X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa jesteśmy w tym samym etapie :) nasz termin na 25.06 no nie ? Ja na krzywa pójdę chyba w przyszłym tygodniu, e tym chyba się nie zmotywuje ^^ ale zobaczę jeszcze

• Limosa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczk@ wrote:
    Limosa jesteśmy w tym samym etapie :) nasz termin na 25.06 no nie ?
    Tak 🙂

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin z usg na 4.06, na pierwszym badaniu (do 10 tyg) był 8.06 :) wczoraj z mężem stwierdziliśmy, że tak nam się 6.06 podoba, że fajnie byłoby wtedy urodzić :D
    Ale wiadomo, zakładamy +/- 2 tyg :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Dziewczyny, nie straszcie 😅 U mnie prawie nic nie kupione, mieszkanie zagracone, bo zaczęłam gruntowne porządki typu odgracanie/robienie miejsca dla nowego członka rodziny... końca nie widać. Nie wiem czy zdążę do czerwca 🙈
    Zaraz wchodzę na trzecie pobranie z krzywej 🙂 Na forum się naczytałam i tak się bałam, mimo iż zawsze krzywą znosiłam dobrze. Na szczęście chwila mdłości i po strachu, gorzej z pobraniami, bo trafiłam na osobę, która bardzo boleśnie się wkłuwa. No ale nie narzekam, żeby tylko takie bóle były w życiu 🙂 i oby wynik był dobry, bo nie wyobrażam sobie pomiarów glukozy, już wystarczy, że kłuję się heparyną (ale jestem już chyba na półmetku, bo mam się kłuć do 2 m-cy po porodzie). W ogóle myślałam, że jestem w 5 m-cu ciąży, a ja pod koniec marca zaczynam 4 trymestr 😅

To ja jestem w gorszej sytuacji,u nas remont i tu to napewno nie zdążymy 🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczk@ wrote:
    Limosa jesteśmy w tym samym etapie :) nasz termin na 25.06 no nie ? Ja na krzywa pójdę chyba w przyszłym tygodniu, e tym chyba się nie zmotywuje ^^ ale zobaczę jeszcze

Majeczk@ a u Was nie trzeba się umawiać na krzywą? Mi kazali już miesiąc temu umówić termin.

Ja mam krzywą w tą środę i już od wczoraj przeżywam w nocy :( Cały czas wraca mi ten sam sen. Wczoraj porodówka, dzisiaj krzywa cukrowa. Oszaleć można...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 10:52

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak Wasze samopoczucie psychiczne? Ja cały 2gi trymestr czułam się wspaniale. Pełna energii, radości i spokoju. Latałam nad ziemią. Budziłam się i zasypiałam przepełniona szczęściem i pozytywnym nastawieniem. Serio, aż tak nigdy nie miałam.
    A teraz wchodząc w 3ci trymestr, z dnia na dzień, bez wyraźnego powodu dopadły mnie depresyjny nastrój i często lękowe uczucia. Wczoraj byłam na jazzowym koncercie (spokojnie, głownie starsi ludzie 60+,miejsca siedzące, z przyjaciółmi)i dostałam ataku paniki ☹️🤷‍♀️ Poprzedzony złym samopoczuciem fizycznym.
    Nie wiem czy to chwilowy ogromny spadek nastroju czy już takie inne hormony 3go trymestru?

hchyflw1tn4nam14.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linadelpalina wrote:
    Dziewczyny, a jak Wasze samopoczucie psychiczne? Ja cały 2gi trymestr czułam się wspaniale. Pełna energii, radości i spokoju. Latałam nad ziemią. Budziłam się i zasypiałam przepełniona szczęściem i pozytywnym nastawieniem. Serio, aż tak nigdy nie miałam.
    A teraz wchodząc w 3ci trymestr, z dnia na dzień, bez wyraźnego powodu dopadły mnie depresyjny nastrój i często lękowe uczucia. Wczoraj byłam na jazzowym koncercie (spokojnie, głownie starsi ludzie 60+,miejsca siedzące, z przyjaciółmi)i dostałam ataku paniki ☹️🤷‍♀️ Poprzedzony złym samopoczuciem fizycznym.
    Nie wiem czy to chwilowy ogromny spadek nastroju czy już takie inne hormony 3go trymestru?

