiązanie będzie w 38 TC. Też muszę jeszcze popatrzeć, czego mi brakuje. Ale to już chyba niewiele. Raczej rzeczy apteczne i może coś jeszcze w mniejszym rozmiarze.
    Dziewczyny wszystkiego naj 🥳

ewe90, Limosa, Gosianka, legusta lubią tę wiadomość

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Mi przyszły mi dzisiaj dwie paczki - fotelik z bazą, a druga to taki miszmasz - miałam do wykorzystania 150 zł na megaurwisie, a nic tam mnie nie porwało jakoś, więc zamówiłam parasol do wózka, uchwyt na kubek, mufki na zimę i lusterko do fotelika do samochodu. Czeka na mnie jeszcze jakaś paczka w paczkomacie, ale za cholercie nie wiem co to, budyniowy mózg robi swoje...🤦🏻‍♀️
    A no i wczoraj odebrałam zamówienie z Rossmanna, wykorzystałam ten rabat 40% 'dla Ukrainy' i kupiłam waterwipes, było 18 paczek i tyle zamówiłam. Teraz żałuję, że nie wzięłam też innych rzeczy, które były dostępne w tej promocji... A kod niestety tylko jednorazowy.
    Na początku się wahałam, czy korzystać z tego kuponu dla siebie, ale uznałam, że Rossmann i tak zarobi na tym, więc szkoda nie skorzystać.

To i tak wzięłaś więcej ... Ja wzięłam 3pak chusteczek i jedna paczkę pampersów dla malucha . Babcia miała też na swojej aplikacji to wzięłam 2 pak chusteczek i żel pod prysznic dla starszaka
    Najlepsze że były i te żele z musteli i przecież więcej chusteczek ...ja nie wiem jak ja to zrobiłam .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, nieeee, tylko nie żeby czas jeszcze przyspieszył 😱 Ja nie nadążę że wszystkim!

Dziewczyny, i ja dołączę się do życzeń. Wszystkiego najlepszeo! 💐 I żeby te nasze dzieciaczki majowo-czerwcowo-lipcowe urodziły się sprawnie, bez komplikacji i były zdrowe 🙂 A dla nas pokładów cierpliwości i czasu dla siebie 🙂

_Belladonna, Gdynianka41 lubią tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love22 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was zmaga się z żylakami w ciąży?
    Ja od ponad tygodnia mam wylew pod kolanem i dalej na łydce żylaka - za tydzień idę na wizytę do gin to pogadam z nim o tym.

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj patrzyłam na ceny pampersów Pampers Premium Care 1 i tak:
    w rossmanie są za ok 44zł
    w Carrefour ok 48zł
    allegro ok 52zł.

Wiecie w jakiej cenie można je złapać podczas promocji, ewentualnie po ile są w innych sklepach?

I procedura
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • legusta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również przyłączam się do życzeń, wszystkiego dobrego dla Was! 🤩🌹

Apropo zakupów to miałam do wykorzystania bon na 250 zł na zalando, zamówiłam dwie koszule do karmienia i biustonosz - wszystko do zwrotu 🙈
    Z finalsale zamówiłam też dwa biustonosze do karmienia i też pójdą do zwrotu, jeden rozmiar jest ok ale fason bez szału a drugi totalnie nie mój rozmiar...
    A już myślałam, że chociaż koszule i biustonosze będę mieć z głowy... Chyba w końcu zamówię z dolcesonno, ale nie wiem czy od razu nie wziąć dwóch różnych rozmiarów, żeby przymierzyć i zły odesłać 🤔

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Domi, nieeee, tylko nie żeby czas jeszcze przyspieszył 😱 Ja nie nadążę że wszystkim!

