X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • Martyna175 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wracam do Was z dobrymi wiadomościami, po moich plamieniach już nie ma śladu. Dzisiaj udało mi się trafić na wizytę i okazało się, że miałam krwiaka, który się wchłonął. Ciąża rozwija się prawidłowo, dzisiaj 8+2 dni i całe 1,8 cm szczęścia ☺️☺️
    Kamień z serca.
    Tak jak większość z Was planujemy powiedzieć w 13 tc powiedzieć rodzinie. A dokładnie po badaniach prenatalnych, na które jestem umówiona 29 listopada. Czy Wy również jesteście zapisane? Wiem, że część kobiet rezygnuje z tych badań że względu na ustawę o zakazie aborcji, boją się usłyszeć, że dziecko ma wady genetyczne.

Byłam w poprzedniej ciąży i to właśnie w 13 tc dowiedziałam się o płci dziecka ☺️

Anulka87, Kalolika, Dominisia35, edka85 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapod wrote:
    Dziewczyny!!!

Proszę Was o radę.

Wyszło mi na USG że mam zrost przechodzący przez pęcherz ciążowy. Czy któraś z Was się z tym spotkała?
    Nigdzie nie ma żadnych info w necie ;(
    Ja nic nie wiem. Ginekolog nic nie powiedział więcej??

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna175 wrote:
    Cześć, wracam do Was z dobrymi wiadomościami, po moich plamieniach już nie ma śladu. Dzisiaj udało mi się trafić na wizytę i okazało się, że miałam krwiaka, który się wchłonął. Ciąża rozwija się prawidłowo, dzisiaj 8+2 dni i całe 1,8 cm szczęścia ☺️☺️
    Kamień z serca.
    Tak jak większość z Was planujemy powiedzieć w 13 tc powiedzieć rodzinie. A dokładnie po badaniach prenatalnych, na które jestem umówiona 29 listopada. Czy Wy również jesteście zapisane? Wiem, że część kobiet rezygnuje z tych badań że względu na ustawę o zakazie aborcji, boją się usłyszeć, że dziecko ma wady genetyczne.

Byłam w poprzedniej ciąży i to właśnie w 13 tc dowiedziałam się o płci dziecka ☺️
    Cudowne wieści!! Ja liczę na badania prenatalne,chociaż fakt,boje się ich bardzo...

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Martyna175 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się boję ale jednak wolę wiedzieć wcześniej, cześć wad takich jak np roszczeń kręgosłupa, wykonuje się w łonie matki, są wtedy o wiele skuteczniejsze. Znajoma dowiedziała się o wodogłowiu i rozczepie kręgosłupa dopiero w 8msc bo nie była na badaniach i dziecko dopiero po urodzeniu miało operacje.

preg.png
  • Kapod Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    Ja nic nie wiem. Ginekolog nic nie powiedział więcej??
    Byłam już u dwóch ginekologów z tym i obie powiedziały że to bardzo rzadki przypadek i trzeba kontrolować. To wygląda na USG zależnie od kąta badania jakby były dwa pęcherze a jak jest pod innym kątem to jest jeden.

Ani0nka lubi tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 22 listopada :) będę równo w 12t1d :)

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam prenatalne 22listopada :)

Ani0nka lubi tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w ogóle nie mam w głowie prenatalnych, za wcześnie dla mnie. Ale nie wyobrażam sobie też unikać ich żeby się czegos przypadkiem nie dowiedzieć. Wolę nawet nie rozważać takiej wizji, ale w razie nieprawidłowości chcę wiedzieć wcześniej i wdrożyć możliwe leczenie, a w razie poważnych wad letalnych - żaden zakaz aborcji nie będzie mi dyktował jaką decyzję mam podjąć. Mam nadzieję że nie będę się musiała nigdy nad tym zastanawiać, nawet przez sekundę. Ale współczuję z całego serca wszystkim rodzicom którzy muszą się z tym mierzyć, szczególnie takim którym sytuacja finansowa nie pozwala na autonomiczna decyzję.

MalaEw lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z objawami u was? Pojawiają się nowe lub znikają jakieś?
    Ja dzisiaj wpadłam w panikę, bo o ile w sumie jedyny objaw to zmęczenie i senność (codziennie po pracy muszę zrobić drzemkę) to gdzieś tam towarzyszyły mi małe pobolewania piersi po bokach czy przy mocniejszym dotykaniu, do tego były fajne jak na owu takie jędrne. A dzisiaj zmiękły i ból zniknął... Pojawiły się najgorsze myśli bo w poprzedniej ciąży przed stratą właśnie przestały boleć i tak mi dzisiaj głowa pracuje, że nie mogę się ogarnąć...

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Miaukens Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa - wszystkie mamy nadzieję, że żadna z nas nie będzie musiała się mierzyć z taką decyzją. Moje prenatalne na początku grudnia...

• edka85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, idealny przyrost!