Tak u mnie drugi trymestr też fantastycznie, teraz już samopoczucie zależy od dnia 🙈
    Ale i czuję się ociężała , brzuch już przeszkadza to cokolwiek nie robię to zaraz nerwy bo zmęczona czy pachwiny bolą od chodzenia ..
    Ogólnie jak jestem na mieście to mam wrażenie że każdy na mnie patrzy ...
    No i oczywiście już jest strach przed porodem także to dokłada... Jednocześnie chciałabym już tego stworka przytulić a z drugiej boje się cholera jasna . Dziś jeszcze dzwoniłam na kwalifikacje się umówić i ta doktorka która przyjmowała i jest fantastycznna przyjmuje już tylko swoje pacjentki...szlag jasny mnie trafił , nie umówiłam się na końcu... 🤦

Ogólnie maz w delegacji 3 tydzień ,jestem wściekła bo wróci może dopiero za dwa tyg - wtedy już musi bo schody Nam montują .

Także do mnie to najlepiej nie podchodź bez.kija na razy ...
    Ale jak jest już bardzo źle to kładę się i patrzę jak mały buszuje w brzuchu ❤️ pomaga 🙂

Linadelpalina lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Dziś jeszcze dzwoniłam na kwalifikacje się umówić
    Co to za kwalifikacja?
    Ja już głupoty piszę, miałam na myśli 3 a nie 4 trymestr 🤣

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Co to za kwalifikacja?
    Ja już głupoty piszę, miałam na myśli 3 a nie 4 trymestr 🤣

Ważne ,że wiadomo o co chodzi 😃
    Kwalifikacja do porodu w szpitalu 🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, ale to każdy musi się kwalifikować? Pierwszy raz o czymś takim słyszę, myślałam, że jak zacznie się akcja to pojadę do wybranego szpitala i mnie wezmą jeśli będą miejsca 🤔 Boże, tylu rzeczy nie wiem, zaczynam się tym niepokoić.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze maleństwa też tak brykają w brzuchu, czy tylko moja tak łobuzuje? Są dni, że czuję ją co chwilę. 🙈
    Mnie od paru dni bardziej boli brzuch od dołu, nie wiem czy to norma czy za dużo się ruszam - miałam prowadzić oszczędny tryb, z racji nisko położonego łożyska, a my teraz remontujemy sypialnię i sporo robię (nie mówię tu o dźwiganiu oczywiście), sprzątam, itp....

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?

Wysłany: 7 marca 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, ale masz wrażenie, ze każdy się patrzy w sensie negatywnym?
    Ja właśnie ew czuję przyjemne spojrzenia.. I mimo tego, ze przytyłam już ponad 10 kg 🙈 to fajnie się czuję, podoba mi się taki brzuch naprawdę 😅

hchyflw1tn4nam14.png

Wysłany: 7 marca 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe90 wrote:
    Wasze maleństwa też tak brykają w brzuchu, czy tylko moja tak łobuzuje? Są dni, że czuję ją co chwilę. 🙈
    Mnie od paru dni bardziej boli brzuch od dołu, nie wiem czy to norma czy za dużo się ruszam - miałam prowadzić oszczędny tryb, z racji nisko położonego łożyska, a my teraz remontujemy sypialnię i sporo robię (nie mówię tu o dźwiganiu oczywiście), sprzątam, itp....

Podobno temperament kształtuje się już w życiu płodowym.. Ja mam spokojne bebe, ona się rusza do muzyki i porankami, wieczorami i nocami. W ciągu dnia czasem przykładam głośnik z muzyką, żeby coś poczuć bo panikuję, że już długo bez kontaktu.. I duzo częściej czuję takie rozpierania, napierania na ściany brzucha niż rytmiczne uderzenia/kopnięcia.
    Może to po mnie, mama mówiła, ze byłam najspokojniejszym i najmniej płaczliwym dzieckiem na świecie. W nocy jak się budziłam to potrafiłam sobie leżeć spokojnie z otwartymi oczami :D

Ahh ja myślę, ze warto więcej odpoczywać :) szczególnie przy takim łożysku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 11:37

hchyflw1tn4nam14.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati nie u nas nie muszę się umawiać, muszę być rano i tyle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linadelpalina wrote:
    Podobno temperament kształtuje się już w życiu płodowym