Dziewczyny, i ja dołączę się do życzeń. Wszystkiego najlepszeo! 💐 I żeby te nasze dzieciaczki majowo-czerwcowo-lipcowe urodziły się sprawnie, bez komplikacji i były zdrowe 🙂 A dla nas pokładów cierpliwości i czasu dla siebie 🙂

Ale jak przyspieszy czas to i my też przyspieszymy 🤣🤣🤣🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja również przyłączam się do życzeń, wszystkiego dobrego dla Was! 🤩🌹

Apropo zakupów to miałam do wykorzystania bon na 250 zł na zalando, zamówiłam dwie koszule do karmienia i biustonosz - wszystko do zwrotu 🙈
    Z finalsale zamówiłam też dwa biustonosze do karmienia i też pójdą do zwrotu, jeden rozmiar jest ok ale fason bez szału a drugi totalnie nie mój rozmiar...
    A już myślałam, że chociaż koszule i biustonosze będę mieć z głowy... Chyba w końcu zamówię z dolcesonno, ale nie wiem czy od razu nie wziąć dwóch różnych rozmiarów, żeby przymierzyć i zły odesłać 🤔

Weź rozmiar większa niż mówiłaś przed ciążą 🙂 nawet jak będzie trochę luźna to nie szkodzi ( dlatego ja brałam proste wtedy nie widać ) to i tak nie na długo ,ja swoje po porodzie sprzedaje także nie szaleje . Kupię za 100 a sprzedam za 40...
    Także ja kupilam tańsze ,w sumie to tylko w szpitalu a domu to wiadomo już na luzie o cycka można wyjąć bez krepacji a mąż będzie zadowolony 🤣🤣🤣 biedaki i tak przez miesiąc czy półtora będą mogli tylko patrzeć😆🙈

A tak na serio naprawdę mysle,że rozmiar większa będzie ok ,lepiej luźniejsza niż za ciasna 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie potraktuj te pieluchy zelazkiem to sie rozprostuja... ja z tymi z pepco mialam to samo i stwierdzilam ze w ogole nke bede ich uzywala dla malego a wezme sobie do wycierania kurzy albo w stanik wsadze do spania bo pamietam ze wkladki w nocy nie dawaly u mnie rady...

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż ja się boje co będzie z moimi po praniu ,mogłam jedna chociaż uprać i sprawdzić tak to bym więcej z tego sklepu wzięła ...a wszystko a pudłach więc sprawdzę dopiero w kwietniu 🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się biorę za pranie dopiero w kwietniu, nawet nie przejrzałam jeszcze pudeł z ciuszkami od siostry, po majówce planuję zakupy z apteki (żeby termin ważności był jak najdłuższy). Brakuje mi jeszcze przewijaka, prześcieradeł, pampersów i innych artykułów higienicznych. ach no i jeszcze torby do szpitala nie kupiłam :D
    Najważniejsze, że w niedzielę kupiliśmy wózek dla małej! Także będzie czym wozić dupkę :D

I procedura
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • legusta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Weź rozmiar większa niż mówiłaś przed ciążą 🙂 nawet jak będzie trochę luźna to nie szkodzi ( dlatego ja brałam proste wtedy nie widać ) to i tak nie na długo ,ja swoje po porodzie sprzedaje także nie szaleje . Kupię za 100 a sprzedam za 40...
    Także ja kupilam tańsze ,w sumie to tylko w szpitalu a domu to wiadomo już na luzie o cycka można wyjąć bez krepacji a mąż będzie zadowolony 🤣🤣🤣 biedaki i tak przez miesiąc czy półtora będą mogli tylko patrzeć😆🙈

A tak na serio naprawdę mysle,że rozmiar większa będzie ok ,lepiej luźniejsza niż za ciasna 🙂

Właśnie te z zalando brałam rozmiar większy niż noszę a topię się nawet w ramionach... krótki rękaw sięga mi łokci 😆 ja nie planuję sprzedawać, bo przyda się na kolejną ciążę :) także zrobie zwrot z zalando i jak pojawi się rozmiar mniejszy to zakupię, bo na razie brak :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