Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi, ja oszalałam na punkcie słodyczy i owoców i wszystkiego co słodkie.
Codziennie absolutnie muszę zjeść, a często nie mało. Były dni gdzie wciągała np 4 kinder delice
A co do papierosów, to tez mam dni, że mam wielką ochotę. A rzuciłam z 4 msc przed ciążą. Myślę, że po karmieniu wrócę do okazjonalnego zaciągnięcia się 🤷♀️ Nie chciałabym, ale strasznie tęsknię. Gdyby nie ciąża to nie wytrzymałabym tak długo ☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 16:36
-
Ja nie palę od 2,5 roku a często mi się śni, że palę będąc w ciąży! 😱 Nie wiem skąd to się bierze 🤷♀️I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
ewe90 wrote:Ja nie palę od 2,5 roku a często mi się śni, że palę będąc w ciąży! 😱 Nie wiem skąd to się bierze 🤷♀️
Jejuuuu mam sny, że palę, a nawet piję piwo w ciąży 😮🤯i mam wyrzuty sumienia w tych snach. Albo śni mi się, ze rozważam czy zapalić czy nie zapalić i jednak palę. Bardzo męczą mnie te sny!! Nie mam takich rozkmin, wiem że nje mogę to nie mogę i nie ma dramatu. A te sny potrafiłam mieć co noc grr -
Mnie też strasznie ciągnie do słodyczy, właściwie jem je codziennie. Orzeszki w czekoladzie i Monte są stałym zakupem. Najgorzej mam po zjedzeniu śniadania czy obiadu, zaraz muszę chociażby jednego orzeszka czy kostkę czekolady, bo mnie skręca. Wcześniej tak nie miałam, jedynie przed okresem/w trakcie okresu mnie ciągnęło do słodyczy bardziej. Chyba sobie odbijam te 18 tygodni mdłości, wtedy mnie odrzucało od słodyczy prawie cały czas.
Linadelpalina, legusta lubią tę wiadomość
-
No to chociaż tyle ,że nie jestem sama🤭🤣
Tak ja na początku ciąży też miałam odrzut i to był jedyny plus młodości i wymiotów ,a teraz ? No jak odkrzuczacz bym mogła ...
Gdyby nie to ,że te słodycze są zazwyczaj w domu to by nie było tak źle ...ale jak kupuje synkowi to biorę więcej bo przecież język mi by uciekł jakbym widziała je ,obawiam się ,że mogłoby dojść do tego że po prostu bym małemu wyjadla , tym bardziej że teraz lubi Kinder Bueno ...no weź kuźwa nie zjedz 🤦
Co do snów z papierosem to od kad rzuciłam to nie śniło mi się ..ale ja wiem napewno ,że jeśli nie będę karmiła to ja zapale na miliard procent bo tylko na to czekam ,a jak zapale to już będę palić ... Tylko pokarm mnie uratuje 🙈 o właśnie obawiam się ,że podświadomośc może zrobić swoje i tego pokarmu nie będzie .
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Paati# wrote:Mnie chyba nic by w takim przypadku nie zmotywowało, żeby tam pójść
Mam do Was pytanie, skuszona pozytywnymi opiniami o koszulach z Dolce Sonno chcę je zamówić, ale jaki wybrać rozmiar? Przed ciążą nosiłam S, czy M wystarczy? jak myślicie ? Jak zamawiałyście? Ciężko określić jak będę wyglądać za 3 miesiące, a już chciałabym zamówić, żeby skreślić z listy.
Dla mnie te ich wymiary to jakiś dziwny rozstrzał i zasugerowałam się Naszą Koleżanką z grupy, która już je ma, a nosi s i wzięła m.
Ja noszę m, to wzięłam l. Niby z wymiarow klatki powinnam brać nawet xl, ale ten dół taki szeroki,to zaryzykowałam na to l, a powinnam nawet m patrzec jakby sugerować się tylko wymiarami samego dolu... straszny wybór...zobaczymy jak przyjdą. Jak zaznaczałam m to niczego już nie było dostępnego z tego co chciałam, a chcialam wziąć jedna emkę na porownanie, więc byłam zmuszona podjąć ostateczna decyzję wszystko w l... nawet szlafrok dorzuciłam nie wiem czy przyda się, zobaczymy...
