Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
ewe90 wrote:Wasze maleństwa też tak brykają w brzuchu, czy tylko moja tak łobuzuje? Są dni, że czuję ją co chwilę. 🙈
Mnie od paru dni bardziej boli brzuch od dołu, nie wiem czy to norma czy za dużo się ruszam - miałam prowadzić oszczędny tryb, z racji nisko położonego łożyska, a my teraz remontujemy sypialnię i sporo robię (nie mówię tu o dźwiganiu oczywiście), sprzątam, itp....
Ja też czasem odczuwam bóle brzucha od dołu , nie mam pojęcia od czego to zależy . Czasem są a czasem nie ...myślę,że to też zaczyna się bo coraz więcej do dźwigania 😃
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Linadelpalina wrote:Dziewczyny, a jak Wasze samopoczucie psychiczne? Ja cały 2gi trymestr czułam się wspaniale. Pełna energii, radości i spokoju. Latałam nad ziemią. Budziłam się i zasypiałam przepełniona szczęściem i pozytywnym nastawieniem. Serio, aż tak nigdy nie miałam.
A teraz wchodząc w 3ci trymestr, z dnia na dzień, bez wyraźnego powodu dopadły mnie depresyjny nastrój i często lękowe uczucia. Wczoraj byłam na jazzowym koncercie (spokojnie, głownie starsi ludzie 60+,miejsca siedzące, z przyjaciółmi)i dostałam ataku paniki ☹️🤷♀️ Poprzedzony złym samopoczuciem fizycznym.
Nie wiem czy to chwilowy ogromny spadek nastroju czy już takie inne hormony 3go trymestru?
Ja tak totalnie nie mam, tzn. nie mam spadku humoru, energii itd. Nie licząc pierwszych dwóch miesięcy, to może z 5 dni miałam gorszy nastrój, ale to chyba normalne No i gdyby nie ciut większy brzuch to nikt nawet by nie wiedział, że jestem w ciąży 😅 Mnie na razie nic nie boli i nie odczuwam tej ciąży jakoś źle, nawet brzuch nie przeszkadza jakoś bardzo
Limosa chyba chodziło o kwalifikacje do cięcia cesarskiego. Jeśli ma być cc to trzeba w danym szpitalu umówić się wcześniej Przy sn jedziesz jak się akcja zacznie.Linadelpalina lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
nick nieaktualnyLinadelpalina wrote:No właśnie z tego co słyszę naokoło to dzieci są aktywne, szaleją etc. A ja mam serio spokojne bebe i tez się tym martwie czy to aby jednak normalne..
Ale ja we wszystkim doszukuje sie anomalii. Jak wieczorem baaarfzo sie rusza to tez myśle, ze moze coś nie tak 🤷♀️🙈
A może masz takie ułożenie łożyska i dziecka, że wydaje ci się mega spokojne? Ja czuję ruchy mojego tak jakby delikatne ślizgniecia i puknięcia pod skóra, z kolei moja mama skarżyła się że mój brat przez pół ciąży kopal ja po zebrach i wątrobie🤣
A mój bobas najbardziej jest aktywny między 23 a 1 w nocy, będzie nocna Sowa a co!😅Linadelpalina lubi tę wiadomość
-
Domi93 wrote:Jeśli ktoś mnie puszcza w kolejce to negatywne 🙈🙈
Ale są i te przyjemne z uśmiechami 🙂
To mnie nikt jeszvze nie przepuścił w kolejce..
