👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też oprócz USG prenatalnego planuję Nifty pro. Głównie ze względu na wiek - ja mam 38 lat, mąż 39. Wózek, foteliki, łóżeczko, mebelki mamy po starszej córce i wszystko jest w idealnym stanie, więc zaoszczędzone pieniądze przeznaczymy na Nifty.
Anulka, trzymam kciuki -
Dominisia35 wrote:A jak z objawami u was? Pojawiają się nowe lub znikają jakieś?
Ja dzisiaj wpadłam w panikę, bo o ile w sumie jedyny objaw to zmęczenie i senność (codziennie po pracy muszę zrobić drzemkę) to gdzieś tam towarzyszyły mi małe pobolewania piersi po bokach czy przy mocniejszym dotykaniu, do tego były fajne jak na owu takie jędrne. A dzisiaj zmiękły i ból zniknął... Pojawiły się najgorsze myśli bo w poprzedniej ciąży przed stratą właśnie przestały boleć i tak mi dzisiaj głowa pracuje, że nie mogę się ogarnąć...
Myślałam, że u mnie mdlości już zniknęły bo miałam kulilkudnuową przerwę ale niestety wróciły, wymioty również.Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
Maleństwo na 15 mm,serduszka jeszcze brak,lada moment powinno być. Na ten moment wszystko ideolko.
Ale ogólnie to jestem maksymalnie wcurwiona. Lux med nie ma terminów,radź se sama,znajdź coś prywatnie,to jak zrobisz scany i zdjecia to do 30 dni zwrócimy kasę.... Ręce opadają. Lux med schodzi na psy....
No i mam dupka też. Nawet zaproponował mi już zwolnienie....ale jeszcze troszkę chce popracować.
Cytologii też nie miałam,mam iść osobno.
Zaczęłam dzwonić i terminy na....po bożym narodzeniu. Za jakimś 6 telefonem znalalzma termin na 9 11,żeby przed 10 tc zdążyć... Dziś jestem totalnie wściekła!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 14:40
Dominisia35, edka85, Asiaa91 lubią tę wiadomość
-
Anulka87 wrote:Maleństwo na 15 mm,serduszka jeszcze brak,lada moment powinno być. Na ten moment wszystko ideolko.
Ale ogólnie to jestem maksymalnie wcurwiona. Lux med nie ma terminów,radź se sama,znajdź coś prywatnie,to jak zrobisz scany i zdjecia to do 30 dni zwrócimy kasę.... Ręce opadają. Lux med schodzi na psy....
No i mam dupka też. Nawet zaproponował mi już zwolnienie....ale jeszcze troszkę chce popracować.
Zaczęłam dzwonić i terminy na....po bożym narodzeniu. Za jakimś 6 telefonem znalalzma termin na 9 11,żeby przed 10 tc zdążyć... Dziś jestem totalnie wściekła!! -
Anulka87 wrote:Maleństwo na 15 mm,serduszka jeszcze brak,lada moment powinno być. Na ten moment wszystko ideolko.
Zaczęłam dzwonić i terminy na....po bożym narodzeniu. Za jakimś 6 telefonem znalalzma termin na 9 11,żeby przed 10 tc zdążyć... Dziś jestem totalnie wściekła!!
Dopytam dla uściślenia - pecherzyk ciążowy ma 15 mm, tak? Nie zarodek? Bo 1,5 cm zarodek to już zdecydowanie późniejszy etap ciąży niż koniec 5 tygodnia, no i wtedy na pewno serduszko byłoby już widoczne. Ale przy końcówce 5 tygodnia to jak najbardziej jeszcze może nie być serca, ale wtedy zarodek - jeśli jest w ogóle widoczny - jest o wieeele mniejszy niż 15 mm.
Odnośnie Luxmedu - też tam prowadzę ciążę i jestem załamana słaba dostępnością terminów. Trochę z konieczności musiałam zmienić lekarza bo do dotychczasowej gin po prostu nie było żadnego terminu, zero. Nieosiągalna babeczka. Teraz mam młodszego lekarza, faceta - konkretny bardzo, ale mam takie mieszane uczucia bo dość 'surowy w obyciu', nie przepadam za kontaktem z takimi lekarzami. Zobaczę czy ostatecznie też nie będę chodzić do dwóch jednocześnie - mam fajną ginekolog prywatnie, terminy od ręki, ale ceni się mocno. -
Namisa wrote:Dopytam dla uściślenia - pecherzyk ciążowy ma 15 mm, tak? Nie zarodek? Bo 1,5 cm zarodek to już zdecydowanie późniejszy etap ciąży niż koniec 5 tygodnia, no i wtedy na pewno serduszko byłoby już widoczne. Ale przy końcówce 5 tygodnia to jak najbardziej jeszcze może nie być serca, ale wtedy zarodek - jeśli jest w ogóle widoczny - jest o wieeele mniejszy niż 15 mm.