Co do kopania to moja Kruszyna już raczej nią nie jest bo kopie mnie bardzo mocno zwłaszcza nad pepkiem albo z boku.
Dużo dokazuje, rano sporo, w trakcie dnia trochę mniej, a uruchamia się najbardziej w nocy czasami nawet do 2-3 godz. Jeżeli w to wierzyć, to będzie z niej niezła akrobatka 😅 najgorsze uczucie jest jak merda gdzieś po środku czasami mam wrażenie, że to już jakieś skurcze, ale mijają... zaczyna się lekki stres dlatego też dopinam wyprawkę na ostatni guzik bo nie wiem co będzie po kwietniowym szpitalu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 20:26
Did -
Moja mała w nocy uaktywnia się jak słyszy głos dzieci.mam nadzieję, że jej tak zostanie, to nie będę musiała wstawać do każdego dziecka po kolei tylko będzie synchronizacja:)
A w ciągu dnia w sumie nie patrzyłam na zegarek ale jest aktywna co jakiś czas, tak jakby miała dłuższe drzemki a potem przez jakiś czas szaleje.
-
Did wrote:Dla mnie te ich wymiary to jakiś dziwny rozstrzał i zasugerowałam się Naszą Koleżanką z grupy, która już je ma, a nosi s i wzięła m.
Ja noszę m, to wzięłam l. Niby z wymiarow klatki powinnam brać nawet xl, ale ten dół taki szeroki,to zaryzykowałam na to l, a powinnam nawet m patrzec jakby sugerować się tylko wymiarami samego dolu... straszny wybór...zobaczymy jak przyjdą. Jak zaznaczałam m to niczego już nie było dostępnego z tego co chciałam, a chcialam wziąć jedna emkę na porownanie, więc byłam zmuszona podjąć ostateczna decyzję wszystko w l... nawet szlafrok dorzuciłam nie wiem czy przyda się, zobaczymy...
Co do kopania to moja Kruszyna już raczej nią nie jest bo kopie mnie bardzo mocno zwłaszcza nad pepkiem albo z boku.
Dużo dokazuje, rano sporo, w trakcie dnia trochę mniej, a uruchamia się najbardziej w nocy czasami nawet do 2-3 godz. Jeżeli w to wierzyć, to będzie z niej niezła akrobatka 😅 najgorsze uczucie jest jak merda gdzieś po środku czasami mam wrażenie, że to już jakieś skurcze, ale mijają... zaczyna się lekki stres dlatego też dopinam wyprawkę na ostatni guzik bo nie wiem co będzie po kwietniowym szpitalu...
-
Paati# wrote:Mnie chyba nic by w takim przypadku nie zmotywowało, żeby tam pójść
Mam do Was pytanie, skuszona pozytywnymi opiniami o koszulach z Dolce Sonno chcę je zamówić, ale jaki wybrać rozmiar? Przed ciążą nosiłam S, czy M wystarczy? jak myślicie ? Jak zamawiałyście? Ciężko określić jak będę wyglądać za 3 miesiące, a już chciałabym zamówić, żeby skreślić z listy.
Ja nosiłam M i zamówiłam M i ostatnio miałam je w szpitalu i pomimo już sporego brzucha to normalnie pasowały. Ani nie były za krótkie ani nie gniotły nigdzieDid lubi tę wiadomość
-
Zależy od firmy z tymi koszulami, niektóre mam M i zniszczą spory brzuszek, dwie mam L i są takie same jak M 😆 .
A znowu jedna M jest tak duża ,że powiedziałabym że to xlWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 06:47
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Dzień dobry kobiety! Poczytuje Was, ale dzieje się znowu u mnie... Odezwę się jak złapie oddech.
Wpadłam życzyć nam wszystkim w dniu Kobiet aby ten wyjątkowy czas w jakim jestesmy był dla Nas łaskawy, dużo sił, radości na codzień, wytrwałości i miłości od swoich drugich połówek ❤️_Belladonna, Did, Gdynianka41, legusta, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Did wrote:Dzisiaj już są wszystkie rozmiary tych koszul dolce sonnoo dostępne, uzupełnili.
Dobrze wiedzieć, chyba sobię zrobię prezent na dzień kobiet 😁😅 Tylko właśnie z tymi rozmiarami to zagwozdka
Daisy_87, Did lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022