Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam łóżeczko drewniane standardowej wielkości ale dostawkę (jedna strona sie zdejmuje i dopasowuje wysokość materaca) i przypuszczam że tylko dzięki temu jako tako byłam wyspana. Karmienie na leżąco, w pół śpiąco, bez wstawania z łóżka to dla mnie najlepsza opcja.
A potem jak nie karmiłam to stało jako zwykle łóżeczko.Did lubi tę wiadomość
-
Ja się zastanawiam nad Chicco forever, dostawne właśnie jest i niby do 4 roku życia się nadaje. Tylko chyba ono niedawno wyszło i jedynie nowe wchodzi w grę, nie widziałam używanych. Trochę przeraża mnie myśl, żeby kupić łóżeczko za 1.5k. Z drugiej strony jakbym miała kupować to mniejsze do pół roku/roku to później trzeba wymieniać na inne i pewnie niezła suma też się uzbiera.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2021, 16:26
-
Gdynianka41 wrote:My już wiemy, że będzie synek. I już powoli kupujemy wyprawkę, bo dużo tego jest
-
Did wrote:A czy któraś z doświadczonych Mam miała może dostawiane łóżeczko? Czy raczej standardowe ze szczebelkami? Wiem, że dostawiane jest drogawe i na chwilę, ale można kupić mało co używane taniej tylko czy to coś ułatwia?
Ja kupuję raczej standardowe łóżeczko i kosz mojzesza na kółkach żeby w dzień mieć dzidzię na oku a na noc w sypialni łóżeczkoDid lubi tę wiadomość
-
Did wrote:Też jestem zielona z racji tego, że to pierwsze dziecko, więc przyjmuje wszystkie cenne porady typy śpiworek, Kąpiel, jaką wyprawka i na początek w jaki rozmiar zaopatrzyć się bo czytałam nawet takie, że najlepiej kupić po kilka z małego, standardu i większego 😱
Did lubi tę wiadomość
-
Domi93 wrote:A jeśli chodzi o ubranka to ja będę zaczynała od 56 ale naprawdę to będzie na chwilę także z ilością nie ma co przesadzać ,pranie i tak będzie robione na okrągło - mówię to z autopsji 🤭😆
Did lubi tę wiadomość
-
Ja totalnie nie wiem czy odnajdę się w letniej wyprawce, bo dwie miałam na jesień/zimę 😂 no niby wiem, że na krótko ale coś z długim wiadomo czasem też się przydaje no, ale co i ile ? 😂 Nie wiem kurde 🙈
-
aannkka wrote:Ja totalnie nie wiem czy odnajdę się w letniej wyprawce, bo dwie miałam na jesień/zimę 😂 no niby wiem, że na krótko ale coś z długim wiadomo czasem też się przydaje no, ale co i ile ? 😂 Nie wiem kurde 🙈
Ja będę chciała mieć wszystkiego po 7-8 szt , są też fajne te bluzeczki kopertowe z długim rękawem ,miałam je z synkiem . A na długi rękaw przyda się na wieczory ,a dopiero wtedy zazwy się wychodzi na spacery ,bo w południe za gorąco 🙂
W domu z klimatyzacją też zakłada się ten dłuższy rękaw .myślę ,że fajnym pomysłem będzie stworzenie listy co potr i ile tego mieć , będzie nam łatwiej .
Dodatki też mogą być jakieś z polecenia 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2021, 17:31
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Hej kochane mam na imię Magda mam 34 lata i jestem w pierwszej ciąży. Niestety nie było szans na naturalną ciążę. Podeszliśmy do in vitro i udało się za pierwszym razem. Obecnie 13 tydzień 2 dzień ciąży. Jeszcze nie wiemy kto mieszka pod moim sercem. Usg mam 23 grudnia. Na stałe mieszkam w Anglii. Termin z OM mam na 24 czerwca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2021, 17:56
Did, aannkka, Ona_89' lubią tę wiadomość
Czekamy na nasz mały wielki cud ♥️ 24.06.2022♥️ -
Domi93 ja jak karmiłam córkę mm to dupki nie podnosiłam z łóżka na szafce nocnej miałam przygotowany termos, primavere, odliczone miarki w butelce i tylko potem wszystko łączyłam ze sobą a rano wszystko myłam. Niestety czasem trzeba było wstać żeby zmienić pampersa.
-
ewe90 wrote:Dziewczyny, a co planujecie kupić/macie do spania do łóżeczka - tzn. dzieciątka będą z ciepłego okresu, lada moment zacznie się lato (oczywiście nie mówię tu o jakiś upałach, ale normalnych letnich temperaturach)- planujecie kołderkę, kocyk czy śpiworek, który jest polecany (najbezpieczniejszy)?
Ja stawiam na lekki śpiworek lub będę przykrywać pieluszką. Kołderka też Ci się przyda, ale dopiero później. Ja zaczęłam używać koło 1rż.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2021, 19:48
-
Ona_89' wrote:Domi93 ja jak karmiłam córkę mm to dupki nie podnosiłam z łóżka na szafce nocnej miałam przygotowany termos, primavere, odliczone miarki w butelce i tylko potem wszystko łączyłam ze sobą a rano wszystko myłam. Niestety czasem trzeba było wstać żeby zmienić pampersa.
O kurcze o tym nie pomyślałam , ale przyda się ta cenna informacja 😃Ona_89' lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Ona_89' wrote:Ja stawiam na lekki śpiworek lub będę przykrywać pieluszką. Kołderka też Ci się przyda, ale dopiero później. Ja zaczęłam używać koło 1rż.
Ona_89' lubi tę wiadomość
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Magdalenka87 wrote:Hej kochane mam na imię Magda mam 34 lata i jestem w pierwszej ciąży. Niestety nie było szans na naturalną ciążę. Podeszliśmy do in vitro i udało się za pierwszym razem. Obecnie 13 tydzień 2 dzień ciąży. Jeszcze nie wiemy kto mieszka pod moim sercem. Usg mam 23 grudnia. Na stałe mieszkam w Anglii. Termin z OM mam na 24 czerwca.
-
Matko ja teraz czytam ...już o wyprawce , zaczyna się u mnie strach przed porodem i tym czy damy radę , po 8 latach to wyszlismy z wprawy 🤭
Oj będzie wesoło , oby nam po nowym roku szybko poleciało ,jak ja już chce tego okrucha przytulić 🥰Gdynianka41, Did lubią tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
My mamy standardowe łóżeczko takie z możliwość opuszczania. 3 poziomy. Do teraz używamy i właśnie będziemy przyzwyczajać do większego bo to trzeba będzie małej zwolnić. Przez dzień zazwyczaj spał mi synek w wózku żebym go miała pod ręką tam gdzie jestem. Mój miał 57cm jak się urodził ale niektóre ubranka na 56 były nawet za duże. Zależy jaka firma. I synek z października a teraz czerwiec więc myślę że trochę mniej tych ubranek trzeba będzie. Na szczęście nie trzeba będzie od razu kombinezonów zimowych więc to już jest duży plus.
Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Magdalenka87 wrote:Hej kochane mam na imię Magda mam 34 lata i jestem w pierwszej ciąży. Niestety nie było szans na naturalną ciążę. Podeszliśmy do in vitro i udało się za pierwszym razem. Obecnie 13 tydzień 2 dzień ciąży. Jeszcze nie wiemy kto mieszka pod moim sercem. Usg mam 23 grudnia. Na stałe mieszkam w Anglii. Termin z OM mam na 24 czerwca.