X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do porodu 94dni ale ja chcę urodzić max w połowie maja także już tak na serio myślę co i jak 🙂 nie lubię wszystkiego na ostatnia chwilę 🙈🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2022, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Ja też jestem w lesie, mam dopiero paczkę pampersów i chusteczek z promocji, do tego o iecany od koleżanki wózek i fotelik (ma nadzieję, że będzie pasował do naszego samochodu).
    Uff.. Myślałam, że jestem sama i tylko ja zostawiłam wszystko na później :)

Domi93, a dlaczego chcesz urodzić maksymalnie w połowie maja? Może pisałaś, ale mogłam przeoczyć. W sumie między nami jest tylko 2 tygodnie różnicy, a ja mam termin na 20 czerwca dopiero.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 16:47

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# wrote:
    Uff.. Myślałam, że jestem sama i tylko ja zostawiłam wszystko na później :)

Domi93, a dlaczego chcesz urodzić maksymalnie w połowie maja? Może pisałaś, ale mogłam przeoczyć. W sumie między nami jest tylko 2 tygodnie różnicy, a ja mam termin na 20 czerwca dopiero.

Ja mam termin na 7czerwca , z USG 31 maja 🙂
    Ale chcę urodzić do połowy maja z racji ,że położna która chce mieć przy porodzie od połowy maja idzie na urlop 🙈
    No i druga kwestia to starszak jest z 16 maja ,fajnie by było 😃
    Ciąża już będzie donoszona więc nie ma przeciwwskazań 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż właśnie zobaczyłam ,że mam tu termin zły wpisany 8 czerwca 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 17:29

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam cc z samego rana. Wieczorem pozwolono mi na kolacje, dostałam dmuchany chlen, dwie kromki z tania szynka, a smakowało jak kawior🤣 na drugi dzień dostałam okropne śniadanie, ale pamiętam że obiady chwaliłam i kolejnego dnia było dobre śniadanie. Mąż dowoził wodę, bułki z domu, drożdżówkę od mamy, banany i kompot z jabłek-domowy. Piłam jak słoń, ciągle i mało sikałam, tyle poszło w laktację.
    W domu jadłam dużo w połogu, w nocy koło 4 lubiłam herbatkę z sokiem malinowym, ciągle chodziłam glodna. Wagowo chyba nawet wtedy przybrałam, ale skupiona byłam na karmieniu 😁

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to Wy mialyscie lepiej ode mnie po cc bo ja ja mialam juz o 8 jako pierwsza w tym dniu a kolacji mi nie dali :p pic tez mi sie chcialo tak ze szok...a suchosc ktora czulam podczas ciecia to byla dla mnie tak przerazajaca ze pamietam to do dzisiaj, nie bylam w stanie wydobyc z siebie slowa,cos strasznego...

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na planowej cesarce to wieczór już bez kolacji, dzień cc cały na głodzie. Cesarka też rano a pionowanie ze względu na duży remont w szpitalu było dopiero rano następnego dnia. To dopiero męczarnia no i dopiero kleiczek na śniadanie.

h44eugpjsrlghhn9.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# wrote:
    Jestem pod wrażeniem, że macie już wszystko zaplanowane, łącznie z torbą i przekąskami jakie weźmiecie. Ja jestem myślami jeszcze daleko, a z wyprawką daleko w lesie.. W pierwszej kolejności wzięłam się za kompletowanie ubranek, kocyków, ręczników itd., dopiero zaczęłam myśleć o laktatorze. O zapasie pampersów i chusteczek nawet nie myślałam.. Chyba pora najwyższa, jak czytam co już macie zaczynam się stresować :( Dziś zrobię listę i zacznę wykreślać, rzeczy które mam. Do porodu według aplikacji już tylko 106 dni .
    Ja mam tylko zaplanowane a z wyprawki mam parę ubranek i koszule :D ale biorę się, już czas

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zobaczyłam, że zostało mi 107 dni z racji tego że cięcie tydzień szybciej wybiła studniówka.. o w mordę czuje pot na plecach 😂😂😂😂

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Właśnie zobaczyłam, że zostało mi 107 dni z racji tego że cięcie tydzień szybciej wybiła studniówka.. o w mordę czuje pot na plecach 😂😂😂😂

Nic nie mów !
    Ja już tez mam cykora potrafie się obudzić w nocy i myślę jak ja urodzę i tak później ze stresu usnąć nie mogę 🤣
    Teraz poleci Nam nawet nie wiadomo kiedy ...
    Ja 94 ale z USG 87 🙈🙈🙈🙈🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 21:11

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:

do mnie też to dzisiaj dotarło. Może dlatego, że śniło mi się dzisiaj w nocy, że urodziłam i miałam cesarkę. Jakoś gładko poszło to wszystko i sen był nawet przyjemny :)

