X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszosci 💐

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś z okazji dnia kobiet kupiłam sobie już staniki do karmienia, zamówiłam wyprawkę z apteki i chyba już będę gotowa żeby spakować torbę do szpitala bo to już będzie wszystko :)

aannkka, Misiaa, _Belladonna, Gdynianka41 lubią tę wiadomość

• Annie_ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego ❤️
    A ja z okazji dnia kobiet zabrałam się za pierwsza cześć prania 😂 wiec przychodzę do was z aktualizacja pieluch z pepco (3-pak) i action (tez chyba potrójnie pakowane)
    No wiec wrzucę wam zdjęcia ale ode mnei to te z pepco to porażka. Obie są wyprane i potem wysuszone w suszarce bębnowej. Ta z pepco zwinęła się jak widać i zrobiła się z niej szmatka która rozprasowac to cud. A przynajmniej dla mnie bez siły obecnie. Ta z action całkowicie inna. Mniej się pogniotła a i wysprasowanie jej to dosłownie chwilka. No i te wzory 🥰

85ad3a87965e8cefmed.jpg

46d111b663bc818bmed.jpg

d3b1da140526d2abmed.jpg

a7e8bc9e3a1c5cb6med.jpg

aannkka, Gdynianka41 lubią tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Kobietki, dużo sił i wytrwałości do porodu i po, abyśmy zawsze były szczęśliwe, spełnione i dumne ze swoich pociech🌹🌻🌹🌻🌹

U mnie od poniedziałku i nadal też szał zakupowy. W gemini zostawilam ponad 500 zł na te wszystkie duperele apteczne do szoitala, zamówiłam 3 koszule całe rozpinane i szlafrok, otulacz tulik z vinted, kocyki, torbo plecak do wózka, itd. Poszedł któryś tysiąc...

Został mi przewijak i pampersy oraz trochę ciuszków, ale powoli zbieram. Nawet coś tam z vinted wyhaczyłam fajne Sweterki i bluzy jak nówki. Jestem trochę spokojniejsza...

Zazdroszczę, że już pakujecie torbę do szpitala. Mam zamiar pranie, prasowanie i pakowanie ogarnąć dopiero w kwietniu jak już będę znała ten pierwszy termin do szpitala.

Ona_89', Daisy_87, _Belladonna lubią tę wiadomość

Did
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przyszły mi dzisiaj dwie paczki - fotelik z bazą, a druga to taki miszmasz - miałam do wykorzystania 150 zł na megaurwisie, a nic tam mnie nie porwało jakoś, więc zamówiłam parasol do wózka, uchwyt na kubek, mufki na zimę i lusterko do fotelika do samochodu. Czeka na mnie jeszcze jakaś paczka w paczkomacie, ale za cholercie nie wiem co to, budyniowy mózg robi swoje...🤦🏻‍♀️
    A no i wczoraj odebrałam zamówienie z Rossmanna, wykorzystałam ten rabat 40% 'dla Ukrainy' i kupiłam waterwipes, było 18 paczek i tyle zamówiłam. Teraz żałuję, że nie wzięłam też innych rzeczy, które były dostępne w tej promocji... A kod niestety tylko jednorazowy.
    Na początku się wahałam, czy korzystać z tego kuponu dla siebie, ale uznałam, że Rossmann i tak zarobi na tym, więc szkoda nie skorzystać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 14:49

Did lubi tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do budyniowego mózgu wstawiłam dzisiaj ciasteczka do piekarnika i... dopiero smród spalenizny mi o nich przypomniał 😅

Gosianka lubi tę wiadomość

Did
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was zmaga się z żylakami w ciąży?

202206271756.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Dzień dobry kobiety! Poczytuje Was, ale dzieje się znowu u mnie... Odezwę się jak złapie oddech.
    Wpadłam życzyć nam wszystkim w dniu Kobiet aby ten wyjątkowy czas w jakim jestesmy był dla Nas łaskawy, dużo sił, radości na codzień, wytrwałości i miłości od swoich drugich połówek ❤️

Mam nadzieję,że z Tobą i maleństwem wszystko ok?

