Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Limosa wrote:Ja też jestem w lesie, mam dopiero paczkę pampersów i chusteczek z promocji, do tego o iecany od koleżanki wózek i fotelik (ma nadzieję, że będzie pasował do naszego samochodu).
Domi93, a dlaczego chcesz urodzić maksymalnie w połowie maja? Może pisałaś, ale mogłam przeoczyć. W sumie między nami jest tylko 2 tygodnie różnicy, a ja mam termin na 20 czerwca dopiero.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 16:47
-
Paati# wrote:Uff.. Myślałam, że jestem sama i tylko ja zostawiłam wszystko na później
Domi93, a dlaczego chcesz urodzić maksymalnie w połowie maja? Może pisałaś, ale mogłam przeoczyć. W sumie między nami jest tylko 2 tygodnie różnicy, a ja mam termin na 20 czerwca dopiero.
Ja mam termin na 7czerwca , z USG 31 maja 🙂
Ale chcę urodzić do połowy maja z racji ,że położna która chce mieć przy porodzie od połowy maja idzie na urlop 🙈
No i druga kwestia to starszak jest z 16 maja ,fajnie by było 😃
Ciąża już będzie donoszona więc nie ma przeciwwskazań 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Ja mialam cc z samego rana. Wieczorem pozwolono mi na kolacje, dostałam dmuchany chlen, dwie kromki z tania szynka, a smakowało jak kawior🤣 na drugi dzień dostałam okropne śniadanie, ale pamiętam że obiady chwaliłam i kolejnego dnia było dobre śniadanie. Mąż dowoził wodę, bułki z domu, drożdżówkę od mamy, banany i kompot z jabłek-domowy. Piłam jak słoń, ciągle i mało sikałam, tyle poszło w laktację.
W domu jadłam dużo w połogu, w nocy koło 4 lubiłam herbatkę z sokiem malinowym, ciągle chodziłam glodna. Wagowo chyba nawet wtedy przybrałam, ale skupiona byłam na karmieniu 😁 -
Kurde to Wy mialyscie lepiej ode mnie po cc bo ja ja mialam juz o 8 jako pierwsza w tym dniu a kolacji mi nie dali :p pic tez mi sie chcialo tak ze szok...a suchosc ktora czulam podczas ciecia to byla dla mnie tak przerazajaca ze pamietam to do dzisiaj, nie bylam w stanie wydobyc z siebie slowa,cos strasznego...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Paati# wrote:Jestem pod wrażeniem, że macie już wszystko zaplanowane, łącznie z torbą i przekąskami jakie weźmiecie. Ja jestem myślami jeszcze daleko, a z wyprawką daleko w lesie.. W pierwszej kolejności wzięłam się za kompletowanie ubranek, kocyków, ręczników itd., dopiero zaczęłam myśleć o laktatorze. O zapasie pampersów i chusteczek nawet nie myślałam.. Chyba pora najwyższa, jak czytam co już macie zaczynam się stresować Dziś zrobię listę i zacznę wykreślać, rzeczy które mam. Do porodu według aplikacji już tylko 106 dni .
-
aannkka wrote:Właśnie zobaczyłam, że zostało mi 107 dni z racji tego że cięcie tydzień szybciej wybiła studniówka.. o w mordę czuje pot na plecach 😂😂😂😂
Nic nie mów !
Ja już tez mam cykora potrafie się obudzić w nocy i myślę jak ja urodzę i tak później ze stresu usnąć nie mogę 🤣
Teraz poleci Nam nawet nie wiadomo kiedy ...
Ja 94 ale z USG 87 🙈🙈🙈🙈🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 21:11
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
aannkka wrote:Właśnie zobaczyłam, że zostało mi 107 dni z racji tego że cięcie tydzień szybciej wybiła studniówka.. o w mordę czuje pot na plecach 😂😂😂😂
do mnie też to dzisiaj dotarło. Może dlatego, że śniło mi się dzisiaj w nocy, że urodziłam i miałam cesarkę. Jakoś gładko poszło to wszystko i sen był nawet przyjemny -
Ja to się dziewczyny tak naogloadalam I nasłuchałam o pionizacji, jak ważna itd. Ze po cc jak odłączyli mi aparat monitorujący serce i ciśnienie (zeszłam im po przewiezieniu na salę pooperacyjna), to ciągle pytałam kiedy będzie pionizacja bo to trzeba szybko. Śmiały się położne, w końcu przyszedł lekarz i mówi, no jak Pani chce to nie widzę przeciwskazań. Położna zmieniła mi podkład, nawet dałam rade zrobić koci grzbiet na łóżku, wypłynęło że fiu fiu...
