👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Miaukens wrote:Ale jaki sens ma wprowadzanie ginekologa w błąd?
A ja się zastanawiam, czy czekacie z kochaniem się do wizyty u lekarza,czy nie myślicie o tym 🙊 -
Anulka87 wrote:Myślę,że dla własnego spokoju niektórzy tak robią.
A ja się zastanawiam, czy czekacie z kochaniem się do wizyty u lekarza,czy nie myślicie o tym 🙊Anulka87 lubi tę wiadomość
-
Hej, ja dziś powiedziałam mojej siostrze. Dzieci nie wiedzą bo gdybym im powiedziała to wiedzieli by już WSZYSCY nawet Ci co nas nie znają 🤣 W dzień mam ochotę spać , ale niestety za bardzo nie mam jak. Do południa zaczynają męczyć mdłości ale póki co do wytrzymania. U mnie znowu owu trochę wcześniej i wg mnie termin 30.06 a z miesiączki to mi i 4 lipca wychodzi. A że to moja czwarta ciąża to nawet nie liczę że do lipca dociągnę. Wszystkie dzieci rodziłam w sobotę, idealnie by było 24.06 po zakończeniu roku szkolnego 🤣😎
-
Nie rozumiem po co wymyślać sobie zupełnie inny termin om? U mnie owu była w 23dc, więc mam świadomość, że ciąża może być ponad tydzień młodsza. Jeśli lekarz będzie o tym wiedział, to po prostu ten fakt odnotuje. W drugiej połowie ciąży te rozbieżności om z usg są zazwyczaj dosyć duże, często 2-3 tygodnie różnicy (nawet jak owu była w 14dc).
-
Dziewczyny zastanawiam się cY nie iść na betę...
Zrobiłam dziś tej tej samej firmy I kreska mega blada, jasniejsza niż ostatnio. Dziś jestem 4+5 więc jeśli jestem w ciąży to chyba powinna już byc wyraźniejsza? -
Zrób betę. A z tymi testami to też trzeba mieć na uwadze, że przy dużych stężeniach hcg następuje tzw hook effect, czyli kreska testowa robi się coraz słabsza aż może w ogóle się nie pojawić. Dlatego w wysokiej ciąży można uzyskać negatywny test. Żeby odwrócić ten efekt należy rozcieńczyc mocz. Ja sama robiłam taką próbę. Przy becie 5 tys miałam bordową kreskę na teście. Dwa dni później (gdy beta prawdopodobnie wynosiła 7-10tys) ten sam test pokazał jaśniejsza kreskę. Ale gdy dodałam do moczu wody (w stosunku 1:1), to kolejny test znów pokazał bordową kreskę. Dlatego przy wysokich betach należy darować sobie testy, żeby niepotrzebnie się nie stresować.
-
Meginka wrote:Dziewczyny zastanawiam się cY nie iść na betę...
Zrobiłam dziś tej tej samej firmy I kreska mega blada, jasniejsza niż ostatnio. Dziś jestem 4+5 więc jeśli jestem w ciąży to chyba powinna już byc wyraźniejsza?
Kciuki za twoją betę! I leć powtórzyć za pojutrze, żeby zobaczyć jak przyrasta - jesteś na wczesnym etapie, wiec te wzrosty powinny być teraz największe. A testami się nie przejmuj, one lubią straszyć - wystarczy wypić trochę więcej, mocz będzie mniej stężony i już, bledsza kreska. Powodzenia
-
Beta po 10 dniach z ponad 500 na 20329 ❤️
Jutro wizytaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2022, 15:00
Namisa, Madziq6, Dominisia35, edka85 lubią tę wiadomość
-
Ja byłam we wtorek na becie i u ginekologa. Beta przyrosła prawidłowo (a wcześniej było z tym źle). Ginekolog na wizycie tym się nie kierował i stwierdził, że na tym etapie woli spojrzeć na USG i ono będzie decydujące. Wykluczył ciążę pozamaciczną, a to była moja największa obawa. Pęcherzyk jest w macicy, ale mniejszy niż powinien być. Kazał się nie stresować i poczekać do następnej wizyty za 2 tygodnie, wtedy wszystko się wyjaśni.
-
Ktoś pytał, czy informujemy już starsze dzieci. Ja mam córkę, 4,5 roku i jeśli wszystko będzie ok, to powiemy jej po 13 tygodniu. To akurat będą święta, więc taki dodatkowy prezent pod choinkę Wcześniej nie mówimy, bo gdyby coś się stało ( a niestety na tak wczesnym etapie jest to bardzo możliwe), to córka by się zapłakała.
-
KarMar wrote:Ktoś pytał, czy informujemy już starsze dzieci. Ja mam córkę, 4,5 roku i jeśli wszystko będzie ok, to powiemy jej po 13 tygodniu. To akurat będą święta, więc taki dodatkowy prezent pod choinkę Wcześniej nie mówimy, bo gdyby coś się stało ( a niestety na tak wczesnym etapie jest to bardzo możliwe), to córka by się zapłakała.
-
U nas tylko synek wie, ale on raczej nie powie dziadkom 😃 my mówimy za miesiąc bo będę już po 12 tygodniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2022, 15:43