Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
legusta wrote:Właśnie te z zalando brałam rozmiar większy niż noszę a topię się nawet w ramionach... krótki rękaw sięga mi łokci 😆 ja nie planuję sprzedawać, bo przyda się na kolejną ciążę także zrobie zwrot z zalando i jak pojawi się rozmiar mniejszy to zakupię, bo na razie brak
Aaa to jeśli tak to rzeczywiście, przerąbane z tymi rozmiarówkami przez neta ..co firma to całkiem inna . Naszczescie mi udało się , ja mam trzy i myślę ,że więcej domawiala nie będę . Na wsze wypadek do szpitala wezmę jeszcze jedna zwykła 🤔
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
nick nieaktualnyWzajemnie wszystkiego naj naj kobietki 💋⚘
Do mnie dziś też dotarła paczka z apteki na 4 stówy! ☺ z rzeczy które zostały mi do końca wyprawki: fotelik, laktator, butelki ze smoczkiem, stanik do karmienia, podgrzewacz i sterylizator, pampersy, meble dla bobasa 😊 a pranie zacznę dopiero za miesiąc najwcześniej...
Jaki fotelik samochodowy polecacie? Do wyboru: avionaut, cybex, maxi cosi, be safe, kiddy -
_Belladonna wrote:Wzajemnie wszystkiego naj naj kobietki 💋⚘
Do mnie dziś też dotarła paczka z apteki na 4 stówy! ☺ z rzeczy które zostały mi do końca wyprawki: fotelik, laktator, butelki ze smoczkiem, stanik do karmienia, podgrzewacz i sterylizator, pampersy, meble dla bobasa 😊 a pranie zacznę dopiero za miesiąc najwcześniej...
Jaki fotelik samochodowy polecacie? Do wyboru: avionaut, cybex, maxi cosi, be safe, kiddy
My zdecydowaliśmy się na avionautSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Belladonna: Ja mam maxi cosi, bo dostałam w spadku Teraz na topie jest avionaut, bo lekki.
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Fotelik mamy maxi cosi tinca.
A jeśli chodzi o termometr, to ja nie planuję tego bezdotykowego, tylko do ucha Brauna, widziałam dużo pozytywnych opinii. Te bezdotykowe też są spoko, ale jednak trzeba zachować wszystkie warunki prawidłowego pomiaru, żeby to było rzetelne. Najbardziej polecany widziałam, że jest visiofoxus, wcześniej byłam na niego zdecydowana już, ale przeczytałam o tym do ucha.
I zagadka mojej paczki rozwiązana, to kokon z vinted. Chyba jeden z lepszych zakupów - nowy za 35 zł już z przesyłką, materiał jeszcze ma zapach taki sklepowy. 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 19:31
Ona_89', Paati# lubią tę wiadomość
-
ewe90 wrote:Ja od ponad tygodnia mam wylew pod kolanem i dalej na łydce żylaka - za tydzień idę na wizytę do gin to pogadam z nim o tym.
ewe90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO avionaut pixel słyszałam, że jest bardzo lekki. A ciekawe jak taki z obrotową bazą? Chyba cybex taką posiada?
Jeśli chodzi o termometr to ja od kilku lat używam Microlife NC100, jeszcze ani razu się nie zepsuł i mierzy porównywalnie (+- 0,1st) jak stary rtęciowy (zachowany jeszcze 😅) ale to mierzę sobie, nie dziecku. Słyszałam, że te do ucha też są dobre. -
Ja mam cybexa z obrotowa bazą.. Majeczka te skorupki z wozkow nie sa bezpieczne gdyby doszlo do wypadku...nie sa polecane jesli chodzi o bezpieczenstwo malucha a dla mnie akurat jest to priorytet..24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ja tam tego orzeszka użyje pewnie na wyjście ze szpitala a potem kupimy pełnowymiarowy fotelik ten 0-18kg i 360 stopni, szkód ani inwestować w taki orzeszek ale drogiej firmy jak on też tylko na chwile
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 20:09
-
Te 0-18 nie są za dobre dla takich maluszków. Nie ma tam odpowiedniej pozycji dla kręgosłupa i nie powinno się tam wsadzać dziecka, które jeszcze nie siada. Tak naprawdę dla tych maluchów to tylko te pierwsze są dobre, im dłużej tym lepiej dla nich.
A później w sumie to można zainwestować w taki co posłuży jak najdłużej, coś typu 9-25 czy nawet do 36 kg, ale to też warto później przymierzyć do dziecka.
A co do bazy obrotowej to ja widziałam też maxi cosi z taką, łupina to był coral, a później jakiś większy też na nią pasuje. Ten coral był fajny, bo ma wyjmowaną wkładkę chyba 1.5 kg do noszenia dziecka, a całą ciężką łupinę zostawia się w aucie. Ale zestaw z bazą kosztuje 2.5k, więc dość dużo. -
_Belladonna wrote:O avionaut pixel słyszałam, że jest bardzo lekki. A ciekawe jak taki z obrotową bazą? Chyba cybex taką posiada?
Jeśli chodzi o termometr to ja od kilku lat używam Microlife NC100, jeszcze ani razu się nie zepsuł i mierzy porównywalnie (+- 0,1st) jak stary rtęciowy (zachowany jeszcze 😅) ale to mierzę sobie, nie dziecku. Słyszałam, że te do ucha też są dobre.
Ja mam ten sam co Ty i również bezawaryjny 😃
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Majeczk@ wrote:Jak ni dobra, jak tam są wkładki i te foteliki tak samo się regulują kąt nachylenia. A te orzeszki wcale nie są dobre, potem w szczególności jak nogi za fotelik wystają
-
Ja od siebie polecam avionaut Pixel nawet mały dzidziuś świetnie z nim leży. Ma dużo elementów, kotew wraz z wagą i wzrostem dziecka wyjmujemy i dzięki temu więcej miejsca ale polecam mierzyć do auta również, bo czasem kanapy są pochylone o fotelik źle leży
-
Majeczk@ wrote:Jak ni dobra, jak tam są wkładki i te foteliki tak samo się regulują kąt nachylenia. A te orzeszki wcale nie są dobre, potem w szczególności jak nogi za fotelik wystają24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualny
-
_Belladonna wrote:Orzeszki, łupiny... nie wiem o co chodzi 🤣😃😃
To baza tak? Przykładowo, jeśli chce avionaut pixel, to kupuje do tego bazę,a co potem jak dziecko podrośnie? Nowa baza? Czy większy fotelik do tej bazy?24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
- przypominam sobie kto mi się przygląda..."