X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaJulia wrote:
    Cześć dziewczyny!

Mogę nieśmiało dołączyć do społeczności? :)
    Termin mam na 3.06.2022.
    Obecnie 16. Tydzień - pappa i usg prawidłowe.
    To moja pierwsza ciąża, brzuszek na razie niewielki ;)

Witaj :)super,że jest nas coraz więcej :)

• Tequilla Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie, Gratulacje wiesz już coś jeżeli chodzi o płeć?

AgaJulia lubi tę wiadomość

p19uskjoo1yy2x93.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli lekarz nie mówił nic o łożysku to znak ,że jest tam gdzie powinno być j jego ułożenie jest prawidłowe 🙂

Cieszę się z tych do tych informacji i ,że wasze maleństwa zdrowe 🙂

AgaJulia witamy ! 🙂

A ja dziś powitalam 15 tydz z....panią klozetową ! 🤣🤣🤣 A wczoraj właśnie leżałam i myślałam jak tam maluch bo do wizyty jeszcze trochę czasu ...no to chyba dał mi znak ,że wszystko wporzadku 🤭😆
    Naprawdę te wymioty to nam spokoju chyba nie dadzą 😆

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja również już po prenatalnych. Trafiłam na bardzo sympatyczna Panią doktor, badanie przeprowadziła w miłej atmosferze, wszystko tłumaczyła. Chciała nam też zrobić ładne zdjęcie na pamiątkę, więc trochę się na czekaliśmy, bo jak dzidzia ładnie się ustawiła to najpierw nie zdążyła, a potem ciągle rączka zasłaniała nosek. W końcu się udało i zdjęcie jest. Dzidzi było kapryśne i trzeba było głowica się najeździć, żeby zbadać dokładnie. Wygląda na to, że wszystko ok. Wiadomo, jestem już starszą, więc i ryzyka z racji wieku są większe.
    Na pytanie o płeć, pani doktor sprawdziła wyrostek, bo dzidzi nie odsłoniło co tam. między nogami ma, i na 80% będzie druga dziewczynka 😊 poczekamy jeszcze z potwierdzeniem plci i wtedy powiemy rodzinie. Najważniejsze, żeby było zdrowe!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 12:06

ewe90 lubi tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za uspokojenie.
    U mnie też wyszło zamiast 12+3 to 13+0, nie wiem czy po prostu dziecko nie jest większe ze względu na niezdiagnozowaną cukrzycę czy coś podobnego, bo ja wiem kiedy była owulacja (OM 18.09., owu 1. lub 2.10., miałam monitoring).
    Ja dostałam jedno rozmazane zdjęcie klasyczne USG i jedno 3d, ale takie sobie, na forum widziałam lepsze.
    A może podpowiecie, bo tymi żarcikami lekarz zbił mnie z tropu - moje dziecię podczas badania tak jakby podrzucało na leżąco ciało w górę, czy to jest normalne, czy zjadłam coś, co je np. uczuliło? Zaniepokoił mnie ten widok, skojarzył mi się z padaczką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 13:09

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Dziękuję za uspokojenie.
    U mnie też wyszło zamiast 12+3 to 13+0, nie wiem czy po prostu dziecko nie jest większe ze względu na niezdiagnozowaną cukrzycę czy coś podobnego, bo ja wiem kiedy była owulacja (OM 18.09., owu 1. lub 2.10., miałam monitoring).
    Ja dostałam jedno rozmazane zdjęcie klasyczne USG i jedno 3d, ale takie sobie, na forum widziałam lepsze.
    A może podpowiecie, bo tymi żarcikami lekarz zbił mnie z tropu - moje dziecię podczas badania tak jakby podrzucało na leżąco ciało w górę, czy to jest normalne, czy zjadłam coś, co je np. uczuliło? Zaniepokoił mnie ten widok, skojarzył mi się z padaczką.

U mnie tak samo maluch robił. Wydaje mi się ,że to normalne 🙂

Limosa lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • AgaJulia Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tequilla wrote:
    Witam serdecznie, Gratulacje wiesz już coś jeżeli chodzi o płeć?

Na razie lekarze mówili, że Bobo tak ruchliwe, że ciężko powiedzieć ;) zdaniem 1 pani dziewczynka, a drugiego pana chłopak 😅
    22.12 idę na 4D i mam nadzieję, że akurat na święta się dowiem ☺️

• ewe90 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. ja już po wizycie, która nic mi nie dała, bo dr przełożył na poniedziałek wieczór. :( Generalnie było opóźnienie i zamiast o 14 to weszłam o 15. Zaczął robic usg i stwierdził, ze za słabo widać (prawdopodobnie przez zastrzyki z heparyny), a on fuszerki nie będzie odwalał, więc mam pokazać się za parę dni. Miejmy nadzieję, że już maluch będzie dobrze widoczny. (podobno często przekłada wizyty).
    Na początku się wkurzyłam, że znowu muszę czekać, ale z drugiej strony to on ma rację... płaci się nie małe pieniądze, a dzieciątko faktycznie nie było takie wyraźne, więc łatwo o pomyłkę.. ech

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie pytanie. Czy Wy bierzecie kąpiel w ciąży? Ja i w pierwszej i obecnej ciąży mam opory, jakoś się boję. Może to irracjonalne... Poza tym, ja uwielbiam gorące kąpiele, takie żeby się wygrzać jak kurczak. O ile pierwsza ciąża to po ustaniu dolegliwości pierwszego trymestru, przypadała na wiosnę i prysznic byl jak najbardziej ok, to przyznam że teraz w zimie, skoczyłabym sobie do wanienki 😊
    Ewe, może rzeczywiście lepiej, że lekarz przełożył wizyte. Swoją drogą, nie wiedziałam że heparyny wpływa na widok usg.