Raz miły kierowca autobusu poprosił aby zrobić mj miejsce
A to takie przyjemne gesty, ja zawsze ustępowałam starszym i ciężarnym miejsca w autobusie czy kolejce -
Hej laski co do ruchów to ja mam wrażenie, że moje dziecko nie śpi 🙈 ona ciągle kopie czy stoję czy siedzę i to moooocno 😂 w środę mam wizytę zobaczymy ile to waży
-
Domi93 wrote:Ja też czasem odczuwam bóle brzucha od dołu , nie mam pojęcia od czego to zależy . Czasem są a czasem nie ...myślę,że to też zaczyna się bo coraz więcej do dźwigania 😃
-
Na mnie ostatnio starsza babka nakrzyczała jak stałam w kolejce do bankomatu że mam usiaść i koniec..choc wolalam postac bo mnie mega odcinek ledzwiowy boli ale na nic byly moje tlumaczenia wiec czy chcialam czy nie usiadlam bo sie darla jakby ja poparzylo... jutro ide zalozyc tejpy mam nadzieje ze pomoga:)
A co do szalenstw to u mnie Bartek najbardziej sie uruchamia ok 22:30 i urzadza sobie impreze tak do miedzy 2-4 rano... w ciagu dnia tez go czuje ale nie jakos mocno i czesto.. no i o 6:40 mam codziennie pobudke juz nawet niw musze ustawiac budzila bo tak mnie kopieLinadelpalina, Ona_89' lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Muflonek wrote:A te bóle, które odczuwacie to czy to takie uczucie jak na okres? Bo ja właśnie mam mniej więcej raz dziennie takie uczucie okresowe i troszkę jakby twardszy dół brzucha, ale to przez chwilę i zaraz mija. I zastanawiam się, czy to jest ok? W poprzedniej ciąży tego nie miałam, a teraz jestem przewrażliwiona przez tę szyjkę
Nie , to właśnie czuję tylko podczas chodzenia.
Nie da się opisać co to za ból ...
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Linadelpalina wrote:To mnie nikt jeszvze nie przepuścił w kolejce..
Raz miły kierowca autobusu poprosił aby zrobić mj miejsce
A to takie przyjemne gesty, ja zawsze ustępowałam starszym i ciężarnym miejsca w autobusie czy kolejce
Zdarzyło się kilka razy 🙂
Raz nawet otworzono dla mnie kasę... miło,ale spojrzenia ludzi i ta złość to naprawdę...
Ja też zawsze przepuszczalam kobiety w ciąży , z małymi dziećmi tak samo puszczałam w kolejce.
Ale zazwyczaj spotykam się z odwróceniem wzroku .
Jak to fajnie wygląda jak każdy w kolejce się rozgląda a gdy podejdę nagle każdy na baczność i bez ruchu oczywiście głowy nie drgną 🤣🤣🤣🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Ja tam wchodze czesto w kolejke i mowie ze mam pierwszenstwo..jakos tak wole przebywac jak najmniej wsrod ludzi wiec korzystam z tego prawa kiedy tylko moge:)24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Misiaa wrote:Ja tam wchodze czesto w kolejke i mowie ze mam pierwszenstwo..jakos tak wole przebywac jak najmniej wsrod ludzi wiec korzystam z tego prawa kiedy tylko moge:)
Ja oprócz laboratorium to tak nie zrobiłam .
A to w markecie również mamy prawo pierwszeństwa?
Myślałam ,że to tylko dobra wola kasjerki bądź ludzi stojących w kolejce
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Ja oprócz laboratorium to tak nie zrobiłam .
A to w markecie również mamy prawo pierwszeństwa?
Myślałam ,że to tylko dobra wola kasjerki bądź ludzi stojących w kolejce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 14:13
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Ja też dopiero ostatnio skorzystałam w labie z prawa pierwszeństwa bo duża kolejka była. Poza tym wszyscy mówią, że mam mały brzuch, a zimowe ubrania jeszcze go maskują, więc w innych miejscach nawet nie próbowałam korzystać z przywilejów.
Generalnie cieszę się, że wiosna idzie i będzie można zmienić buty, bo po posiłku już ciężko buty wiązać 🤣Linadelpalina lubi tę wiadomość
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Moje dziecko też szalone jakieś, urządza sobie imprezy w brzuchu. Czasem cały dzień ją czuję i chyba nie śpi wtedy wcale albo jakieś krótkie drzemki. Przed wczoraj to całą noc się rzucała, co się przebudziłam, żeby się na drugi bok obrócić, to nie mogłam zasnąć już, bo mnie tak kopała.
