X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, ja oszalałam na punkcie słodyczy i owoców i wszystkiego co słodkie.
    Codziennie absolutnie muszę zjeść, a często nie mało. Były dni gdzie wciągała np 4 kinder delice :(

A co do papierosów, to tez mam dni, że mam wielką ochotę. A rzuciłam z 4 msc przed ciążą. Myślę, że po karmieniu wrócę do okazjonalnego zaciągnięcia się 🤷‍♀️ Nie chciałabym, ale strasznie tęsknię. Gdyby nie ciąża to nie wytrzymałabym tak długo ☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 16:36

hchyflw1tn4nam14.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie palę od 2,5 roku a często mi się śni, że palę będąc w ciąży! 😱 Nie wiem skąd to się bierze 🤷‍♀️

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Linadelpalina Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe90 wrote:
    Ja nie palę od 2,5 roku a często mi się śni, że palę będąc w ciąży! 😱 Nie wiem skąd to się bierze 🤷‍♀️

Jejuuuu mam sny, że palę, a nawet piję piwo w ciąży 😮🤯i mam wyrzuty sumienia w tych snach. Albo śni mi się, ze rozważam czy zapalić czy nie zapalić i jednak palę. Bardzo męczą mnie te sny!! Nie mam takich rozkmin, wiem że nje mogę to nie mogę i nie ma dramatu. A te sny potrafiłam mieć co noc grr

hchyflw1tn4nam14.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi słodyczami to mam tak jak wy.. już nawet owoce nie pomagają :(

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja za słodkie dam się pokroić, gdzie wcześniej tylko raz na jakiś czas.. nie wiem co się dzieje. Chociaż jedno ciasteczko ale muszę🙈

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też strasznie ciągnie do słodyczy, właściwie jem je codziennie. Orzeszki w czekoladzie i Monte są stałym zakupem. Najgorzej mam po zjedzeniu śniadania czy obiadu, zaraz muszę chociażby jednego orzeszka czy kostkę czekolady, bo mnie skręca. Wcześniej tak nie miałam, jedynie przed okresem/w trakcie okresu mnie ciągnęło do słodyczy bardziej. Chyba sobie odbijam te 18 tygodni mdłości, wtedy mnie odrzucało od słodyczy prawie cały czas.

Linadelpalina, legusta lubią tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chociaż tyle ,że nie jestem sama🤭🤣
    Tak ja na początku ciąży też miałam odrzut i to był jedyny plus młodości i wymiotów ,a teraz ? No jak odkrzuczacz bym mogła ...
    Gdyby nie to ,że te słodycze są zazwyczaj w domu to by nie było tak źle ...ale jak kupuje synkowi to biorę więcej bo przecież język mi by uciekł jakbym widziała je ,obawiam się ,że mogłoby dojść do tego że po prostu bym małemu wyjadla , tym bardziej że teraz lubi Kinder Bueno ...no weź kuźwa nie zjedz 🤦

Co do snów z papierosem to od kad rzuciłam to nie śniło mi się ..ale ja wiem napewno ,że jeśli nie będę karmiła to ja zapale na miliard procent bo tylko na to czekam ,a jak zapale to już będę palić ... Tylko pokarm mnie uratuje 🙈 o właśnie obawiam się ,że podświadomośc może zrobić swoje i tego pokarmu nie będzie .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# wrote:
    Mnie chyba nic by w takim przypadku nie zmotywowało, żeby tam pójść :D

Mam do Was pytanie, skuszona pozytywnymi opiniami o koszulach z Dolce Sonno chcę je zamówić, ale jaki wybrać rozmiar? Przed ciążą nosiłam S, czy M wystarczy? jak myślicie ? Jak zamawiałyście? Ciężko określić jak będę wyglądać za 3 miesiące, a już chciałabym zamówić, żeby skreślić z listy.

Dla mnie te ich wymiary to jakiś dziwny rozstrzał i zasugerowałam się Naszą Koleżanką z grupy, która już je ma, a nosi s i wzięła m.
    Ja noszę m, to wzięłam l. Niby z wymiarow klatki powinnam brać nawet xl, ale ten dół taki szeroki,to zaryzykowałam na to l, a powinnam nawet m patrzec jakby sugerować się tylko wymiarami samego dolu... straszny wybór...zobaczymy jak przyjdą. Jak zaznaczałam m to niczego już nie było dostępnego z tego co chciałam, a chcialam wziąć jedna emkę na porownanie, więc byłam zmuszona podjąć ostateczna decyzję wszystko w l... nawet szlafrok dorzuciłam nie wiem czy przyda się, zobaczymy...

