X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • Martyna175 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wracam do Was z dobrymi wiadomościami, po moich plamieniach już nie ma śladu. Dzisiaj udało mi się trafić na wizytę i okazało się, że miałam krwiaka, który się wchłonął. Ciąża rozwija się prawidłowo, dzisiaj 8+2 dni i całe 1,8 cm szczęścia ☺️☺️
    Kamień z serca.
    Tak jak większość z Was planujemy powiedzieć w 13 tc powiedzieć rodzinie. A dokładnie po badaniach prenatalnych, na które jestem umówiona 29 listopada. Czy Wy również jesteście zapisane? Wiem, że część kobiet rezygnuje z tych badań że względu na ustawę o zakazie aborcji, boją się usłyszeć, że dziecko ma wady genetyczne.

Byłam w poprzedniej ciąży i to właśnie w 13 tc dowiedziałam się o płci dziecka ☺️

Anulka87, Kalolika, Dominisia35, edka85 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapod wrote:
    Dziewczyny!!!

Proszę Was o radę.

Wyszło mi na USG że mam zrost przechodzący przez pęcherz ciążowy. Czy któraś z Was się z tym spotkała?
    Nigdzie nie ma żadnych info w necie ;(
    Ja nic nie wiem. Ginekolog nic nie powiedział więcej??

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna175 wrote:
    Cześć, wracam do Was z dobrymi wiadomościami, po moich plamieniach już nie ma śladu. Dzisiaj udało mi się trafić na wizytę i okazało się, że miałam krwiaka, który się wchłonął. Ciąża rozwija się prawidłowo, dzisiaj 8+2 dni i całe 1,8 cm szczęścia ☺️☺️
    Kamień z serca.
    Tak jak większość z Was planujemy powiedzieć w 13 tc powiedzieć rodzinie. A dokładnie po badaniach prenatalnych, na które jestem umówiona 29 listopada. Czy Wy również jesteście zapisane? Wiem, że część kobiet rezygnuje z tych badań że względu na ustawę o zakazie aborcji, boją się usłyszeć, że dziecko ma wady genetyczne.

Byłam w poprzedniej ciąży i to właśnie w 13 tc dowiedziałam się o płci dziecka ☺️
    Cudowne wieści!! Ja liczę na badania prenatalne,chociaż fakt,boje się ich bardzo...

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Martyna175 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się boję ale jednak wolę wiedzieć wcześniej, cześć wad takich jak np roszczeń kręgosłupa, wykonuje się w łonie matki, są wtedy o wiele skuteczniejsze. Znajoma dowiedziała się o wodogłowiu i rozczepie kręgosłupa dopiero w 8msc bo nie była na badaniach i dziecko dopiero po urodzeniu miało operacje.

preg.png
  • Kapod Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    Ja nic nie wiem. Ginekolog nic nie powiedział więcej??
    Byłam już u dwóch ginekologów z tym i obie powiedziały że to bardzo rzadki przypadek i trzeba kontrolować. To wygląda na USG zależnie od kąta badania jakby były dwa pęcherze a jak jest pod innym kątem to jest jeden.

Ani0nka lubi tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 22 listopada :) będę równo w 12t1d :)

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam prenatalne 22listopada :)

Ani0nka lubi tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w ogóle nie mam w głowie prenatalnych, za wcześnie dla mnie. Ale nie wyobrażam sobie też unikać ich żeby się czegos przypadkiem nie dowiedzieć. Wolę nawet nie rozważać takiej wizji, ale w razie nieprawidłowości chcę wiedzieć wcześniej i wdrożyć możliwe leczenie, a w razie poważnych wad letalnych - żaden zakaz aborcji nie będzie mi dyktował jaką decyzję mam podjąć. Mam nadzieję że nie będę się musiała nigdy nad tym zastanawiać, nawet przez sekundę. Ale współczuję z całego serca wszystkim rodzicom którzy muszą się z tym mierzyć, szczególnie takim którym sytuacja finansowa nie pozwala na autonomiczna decyzję.

MalaEw lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z objawami u was? Pojawiają się nowe lub znikają jakieś?
    Ja dzisiaj wpadłam w panikę, bo o ile w sumie jedyny objaw to zmęczenie i senność (codziennie po pracy muszę zrobić drzemkę) to gdzieś tam towarzyszyły mi małe pobolewania piersi po bokach czy przy mocniejszym dotykaniu, do tego były fajne jak na owu takie jędrne. A dzisiaj zmiękły i ból zniknął... Pojawiły się najgorsze myśli bo w poprzedniej ciąży przed stratą właśnie przestały boleć i tak mi dzisiaj głowa pracuje, że nie mogę się ogarnąć...

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Miaukens Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa - wszystkie mamy nadzieję, że żadna z nas nie będzie musiała się mierzyć z taką decyzją. Moje prenatalne na początku grudnia...

• edka85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, idealny przyrost!