Potem wstałam z nią, chyba przeszłam do połowy wokol łóżka z nią pod pachą, twardo wyprosotowana i znowu do łóżka. Myślałam że padnę, ale na drugi dzień już tylko raz mi pomogła wstać, dostałam córkę zaraz po sniadaniu i trzeba było się ogarnąć. Ale to zgodnie z moją wola, chciałam ja mieć przy sobie❤️ -
Daisy ja mialam pionizacje po 10h i tez sie od razu wyprostowalam choc bolalo jak..... nie napisze co :p no i ja od razu pojechalam wozkiem na oiom, na kolejny dzien kazali mi jeszcze lezec bo ja mialam komplikacje podczas cc ale ze mala lezala pod respiratorem to i tak wstalam i człapałam sie do niej..taka moja motywacja:) podobno kolejna cesarka jest lzejsza ale czy to prawda? Albo czlowiek juz wie mniej wiecej co musi robic aby dojsc do siebie szybciej..24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
No i tak zerknelam z ciekawosci ile mi zostalo jak tak piszecie w dniach to u mnie jakies 85dni z usg ale jakies 60 dni z wyznaczonego terminu przez ginekolog..nie zdawalam sobie z tego sprawy.. 😮🙈24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Linadelpalina wrote:Ja tez mam termin 8 czerwca i nie wiem czemu, jakoś wkręciło mi się w głowie, że będę rodzic później 🙈 nie brałam pod uwagę wcześniejszego terminu…
Kto wie jak będzie? 🤔
Podobno w terminie rodzi zaledwie 5 procent kobiet 😃
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Annie_ wrote:Dziewczyny jeszcze co do koszul nocnych to ja wczoraj zamówiłam ta : https://slodkisen.com.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-z-falbanka-arica-dolce-sonno?gclid=Cj0KCQiAkNiMBhCxARIsAIDDKNUdpHxgF6yodeNgBOGW5zS6dlQIC3tkWsymyb9sy63jyPtYM2gJX6caAm_qEALw_wcB
I jedna jeszcze z rękawem 3/4. Spodobala mi się bardzo, dodatkowo ta cena 🤭 ciekawa jestem jaka będzie jakość
Wygrzebałam Twój post dot.koszuli dolce sonno bo też chciałam podobne zamówić i mam pytanko ten drugi kolor taki khaki, to oni przekłamują i pokazują, że to jest mięta? Bo pamiętam, że w rzeczywistości to ciemny jest, a u nich wygląda tak https://slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-z-falbankami-Arica-Szalwia-Dolce-Sonno-/3148
Z góry dziękuję za odp.Did -
U mnie 86 dni do 1.06., ale będę szła planowanie około.18.05.i z tego powodu nie mogę ostatnio zasnąć do 3 w nocy, a o 7 wstaje... a jeszcze nie wiem co po szpitalu w kwietniu wyniknie...tyle jeszcze do zrobienia. Łazienka rozgrzebana i na koniec będę dopinac wszystko na ostatni guzik... ciekawe, która z nas urodzi blisko terminu 😅Did
-
Dziewczyny, nie straszcie 😅 U mnie prawie nic nie kupione, mieszkanie zagracone, bo zaczęłam gruntowne porządki typu odgracanie/robienie miejsca dla nowego członka rodziny... końca nie widać. Nie wiem czy zdążę do czerwca 🙈
Zaraz wchodzę na trzecie pobranie z krzywej 🙂 Na forum się naczytałam i tak się bałam, mimo iż zawsze krzywą znosiłam dobrze. Na szczęście chwila mdłości i po strachu, gorzej z pobraniami, bo trafiłam na osobę, która bardzo boleśnie się wkłuwa. No ale nie narzekam, żeby tylko takie bóle były w życiu 🙂 i oby wynik był dobry, bo nie wyobrażam sobie pomiarów glukozy, już wystarczy, że kłuję się heparyną (ale jestem już chyba na półmetku, bo mam się kłuć do 2 m-cy po porodzie). W ogóle myślałam, że jestem w 5 m-cu ciąży, a ja pod koniec marca zaczynam 4 trymestr 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 09:58