X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • KarMar Znajoma

Wysłany: 28 października 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też oprócz USG prenatalnego planuję Nifty pro. Głównie ze względu na wiek - ja mam 38 lat, mąż 39. Wózek, foteliki, łóżeczko, mebelki mamy po starszej córce i wszystko jest w idealnym stanie, więc zaoszczędzone pieniądze przeznaczymy na Nifty.

Anulka, trzymam kciuki :)

• Martyna175 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    A jak z objawami u was? Pojawiają się nowe lub znikają jakieś?
    Ja dzisiaj wpadłam w panikę, bo o ile w sumie jedyny objaw to zmęczenie i senność (codziennie po pracy muszę zrobić drzemkę) to gdzieś tam towarzyszyły mi małe pobolewania piersi po bokach czy przy mocniejszym dotykaniu, do tego były fajne jak na owu takie jędrne. A dzisiaj zmiękły i ból zniknął... Pojawiły się najgorsze myśli bo w poprzedniej ciąży przed stratą właśnie przestały boleć i tak mi dzisiaj głowa pracuje, że nie mogę się ogarnąć...

Myślałam, że u mnie mdlości już zniknęły bo miałam kulilkudnuową przerwę ale niestety wróciły, wymioty również.

Dominisia35 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Martyna175 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do piersi to ból raz jest a raz go nie ma, i to tylko przy dotykaniu. W poprzedniej ciąży też tak miałam, nie ma się czym przejmować, każda z nas ma inne objawy 😉

preg.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleństwo na 15 mm,serduszka jeszcze brak,lada moment powinno być. Na ten moment wszystko ideolko.

Ale ogólnie to jestem maksymalnie wcurwiona. Lux med nie ma terminów,radź se sama,znajdź coś prywatnie,to jak zrobisz scany i zdjecia to do 30 dni zwrócimy kasę.... Ręce opadają. Lux med schodzi na psy....
    No i mam dupka też. Nawet zaproponował mi już zwolnienie....ale jeszcze troszkę chce popracować.
    Cytologii też nie miałam,mam iść osobno.
    Zaczęłam dzwonić i terminy na....po bożym narodzeniu. Za jakimś 6 telefonem znalalzma termin na 9 11,żeby przed 10 tc zdążyć... Dziś jestem totalnie wściekła!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 14:40

Dominisia35, edka85, Asiaa91 lubią tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • KarMar Znajoma

Wysłany: 28 października 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, a u Ciebie który to tydzień? Bo na suwaczku nie widzę.
    Super, że wszystko dobrze :)

• Anulka87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie tak 5plus6 lub 6plus0

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    Będzie tak 5plus6 lub 6plus0
    To ja idę za tydzień w piątek i będzie tak jak u Ciebie równe 6 tyg od ostatniej @

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    Maleństwo na 15 mm,serduszka jeszcze brak,lada moment powinno być. Na ten moment wszystko ideolko.

Ale ogólnie to jestem maksymalnie wcurwiona. Lux med nie ma terminów,radź se sama,znajdź coś prywatnie,to jak zrobisz scany i zdjecia to do 30 dni zwrócimy kasę.... Ręce opadają. Lux med schodzi na psy....
    No i mam dupka też. Nawet zaproponował mi już zwolnienie....ale jeszcze troszkę chce popracować.
    Zaczęłam dzwonić i terminy na....po bożym narodzeniu. Za jakimś 6 telefonem znalalzma termin na 9 11,żeby przed 10 tc zdążyć... Dziś jestem totalnie wściekła!!
    Doskonale Ciebie rozumiem dlatego uciekłam z Luxmed jeszcze u mnie często nie mieli USG w gabinetach, dlatego w pierwszej ciąży skończyło się na tym że robiłam tylko badania przez Luxmed a wizyty prywatnie. Polecam ich aplikacje tam łatwiej o terminy bynajmniej kiedyś tak było no i jak lekarz aktywuje Ci pakiet badań ciążowych to potem nawet nie musiałam już do żadnego chodzić 🤷‍♀️