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Muflonek Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja dzisiaj po wizycie. Wszystko jest ok, szew trzyma, mam się starać odpoczywać i dbać o siebie. Maluch rośnie, ma ponad 500g ale podobno będzie drobniejszy niż brat. No i jeśli wszystko będzie ok to rozwiązanie będzie w 38 TC. Też muszę jeszcze popatrzeć, czego mi brakuje. Ale to już chyba niewiele. Raczej rzeczy apteczne i może coś jeszcze w mniejszym rozmiarze.
    Dziewczyny wszystkiego naj 🥳

ewe90, Limosa, Gosianka, legusta lubią tę wiadomość

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Mi przyszły mi dzisiaj dwie paczki - fotelik z bazą, a druga to taki miszmasz - miałam do wykorzystania 150 zł na megaurwisie, a nic tam mnie nie porwało jakoś, więc zamówiłam parasol do wózka, uchwyt na kubek, mufki na zimę i lusterko do fotelika do samochodu. Czeka na mnie jeszcze jakaś paczka w paczkomacie, ale za cholercie nie wiem co to, budyniowy mózg robi swoje...🤦🏻‍♀️
    A no i wczoraj odebrałam zamówienie z Rossmanna, wykorzystałam ten rabat 40% 'dla Ukrainy' i kupiłam waterwipes, było 18 paczek i tyle zamówiłam. Teraz żałuję, że nie wzięłam też innych rzeczy, które były dostępne w tej promocji... A kod niestety tylko jednorazowy.
    Na początku się wahałam, czy korzystać z tego kuponu dla siebie, ale uznałam, że Rossmann i tak zarobi na tym, więc szkoda nie skorzystać.

To i tak wzięłaś więcej ... Ja wzięłam 3pak chusteczek i jedna paczkę pampersów dla malucha . Babcia miała też na swojej aplikacji to wzięłam 2 pak chusteczek i żel pod prysznic dla starszaka
    Najlepsze że były i te żele z musteli i przecież więcej chusteczek ...ja nie wiem jak ja to zrobiłam .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, nieeee, tylko nie żeby czas jeszcze przyspieszył 😱 Ja nie nadążę że wszystkim!

Dziewczyny, i ja dołączę się do życzeń. Wszystkiego najlepszeo! 💐 I żeby te nasze dzieciaczki majowo-czerwcowo-lipcowe urodziły się sprawnie, bez komplikacji i były zdrowe 🙂 A dla nas pokładów cierpliwości i czasu dla siebie 🙂

_Belladonna, Gdynianka41 lubią tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love22 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was zmaga się z żylakami w ciąży?
    Ja od ponad tygodnia mam wylew pod kolanem i dalej na łydce żylaka - za tydzień idę na wizytę do gin to pogadam z nim o tym.

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj patrzyłam na ceny pampersów Pampers Premium Care 1 i tak:
    w rossmanie są za ok 44zł
    w Carrefour ok 48zł
    allegro ok 52zł.

Wiecie w jakiej cenie można je złapać podczas promocji, ewentualnie po ile są w innych sklepach?

I procedura
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • legusta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również przyłączam się do życzeń, wszystkiego dobrego dla Was! 🤩🌹

Apropo zakupów to miałam do wykorzystania bon na 250 zł na zalando, zamówiłam dwie koszule do karmienia i biustonosz - wszystko do zwrotu 🙈
    Z finalsale zamówiłam też dwa biustonosze do karmienia i też pójdą do zwrotu, jeden rozmiar jest ok ale fason bez szału a drugi totalnie nie mój rozmiar...
    A już myślałam, że chociaż koszule i biustonosze będę mieć z głowy... Chyba w końcu zamówię z dolcesonno, ale nie wiem czy od razu nie wziąć dwóch różnych rozmiarów, żeby przymierzyć i zły odesłać 🤔

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Domi, nieeee, tylko nie żeby czas jeszcze przyspieszył 😱 Ja nie nadążę że wszystkim!