Odnośnie Luxmedu - też tam prowadzę ciążę i jestem załamana słaba dostępnością terminów. Trochę z konieczności musiałam zmienić lekarza bo do dotychczasowej gin po prostu nie było żadnego terminu, zero. Nieosiągalna babeczka. Teraz mam młodszego lekarza, faceta - konkretny bardzo, ale mam takie mieszane uczucia bo dość 'surowy w obyciu', nie przepadam za kontaktem z takimi lekarzami. Zobaczę czy ostatecznie też nie będę chodzić do dwóch jednocześnie - mam fajną ginekolog prywatnie, terminy od ręki, ale ceni się mocno. -
Anulka87 wrote:No właśnie już przestudiowałam, raczej jest mniejsze Maleństwo. Ja ogólnie całą wizytę prawie zdrowaśki odmawiałam i pewnie niewiele zrozumiałam....🥺
Wiadomo, mam to samo. Zapisana lista pytań, a potem taka czarna dziura w głowie i skupienie na tym żeby wszystko było dobrze, że zapominam zadać połowę hah 😄 Ale grunt że leksrz nie zauważył żadnych nieprawidłowości, tego się trzeba trzymać. Ja się cieszę że dostaje za każdym razem wydruki USG po wizycie, dzięki temu wiem co i jak, bo pewnie bym sama z siebie w życiu nie zapamiętała 😅 -
Ja też dzisiaj miałam wizytę Wszystko jest na szczęście ok, fasolka rośnie prawidłowo mamy już 8w4d Teraz przed nami prenatalne Lekarka proponowała l4, ja jednak chciałabym jeszcze popracować. Mialam ostatnio okropne wahania nastroju, martwię się dosłownie wszystkim, boję się, że wpadne w nerwice. Na szczęście to już prawie minęło, ale obawiam się, że jakbym została w domu, to byłoby jeszcze gorzej. Męczą mnie mdłości, ale jakoś sobie z nimi poradzę.
edka85, Martyna175, Anulka87 lubią tę wiadomość
-
Anulka, pewnie chodziło o 1,5 mm. Dopiero od 3mm widać jako tako bijace serce. Tak było u mnie. Przy 2mm lekarz nie był w stanie uchwycić.
Anulka87 lubi tę wiadomość
-
Super ze wizyty wyszły dobrze, nie mogło być inaczej 💪 podpisuje się pod czarna dziura w głowie podczas wizyt, jeżeli chodzi o pytania do lekarza 🙈
-
edka85 wrote:Anulka, pewnie chodziło o 1,5 mm. Dopiero od 3mm widać jako tako bijace serce. Tak było u mnie. Przy 2mm lekarz nie był w stanie uchwycić.
-
Hej dziewczyny.
Ja tez wczoraj mialam wizyte niestety torbiel wciaz jest (9 cm) ale byl zarodek i serduszko
Co to luxmedu.. kiedys tez na nich narzekalam ale teraz firma jest w medicover i jest jeszcze gorzej.. lekarze dostepni to sami ktorzy maja opinie 3.0 i ponizej na znanylekarz, wiec w pewnym momencie zaczelam poprostu chodzic prywatnie. Bez sensu - i tak mi za to potracaja skladke ale co zrobic 🥺edka85 lubi tę wiadomość
Stwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
Hej, ale jesteście już "daleko" Ja dopiero 4+5. Końcówka czerwca przełom lipca. Ale że to czwarta ciąża to raczej do końca nie dotrwam. Przebieram już nogami do 16 listopada żeby zobaczyć to maleństwo. Wczoraj miałam słaby dzień. Milion rzeczy sobie wkręcałam. Chyba powinni uciąć mi internet 😆
Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
beti97 wrote:Hej, ale jesteście już "daleko" Ja dopiero 4+5. Końcówka czerwca przełom lipca. Ale że to czwarta ciąża to raczej do końca nie dotrwam. Przebieram już nogami do 16 listopada żeby zobaczyć to maleństwo. Wczoraj miałam słaby dzień. Milion rzeczy sobie wkręcałam. Chyba powinni uciąć mi internet 😆
Ja też końcówka czerwca, bo termin na 27.06 ☺️ co do wkręcania to mam tak samo. Przed wczoraj zanikający ból piersi i już płacz i nakręcanie się, wczoraj za to duży ból piersi, mdłości cały dzień i biegunka, dzisiaj wstałam rano i tylko ledwo co piersi się odzywają przy mocnym dotknięciu 🤷♀️ oczywiście znowu panika, myślę że takie nakręcanie będzie trwało jeszcze długo, długo (zawsze znajdziemy sobie powód do niepokoju) ale liczę po cichu że wszystko będzie dobrze i żadna z nas nie opuści tego forum przed czerwcem ☺️beti97 lubi tę wiadomość
-
Dominika, Ty to chyba osiwiejesz tyle badań bety, wizyta u lekarza i jeszcze się tak stresujesz. Będzie dobrze
Beti, u mnie wprawdzie 7+2, a w rzeczywistości 6+0. I też czwarte 🙈Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś 6+6, z terminu miesiaczki 7+3, ale owu później więc obecnie termin wychodzi mi na 18.06, w połowie miesiąca.
Jeszcze tylko weekend i druga wizyta, czekam z utęsknieniem. Betę zbadałam dwa razy na początku października i starczy
A co do objawów - odchodzą i przychodzą, każdy dzień jest inny. Ale generalnie raczej jest ich mało, mdłości sporadyczne. Piersi wrażliwe i wcześnie kładę się spać - tyle. Już się powoli do tego przyzwyczajam i mniej jest we mnie leku, oby tak już zostało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 14:37
Dominisia35 lubi tę wiadomość