👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiaa91 wrote:Mnie dziewczyny totalnie odrzuciło od kawy, która uwielbiam. Normalnie piłam kilka dziennie, a teraz wypije jedna z rana i to chyba bardziej z przyzwyczajenia. Mdłości mi nieco zelżały, niestety apetyt zrobił się większy. W poprzedniej ciąży nie miałam zachcianek, a teraz jak sobie czegoś zapragne, to nie ma zmiłuj, muszę zjeść. Poprzednio też miałam przeczucia co do płci, które się sprawdziły, teraz nic,zero.
-
Ja w pierwszej ciąży nie miałam wogole zachcianek, teraz nadrabiam :p a to sok pomarańczowy ale tylko świeżo wyciskany i na konkretne posiłki. Mdłości mam lekkie, zmęczenie duże. Też mnie odzucilo od kawy
-
Wstepnie tp mam na 21.06 chociaz sama nie moge w to uwierzyc.. i jeszcze poniekad sie zamartwiam
Ja rowniez staralam sie byc w czasie staran na diecie z niskim indeksem glikemicznym ale raz na dzien robilam sobie jakies odstepstwa.. ale fakt jest taki ze nie jesm rzeczy pszennych i ziemniakow i wszelkich owocow i warzyw z wysokim indeksem i rzecz jasna unikam fast foodow.
Ostatnio mam taka ochote na chipsy ze moglabym je jesc garsciami.. masakra.. Dominisia a czy ty masz jakas polecana diete? Ja to bardziej metoda prob i bledow i jakis ebookow
Dwa tygodnie temu rano faktycznie mialam mdlosci przez kilka dni ale terax jest tego coraz mniej i mniej.. tym bardziej to stresuje..
Co do plci to jestem na takim etapie zr jeszcze o tym nie mysle, tak bardzo juz chce zeby bylo po I trymestrze - jakos cxuje ze wtedy bede sie mniej martwic.
Domi87 lubi tę wiadomość
Stwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
edka85 wrote:Dajcie mi kilka dni, ogarnę temat i wstawię wstawię w pierwszym poście. Wstępnie mam już notatki. Brakuje mi tylko info o tp od:
Ewk@
Basniowa
Domi87
KarMar
MalaEw
Aktualnie czekam na prenatalne 26.11. -
Co do diety to jestem pod opieką dietetyka klinicznego i psychodietetyka w jednym, Pani ułożyła dietę pod moje preferencje 😁
Od paru dni dieta mi się rozjeżdża, bo przez mdłości chodzę praktycznie cały czas głodna, bo na nic nie mam ochoty i wszystko mi śmierdzi 😩 -
Tak sobie już jakiś czas was obserwuje i tak obiecałam sobie ze jak już będę widzieć zarodek i serduszko to się odezwę. No i stało się Dziś jestem 6t+2, tp na 21.06, zatem witam was dziewczyny i mam nadzieje ze jak najwiecej z was będzie tu do czerwca Ja już wczoraj miałam trochę stresu bo po południu dostalam sporego plamienia i pojechałam w stresie na SOR ale na szczęście okazało się że Kropek ma się dobrze i ma już 3.2 mm
Kapod, Anulka87, edka85, Asiaa91, Martyna175 lubią tę wiadomość
-
Piszecie o tych objawach... Ja nawet nie wiem co to znaczy mdłości i w ogóle 😲 Totalnie nie mam nic (jeśli chodzi o objawy). Normalnie nie zauważyłabym ciąży.
Chcecie, żeby na liście było info o wizytach? To wpisujcie.
Ewk@, czy oprócz tej wizyty z 26.11 masz wcześniej jeszcze jakaś? -
U mnie przy córkach była ogromna chęć na słodycze i lody. Potrafiłam zjeść 3 lody w nocy a w pierwszej ciąży przytyłam tylko 9 kg. Nie wiem jak to możliwe 😆 Przy synu już mnie do słodyczy nie ciągnęło. Miałam smaki mojego męża ! Mimo że my lubimy zupełkie inne rzeczy. Teraz też wolę zjeść kanapkę z humusem i ogórkiem w plastrach niż coś słodkiego . Dlatego przeczuwam chłopca. Ale może się zdziwię 😅 Czekam z niecierpliwością na pierwszą wizytę. Jeszcze ponad 2 tyg 😬
-
Hej Dziewczyny
podczytuje Was regularnie ale nie udzielałam sie ostatni bo ten tydzień był dla mnie dość uciążliwy objawy się nasiliły mocno czyli mdłości wymioty senność i brak kondycji
Dzisiaj w końcu nadrabiam zaległe obowiązki 🙊 czuje się wręcz pełna energii, zaczynam widzieć szerszy brzuch i trochę jestem w szoku ze tak szybko No i biust duży..
Przy pierwszej ciąży co prawda byłam szczuplejsza ale zanim się coś pojawiło to minęło naprawdę kilka tygodni..
U mnie dzisiaj wg OM 7t2d
Z ostatniego usg wyszło ze ciąża starsza o 3 dni a robiłam w 5t3d z usg wyszło wtedy 5t6d
I było już uwidocznione tętno.. nie pamietam jak się wstawia tu zdjęcia to bym pokazała ze wcale nie ma reguły ze za wcześnie..