Dziewczyny, i ja dołączę się do życzeń. Wszystkiego najlepszeo! 💐 I żeby te nasze dzieciaczki majowo-czerwcowo-lipcowe urodziły się sprawnie, bez komplikacji i były zdrowe 🙂 A dla nas pokładów cierpliwości i czasu dla siebie 🙂

Ale jak przyspieszy czas to i my też przyspieszymy 🤣🤣🤣🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja również przyłączam się do życzeń, wszystkiego dobrego dla Was! 🤩🌹

Apropo zakupów to miałam do wykorzystania bon na 250 zł na zalando, zamówiłam dwie koszule do karmienia i biustonosz - wszystko do zwrotu 🙈
    Z finalsale zamówiłam też dwa biustonosze do karmienia i też pójdą do zwrotu, jeden rozmiar jest ok ale fason bez szału a drugi totalnie nie mój rozmiar...
    A już myślałam, że chociaż koszule i biustonosze będę mieć z głowy... Chyba w końcu zamówię z dolcesonno, ale nie wiem czy od razu nie wziąć dwóch różnych rozmiarów, żeby przymierzyć i zły odesłać 🤔

Weź rozmiar większa niż mówiłaś przed ciążą 🙂 nawet jak będzie trochę luźna to nie szkodzi ( dlatego ja brałam proste wtedy nie widać ) to i tak nie na długo ,ja swoje po porodzie sprzedaje także nie szaleje . Kupię za 100 a sprzedam za 40...
    Także ja kupilam tańsze ,w sumie to tylko w szpitalu a domu to wiadomo już na luzie o cycka można wyjąć bez krepacji a mąż będzie zadowolony 🤣🤣🤣 biedaki i tak przez miesiąc czy półtora będą mogli tylko patrzeć😆🙈

A tak na serio naprawdę mysle,że rozmiar większa będzie ok ,lepiej luźniejsza niż za ciasna 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie potraktuj te pieluchy zelazkiem to sie rozprostuja... ja z tymi z pepco mialam to samo i stwierdzilam ze w ogole nke bede ich uzywala dla malego a wezme sobie do wycierania kurzy albo w stanik wsadze do spania bo pamietam ze wkladki w nocy nie dawaly u mnie rady...

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż ja się boje co będzie z moimi po praniu ,mogłam jedna chociaż uprać i sprawdzić tak to bym więcej z tego sklepu wzięła ...a wszystko a pudłach więc sprawdzę dopiero w kwietniu 🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się biorę za pranie dopiero w kwietniu, nawet nie przejrzałam jeszcze pudeł z ciuszkami od siostry, po majówce planuję zakupy z apteki (żeby termin ważności był jak najdłuższy). Brakuje mi jeszcze przewijaka, prześcieradeł, pampersów i innych artykułów higienicznych. ach no i jeszcze torby do szpitala nie kupiłam :D
    Najważniejsze, że w niedzielę kupiliśmy wózek dla małej! Także będzie czym wozić dupkę :D

I procedura
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • legusta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Weź rozmiar większa niż mówiłaś przed ciążą 🙂 nawet jak będzie trochę luźna to nie szkodzi ( dlatego ja brałam proste wtedy nie widać ) to i tak nie na długo ,ja swoje po porodzie sprzedaje także nie szaleje . Kupię za 100 a sprzedam za 40...
    Także ja kupilam tańsze ,w sumie to tylko w szpitalu a domu to wiadomo już na luzie o cycka można wyjąć bez krepacji a mąż będzie zadowolony 🤣🤣🤣 biedaki i tak przez miesiąc czy półtora będą mogli tylko patrzeć😆🙈

A tak na serio naprawdę mysle,że rozmiar większa będzie ok ,lepiej luźniejsza niż za ciasna 🙂

Właśnie te z zalando brałam rozmiar większy niż noszę a topię się nawet w ramionach... krótki rękaw sięga mi łokci 😆 ja nie planuję sprzedawać, bo przyda się na kolejną ciążę :) także zrobie zwrot z zalando i jak pojawi się rozmiar mniejszy to zakupię, bo na razie brak :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