O rany 🤣 mój bobas cały czas się rusza, fika, wierzga nóżkami, w usg ciężko go uchwycić stąd brak jakichkolwiek fotek, mam nadzieję że po urodzeniu nie będzie nadpobudliwy🤣

ewe90 lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 marca 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    O rany 🤣 mój bobas cały czas się rusza, fika, wierzga nóżkami, w usg ciężko go uchwycić stąd brak jakichkolwiek fotek, mam nadzieję że po urodzeniu nie będzie nadpobudliwy🤣

No właśnie z tego co słyszę naokoło to dzieci są aktywne, szaleją etc. A ja mam serio spokojne bebe i tez się tym martwie czy to aby jednak normalne..
    Ale ja we wszystkim doszukuje sie anomalii. Jak wieczorem baaarfzo sie rusza to tez myśle, ze moze coś nie tak 🤷‍♀️🙈

hchyflw1tn4nam14.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Domi, ale to każdy musi się kwalifikować? Pierwszy raz o czymś takim słyszę, myślałam, że jak zacznie się akcja to pojadę do wybranego szpitala i mnie wezmą jeśli będą miejsca 🤔 Boże, tylu rzeczy nie wiem, zaczynam się tym niepokoić.

Nie ,nie każdy 🙂
    Kwalifikacje są w prywatnych szpitalach 😃
    Ja chcę rodzic w prywatnym szpitalu ale poród w ramach NFZ , także koszta ponosimy tylko za prywatna położna i ew właśnie ta wizyta jest do wyboru, prywatnie bądź na NFZ .

Limosa lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linadelpalina wrote:
    Domi, ale masz wrażenie, ze każdy się patrzy w sensie negatywnym?
    Ja właśnie ew czuję przyjemne spojrzenia.. I mimo tego, ze przytyłam już ponad 10 kg 🙈 to fajnie się czuję, podoba mi się taki brzuch naprawdę 😅

Jeśli ktoś mnie puszcza w kolejce to negatywne 🙈🙈
    Ale są i te przyjemne z uśmiechami 🙂

Linadelpalina lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linadelpalina wrote:
    Podobno temperament kształtuje się już w życiu płodowym.. Ja mam spokojne bebe, ona się rusza do muzyki i porankami, wieczorami i nocami. W ciągu dnia czasem przykładam głośnik z muzyką, żeby coś poczuć bo panikuję, że już długo bez kontaktu.. I duzo częściej czuję takie rozpierania, napierania na ściany brzucha niż rytmiczne uderzenia/kopnięcia.
    Może to po mnie, mama mówiła, ze byłam najspokojniejszym i najmniej płaczliwym dzieckiem na świecie. W nocy jak się budziłam to potrafiłam sobie leżeć spokojnie z otwartymi oczami :D

Ahh ja myślę, ze warto więcej odpoczywać :) szczególnie przy takim łożysku

Z tym temperamentem różnie bywa😃 starszak też brykał a po porodzie jakby dziecka nie było 🤣🤣
    Teraz mam wrażenie że mały mi czasem wyjdzie z tego brzucha tak tam remonty urządza 🙈🙈
    Mam wrażenie ,że On nie śpi tylko sobie drzemki krotkie urządza 🤣
    Ale to dobrze niech odsypia po porodzie najlepiej nocami ja się nie obrazę absolutnie 🤣🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a nie za szybko na kwalifikację, to już teraz? Z tego co wiem od położnej kwalifikacja następuje na izbie w czasie porodu, tam robią usg i oceniają położenie dziecka, mierzą szerokość miednicy czy dziecko się zmieści (nie pamiętam jak ten przyrząd się nazywa😅), czy nie ma żadnego zagrożenia itd. No chyba że wcześniej lekarz będzie widział wskazanie do cc ale to pewnie już są wskazania medyczne o których pacjentka wie wcześniej... ja z kolei musze się udać do okulisty żeby zbadał mi siatkówkę i ciśnienie w oku, moja dr powiedziała że jeśli wyjdzie wysokie lub podwyzszone (jak wiele lat temu) to lepiej nie ryzykować SN... ale to byłoby na tyle...

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