👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry, dołączam na szarym końcu. Termin mi wychodzi na 30 czerwca. Pierwsza ciąża, wczoraj pokazały się piękne dwie kreski. Wizyta u gin umówiona na 7 listopada dopiero, ale wczoraj zrobiłam też betę i wyszło 821, a jest to 5. tydzień.
Teraz jestem na etapie poszukiwania gin prowadzącego.Anulka87, Namisa, edka85 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Byłam wczoraj na USG.jest pęcherzyk, w odpowiednim miejscu. Od dzisiaj jestem na L4. Całe szczęście bo byłam rano w laboratorium i zasłabłam. Nie nadaje się na pewno do pracy, nie pierwszy raz się to zdarzyło.
Wg mnie warto robić wczesne USG właśnie zręby sprawdzić czy ciąża jest w dobrym miejscu zlokalizowana. Ja jestem po jednej cesarce więc tym bardziej chciałam wiedzieć czy nie ma żadnej patologii. Wiem że część osób uważa że można pójść spokojnie przed 10 tygodniem jak już będzie serce i mniejsze ryzyko straty ale ja jestem zdania że gdyby wystąpiły jakieś nieprawidłowości typu ciąża pozamaciczna to warto wiedzieć wcześniej.
Widzę że jest tu spora grupka dziewczyn w kolejnych ciążach. Mowilyscie starszakom o rodzeństwie już?❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Hejka! Zrobiłam wczoraj test, wyszła nieśmiała blada druga kreska... ale widoczna.
Więc nieśmiało witam się z Wami 😊
Termin z OM wypada na 1.07 ale ze względu na to, że będzie 3 cesarka to pewnie w czerwcu urodzę... wizyta 5.11 i już przebieram nóżkami czy wszystko w porządku...
Jestem tego samego zdania co zazu, lepiej iść wcześniej sprawdzić czy wszystko jest w dobrym miejscu 😊 jutro powtórzę test, może wyjdzie mocniejsza krecha 😊Anulka87, Namisa lubią tę wiadomość
-
Fajnie,że nas coraz więcej!!
Też uważam,że lepiej sprawdzić wcześniej,czy wszystko ok. Ale mam wrażenie,że z lekarzami co raz gorzej,nawet na prywatny pakiet medyczny nie ma co liczyć ostatnio. A też nie chce dodatkowo prywatnie chodzić do ginekologa,bo wydatków nas sporo czeka,jak to z dziećmi, wiadomo.
Tak sobie dzisiaj myślę,że część z nas jeśzczr nie była u gina,a zaraz się pojawi temat lipcowy 😊 -
Ja po wizycie, pęcherzyk urósł i pojawił się pęcherzyk żółtkowy 🙏 według lekarza wszystko ok jak na ten etap. Czy czuję się spokojniejsza? Ani trochę... Poczuje dopiero ulgę jak przejdę etap którego poprzednio nie przeszłam, następna wizyta za 2 tygodnie 🙈
A jak u was?MalaEw, Anulka87, Madziq6, Namisa, Domi87 lubią tę wiadomość
-
A u mnie dziś już 9 tydzień, wczoraj słyszałam bicie serduszka dziecka, bije jak dzwon 🥰♥️♥️♥️ Już moja fasolka ma 1,61cm 🥰 na usg było widać pięknie główkę raczki nóżki i dupke 🥰🥰🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 11:06
Meginka, Anulka87, magggie, Madziq6, Dominisia35, Martyna175, edka85, MalaEw, Domi87, Kalolika lubią tę wiadomość
-
Dominisia35 wrote:Ja po wizycie, pęcherzyk urósł i pojawił się pęcherzyk żółtkowy 🙏 według lekarza wszystko ok jak na ten etap. Czy czuję się spokojniejsza? Ani trochę... Poczuje dopiero ulgę jak przejdę etap którego poprzednio nie przeszłam, następna wizyta za 2 tygodnie 🙈
A jak u was?