Co do kopania to moja Kruszyna już raczej nią nie jest bo kopie mnie bardzo mocno zwłaszcza nad pepkiem albo z boku.
    Dużo dokazuje, rano sporo, w trakcie dnia trochę mniej, a uruchamia się najbardziej w nocy czasami nawet do 2-3 godz. Jeżeli w to wierzyć, to będzie z niej niezła akrobatka 😅 najgorsze uczucie jest jak merda gdzieś po środku czasami mam wrażenie, że to już jakieś skurcze, ale mijają... zaczyna się lekki stres dlatego też dopinam wyprawkę na ostatni guzik bo nie wiem co będzie po kwietniowym szpitalu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 20:26

Did
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała w nocy uaktywnia się jak słyszy głos dzieci.mam nadzieję, że jej tak zostanie, to nie będę musiała wstawać do każdego dziecka po kolei tylko będzie synchronizacja:)
    A w ciągu dnia w sumie nie patrzyłam na zegarek ale jest aktywna co jakiś czas, tak jakby miała dłuższe drzemki a potem przez jakiś czas szaleje.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Muflonek Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    Dla mnie te ich wymiary to jakiś dziwny rozstrzał i zasugerowałam się Naszą Koleżanką z grupy, która już je ma, a nosi s i wzięła m.
    Ja noszę m, to wzięłam l. Niby z wymiarow klatki powinnam brać nawet xl, ale ten dół taki szeroki,to zaryzykowałam na to l, a powinnam nawet m patrzec jakby sugerować się tylko wymiarami samego dolu... straszny wybór...zobaczymy jak przyjdą. Jak zaznaczałam m to niczego już nie było dostępnego z tego co chciałam, a chcialam wziąć jedna emkę na porownanie, więc byłam zmuszona podjąć ostateczna decyzję wszystko w l... nawet szlafrok dorzuciłam nie wiem czy przyda się, zobaczymy...

Co do kopania to moja Kruszyna już raczej nią nie jest bo kopie mnie bardzo mocno zwłaszcza nad pepkiem albo z boku.
    Dużo dokazuje, rano sporo, w trakcie dnia trochę mniej, a uruchamia się najbardziej w nocy czasami nawet do 2-3 godz. Jeżeli w to wierzyć, to będzie z niej niezła akrobatka 😅 najgorsze uczucie jest jak merda gdzieś po środku czasami mam wrażenie, że to już jakieś skurcze, ale mijają... zaczyna się lekki stres dlatego też dopinam wyprawkę na ostatni guzik bo nie wiem co będzie po kwietniowym szpitalu...
    A to gmeranie po środku to odczuwasz tak nisko , czy na środku brzucha? Bo mój jest chyba dość nisko ułożony i ciągle czuję ruchy właśnie na środku ale jakby w podbrzuszu...

• Annie_ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# wrote:
    Mnie chyba nic by w takim przypadku nie zmotywowało, żeby tam pójść :D

Mam do Was pytanie, skuszona pozytywnymi opiniami o koszulach z Dolce Sonno chcę je zamówić, ale jaki wybrać rozmiar? Przed ciążą nosiłam S, czy M wystarczy? jak myślicie ? Jak zamawiałyście? Ciężko określić jak będę wyglądać za 3 miesiące, a już chciałabym zamówić, żeby skreślić z listy.

Ja nosiłam M i zamówiłam M i ostatnio miałam je w szpitalu i pomimo już sporego brzucha to normalnie pasowały. Ani nie były za krótkie ani nie gniotły nigdzie

Did lubi tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2022, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muflonek wrote:
    A to gmeranie po środku to odczuwasz tak nisko , czy na środku brzucha? Bo mój jest chyba dość nisko ułożony i ciągle czuję ruchy właśnie na środku ale jakby w podbrzuszu...
    Gmeranie nisko właśnie w podbrzuszu.

Did
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od firmy z tymi koszulami, niektóre mam M i zniszczą spory brzuszek, dwie mam L i są takie same jak M 😆 .
    A znowu jedna M jest tak duża ,że powiedziałabym że to xl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 06:47

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobiety! Poczytuje Was, ale dzieje się znowu u mnie... Odezwę się jak złapie oddech.
    Wpadłam życzyć nam wszystkim w dniu Kobiet aby ten wyjątkowy czas w jakim jestesmy był dla Nas łaskawy, dużo sił, radości na codzień, wytrwałości i miłości od swoich drugich połówek ❤️

_Belladonna, Did, Gdynianka41, legusta, Ona_89' lubią tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj już są wszystkie rozmiary tych koszul dolce sonnoo dostępne, uzupełnili.

legusta lubi tę wiadomość

Did
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego dobrego z okazji naszego święta 😘 dużo uśmiechu!

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • legusta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    Dzisiaj już są wszystkie rozmiary tych koszul dolce sonnoo dostępne, uzupełnili.

Dobrze wiedzieć, chyba sobię zrobię prezent na dzień kobiet 😁😅 Tylko właśnie z tymi rozmiarami to zagwozdka

Daisy_87, Did lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wssytskiego dobrego z Okazji Dnia Kobiet :)

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego ! Dużo uśmiechu , dobrego humoru 😃
    Przyspieszenia czasu ! ❤️🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 12:37

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego! 😊😊

thgfs65gnrco3vzr.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