X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 czyli te ubranka co poszły w obieg wrócą do Ciebie jeśli będzie chłopak ? :)

Daisy_87 ja też zawsze kupuje nowe buty dzieciakom. Ubranka jak już to w pepco lub w smyku na wyprzedaży, a tak to używki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 21:23

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89 napewno nie wszystkie 😆 ale myślę ,że będzie ich na tyle ,że kupować nie będziemy dużo musieli 🙂

Ale przecież to normalne ,że i tak po ubranka poleci każda z nas ... nawet jak wrócą z obiegu ,a ta która uważa że tak nie będzie to sama siebie oszukuje🤣🤣
    Oczywiście nie mówię tu o całej wyprawce ale ja sama widzę jakie są cuda w sklepach ... Weź tu nie kup 🤭🙂

Ona_89' lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Alano Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jest z wyprawki "ograniczone płciowo" oprócz ewentualnie ubranek?
    Trochę mnie zestresowałyście, bo myślałam że wszystko mam (wózek po synku - już zaraz 2 lata!, wybór niepopularny, bo 3w1, ze spacerówką kubełkową, ale baaardzo sobie cenię)
    Tylko sukienusie do ogarnięcia (ale to i ja i babcie będziemy szaleć z przyjemnością, u nas pierwsze wnuki z obu stron)

oar8hgqshs4niyt3.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będziecie chodziły do szkoły rodzenia? Jak byłam w ciąży z pierwszym synem to nie chodziłam, ale teraz rozmawialiśmy z mężem, że będziemy chodzić.

• Gosianka Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U w mnie przychodni jest darmowa, więc może skorzystam. Były w 3 formach - stacjonarnie, zdalnie i hybrydowe zajęcia, więc każdy coś sobie dopasuje.
    Tylko nie wiem, czy tam nie jest to właśnie podciągnięte pod te wizyty położnej, które można mieć od 20 tygodnia, skoro jest za darmo. A chyba jednak wolałbym sama być na takim spotkaniu i moc sprawdzić bicie serca czy zapytać indywidualnie o coś a nie wśród wielu par.

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na YT jest szkoła rodzenia Joanna Mróz... dużo kobietek ją poleca. Ja co prawda obejrzałam jeden odcinek bo resztę planuję w drugiej połowie ciąży (bo z moją pamięcią to ja wszystko zapomnę ) :)
    Do szkoły rodzenia chyba pojdę, bo to pierwsze dziecko.

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chodziłam , teraz też nie będę chodziła napewno. 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szkoły rodzenia nie chodziłam, wtedy wybuchła pandemia i wszystko było odwołane. Tak, jak Ewe pisała, skorzystałam z kanału Joanny Mróz. Mi to w zupełności wystarczyło. Mąż oglądał ze mną filmiki, a o pielęgnacji noworodka to znał odcinki prawie na pamięć. My chcieliśmy żeby to On kąpał małą po porodzie, najpierw na sucho a potem w wanience. Wiadomo, ja asystowałam przy kąpieli, ale to jego zadanie było. Spełniał się w tym bardzoni przynosiło mu to wielką radość. Teraz też kąpię i myje zęby małej sam. Mają rytuał razem wieczorem.
    Co do 'plciowosci' wyprawki, to o ile ubranka nie są nastawione na chłopca lub dziewczynkę, to można spokojnie kupić unisex. To samo z resztą rzeczy. Ja ubranka mam typowo dziewczęce, resztę natomiast jak kocyki, łóżeczko, wanienka, recznik itd. już mam unisex.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2021, 12:38

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze właśnie ja to nawet nie wpadłam aby iść do szkoły rodzenia czy oglądać cokolwiek.
    Wszystko przyszło Nam samo 😆
    Tylko baliśmy się ubierać ale po pierwszym razie już wiedzieliśmy co i jak 🤣🤣
    A poród to i tak wszystko inaczej wygląda na porodówce także takie nauki czasem dają szok jak przychodzi życie w realu ...