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:

Dopytam dla uściślenia - pecherzyk ciążowy ma 15 mm, tak? Nie zarodek? Bo 1,5 cm zarodek to już zdecydowanie późniejszy etap ciąży niż koniec 5 tygodnia, no i wtedy na pewno serduszko byłoby już widoczne. Ale przy końcówce 5 tygodnia to jak najbardziej jeszcze może nie być serca, ale wtedy zarodek - jeśli jest w ogóle widoczny - jest o wieeele mniejszy niż 15 mm.
    Odnośnie Luxmedu - też tam prowadzę ciążę i jestem załamana słaba dostępnością terminów. Trochę z konieczności musiałam zmienić lekarza bo do dotychczasowej gin po prostu nie było żadnego terminu, zero. Nieosiągalna babeczka. Teraz mam młodszego lekarza, faceta - konkretny bardzo, ale mam takie mieszane uczucia bo dość 'surowy w obyciu', nie przepadam za kontaktem z takimi lekarzami. Zobaczę czy ostatecznie też nie będę chodzić do dwóch jednocześnie - mam fajną ginekolog prywatnie, terminy od ręki, ale ceni się mocno.

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Dopytam dla uściślenia - pecherzyk ciążowy ma 15 mm, tak? Nie zarodek? Bo 1,5 cm zarodek to już zdecydowanie późniejszy etap ciąży niż koniec 5 tygodnia, no i wtedy na pewno serduszko byłoby już widoczne. Ale przy końcówce 5 tygodnia to jak najbardziej jeszcze może nie być serca, ale wtedy zarodek - jeśli jest w ogóle widoczny - jest o wieeele mniejszy niż 15 mm.
    Odnośnie Luxmedu - też tam prowadzę ciążę i jestem załamana słaba dostępnością terminów. Trochę z konieczności musiałam zmienić lekarza bo do dotychczasowej gin po prostu nie było żadnego terminu, zero. Nieosiągalna babeczka. Teraz mam młodszego lekarza, faceta - konkretny bardzo, ale mam takie mieszane uczucia bo dość 'surowy w obyciu', nie przepadam za kontaktem z takimi lekarzami. Zobaczę czy ostatecznie też nie będę chodzić do dwóch jednocześnie - mam fajną ginekolog prywatnie, terminy od ręki, ale ceni się mocno.
    No właśnie już przestudiowałam, raczej jest mniejsze Maleństwo. Ja ogólnie całą wizytę prawie zdrowaśki odmawiałam i pewnie niewiele zrozumiałam....🥺

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    No właśnie już przestudiowałam, raczej jest mniejsze Maleństwo. Ja ogólnie całą wizytę prawie zdrowaśki odmawiałam i pewnie niewiele zrozumiałam....🥺

Wiadomo, mam to samo. Zapisana lista pytań, a potem taka czarna dziura w głowie i skupienie na tym żeby wszystko było dobrze, że zapominam zadać połowę hah 😄 Ale grunt że leksrz nie zauważył żadnych nieprawidłowości, tego się trzeba trzymać. Ja się cieszę że dostaje za każdym razem wydruki USG po wizycie, dzięki temu wiem co i jak, bo pewnie bym sama z siebie w życiu nie zapamiętała 😅

age.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj miałam wizytę :) Wszystko jest na szczęście ok, fasolka rośnie prawidłowo mamy już 8w4d :) Teraz przed nami prenatalne :) Lekarka proponowała l4, ja jednak chciałabym jeszcze popracować. Mialam ostatnio okropne wahania nastroju, martwię się dosłownie wszystkim, boję się, że wpadne w nerwice. Na szczęście to już prawie minęło, ale obawiam się, że jakbym została w domu, to byłoby jeszcze gorzej. Męczą mnie mdłości, ale jakoś sobie z nimi poradzę. :)

edka85, Martyna175, Anulka87 lubią tę wiadomość

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, pewnie chodziło o 1,5 mm. Dopiero od 3mm widać jako tako bijace serce. Tak było u mnie. Przy 2mm lekarz nie był w stanie uchwycić.

