X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • legusta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zdecydowałam na bepanthen, za opakowanie 100 g płaciłam niecałe 30 zł, więc wydawało mi się to super ceną :) Zastanawiał mnie jeszcze nad kremem do pupy z onlybio, ale tutaj już 50 ml za 19.99 w rossmanie :)

Ja ostatnio zamówiłam koszulę z doctor nap, niestety rozmiar za duża była, ale mąż stwierdził, że przypominam jego babcię w podomce 🤣🤣🤣 Także zamówię na pewno 1-2 koszule z dolcesonno :)

Jeszcze wymieniłam rozmiar tej koszuli z esotiq https://www.esotiq.com/pl/pl/maternity/koszulka-nocna-forsythia-jasny-szary-17712 była na promce za 69.90 i jest super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 10:13

Did lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    Co do pieluch, to wypowiem się w kwietniu jak popiore i poprasuje.

Mam te z pepco i z carrefoura - niestety źle wybrałam... najwyżej na szybko będę kupować w jakimś małym sklepiku gdzie mają produkty z polskich dostaw bo te z sieciowek to już im nie ufam buble...

Moja mama mi trochę portfel uratowała 😂 te pieluchy z pepco które wcześniej wstawiałam ze nie chciały się wyprasować. Mama mi poradziła żeby zostawiła je takie pomarszczone i ich nie prasowała. I powiem wam ze faktycznie, bez prasowania da takie mięciutkie i całkiem inne w dotyku. A ze małe No to trudno 🤷🏻‍♀️

Did, legusta lubią tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Ja czekam dziś na kuriera, ale chyba już nie będziemy się lubić 😂 zamwowiłam z allegro 13 paczek z czego 12 przyjdzie dpd 😂 większość paczek to po kilka rzeczy, dodam, że mieszkam na 3 piętrze bez windy 😂😂😂 wszystkie są w doręczeniu wiec chyba dziś będą
    No kochana ja na miejscu kuriera tez bym sie z Toba nie polubila 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 10:30

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Did Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ... bo z jedną z tych koszul zaszalałam i mówię do porodu ma być ciemna to wzięłam czarna... i szczerze najlepiej w niej czuję się jest cienka i cała rozpinanq.. i dzisiaj zastanawiam się czy nie przesadziłam z tym kolorem?

8a112217eaba2c5amed.jpg

Fakt będzie mi jej trochę szkoda, ale komfort jest ważniejszy, tylko ten kolor 😅
    2 pozostałe te z falbankami mam szałwię i Taupe, to są takie szpitalne spokojne kolory, więc luz... 😅

Gdynianka41, Gosianka, aannkka, paula876, Paati# lubią tę wiadomość

Did
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do szpitala może wezmą jedną koszulę, ale ostanio bylo tak, ze jak rodzilam i w sumie przez cały pobyt w szpitalu bylam w koszulach szpitalnych, co bardzo mi odpowiadalo, poniewaz i tak trzeba je bylo ciagle zmieniać bo były "przecieki"

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Ja czekam dziś na kuriera, ale chyba już nie będziemy się lubić 😂 zamwowiłam z allegro 13 paczek z czego 12 przyjdzie dpd 😂 większość paczek to po kilka rzeczy, dodam, że mieszkam na 3 piętrze bez windy 😂😂😂 wszystkie są w doręczeniu wiec chyba dziś będą

Dobre 🤣

Przecież... kobiecie w ciąży nie odmawia się 😁😁😁

Did
  • Did Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawka83 wrote:
    ja do szpitala może wezmą jedną koszulę, ale ostanio bylo tak, ze jak rodzilam i w sumie przez cały pobyt w szpitalu bylam w koszulach szpitalnych, co bardzo mi odpowiadalo, poniewaz i tak trzeba je bylo ciagle zmieniać bo były "przecieki"

U nas na liście jest jedną do porodu, 2 do karmienia po.

Wiadomo jak cesarka, to dadzą ta odkryta z tyłu i chociaż nasza zaoszczędzi się.

agawka83 lubi tę wiadomość

Did
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przyszykowana do szpitala 1 normalna koszule bo nie wiem po ilu dniach pobytu zrobia mi cc i chce wziac ze 2-3 takie do karmienia w razie gdybym ktoras pobrudzila..
    Did mi sie ta koszule mega podoba! 😍

Did lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • legusta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did mi też się meeeega podoba ta koszula! Ona jest z dolcesonno? No wzór przepiętny :) ja planuje szarą/granatową, jakoś w jasnych kolorach typu beż, oliwka nie czuję się dobrze :)

Did lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did, mam taką samą torbę do wózka i szczerze po ponad roku używania jestem mega zadowolona.
    Z jakiej firmy masz te koszule? 😊

Did, legusta lubią tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam z bonprixa koszule i są super , po raz mięciutkie bawełna nie jakaś gruba więc na lato w sam raz i dostęp łatwy :) i ni kosztowały majatek

Did lubi tę wiadomość

• Muflonek Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    Dziewczyny ... bo z jedną z tych koszul zaszalałam i mówię do porodu ma być ciemna to wzięłam czarna... i szczerze najlepiej w niej czuję się jest cienka i cała rozpinanq.. i dzisiaj zastanawiam się czy nie przesadziłam z tym kolorem?