Mężowi to ja już czasem zabieram rękę z brzucha, bo jak trzyma to nie przestaje kopać dłuuugo.
Też macie uczucie jakby od środka brzuch był obolały? Mam wrażenie, że tymi kopniakami mi robi jakieś siniaki od środka...
My zamawiamy zakupy w Carrefour tą opcją drive, że się odbiera na parkingu, więc w kolejkach nie stoję. Ale raz mąż w Biedronce zapytał o kasę dla kobiet w ciąży, to nam otworzyli od razu tą kasę z pierwszeństwem. Tak to korzystamy z samoobsługowych, bo tam nie ma kolejek raczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 14:26
-
Majeczk@ wrote:Paati nie u nas nie muszę się umawiać, muszę być rano i tyle
Mnie chyba nic by w takim przypadku nie zmotywowało, żeby tam pójść
Mam do Was pytanie, skuszona pozytywnymi opiniami o koszulach z Dolce Sonno chcę je zamówić, ale jaki wybrać rozmiar? Przed ciążą nosiłam S, czy M wystarczy? jak myślicie ? Jak zamawiałyście? Ciężko określić jak będę wyglądać za 3 miesiące, a już chciałabym zamówić, żeby skreślić z listy. -
Misiaa wrote:w kazdej aptece jest pierwszenstwo, w labie, w sklepie(ale tutaj patrze na kasy pierwszenstwa), w urzedzie, w rejestracji do lekarza.. w lidlu ostatnio kasjerka mnie sama poprosila do kasy,nie powiem mile to bylo;)
A ja ostatnio w US stałam w kolejce z 30 min 🤦
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Matko dziewczyny czy któraś też tak ja jak aż trzęsie się na widok słodyczy ?
No ja bym jadła wszystko...dziś w sklepie to musiałam się bardzo powstezy aby nie kupić , w domu jak mam chęć to łapie jabłko bądź banana ale kuźwa ciągle o nich myślę .
Są dni kiedy mogłoby ich nie być ale jak mnie najdzie to już jest kaplica 🤦
Normalnie boje się wejść na wagę ,lekarz to mnie na kwaśne jabłko ubije jak przytyłam ...
Najgorsze ,że mam chęć na papierosa no aż w szoku jestem ,że po takim czasie ( rzuciłam od razu po pozytywnym teście ) myślałam ,że już do tego nie wrócę po porodzie a tu taki obrót ? No tego to się nie spodziewalam 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 15:13
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Matko dziewczyny czy któraś też tak ja jak aż trzęsie się na widok słodyczy ?
No ja bym jadła wszystko...dziś w sklepie to musiałam się bardzo powstezy aby nie kupić , w domu jak mam chęć to łapie jabłko bądź banana ale kuźwa ciągle o nich myślę .
Są dni kiedy mogłoby ich nie być ale jak mnie najdzie to już jest kaplica 🤦
Normalnie boje się wejść na wagę ,lekarz to mnie na kwaśne jabłko ubije jak przytyłam ...
Najgorsze ,że mam chęć na papierosa no aż w szoku jestem ,że po takim czasie ( rzuciłam od razu po pozytywnym teście ) myślałam ,że już do tego nie wrócę po porodzie a tu taki obrót ? No tego to się nie spodziewalam 😔
Też mi się ciągle coś chce słodkiego. Na początku miałam odrzut i przez 2 miesiące praktycznie nie jadłam. Teraz w ciągu dnia mam zgagę i coś muszę przekąsić. Staram się zamienić na jabłko, banana albo inne owoce. Na topie truskawki Jako, że w środę idę na krzywą to od kilku dni staram się nie jeść słodkiego i dziś mnie aż skręca zjadłabym cokolwiek...
-
Domi ja tak mam...gdybym mogla to bym jadla je garsciami a tak ze wzgledu na cukrzyce ciazowa ograniczam sie do 1 ciasteczka dziennie lub 1 cukierka..24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
- przypominam sobie kto mi się przygląda..."