Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się zdecydowałam na bepanthen, za opakowanie 100 g płaciłam niecałe 30 zł, więc wydawało mi się to super ceną Zastanawiał mnie jeszcze nad kremem do pupy z onlybio, ale tutaj już 50 ml za 19.99 w rossmanie
Ja ostatnio zamówiłam koszulę z doctor nap, niestety rozmiar za duża była, ale mąż stwierdził, że przypominam jego babcię w podomce 🤣🤣🤣 Także zamówię na pewno 1-2 koszule z dolcesonno
Jeszcze wymieniłam rozmiar tej koszuli z esotiq https://www.esotiq.com/pl/pl/maternity/koszulka-nocna-forsythia-jasny-szary-17712 była na promce za 69.90 i jest superWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 10:13
Did lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Did wrote:Co do pieluch, to wypowiem się w kwietniu jak popiore i poprasuje.
Mam te z pepco i z carrefoura - niestety źle wybrałam... najwyżej na szybko będę kupować w jakimś małym sklepiku gdzie mają produkty z polskich dostaw bo te z sieciowek to już im nie ufam buble...
Moja mama mi trochę portfel uratowała 😂 te pieluchy z pepco które wcześniej wstawiałam ze nie chciały się wyprasować. Mama mi poradziła żeby zostawiła je takie pomarszczone i ich nie prasowała. I powiem wam ze faktycznie, bez prasowania da takie mięciutkie i całkiem inne w dotyku. A ze małe No to trudno 🤷🏻♀️Did, legusta lubią tę wiadomość
-
aannkka wrote:Ja czekam dziś na kuriera, ale chyba już nie będziemy się lubić 😂 zamwowiłam z allegro 13 paczek z czego 12 przyjdzie dpd 😂 większość paczek to po kilka rzeczy, dodam, że mieszkam na 3 piętrze bez windy 😂😂😂 wszystkie są w doręczeniu wiec chyba dziś będą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 10:30
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Dziewczyny ... bo z jedną z tych koszul zaszalałam i mówię do porodu ma być ciemna to wzięłam czarna... i szczerze najlepiej w niej czuję się jest cienka i cała rozpinanq.. i dzisiaj zastanawiam się czy nie przesadziłam z tym kolorem?
Fakt będzie mi jej trochę szkoda, ale komfort jest ważniejszy, tylko ten kolor 😅
2 pozostałe te z falbankami mam szałwię i Taupe, to są takie szpitalne spokojne kolory, więc luz... 😅
Gdynianka41, Gosianka, aannkka, paula876, Paati# lubią tę wiadomość
Did -
aannkka wrote:Ja czekam dziś na kuriera, ale chyba już nie będziemy się lubić 😂 zamwowiłam z allegro 13 paczek z czego 12 przyjdzie dpd 😂 większość paczek to po kilka rzeczy, dodam, że mieszkam na 3 piętrze bez windy 😂😂😂 wszystkie są w doręczeniu wiec chyba dziś będą
Dobre 🤣
Przecież... kobiecie w ciąży nie odmawia się 😁😁😁Did -
agawka83 wrote:ja do szpitala może wezmą jedną koszulę, ale ostanio bylo tak, ze jak rodzilam i w sumie przez cały pobyt w szpitalu bylam w koszulach szpitalnych, co bardzo mi odpowiadalo, poniewaz i tak trzeba je bylo ciagle zmieniać bo były "przecieki"
U nas na liście jest jedną do porodu, 2 do karmienia po.
Wiadomo jak cesarka, to dadzą ta odkryta z tyłu i chociaż nasza zaoszczędzi się.agawka83 lubi tę wiadomość
Did -
Ja mam przyszykowana do szpitala 1 normalna koszule bo nie wiem po ilu dniach pobytu zrobia mi cc i chce wziac ze 2-3 takie do karmienia w razie gdybym ktoras pobrudzila..
Did mi sie ta koszule mega podoba! 😍Did lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Did wrote:Dziewczyny ... bo z jedną z tych koszul zaszalałam i mówię do porodu ma być ciemna to wzięłam czarna... i szczerze najlepiej w niej czuję się jest cienka i cała rozpinanq.. i dzisiaj zastanawiam się czy nie przesadziłam z tym kolorem?
