X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • legusta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zdecydowałam na bepanthen, za opakowanie 100 g płaciłam niecałe 30 zł, więc wydawało mi się to super ceną :) Zastanawiał mnie jeszcze nad kremem do pupy z onlybio, ale tutaj już 50 ml za 19.99 w rossmanie :)

Ja ostatnio zamówiłam koszulę z doctor nap, niestety rozmiar za duża była, ale mąż stwierdził, że przypominam jego babcię w podomce 🤣🤣🤣 Także zamówię na pewno 1-2 koszule z dolcesonno :)

Jeszcze wymieniłam rozmiar tej koszuli z esotiq https://www.esotiq.com/pl/pl/maternity/koszulka-nocna-forsythia-jasny-szary-17712 była na promce za 69.90 i jest super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 10:13

Did lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    Co do pieluch, to wypowiem się w kwietniu jak popiore i poprasuje.

Mam te z pepco i z carrefoura - niestety źle wybrałam... najwyżej na szybko będę kupować w jakimś małym sklepiku gdzie mają produkty z polskich dostaw bo te z sieciowek to już im nie ufam buble...

Moja mama mi trochę portfel uratowała 😂 te pieluchy z pepco które wcześniej wstawiałam ze nie chciały się wyprasować. Mama mi poradziła żeby zostawiła je takie pomarszczone i ich nie prasowała. I powiem wam ze faktycznie, bez prasowania da takie mięciutkie i całkiem inne w dotyku. A ze małe No to trudno 🤷🏻‍♀️

Did, legusta lubią tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Ja czekam dziś na kuriera, ale chyba już nie będziemy się lubić 😂 zamwowiłam z allegro 13 paczek z czego 12 przyjdzie dpd 😂 większość paczek to po kilka rzeczy, dodam, że mieszkam na 3 piętrze bez windy 😂😂😂 wszystkie są w doręczeniu wiec chyba dziś będą
    No kochana ja na miejscu kuriera tez bym sie z Toba nie polubila 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 10:30

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Did Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ... bo z jedną z tych koszul zaszalałam i mówię do porodu ma być ciemna to wzięłam czarna... i szczerze najlepiej w niej czuję się jest cienka i cała rozpinanq.. i dzisiaj zastanawiam się czy nie przesadziłam z tym kolorem?

8a112217eaba2c5amed.jpg

Fakt będzie mi jej trochę szkoda, ale komfort jest ważniejszy, tylko ten kolor 😅
    2 pozostałe te z falbankami mam szałwię i Taupe, to są takie szpitalne spokojne kolory, więc luz... 😅

Gdynianka41, Gosianka, aannkka, paula876, Paati# lubią tę wiadomość

Did
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do szpitala może wezmą jedną koszulę, ale ostanio bylo tak, ze jak rodzilam i w sumie przez cały pobyt w szpitalu bylam w koszulach szpitalnych, co bardzo mi odpowiadalo, poniewaz i tak trzeba je bylo ciagle zmieniać bo były "przecieki"

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Ja czekam dziś na kuriera, ale chyba już nie będziemy się lubić 😂 zamwowiłam z allegro 13 paczek z czego 12 przyjdzie dpd 😂 większość paczek to po kilka rzeczy, dodam, że mieszkam na 3 piętrze bez windy 😂😂😂 wszystkie są w doręczeniu wiec chyba dziś będą

Dobre 🤣

Przecież... kobiecie w ciąży nie odmawia się 😁😁😁

Did
  • Did Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawka83 wrote:
    ja do szpitala może wezmą jedną koszulę, ale ostanio bylo tak, ze jak rodzilam i w sumie przez cały pobyt w szpitalu bylam w koszulach szpitalnych, co bardzo mi odpowiadalo, poniewaz i tak trzeba je bylo ciagle zmieniać bo były "przecieki"

U nas na liście jest jedną do porodu, 2 do karmienia po.

Wiadomo jak cesarka, to dadzą ta odkryta z tyłu i chociaż nasza zaoszczędzi się.

agawka83 lubi tę wiadomość

Did
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przyszykowana do szpitala 1 normalna koszule bo nie wiem po ilu dniach pobytu zrobia mi cc i chce wziac ze 2-3 takie do karmienia w razie gdybym ktoras pobrudzila..
    Did mi sie ta koszule mega podoba! 😍

Did lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • legusta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did mi też się meeeega podoba ta koszula! Ona jest z dolcesonno? No wzór przepiętny :) ja planuje szarą/granatową, jakoś w jasnych kolorach typu beż, oliwka nie czuję się dobrze :)

Did lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did, mam taką samą torbę do wózka i szczerze po ponad roku używania jestem mega zadowolona.
    Z jakiej firmy masz te koszule? 😊

Did, legusta lubią tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam z bonprixa koszule i są super , po raz mięciutkie bawełna nie jakaś gruba więc na lato w sam raz i dostęp łatwy :) i ni kosztowały majatek

Did lubi tę wiadomość

• Muflonek Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    Dziewczyny ... bo z jedną z tych koszul zaszalałam i mówię do porodu ma być ciemna to wzięłam czarna... i szczerze najlepiej w niej czuję się jest cienka i cała rozpinanq.. i dzisiaj zastanawiam się czy nie przesadziłam z tym kolorem?