Myśle ze z kazda ciąża jest inaczej i sprzęt swoje tez robi.
Mój doktorek ledwo dojrzał ale mówi widzi Pani jak tu mryga? Ledwo widziałam ale faktycznie mrygalo ❤️☺️🙈
W pierwszej ciąży na pierwszym usg byłam w 5t0d i nie było nic prócz malusiego pęcherzyka )
Kolejna wizyta 9 listopada
Moje przeczucia od początku są ze to będzie chłopiec miewam czasem jakieś wizje obrazy i pojawia się mały słodziak 🤗 No zobaczymy )
Ciesze się ze u Was wszystko Ok wizyty były pozytywne i trzymam kciuki za kolejne ❤️
01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
edka85 wrote:Piszecie o tych objawach... Ja nawet nie wiem co to znaczy mdłości i w ogóle 😲 Totalnie nie mam nic (jeśli chodzi o objawy). Normalnie nie zauważyłabym ciąży.
Chcecie, żeby na liście było info o wizytach? To wpisujcie.
Ewk@, czy oprócz tej wizyty z 26.11 masz wcześniej jeszcze jakaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2022, 21:46
edka85 lubi tę wiadomość
-
Asiaa91 wrote:A na jakiej podstawie wypisał refundację ? Z tego co wiem, to lekarze boją się ja wypisywać bez konkretnej podkładki.
Jaka refundacja ?
Urodziłam wcześniaka w 34 TC i zostały mi 3 opakowania 😊
Starania od 11.2017
👱♀️'88
Komórki NK 17%
Kariotyp ✅
👱♂️'87
Kariotyp ✅
Gyncentrum od 11.2018 .
2019 - 1 x IUI ❌
2020 - 2 x IUI ❌
08.2021 - I IVF (1 ❄️) Beta 0 ❌
11.2021 - II punkcja ➡️ MSOME+FertilChip, EmbryoGen + PGT-A.
6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
4 prawidłowe ❄️❄️❄️❄️ po PGT-A
12.02.2022: KET
9dpt- beta 96,91
11dpt- beta 285,5
13dpt- beta 812,07
16 dpt- beta 3906,4
19 dpt- I USG pęcherzyk ciążowy+żółtkowy
30 dpt (6t6d) jest ♥️ i 👶 9 mm
37 dpt (7t6d) 👶 1,64 cm -
U mnie wizyta tuż tuż, 2.11
Ja już nie mam nocy bez pobudki na siku, dziś była pierwsza z dwoma pobudkami.
Nadulka u mnie 7+1 i szczerze - ja też widzę już subtelna różnice jeśli chodzi o wygląd dołu brzucha. Nie wiem na ile to genetyka, na ile indywidualna predyspozycja, ale jedna ciążowa apka powiedziała mi dziś że moja macica ma już wygląd pomarańczy 😅 I dobrze, niech się tam rozpycha, nie mam nic przeciwko -
U mnie termin z om na 24 czerwca, na wtorkowej wizycie nie mierzyl, ale zapisalam sie Dodatkowo na nfz na srode takze zobaczymy.
Ja objawow nie mam rzadnych, w ciazy z synkiem bolal mnie brzuch okresowo codziennie prawie caly 1 trymestr, a teraz cisza
03.2020 start ivf
07.2020 FET 5AB
10.2020 FET 5BB cb
11.2020 FET 4AB cb
12.2020 Badania immuno 💉
03.2020 FET 4BB 🥳
11.2021 synek💙🤱
10.2022 NATURALS 🤭🤰
12.2022 It's a boy 🥳 -
Hejka 😊 ja siedzę jak na szpilkach, czekam na wynik bety. Logowałam się już i sprawdzałam, chociaż pani powiedziała, że będą koło 14-15. Bardzo chciałabym tu z Wami zostać aż do czerwca i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze... Ale ten stres i niepewność mnie zjedzą 🙈
-
Współczuje Wam tych początków, one są najgorsze 🤯 trzymam kciuki za piękny przyrost
Ja jutro zaczynam 10 tydzień i zupełnie nie wiem kiedy to zleciało 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2022, 12:59
-
Ja mam kolejną wizytę 3.11, a jak wszystko potoczy się dobrze, to prenatalne 28.11
Na razie prawie w ogóle nie czuję się w ciąży, dopada mnie tylko zmęczenie i senność, więc cały czas mam jakąś taką dziwną obawę, że obudzę się i to wszystko pryśnie.
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8
13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
13.01 300g chłopaczka 😊❤
17.02 720g Marcelka 😍
22.03 1430g Kluseczka 🤯
06.04 1780g Misiaczka 🐻
11.05 3145g Pączusia 😳
06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości -
A ja mam wizytę 9 11 i nam wrażenie,że nie wytrzymam do tego czasu. Ogólnie to ciągle mnie mdli,głodna - mdli,najedzona - mdli. Grunt,że nie wymiotuję. Ale NAJGORSZY chyba ten czas oczekiwania na wizytę ...
Ogólnie to jak mnie trochę mdli i bolą mnie piersi,to mogę założyć,że wszystko jest ok....?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2022, 14:02
-
Anulka niestety nie pocieszę się, często kobiety, które są w trakcie poronienia potrafią wymiotować. Mnie tez piersi bolały cały czas. Nie ma reguły niestety.