Kapod, nic na tym etapie nie zrobisz, można tylko obserwować. Jeśli doszło do zagnieżdżenia w zroscie i ciąża rozwija się prawidłowo, to być może nie jest to żaden problem i wystarczy monitorować sprawę.

Kapod, Anulka87 lubią tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • KarMar Znajoma

Wysłany: 27 października 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam prenatalne w pierwszej ciąży i nie wyobrażam sobie, żeby ich nie robić.

A co do objawów, to czułam ciągnięcie brzucha, a jak podnosiłam coś cięższego (np. córkę ;)), to bardzo się nasilało. Aktualnie biorę Duphaston (tak jak w pierwszej ciązy) i pomaga. No i nie noszę już córki. Bolały mnie piersi (przez to zaczęłam podejrzewać ciążę), ale od jakichś 2-3 dni już mniej. No i zmęczenie, po pracy muszę chociaż na pół godziny się położyć.

Dominisia35 lubi tę wiadomość

• KarMar Znajoma

Wysłany: 27 października 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze częstsze sikanie :)

• Miaukens Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2022, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie senność na zmianę z rozdrażnieniem, i mdłości. Ale najgorsze jest to, że jakby mi pół mózgu odłączyło. Wczoraj wsiadłam do samochodu i wyjechałam na ulicę bez zapiętych pasów. Zapinałam w panice już na drodze. Parkując nie zaciągnęłam ręcznego i prawie stoczyłam się na latarnię (wdepnęłam hamulec w ostatniej chwili i zaciągnęłam ten nieszczęsny ręczny). Różne rzeczy lecą mi z rąk. Mylą mi się daty i nie kojarzę faktów, tzn. każdą rzecz wiem z osobna, np. że moja komórka leży wpięta do ładowarki i że wychodzę z domu. Ale magiczne skojarzenie "schowaj komórkę do torebki" już nie zachodzi. To już chyba wolałabym, żeby mnie coś pobolewało, przynajmniej nie tworzyłabym zagrożenia dla siebie i innych.

• korallik Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam więcej objawów niż przy pierwszym dziecku. Bardzo często źle się czuję, mdłości, zdarzały zdarzały już wymioty, czego nie znałam w pierwszej ciąży, zmęczenie wieczne. Piersi są większe, co mnie cieszy, bo po kp miałam dwa flaczki. Jak mam dni bez nudności to mam wilczy apetyt i to na nietypowe smaki, ostre, kwaśne. Jestem też rozkojarzona, ostatnio wróciłam do domu bez chleba i bułek, musiałam komuś obcemu wrzucić je do koszyka w Lidlu, zahaczyłam lusterko w aucie o coś, pasy non stop zapominane. Brzuch mam jak balon, ale to przez duphaston zapewne. Leci chyba 9 tydzień i wydaje mi się, że brzuszek już mam widoczny, koleżanka w pracy wczoraj coś zerkała na mnie podejrzliwie. Rodzina wie już praktycznie cała, w pierwszej ciąży czekaliśmy do prenatalnych, a teraz już machnęłam ręką, nic to nie zmienia jak dla mnie. W pracy planuję powiedzieć w połowie listopada. Pracować chcę max do połowy stycznia. Prenatalne będziemy robić nifty pro jak przy synku. Wizytę mam 4.11.

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miaukens ja też jestem rozkojarzona i robię głupoty. W pracy to już niebezpieczne się robiło. Fascynujące że to dopiero kilkanaście dni rozwoju dziecka a taki ma wpływ na organizm.

Ja USG pierwszego trymestru mam 15 grudnia ale ja z końcówki miesiąca.

Korallik rowniez rozważam nifty pro. W poprzednich ciążach robiłam samo USG, ale teraz chyba zainwestuje w badania... Nie mam w sumie innych wydatków w tej ciąży, z wyprawki jedynie nowy fotelik musimy kupić.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię Usg+pappa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 10:08

Martyna175 lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zastanawiam się nad nifty pro w pierwszej ciąży robiłam bo pappa wyszła mi bardzo zawyżona a usg było piękne. Wszystko skończyło sie dobrze ale ja dowiedziałam się o swoich chorobach. Teraz znów robię USG i pappe chociaż bardzo boje się tego dnia jeśli historia się powtorzy zrobię pewnie dla spokoju nifty pro ten z testdna.

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już czekam na wizytę. Przyszłam milion minut przed czasem,ale nie wyrobiłabym w domu. W sumie tutaj nie jest lepiej... Miałam sie nie stresować i podchodzić na spokojnie,a jest jak zawsze...

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    A ja już czekam na wizytę. Przyszłam milion minut przed czasem,ale nie wyrobiłabym w domu. W sumie tutaj nie jest lepiej... Miałam sie nie stresować i podchodzić na spokojnie,a jest jak zawsze...
    Koniecznie daj znać jak już wyjdziesz 😊 na pewno wszystko będzie dobrze 😊

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