8a112217eaba2c5amed.jpg

Fakt będzie mi jej trochę szkoda, ale komfort jest ważniejszy, tylko ten kolor 😅
    2 pozostałe te z falbankami mam szałwię i Taupe, to są takie szpitalne spokojne kolory, więc luz... 😅
    Kupiłam taka samą 😄 uważam, że jest spoko

Did lubi tę wiadomość

• Did Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Did mi też się meeeega podoba ta koszula! Ona jest z dolcesonno? No wzór przepiętny :) ja planuje szarą/granatową, jakoś w jasnych kolorach typu beż, oliwka nie czuję się dobrze :)

Tak, to jest dokładnie ta:
    https://slodkisen.com.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-w-stylu-homewear-czarna-w-kwiatydolce-sonno?gclid=CjwKCAiAg6yRBhBNEiwAeVyL0MJk0e1p2sj6OjUBeE4cGOGVK27WSaU_xi03WO3PUhg7fP9Bn1XYsRoC6k4QAvD_BwE

A z tego samego modelu wzięłam jeszcze właśnie granatowa w Kwiatki, taką:
    https://slodkisen.com.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-rozpinana-siena-rozyczki-dolce-sonno
    ale to już inna bajka niby ten sam model, a ta granatowa jest wykonana z grubszej bawełny nie nadaje się na ciepłe dni. Czarna jest o wiele lepsza i lepiej układa się, bi granatowa przez to że materiał ma sztywny to szerzej w niej wyglądam

Może do prania ja wezmę i zmieni się albo oddam.

Napisali na stronie, że one mogą trochę kurczyć się, więc liczę na to 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 12:16

Did
  • Did Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Did, mam taką samą torbę do wózka i szczerze po ponad roku używania jestem mega zadowolona.
    Z jakiej firmy masz te koszule? 😊

Dzięki za opinie, mam taką nadzieję, ze mi też posłuży bo szczerze można ją stosować później jako elegancki plecak do wszystkiego. Fajna ta wkładka do przewijania przyda się w podróży i pełno przemyślanych kieszonek- pomimo, że nie jest to duży i rozciągliwy gabaryt torby/plecaka.

Koszule z dolce sonno link powyżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 12:20

Did
  • Did Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie jezeli chodzi o piżamy, koszule i szlafroki to ja na codzień polecam z de lafense. To jest wiskoza, ale nie do zdarcia. Właśnie podobno z bonprix można trafić podobnie fajnie gatunkowe rzeczy i trochę taniej.

Te z dolce to przekonały mnie wzory jak Sukienki plus, że są całe rozpinane i dla dziecka ok do przytulania bo 100 proc.bawelna.

Szlafrok mam już z de lafense i to i tak dzien do nocy z jakością materiału co do bawełny z dolce sonno, ale wiadomo co do koszul praktyka była tu ważniejsza.

Did
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczk@ wrote:
    Ja kupiłam z bonprixa koszule i są super , po raz mięciutkie bawełna nie jakaś gruba więc na lato w sam raz i dostęp łatwy :) i ni kosztowały majatek
    Majeczk@ podrzucisz link pod konkretny model? Muszę coś już kupić i niech lezy😊

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też oglądałam te koszule z bonprixa ale tam różnie z tymi rozmiarami. Pamiętam, że raz przed ciążą kupowałam sukienkę i rozmiar 40/42 musiałam zamieniać na 36/38, a ja noszę takie typowe 40.

Także daj znać jak z rozmiarem, czy brałaś taki jak przed ciążą czy mniejszy/większy :)

Ja w tamtym tygodniu zaszalałam i kupiłam cztery bluzki w h&mie, wszystkie ciążowe. Dzisiaj odebrałam paczkę i jestem bardzo zadowolona :) Jeszcze ostatnio dokupiłam stacjonarnie dwa biustonosze do karmienia, takie jak któraś z Was polecała :)

Żeby nie było tak cudownie to 7go zamówiłam na vinted rożek i kokon, taki cudny wzór, już się na niego nastawiłam. Dziś mi dziewczyna napisała, że jednak nie wyśle, bo się dowiedziała że jest w ciąży :D

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:

8a112217eaba2c5amed.jpg

Ej no super jest! :D wjedziesz na porodowke jak dama :D

legusta lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do cięcia dostanę koszule a tak to mam 3 na ramiączkach, bo ja to gorąca dziewucha 😂😂😂😂😂

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w Lidlu są staniki do karmienia piękne są ❤️ po 16 zł .
    U nas jak zwykle rozmiarów brak i nie kupiłam...

Did lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