Fakt będzie mi jej trochę szkoda, ale komfort jest ważniejszy, tylko ten kolor 😅
2 pozostałe te z falbankami mam szałwię i Taupe, to są takie szpitalne spokojne kolory, więc luz... 😅Did lubi tę wiadomość
-
legusta wrote:Did mi też się meeeega podoba ta koszula! Ona jest z dolcesonno? No wzór przepiętny ja planuje szarą/granatową, jakoś w jasnych kolorach typu beż, oliwka nie czuję się dobrze
Tak, to jest dokładnie ta:
https://slodkisen.com.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-w-stylu-homewear-czarna-w-kwiatydolce-sonno?gclid=CjwKCAiAg6yRBhBNEiwAeVyL0MJk0e1p2sj6OjUBeE4cGOGVK27WSaU_xi03WO3PUhg7fP9Bn1XYsRoC6k4QAvD_BwE
A z tego samego modelu wzięłam jeszcze właśnie granatowa w Kwiatki, taką:
https://slodkisen.com.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-rozpinana-siena-rozyczki-dolce-sonno
ale to już inna bajka niby ten sam model, a ta granatowa jest wykonana z grubszej bawełny nie nadaje się na ciepłe dni. Czarna jest o wiele lepsza i lepiej układa się, bi granatowa przez to że materiał ma sztywny to szerzej w niej wyglądam
Może do prania ja wezmę i zmieni się albo oddam.
Napisali na stronie, że one mogą trochę kurczyć się, więc liczę na to 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 12:16
Did -
Daisy_87 wrote:Did, mam taką samą torbę do wózka i szczerze po ponad roku używania jestem mega zadowolona.
Z jakiej firmy masz te koszule? 😊
Dzięki za opinie, mam taką nadzieję, ze mi też posłuży bo szczerze można ją stosować później jako elegancki plecak do wszystkiego. Fajna ta wkładka do przewijania przyda się w podróży i pełno przemyślanych kieszonek- pomimo, że nie jest to duży i rozciągliwy gabaryt torby/plecaka.
Koszule z dolce sonno link powyżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 12:20
Did -
Ogólnie jezeli chodzi o piżamy, koszule i szlafroki to ja na codzień polecam z de lafense. To jest wiskoza, ale nie do zdarcia. Właśnie podobno z bonprix można trafić podobnie fajnie gatunkowe rzeczy i trochę taniej.
Te z dolce to przekonały mnie wzory jak Sukienki plus, że są całe rozpinane i dla dziecka ok do przytulania bo 100 proc.bawelna.
Szlafrok mam już z de lafense i to i tak dzien do nocy z jakością materiału co do bawełny z dolce sonno, ale wiadomo co do koszul praktyka była tu ważniejsza.Did -
Też oglądałam te koszule z bonprixa ale tam różnie z tymi rozmiarami. Pamiętam, że raz przed ciążą kupowałam sukienkę i rozmiar 40/42 musiałam zamieniać na 36/38, a ja noszę takie typowe 40.
Także daj znać jak z rozmiarem, czy brałaś taki jak przed ciążą czy mniejszy/większy
Ja w tamtym tygodniu zaszalałam i kupiłam cztery bluzki w h&mie, wszystkie ciążowe. Dzisiaj odebrałam paczkę i jestem bardzo zadowolona Jeszcze ostatnio dokupiłam stacjonarnie dwa biustonosze do karmienia, takie jak któraś z Was polecała
Żeby nie było tak cudownie to 7go zamówiłam na vinted rożek i kokon, taki cudny wzór, już się na niego nastawiłam. Dziś mi dziewczyna napisała, że jednak nie wyśle, bo się dowiedziała że jest w ciążySynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Did wrote:Dziewczyny ... bo z jedną z tych koszul zaszalałam i mówię do porodu ma być ciemna to wzięłam czarna... i szczerze najlepiej w niej czuję się jest cienka i cała rozpinanq.. i dzisiaj zastanawiam się czy nie przesadziłam z tym kolorem?
2 pozostałe te z falbankami mam szałwię i Taupe, to są takie szpitalne spokojne kolory, więc luz... 😅legusta lubi tę wiadomość