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam iść do szkoły rodzenia. Jestem z tych osób, które dużo muszą wiedzieć, czytam przed planowanym zabiegiem jak on ma.eygladac lub pytam lekarza, więc tu też chce wiedzieć czego można się spodziewać. Będę spokojniejsza 🙂
    Co do wyprawki to nie będę szalała. Wózek głęboki i fotelik będę miała od koleżanki,.może też jakieś ciuszki uda się zdobyć z drugiej ręki. Ale na to jest jeszcze sporo czasu, pewnie koło marca zacznę się rozglądać 🙂

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chodziłam do szkoły rodzenia :D jedynie co mogę polecić to body kopertowe jeżeli ktoś nie miał styczności z noworodkiem , bo serio dużo dużo łatwiej się ubiera i bez stresu :D
    Ja jak tylko mi potwierdzi płeć to zacznę wyprawke, bo wiem ile to pieniędzy pochłania a po drugie też jestem osobą, która uwielbia mieć wszystko gotowe szybciej 😆 zawsze się wydaje, że niby dużo tego nie ma a potem a to jeszcze majdy poprodowe a to wkładki laktacyjne i ciągle ciągle coś się znaduje do kupienia 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2021, 14:17

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak te body to Nam życie ratowały 🙂
    Wszystkie inne poszły w odstawkę , cieszę się ,ze teraz już będzie mi łatwiej robić zakupy ...
    Jej ja to się boje z tą wyprawka wogole startować... A też lubię mieć już wszystko gotowe na spokojnie... Będę musiała się jakoś przemoc ...

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Ja nie chodziłam do szkoły rodzenia :D jedynie co mogę polecić to body kopertowe jeżeli ktoś nie miał styczności z noworodkiem , bo serio dużo dużo łatwiej się ubiera i bez stresu :D
    Ja jak tylko mi potwierdzi płeć to zacznę wyprawke, bo wiem ile to pieniędzy pochłania a po drugie też jestem osobą, która uwielbia mieć wszystko gotowe szybciej 😆 zawsze się wydaje, że niby dużo tego nie ma a potem a to jeszcze majdy poprodowe a to wkładki laktacyjne i ciągle ciągle coś się znaduje do kupienia 🙈

My już wiemy, że będzie synek. I już powoli kupujemy wyprawkę, bo dużo tego jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2021, 14:50

• ewe90 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co planujecie kupić/macie do spania do łóżeczka - tzn. dzieciątka będą z ciepłego okresu, lada moment zacznie się lato (oczywiście nie mówię tu o jakiś upałach, ale normalnych letnich temperaturach)- planujecie kołderkę, kocyk czy śpiworek, który jest polecany (najbezpieczniejszy)?

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdecydowanie za śpiworkiem, tak samo do łóżeczka nic nie będę przyczepiać, żadnych warkoczy, ochraniaczy. Jestem z wykształcenia pielęgniarką i na studiach mnie totalnie wystraszyli śmierciami łóżeczkowymi, więc będę dmuchać na zimne.

ewe90 lubi tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem zielona z racji tego, że to pierwsze dziecko, więc przyjmuje wszystkie cenne porady typy śpiworek, Kąpiel, jaką wyprawka i na początek w jaki rozmiar zaopatrzyć się bo czytałam nawet takie, że najlepiej kupić po kilka z małego, standardu i większego 😱

Did
  • Did Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z doświadczonych Mam miała może dostawiane łóżeczko? Czy raczej standardowe ze szczebelkami? Wiem, że dostawiane jest drogawe i na chwilę, ale można kupić mało co używane taniej tylko czy to coś ułatwia?

Did
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kołderka i śpiworek ale i kocyk Akurat z tego to przyda się wszystko( synka mam też z maja także ta sama pora )
    Ochraniacze też obowiązkowo ... Z synek miałam ,ale zdjęłam ,później szybko zakładaliśmy 🙂
    Plus baldachim - komar nawet przy moskitierach może się trafić .

Nad łóżeczkiem dostawnym zastanawiam się ale jak już to kupie używane i myślę ,że kupię dopiero jak będę wiedziała że będę karmiła piersią - synka nie karmiłam. Bo jeśli będzie mm to i tak tyłek trzeba będzie podnieść ,a to lozczeko jedynie dla wygody swojej .

Did lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o ubranka to ja będę zaczynała od 56 ale naprawdę to będzie na chwilę także z ilością nie ma co przesadzać ,pranie i tak będzie robione na okrągło - mówię to z autopsji 🤭😆

Did, Ona_89' lubią tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam syna z początku czerwca który był mega gorący w tamtym roku i powiem wam nasze dwa hity: otulacze bambusowe i śpiworek ale z tej samej tkaniny co pieluchy tetrowe są. Mały nam spał albo w tym spiworku w nocy i tylko nóżki nakrywalismy kocykiem albo w dzień w samym pampersie i pod tym otulaczem. Tak gorąco było…

Lozeczko dostawkę to było moje niespełnione marzenie poprzednio (przez brak miejsca) dlatego teraz mamy już wybrane i mysle ze w styczniu je kupimy ☺️ Potem koło 5-6 m.ż. Chcemy kupić zwykle szczebelkowe. Poprzednio mieliśmy z woodies i teraz tez się na takie zdecydowaliśmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2021, 16:09

Did lubi tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