Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Limosa wrote:Niby na wierzchu, ale przeraża mnie napletek 🙈 Choć z drugiej strony u dziewczynek jest trochę fałdek i bądź tu człowieku mądry 😅
Dziewczyny, tak z innej beczki - wiem, że niektóre z Was miały ciążę starszą z USG. Nie daje mi spokoju, że na prenatalnych wyszło, że moje maleństwo jest starsze prawie o tydzień, a jest to niemożliwe, bo miałam monitoring owulacji i wszystko odbyło się książkowo (14 dni po om). Oprócz cukrzycy i błędu pomiaru co mogłoby wpłynąć na to, że dziecko jest za duże jak na obecny wiek ciążowy? -
aannkka wrote:No to jak u mnie w rodzinie sami chłopcy 😆 więc lekarz dał mi dużą nadzieję odliczam do 10 stycznia i jak polecę z zakupami 😂😂. Najgorsze, że ja sprzedalam po moim synku wszystko.. 🙈 więc musimy wyprawkę ogarnąć od podstaw
U nas wyprawka jest , wiadomo coś tam dokupić napewno trzeba bo weź tu nie kup 🤭😆
Za to dla dziewczynki byśmy musieli wszystko od podstaw kupować 🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Domi93 wrote:U nas wyprawka jest , wiadomo coś tam dokupić napewno trzeba bo weź tu nie kup 🤭😆
Za to dla dziewczynki byśmy musieli wszystko od podstaw kupować 🤣
Powiem Ci, że serio dwójka chłopców nie jest zła. Moi się dogadują mimo różnicy 4 lat i są straaaasznie za sobą! A jeżeli Livia pozostanie Livia będzie pewnie miała tylko mame i tatę hahaha 😂😂 -
Ja to dopiero po połówkowych zerkne co nam ile ,wózek też mamy kupiony nowy i w su jak nowy 🤔
Muszę sobie przypomnieć co jak wygląda 🤣
Ale pamiętam że ten wózek to był używany pół roku ...także z wózkiem to raczej szaleć nie chce 🙂
Myślałam ,że za koszta nowego wózka kupimy dostawke i jakiś bujak na wypasie :p no i jeszcze zostanie 🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
No właśnie...wywalić 3 tys na pół roku...szkoda trochę bo za tą kasę mozna kupić inne fajne... A ceny tak poszły w górę ,że naprawdę taka wyprawkę jak my 7 lat temu kupiliśmy na dwa razy,tak teraz to już by ciężko było 🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Ja planuję kupić używaną gondolę i później jakąś wypasioną spacerówkę. Dużo osób tak poleca zrobić, bo jednak ta gondola na około pół roku jest jakoś, a znowu lepiej kupić osobną spacerówkę, niż te 10w1.
Największy wydatek to chyba fotelik, na tym na pewno nie będziemy oszczędzać, bezpieczeństwo najważniejsze. Ja myślałam też właśnie żeby jakoś w połowie ciąży zacząć, ale pewnie jak mi wpadną w ręce jakieś słodkie ubranka wcześniej, to nie będę się powstrzymywać.
Jestem po prenatalnych, mam ryzyka 1:20000, lekarz się śmiał, że wyszły z wykresu jak u 15 latki. Dziecko zdrowe i na 99% będzie dziewczynka. 🥰 Najpierw mówi do mnie, że chłopak. I pyta czy może być chłopak? A ja mówię, że no jak jest to musi być. 😂 A za chwilę patrzy i mówi a nie to nie z tej strony, tu mamy brzuszek i wyrostek idzie w dół, więc raczej nie ma szans na chłopca i będzie dziewczynka. 🥰 Tak się mega ucieszyłam!
Domi93 rozmawiałam z lekarzem o niskim ciśnieniu i zawrotach, no i za bardzo mnie ani nie pocieszył ani nie przestraszył. W ciąży tak już może być, zwłaszcza jak się miało też przed ciążą niskie ciśnienie. Kazał tylko uważać na zawroty, żeby nie zemdleć, ale rady na to nie ma. Jedynie kawa coś to ciśnienie podniesie, ale mnie to odrzuca od kawy strasznie.Annie_, aannkka, Limosa lubią tę wiadomość
-
Ja akurat wózek całe szczęście mam po synu. I kilka ubrań. I to by było na tyle 😂 ale ja się cieszę na wyprawkę. Uwielbiam kupować te wszystkie piękne kocyki i dodatki 😍 ale to wynika z tego ze z synem mieszkaliśmy na 35 m2 a teraz mam o wiele więcej miejsca to i szaleć bardziej mogę 😂
-
Ja mam spacerówkę, bo jeszcze w niej wozi się książe 😂 całe szczęście można dokupić gondolę więc chociaż tyle pod względem wózków to serio warto patrzeć na spacerówkę ona jest kluczowa, bo będzie służyć najdłużej
-
Gosianka wrote:Ja planuję kupić używaną gondolę i później jakąś wypasioną spacerówkę. Dużo osób tak poleca zrobić, bo jednak ta gondola na około pół roku jest jakoś, a znowu lepiej kupić osobną spacerówkę, niż te 10w1.
Największy wydatek to chyba fotelik, na tym na pewno nie będziemy oszczędzać, bezpieczeństwo najważniejsze. Ja myślałam też właśnie żeby jakoś w połowie ciąży zacząć, ale pewnie jak mi wpadną w ręce jakieś słodkie ubranka wcześniej, to nie będę się powstrzymywać.
