Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też totalnie nie myślę o świętach, prawdopodobnie do mojej rodziny nie pojedziemy, bo chorują, a święta z teściami jakoś mnie tak nie cieszą, jak z moją rodziną. Teściowie są na miejscu, więc wpadniemy na kilka godzin, a tak to będziemy w domu siedzieć. Ja nie mam apetytu totalnie, nic mi nie smakuje więc nie zamierzam nic specjalnie robić, jedno ciasto, jakaś sałatka, a tak to wałówka - i tak nie odpuszczą, żeby wyjść bez zapasu jedzenia. 😂 A pewnie i tak to mąż będzie stał przy garach... Mieliśmy pierniczki zrobić, takie gotowe z paczki, ale od tygodnia jeszcze ani jeden wieczór nie miałam na to siły.
Choinkę może w ten weekend ubierzemy. Co do prezentów to u nas nie mamy jakiejś tradycji, umówiliśmy się tylko na jakieś słodycze z teściami. A dla męża prezent też drobny mam, zamówiłam mu kubek nawiązujący do dziecka. Dorzucę coś jeszcze słodkiego albo typowo świątecznego, ale na razie nie mam motywacji, żeby się wybrać do sklepu.
Ja mam jutro prenatalne i wizytę w jednym, nie mogę się już doczekać. 😍Gdynianka41 lubi tę wiadomość
-
Gosianka wrote:Ja też totalnie nie myślę o świętach, prawdopodobnie do mojej rodziny nie pojedziemy, bo chorują, a święta z teściami jakoś mnie tak nie cieszą, jak z moją rodziną. Teściowie są na miejscu, więc wpadniemy na kilka godzin, a tak to będziemy w domu siedzieć. Ja nie mam apetytu totalnie, nic mi nie smakuje więc nie zamierzam nic specjalnie robić, jedno ciasto, jakaś sałatka, a tak to wałówka - i tak nie odpuszczą, żeby wyjść bez zapasu jedzenia. 😂 A pewnie i tak to mąż będzie stał przy garach... Mieliśmy pierniczki zrobić, takie gotowe z paczki, ale od tygodnia jeszcze ani jeden wieczór nie miałam na to siły.
Choinkę może w ten weekend ubierzemy. Co do prezentów to u nas nie mamy jakiejś tradycji, umówiliśmy się tylko na jakieś słodycze z teściami. A dla męża prezent też drobny mam, zamówiłam mu kubek nawiązujący do dziecka. Dorzucę coś jeszcze słodkiego albo typowo świątecznego, ale na razie nie mam motywacji, żeby się wybrać do sklepu.
Ja mam jutro prenatalne i wizytę w jednym, nie mogę się już doczekać. 😍
Ja mam wizytę 22.12 i też już nie mogę się doczekać 🥰
-
Amara wrote:Hej dawno się nie odzywałam, ale podczytuje ☺️
Byłam w środę na wizycie, wszystko w porządku, mały wazy 140gram ☺️
Ja jestem chora, boli mnie gardło i z nosa leci, lekarz nie chce mnie przyjąć bo jestem niezaszczepiona...
Super, że już taki duży 😊
Naprawdę takie rzeczy się dzieją? Nie jesteś zaszczepiona to masz się sama męczyć z przeziębieniem?
Współczuję Kochana -
Kurcze, za bardzo nie rozumiem jak brak szczepienia może być przeciwskazaniem do wizyty kobiety ciężarnej, która źle się czuję?! Dla mnie to niektóre zachowania ludzi to fanaberie. W supermarketach ludzie chodzą bez maseczek i nikt nie zwraca na to uwagi.
Ja dzisiaj ambitnie wzięłam się za ogarnianie domu. Właśnie skończyłam sprzątać naszą łazienkę. Jak po obiedzie będę miała siłę, to chce ogarnąć sypialnie i przebrać pościel. To i tak jak dla mnie ambitny plan. Co do choinki, to u nas będzie chyba jednak świąteczny stroik na stół, bo mała jest ciekawska, a ja nie wiem czy znajdę siły żeby cały czas na nią patrzeć jak będzie przy choince, a wolę nie ryzykować ze coś sobie zrobi. Będzie miec choinkę u dziadkow😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 11:45
Gdynianka41 lubi tę wiadomość
-
Daisy_87 wrote:Kurcze, za bardzo nie rozumiem jak brka szczepienia może być przeciwskazaniem do wizyty kobiety ciężarnej, która źle się czuję?! Dla mnie to niektóre zachowania ludzi to fanaberie. W supermarketach ludzie chodzą bez maseczek i nikt nie zwraca na to uwagi.
Ja dzisiaj ambitnie wzięłam się za ogarnianie domu. Właśnie skończyłam sprzątać naszą łazienkę. Jak po obiedzie będę miała siłę, to chce ogarnąć sypialnie i przebrać pościel. To i tak jak dla mnie ambitny plan. Co do choinki, to u nas będzie chyba jednak świąteczny stroik na stół, bo mała jest ciekawska, a ja nie wiem czy znajdę siły żeby cały czas na nią patrzeć jak będzie przy choince, a wolę nie ryzykować ze coś sobie zrobi. Będzie miec choinkę u dziadkow😊
Ja też rano ambitnie wzięłam sie za łazienkę. Na trzy razy z przerwami. Siedzę teraz zasapana. Też tak szybko się męczycie?