Kapod, nic na tym etapie nie zrobisz, można tylko obserwować. Jeśli doszło do zagnieżdżenia w zroscie i ciąża rozwija się prawidłowo, to być może nie jest to żaden problem i wystarczy monitorować sprawę.

Kapod, Anulka87 lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • KarMar Znajoma

Wysłany: 27 października 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam prenatalne w pierwszej ciąży i nie wyobrażam sobie, żeby ich nie robić.

A co do objawów, to czułam ciągnięcie brzucha, a jak podnosiłam coś cięższego (np. córkę ;)), to bardzo się nasilało. Aktualnie biorę Duphaston (tak jak w pierwszej ciązy) i pomaga. No i nie noszę już córki. Bolały mnie piersi (przez to zaczęłam podejrzewać ciążę), ale od jakichś 2-3 dni już mniej. No i zmęczenie, po pracy muszę chociaż na pół godziny się położyć.

Dominisia35 lubi tę wiadomość

• KarMar Znajoma

Wysłany: 27 października 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze częstsze sikanie :)

• Miaukens Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2022, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie senność na zmianę z rozdrażnieniem, i mdłości. Ale najgorsze jest to, że jakby mi pół mózgu odłączyło. Wczoraj wsiadłam do samochodu i wyjechałam na ulicę bez zapiętych pasów. Zapinałam w panice już na drodze. Parkując nie zaciągnęłam ręcznego i prawie stoczyłam się na latarnię (wdepnęłam hamulec w ostatniej chwili i zaciągnęłam ten nieszczęsny ręczny). Różne rzeczy lecą mi z rąk. Mylą mi się daty i nie kojarzę faktów, tzn. każdą rzecz wiem z osobna, np. że moja komórka leży wpięta do ładowarki i że wychodzę z domu. Ale magiczne skojarzenie "schowaj komórkę do torebki" już nie zachodzi. To już chyba wolałabym, żeby mnie coś pobolewało, przynajmniej nie tworzyłabym zagrożenia dla siebie i innych.

• korallik Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam więcej objawów niż przy pierwszym dziecku. Bardzo często źle się czuję, mdłości, zdarzały zdarzały już wymioty, czego nie znałam w pierwszej ciąży, zmęczenie wieczne. Piersi są większe, co mnie cieszy, bo po kp miałam dwa flaczki. Jak mam dni bez nudności to mam wilczy apetyt i to na nietypowe smaki, ostre, kwaśne. Jestem też rozkojarzona, ostatnio wróciłam do domu bez chleba i bułek, musiałam komuś obcemu wrzucić je do koszyka w Lidlu, zahaczyłam lusterko w aucie o coś, pasy non stop zapominane. Brzuch mam jak balon, ale to przez duphaston zapewne. Leci chyba 9 tydzień i wydaje mi się, że brzuszek już mam widoczny, koleżanka w pracy wczoraj coś zerkała na mnie podejrzliwie. Rodzina wie już praktycznie cała, w pierwszej ciąży czekaliśmy do prenatalnych, a teraz już machnęłam ręką, nic to nie zmienia jak dla mnie. W pracy planuję powiedzieć w połowie listopada. Pracować chcę max do połowy stycznia. Prenatalne będziemy robić nifty pro jak przy synku. Wizytę mam 4.11.

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miaukens ja też jestem rozkojarzona i robię głupoty. W pracy to już niebezpieczne się robiło. Fascynujące że to dopiero kilkanaście dni rozwoju dziecka a taki ma wpływ na organizm.

Ja USG pierwszego trymestru mam 15 grudnia ale ja z końcówki miesiąca.

Korallik rowniez rozważam nifty pro. W poprzednich ciążach robiłam samo USG, ale teraz chyba zainwestuje w badania... Nie mam w sumie innych wydatków w tej ciąży, z wyprawki jedynie nowy fotelik musimy kupić.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię Usg+pappa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 10:08

Martyna175 lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zastanawiam się nad nifty pro w pierwszej ciąży robiłam bo pappa wyszła mi bardzo zawyżona a usg było piękne. Wszystko skończyło sie dobrze ale ja dowiedziałam się o swoich chorobach. Teraz znów robię USG i pappe chociaż bardzo boje się tego dnia jeśli historia się powtorzy zrobię pewnie dla spokoju nifty pro ten z testdna.

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już czekam na wizytę. Przyszłam milion minut przed czasem,ale nie wyrobiłabym w domu. W sumie tutaj nie jest lepiej... Miałam sie nie stresować i podchodzić na spokojnie,a jest jak zawsze...

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    A ja już czekam na wizytę. Przyszłam milion minut przed czasem,ale nie wyrobiłabym w domu. W sumie tutaj nie jest lepiej... Miałam sie nie stresować i podchodzić na spokojnie,a jest jak zawsze...
    Koniecznie daj znać jak już wyjdziesz 😊 na pewno wszystko będzie dobrze 😊

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