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się dziewczyny tak naogloadalam I nasłuchałam o pionizacji, jak ważna itd. Ze po cc jak odłączyli mi aparat monitorujący serce i ciśnienie (zeszłam im po przewiezieniu na salę pooperacyjna), to ciągle pytałam kiedy będzie pionizacja bo to trzeba szybko. Śmiały się położne, w końcu przyszedł lekarz i mówi, no jak Pani chce to nie widzę przeciwskazań. Położna zmieniła mi podkład, nawet dałam rade zrobić koci grzbiet na łóżku, wypłynęło że fiu fiu...
    Potem wstałam z nią, chyba przeszłam do połowy wokol łóżka z nią pod pachą, twardo wyprosotowana i znowu do łóżka. Myślałam że padnę, ale na drugi dzień już tylko raz mi pomogła wstać, dostałam córkę zaraz po sniadaniu i trzeba było się ogarnąć. Ale to zgodnie z moją wola, chciałam ja mieć przy sobie❤️

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ja mialam pionizacje po 10h i tez sie od razu wyprostowalam choc bolalo jak..... nie napisze co :p no i ja od razu pojechalam wozkiem na oiom, na kolejny dzien kazali mi jeszcze lezec bo ja mialam komplikacje podczas cc ale ze mala lezala pod respiratorem to i tak wstalam i człapałam sie do niej..taka moja motywacja:) podobno kolejna cesarka jest lzejsza ale czy to prawda? Albo czlowiek juz wie mniej wiecej co musi robic aby dojsc do siebie szybciej..

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak zerknelam z ciekawosci ile mi zostalo jak tak piszecie w dniach to u mnie jakies 85dni z usg ale jakies 60 dni z wyznaczonego terminu przez ginekolog..nie zdawalam sobie z tego sprawy.. 😮🙈

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2022, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Aż właśnie zobaczyłam ,że mam tu termin zły wpisany 8 czerwca 🤣

Ja tez mam termin 8 czerwca i nie wiem czemu, jakoś wkręciło mi się w głowie, że będę rodzic później 🙈 nie brałam pod uwagę wcześniejszego terminu…
    Kto wie jak będzie? 🤔

hchyflw1tn4nam14.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linadelpalina wrote:
    Ja tez mam termin 8 czerwca i nie wiem czemu, jakoś wkręciło mi się w głowie, że będę rodzic później 🙈 nie brałam pod uwagę wcześniejszego terminu…
    Kto wie jak będzie? 🤔
    Oj właśnie, trzeba brać poślizg te 2 tyg w jedną bądź druga . Wielka nie wiadoma to jest 😃
    Podobno w terminie rodzi zaledwie 5 procent kobiet 😃

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Dziewczyny jeszcze co do koszul nocnych to ja wczoraj zamówiłam ta : https://slodkisen.com.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-z-falbanka-arica-dolce-sonno?gclid=Cj0KCQiAkNiMBhCxARIsAIDDKNUdpHxgF6yodeNgBOGW5zS6dlQIC3tkWsymyb9sy63jyPtYM2gJX6caAm_qEALw_wcB
    I jedna jeszcze z rękawem 3/4. Spodobala mi się bardzo, dodatkowo ta cena 🤭 ciekawa jestem jaka będzie jakość

Wygrzebałam Twój post dot.koszuli dolce sonno bo też chciałam podobne zamówić i mam pytanko ten drugi kolor taki khaki, to oni przekłamują i pokazują, że to jest mięta? Bo pamiętam, że w rzeczywistości to ciemny jest, a u nich wygląda tak https://slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-z-falbankami-Arica-Szalwia-Dolce-Sonno-/3148

Z góry dziękuję za odp.

Did
  • Did Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 86 dni do 1.06., ale będę szła planowanie około.18.05.i z tego powodu nie mogę ostatnio zasnąć do 3 w nocy, a o 7 wstaje... a jeszcze nie wiem co po szpitalu w kwietniu wyniknie...tyle jeszcze do zrobienia. Łazienka rozgrzebana i na koniec będę dopinac wszystko na ostatni guzik... ciekawe, która z nas urodzi blisko terminu 😅

Did
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did nie wiem jak wypada ta szałwia. Ja mam te dwie:
    Ta karmelowa ma prześliczny kolor ale akurat tej z krótkim rękawem nie było wtedy rozmiaru mojego 😞

bf9a1c5534622521med.jpg

030b9df02f0676cdmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 09:11

Did lubi tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie straszcie 😅 U mnie prawie nic nie kupione, mieszkanie zagracone, bo zaczęłam gruntowne porządki typu odgracanie/robienie miejsca dla nowego członka rodziny... końca nie widać. Nie wiem czy zdążę do czerwca 🙈
    Zaraz wchodzę na trzecie pobranie z krzywej 🙂 Na forum się naczytałam i tak się bałam, mimo iż zawsze krzywą znosiłam dobrze. Na szczęście chwila mdłości i po strachu, gorzej z pobraniami, bo trafiłam na osobę, która bardzo boleśnie się wkłuwa. No ale nie narzekam, żeby tylko takie bóle były w życiu 🙂 i oby wynik był dobry, bo nie wyobrażam sobie pomiarów glukozy, już wystarczy, że kłuję się heparyną (ale jestem już chyba na półmetku, bo mam się kłuć do 2 m-cy po porodzie). W ogóle myślałam, że jestem w 5 m-cu ciąży, a ja pod koniec marca zaczynam 4 trymestr 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 09:58

3jgx90bvoj1fla1b.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