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno kąpiele są bezpieczne tylko ,żeby woda nie była za gorąca 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Swoją drogą, nie wiedziałam że heparyny wpływa na widok usg.
    Dla mnie też dziwne to trochę. Też robię zastrzyki, a USG prenatalne miałam wczoraj, w 12+3.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wasze samopoczucie?
    Ja co odzyskałam siły tak od kilku dni znowu sił nie mam ( nie biorę pod uwagę mdłości i wymiotów )
    Wstaje o 11 z budzikiem ...a o 17 najchętniej już bym spala . Dziś jeszcze doszedł ból głowy.

Pierwsza ciąże przeszłam świetnie ... A teraz jest zupełnie na odwrót aż boje się pomyśleć co będzie później ,a teraz synek w domu i muszę mieć siłę...

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, ja mam podobnie. Co myślę, że już się poprawia to albo mdłości wracają z podwójna siłą, albo opadma z sił, doslownie. Dzisiaj lekarka podczas badania powiedziała mi, że zazwyczaj kobiety gorzej czują się przy dziewczynkach, może więc będzie u Ciebie niespodzianka? 😊

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż ciekawe 😃 też właśnie często to słyszę , jeśli to prawda to moze rzeczywiście ta niespodzianka będzie 🙂
    A tu jeszcze tyle czasu muszę czekać do 28.12 ..

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję (tfu tfu) świetnie. Gdyby nie ta ospałość i brak okresu to nawet bym nie powiedziała że jestem w ciąży 😄

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,że nie każda z Nas ma takie objawy 🙂
    Ja nawet jakbym się dobrze czuła to już bym wiedziała , wczoraj wywalilam wszystkie spodnie z szafki i zawzięcie chciałam któreś ubrać 🤣
    Założyłam jedne , pojechałam do sklepu z rozpiętym rozporkiem 🤣🤣🤣🤣 i aby je podnosiłam co chwilę i patrzyłam czy za Nisko nie spadły i majtek mi nie widać 🙊🙊🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 jak tylko lekko się nie dopinają, to można gumkę do włosów/recepturę przełożyć przez dziurkę i zapiąć w ten sposób. Można zyskać dobre kilka centymetrów. :)
    Ja mam o tyle szczęście, że na początku roku trochę schudłam, a ubrań nie wyrzucałam, bo spodnie zrobiły się po prostu trochę luźniejsze, ale nadal dobre. Mam kilka par takich wciąganych bez guzika i jeszcze duuużo luzu w nich mam, więc pewnie będę w nich jeszcze z miesiąc czy dwa chodzić. Chyba że nagle mi brzuch wywali, to będę w dresach biegła do sklepu po ciążowe. 😂 Na wieczór mam tylko strasznie duży, ale to wzdęcia mi go powiększają dwa razy, już przed ciążą tak miałam.
    Legusta zazdroszczę tej ciąży bez objawów, mi to już na psychikę zaczyna siadać coraz mocniej to wszystko.

A w ogóle też wam przy każdym ruchu tak miednica strzela? Wiem, że się stawy rozluźniają, ale to jest przerażające jak odwracam się na bok albo siedząc na toalecie rozszerzam nogi i słyszę tylko chrup chrup.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja nie mam takich objawów ani bólu miednicy. Rozciągania też nie czuję, ogólnie na szczęście od początku brzuch mnie nie boli

• Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odczuwam coraz częściej taki lekki ból brzucha jak na okres i w pachwinach, ale to właśnie rozciąganie chyba. Wydaje mi się, o ile mnie pamięć nie myli, że w tej ciąży brzuch odczuwam znacznie szybciej niż przy pierwszej.
    Co do wagi, brzucha, to ja na minusie nadal, nic po mnie nie widac. W poprzedniej ciąży w szóstym miesiącu dostałam mały brzuch, ale i tak musiałam znajomym powiedzieć że jesteśmy w ciąży, bo jak się spotkaliśmy, to sami nic nie zauwazyli😉

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje udanych wizyt :* jedna z was czytałam, że ma przełożone na poniedziałek wiadomo to wkurza, ale uważam to za profesjonalne podejście niż by miał Cię odprawić z kwitkiem :D

Ja mam jutro i czuje już dreszczyk emocji..no dobra sram w gacie ze stresu 😆

Co do samopoczucia ja się czuję całkiem okej więc mam nadzieję, że teoria się nie sprawdzi,bo ja chcę kurna dziewuche!! 😂

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