Co do wydatków- wiadomo lekarze nie są tani... Ale jakoś do mojego mam zaufanie no i na koniec sam mnie pokroi 😄
tez musze oszczędzać bo dom w budowie, dwójka dzieci w domu w tym jedno komunijne więc kasa leciiiiii 😄Dominisia35, Jh lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:A u mnie dziś już 9 tydzień, wczoraj słyszałam bicie serduszka dziecka, bije jak dzwon 🥰♥️♥️♥️ Już moja fasolka ma 1,61cm 🥰 na usg było widać pięknie główkę raczki nóżki i dupke 🥰🥰🥰
-
Dominisia35 wrote:Ja po wizycie, pęcherzyk urósł i pojawił się pęcherzyk żółtkowy 🙏 według lekarza wszystko ok jak na ten etap. Czy czuję się spokojniejsza? Ani trochę... Poczuje dopiero ulgę jak przejdę etap którego poprzednio nie przeszłam, następna wizyta za 2 tygodnie 🙈
A jak u was?
Mi to się wydaje, że ciąża to taka choroba psychiczna Zaczyna się już na etapie starań. Później jest tylko gorzej.... :'D
Meginka lubi tę wiadomość
-
magggie wrote:A w którym tygodniu ciąży miałaś wizytę?
Mi to się wydaje, że ciąża to taka choroba psychiczna Zaczyna się już na etapie starań. Później jest tylko gorzej.... :'D
Lekarz liczy według ostatniej miesiączki że jestem 5+6 ale ja miałam bardzo pozna owu bo dopiero w 20 dc więc moim zdaniem dziś jestem 5+2.
Pierwsza wizytę miałam tydz temu w moim zdaniem 4+3 a wczoraj 5+1. Wiem że trochę gmatwam 🤣 -
Ani0nka wrote:A u mnie dziś już 9 tydzień, wczoraj słyszałam bicie serduszka dziecka, bije jak dzwon 🥰♥️♥️♥️ Już moja fasolka ma 1,61cm 🥰 na usg było widać pięknie główkę raczki nóżki i dupke 🥰🥰🥰
Cudowne wieści ❤️ niech zdrowo rośnie kropeczka 😍 i zazdroszczę Ci strasznie tego etapu i sama liczę że doczekam tego -
Meginka wrote:Termin z OM wypada na 1.07 ale ze względu na to, że będzie 3 cesarka to pewnie w czerwcu urodzę... wizyta 5.11 i już przebieram nóżkami
-
-
Dominisia35 wrote:Lekarz liczy według ostatniej miesiączki że jestem 5+6 ale ja miałam bardzo pozna owu bo dopiero w 20 dc więc moim zdaniem dziś jestem 5+2.
Pierwsza wizytę miałam tydz temu w moim zdaniem 4+3 a wczoraj 5+1. Wiem że trochę gmatwam 🤣
Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
U nas teraz panuje grypa żołądkowa, cała noc w kiblu spędziłam. A wzięło mnie po wizycie u gina… wiec współczuje wszystkim ciężarnym które 🤮, oprócz zmęczenia, braku kondycji to spoko niw jest źle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 13:33
-
Miakunes, meginka- witamy
Zazu - dobrze ze wszystko jest w odpowiednim miejscu
Dominisia - mam podobnie do Ciebie, tez juz wolalabym przyspieszyc czas i wiedziec ze wszystko jest ok.
Ja od poniedzialku leze ze wzgledu na torbiec i czekam na wizyte w piatek zeby sie dowiedziec co sie z nia dzieje i czy mamy zarodek..
Dziewczyny czy tylko ja mam taki dziwny widok tego forum bellybestfriend? Zupelnie inny.
zazu lubi tę wiadomość
Stwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
U nas grypa żoładkowa też panuje teraz ja miałam tydzień temu syn ma teraz. Z objaow też jestem zmęczona ale mam jakieś zachcianki na kwaśne rzeczy sok pomarańczowy którego wcześniej niezbyt lubiłam i kwaśne żelki.
-
magggie wrote:Ja też miałam turbo późno owulację akurat w tym szczęśliwym cyklu U mnie przypadła dopiero na 23dc, więc mam podobne problemy