Anulka87 lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze wizyty wyszły dobrze, nie mogło być inaczej 💪 podpisuje się pod czarna dziura w głowie podczas wizyt, jeżeli chodzi o pytania do lekarza 🙈

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Anulka, pewnie chodziło o 1,5 mm. Dopiero od 3mm widać jako tako bijace serce. Tak było u mnie. Przy 2mm lekarz nie był w stanie uchwycić.
    Pewnie tak....

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Basniowa Ekspertka

Wysłany: 29 października 2022, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja tez wczoraj mialam wizyte :) niestety torbiel wciaz jest (9 cm) ale byl zarodek i serduszko :)
    Co to luxmedu.. kiedys tez na nich narzekalam ale teraz firma jest w medicover i jest jeszcze gorzej.. lekarze dostepni to sami ktorzy maja opinie 3.0 i ponizej na znanylekarz, wiec w pewnym momencie zaczelam poprostu chodzic prywatnie. Bez sensu - i tak mi za to potracaja skladke ale co zrobic 🥺

edka85 lubi tę wiadomość

Stwierdzone pcos.
    💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna

Starania na powaznie od maja 2022
    Termin: 21.06 chlopak 🥰
    Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa)
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale jesteście już "daleko" :) Ja dopiero 4+5. Końcówka czerwca przełom lipca. Ale że to czwarta ciąża to raczej do końca nie dotrwam. Przebieram już nogami do 16 listopada żeby zobaczyć to maleństwo. Wczoraj miałam słaby dzień. Milion rzeczy sobie wkręcałam. Chyba powinni uciąć mi internet 😆

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Hej, ale jesteście już "daleko" :) Ja dopiero 4+5. Końcówka czerwca przełom lipca. Ale że to czwarta ciąża to raczej do końca nie dotrwam. Przebieram już nogami do 16 listopada żeby zobaczyć to maleństwo. Wczoraj miałam słaby dzień. Milion rzeczy sobie wkręcałam. Chyba powinni uciąć mi internet 😆

Ja też końcówka czerwca, bo termin na 27.06 ☺️ co do wkręcania to mam tak samo. Przed wczoraj zanikający ból piersi i już płacz i nakręcanie się, wczoraj za to duży ból piersi, mdłości cały dzień i biegunka, dzisiaj wstałam rano i tylko ledwo co piersi się odzywają przy mocnym dotknięciu 🤷‍♀️ oczywiście znowu panika, myślę że takie nakręcanie będzie trwało jeszcze długo, długo (zawsze znajdziemy sobie powód do niepokoju) ale liczę po cichu że wszystko będzie dobrze i żadna z nas nie opuści tego forum przed czerwcem ☺️

beti97 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, Ty to chyba osiwiejesz :) tyle badań bety, wizyta u lekarza i jeszcze się tak stresujesz. Będzie dobrze :)

Beti, u mnie wprawdzie 7+2, a w rzeczywistości 6+0. I też czwarte 🙈

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 6+6, z terminu miesiaczki 7+3, ale owu później więc obecnie termin wychodzi mi na 18.06, w połowie miesiąca.
    Jeszcze tylko weekend i druga wizyta, czekam z utęsknieniem. Betę zbadałam dwa razy na początku października i starczy :D
    A co do objawów - odchodzą i przychodzą, każdy dzień jest inny. Ale generalnie raczej jest ich mało, mdłości sporadyczne. Piersi wrażliwe i wcześnie kładę się spać - tyle. Już się powoli do tego przyzwyczajam i mniej jest we mnie leku, oby tak już zostało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 14:37

age.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