8a112217eaba2c5amed.jpg

Fakt będzie mi jej trochę szkoda, ale komfort jest ważniejszy, tylko ten kolor 😅
    2 pozostałe te z falbankami mam szałwię i Taupe, to są takie szpitalne spokojne kolory, więc luz... 😅
    Kupiłam taka samą 😄 uważam, że jest spoko

Did lubi tę wiadomość

• Did Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Did mi też się meeeega podoba ta koszula! Ona jest z dolcesonno? No wzór przepiętny :) ja planuje szarą/granatową, jakoś w jasnych kolorach typu beż, oliwka nie czuję się dobrze :)

Tak, to jest dokładnie ta:
    https://slodkisen.com.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-w-stylu-homewear-czarna-w-kwiatydolce-sonno?gclid=CjwKCAiAg6yRBhBNEiwAeVyL0MJk0e1p2sj6OjUBeE4cGOGVK27WSaU_xi03WO3PUhg7fP9Bn1XYsRoC6k4QAvD_BwE

A z tego samego modelu wzięłam jeszcze właśnie granatowa w Kwiatki, taką:
    https://slodkisen.com.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-rozpinana-siena-rozyczki-dolce-sonno
    ale to już inna bajka niby ten sam model, a ta granatowa jest wykonana z grubszej bawełny nie nadaje się na ciepłe dni. Czarna jest o wiele lepsza i lepiej układa się, bi granatowa przez to że materiał ma sztywny to szerzej w niej wyglądam

Może do prania ja wezmę i zmieni się albo oddam.

Napisali na stronie, że one mogą trochę kurczyć się, więc liczę na to 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 12:16

Did
  • Did Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Did, mam taką samą torbę do wózka i szczerze po ponad roku używania jestem mega zadowolona.
    Z jakiej firmy masz te koszule? 😊

Dzięki za opinie, mam taką nadzieję, ze mi też posłuży bo szczerze można ją stosować później jako elegancki plecak do wszystkiego. Fajna ta wkładka do przewijania przyda się w podróży i pełno przemyślanych kieszonek- pomimo, że nie jest to duży i rozciągliwy gabaryt torby/plecaka.

Koszule z dolce sonno link powyżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 12:20

Did
  • Did Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie jezeli chodzi o piżamy, koszule i szlafroki to ja na codzień polecam z de lafense. To jest wiskoza, ale nie do zdarcia. Właśnie podobno z bonprix można trafić podobnie fajnie gatunkowe rzeczy i trochę taniej.

Te z dolce to przekonały mnie wzory jak Sukienki plus, że są całe rozpinane i dla dziecka ok do przytulania bo 100 proc.bawelna.

Szlafrok mam już z de lafense i to i tak dzien do nocy z jakością materiału co do bawełny z dolce sonno, ale wiadomo co do koszul praktyka była tu ważniejsza.

Did
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczk@ wrote:
    Ja kupiłam z bonprixa koszule i są super , po raz mięciutkie bawełna nie jakaś gruba więc na lato w sam raz i dostęp łatwy :) i ni kosztowały majatek
    Majeczk@ podrzucisz link pod konkretny model? Muszę coś już kupić i niech lezy😊

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też oglądałam te koszule z bonprixa ale tam różnie z tymi rozmiarami. Pamiętam, że raz przed ciążą kupowałam sukienkę i rozmiar 40/42 musiałam zamieniać na 36/38, a ja noszę takie typowe 40.

Także daj znać jak z rozmiarem, czy brałaś taki jak przed ciążą czy mniejszy/większy :)

Ja w tamtym tygodniu zaszalałam i kupiłam cztery bluzki w h&mie, wszystkie ciążowe. Dzisiaj odebrałam paczkę i jestem bardzo zadowolona :) Jeszcze ostatnio dokupiłam stacjonarnie dwa biustonosze do karmienia, takie jak któraś z Was polecała :)

Żeby nie było tak cudownie to 7go zamówiłam na vinted rożek i kokon, taki cudny wzór, już się na niego nastawiłam. Dziś mi dziewczyna napisała, że jednak nie wyśle, bo się dowiedziała że jest w ciąży :D

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:

8a112217eaba2c5amed.jpg

Ej no super jest! :D wjedziesz na porodowke jak dama :D

legusta lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do cięcia dostanę koszule a tak to mam 3 na ramiączkach, bo ja to gorąca dziewucha 😂😂😂😂😂

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w Lidlu są staniki do karmienia piękne są ❤️ po 16 zł .
    U nas jak zwykle rozmiarów brak i nie kupiłam...

Did lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