-
Bardzo szybko się męczę i w sumie non stop pomogłabym albo leżeć albo mieć drzemkę. Pocieszam się, że jak będzie lepsza pogoda to się rozruszam na spacerach.
Wiem, że już kiedyś pisałyście o jedzeniu ryb wędzonych w ciąży, a co z tuńczykiem z puszki? Wzięła mnie ochota i znalazłam info w necie że nie można, a na innych stronach, że wolno ale nie za wiele w miesiącu... -
My też w tyłku ze świętami...choinki brak , aby piekłam pierniki z synkiem no i wczoraj wzięliśmy się za sprzątanie , dziś dokończę i plany są aby ozdoby wyjąć a choinka w poniedziałek. Gotowanie od wtorku🤭
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Ja ze wszystkim do tyłu,pracuje i nie mam czasu nawet myśleć. Zacznę coś ogarniać w czwartek po pracy... Najgorsze prezenty, nigdy nie mam pomysłów, więc zazdroszczę opcji "umówiliśmy się na słodycze". U mnie brat zawsze daje na bogato, a mi głupio...
-
My już po prenatalnych mamy 72mm zdrowego dzidziusia. Ryzyka niskie, wszystko wygląda bardzo dobrze prawdopodobnie dziewczynka!! Potwierdzi na kolejnej wizycie 10 stycznia. Jak się sprawdzi to jak ja popłynę w róż to nic mnie nie powstrzyma 😂😂
Annie_, Limosa, Gdynianka41, Alano, Domi93, Bu lubią tę wiadomość
-
Aannkka jak ja bym chciała to samo usłyszeć po świętach 🙂😃
A ja napisałam do lekarza... Napisał ,że z tym ciśnieniem nic nie stanie się ,aby uważać bo można stracić przytomność. Niestety wcze mnie nie przyjmie bo już miejsc nie ma przed świętami...
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Aannkka jak ja bym chciała to samo usłyszeć po świętach 🙂😃
A ja napisałam do lekarza... Napisał ,że z tym ciśnieniem nic nie stanie się ,aby uważać bo można stracić przytomność. Niestety wcze mnie nie przyjmie bo już miejsc nie ma przed świętami...
Niskie ciśnienie nie jest groźne ale fakt trzeba uważać, bo mogą towarzyszyć zwroty bóle głowy i zaslabniecia -
aannkka wrote:Trzymam kciuki żeby jednak była dziewczynka! Ja bym tak chciała przy tych moich dwóch chłopcach 😆
Niskie ciśnienie nie jest groźne ale fakt trzeba uważać, bo mogą towarzyszyć zwroty bóle głowy i zaslabniecia
Oj tak Tobie to kochana dziewczynka jest w tym momencie jak najbardziej wskazana , jak tu teraz nauczyć się obsługi po dwóch chłopcach 😃🤭🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Oj tak Tobie to kochana dziewczynka jest w tym momencie jak najbardziej wskazana , jak tu teraz nauczyć się obsługi po dwóch chłopcach 😃🤭🙂
-
aannkka wrote:Powiem Ci, że serio czuje lekkie przerażenie 😂 z jajeczkami to jest tak obyta, że o Cię Panie 😂 a dziewczynka kurde ciężko 😆 chyba sobie odpalę jakieś tutoriale z obsługi dziewuchy 😂😂😂
Ja to samo u mnie chłopak , szwagierka chłopak , braciszek mały chłopak 😆
Tak serio to ja nie miałam nigdy do czynienia dziewczynka 🤣
Także chłopak to Teraz z zamkniętymi oczami a z dziewczynka coś czuję Meksyk by był na początku niezły 🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Limosa wrote:To mnie bardziej przeraża obsługa chłopca 🙂 Ale co tam siedzi to niech siedzi, byle wszystko na miejscu miało i było zdrowe 🙏
Z chłopakiem wszystko na wierzchu 😂 widać gdzie wycierać. Moja siostra ma i chłopca i dziewczynę to powiem ze łatwiej dla mnie chyba chłopaka oporządzić 😂
-
Niby na wierzchu, ale przeraża mnie napletek 🙈 Choć z drugiej strony u dziewczynek jest trochę fałdek i bądź tu człowieku mądry 😅
Dziewczyny, tak z innej beczki - wiem, że niektóre z Was miały ciążę starszą z USG. Nie daje mi spokoju, że na prenatalnych wyszło, że moje maleństwo jest starsze prawie o tydzień, a jest to niemożliwe, bo miałam monitoring owulacji i wszystko odbyło się książkowo (14 dni po om). Oprócz cukrzycy i błędu pomiaru co mogłoby wpłynąć na to, że dziecko jest za duże jak na obecny wiek ciążowy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 08:17
-
Domi93 wrote:Ja to samo u mnie chłopak , szwagierka chłopak , braciszek mały chłopak 😆
Tak serio to ja nie miałam nigdy do czynienia dziewczynka 🤣
Także chłopak to Teraz z zamkniętymi oczami a z dziewczynka coś czuję Meksyk by był na początku niezły 🤣🤣