Jestem po prenatalnych, mam ryzyka 1:20000, lekarz się śmiał, że wyszły z wykresu jak u 15 latki. Dziecko zdrowe i na 99% będzie dziewczynka. 🥰 Najpierw mówi do mnie, że chłopak. I pyta czy może być chłopak? A ja mówię, że no jak jest to musi być. 😂 A za chwilę patrzy i mówi a nie to nie z tej strony, tu mamy brzuszek i wyrostek idzie w dół, więc raczej nie ma szans na chłopca i będzie dziewczynka. 🥰 Tak się mega ucieszyłam!
Domi93 rozmawiałam z lekarzem o niskim ciśnieniu i zawrotach, no i za bardzo mnie ani nie pocieszył ani nie przestraszył. W ciąży tak już może być, zwłaszcza jak się miało też przed ciążą niskie ciśnienie. Kazał tylko uważać na zawroty, żeby nie zemdleć, ale rady na to nie ma. Jedynie kawa coś to ciśnienie podniesie, ale mnie to odrzuca od kawy strasznie. -
Świetna wiadomość!! 🙂
Oj właśnie ta kawa ale mnie od kawy odrzuciło a wcześniej to lykalam a nie piłam 🤣
No ja ciśnienie miałam idealne zawsze dlatego zapewne aż tak to odczułam, dziś już jest ok . Mam nadzieję że już tak zostanie 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Hej Ja też planuję kupić używany wózek. Najpierw zrobimy rozeznanie w sklepie, jaki konkretnie model chcemy. Patrzyłam już w necie i te fajniejsze co są nowe po 2500 to można kupić używane za np. 700zł... także różnica spora, a wiadomo ile się używa gondoli 🤷♀️ a dodatkowo od nowego roku ceny wózków idą w górą.
ubranka dostanę od siostry - tylko, że ona ma 3 córki - więc jak będzie chłopak to sporo ubranek nie zostanie wykorzystanych
po Świętach ruszą wyprzedaże, więc znając siebie, pewnie już zacznę szaleć 🤣🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 18:03
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
U mnie kwestia wyprawki uzależniona jest od płci. Jak będzie dziewczynka, to mam wszystko. Pozostaje dokupienie rzeczy higienicznych i kocyka. Dla chłopca nie mam nic. Gondole mam unisex, więc będzie ok. Spacerówka, no cóż przy takiej różnicy wieku, to mała jeszcze będzie pewnie z niej korzystać, więc temat wyjdzie w praniu co zrobimy.
Ja na core odkupiłam cała wyprawkę. Wtedy tylko korzystałam z olxa, ale długo szukałam i warto było. Trafiłam na dziewczynę co sprzedała mi tyle rzeczy, ubranek, niechodkow itd.... Niektóre jeszcze leżą i czekają na swoją kolej. Za wszystko dałam naprawdę nie dużo pieniędzy - patrząc na ilość , nie wierzyłam jak otwarłam wielkie pudło. Opis był, że ubranka idealne, niektóre wogole nie noszone i 90% marki Next (która ja kocham jeżeli chodzi o design, jakość dla dzieci). Jak będzie chłopak, to chyba wystawie wszystko, bo nie wiem czy zdrowie pozwoli mi na kolejną ciąże. I nie oszukujmy się, młoda to ja już nie jestem😂 -
U nas pierwsze dziecko, więc niezależnie od płci nie mamy nic Jeśli dziewczynka to dużo rzeczy dostaniemy od rodziny/przyjaciół No a jeśli chłopak to czekają Nas spore zakupy :p Co do wózka to myślę podobnie jak Wy, gondolę kupimy raczej używanąSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Daisy_87 to miałaś szczęście, że trafiłaś na taką sprzedającą. Ja ostatnio kupiłam pudło ubranek dla córki (rozmiar 104) z opisu stan bardzo dobry, a po wyciągnięciu okazało się, że mam stos ciuchów na podwórko - z plamami, dziurami, zmechaceniami... Rozumiem, że cena nie była wygórowana, ale stan bardzo dobry to dla mnie stan bardzo dobry. Grr..
-
No właśnie z tymi używkami to jest roznie... dlatego ja tak zakupow nie robię jeśli musi być wysyłka bo się boje 🙊
Ja to zazwy kupuję synkowi wieksza ilość ubrań podczas wyprzedaży,często też biorę o rozmiar większe także zazwyczaj mam spokój na jakiś czas , a wtedy naprawdę idzie złapać za grosze oryginalne ubrania , a to ,że u nas to my mieliśmy to szczęście,że pierwsi mieliśmy dziecko to musimy wszystko kupić sami..a po naszym synu ubranka idą w dalszy obieg .. 🤣
Dlatego Teraz także jeśli będzie chłopak to nie kupujemy za dużo , tylko kosmetyczne i wiadomo kocyk i te rzeczy które już muszą być nowe 🙂
Noo ale jak będzie dziewczynka to aż się boje jak wpadnę w szał zakupów , podejrzewam,że wtedy babcie tak samo oszaleją na punkcie różowych ubranek i zakupów 🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Zgadzam się dziewczyny, z odkupywaniem rzeczy to jest loteria. Teraz dużo udaje mi się upolować na vinted, ale jak się daje to umawiam się i ostatecznie kupuje na Olx. Wiadomo, jest ryzyko, ale odpukać po opiniach można zawsze coś wywnioskować. Ja tylko buty dla dzieci musze mieć nowe. Stopa się przyzwyczaja do obuwia, a na dodatek nasza mała nieco koslawi jedna stopke, więc mamy ćwiczenia od fizjo i buty muszą być nowe. A buty dla dzieci to większy koszt niż dla dorosłego często i stopki szybko rosną w ciągu roku😬