👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ani0nka wrote:Anulka niestety nie pocieszę się, często kobiety, które są w trakcie poronienia potrafią wymiotować. Mnie tez piersi bolały cały czas. Nie ma reguły niestety.
-
Mam już wyniki bety... urosła, ale chyba nie tyle ile powinna. Jeju wykończę się😥 w czwartek 102, dzisiaj 301.
W piątek mam wizytę, już sama nie wiem co myśleć... martwię się strasznie 😭 -
Meginka wrote:Mam już wyniki bety... urosła, ale chyba nie tyle ile powinna. Jeju wykończę się😥 w czwartek 102, dzisiaj 301.
W piątek mam wizytę, już sama nie wiem co myśleć... martwię się strasznie 😭 -
No właśnie się waham czy iść w czwartek jeszcze raz, czy poczekać co w piątek gin powie... mąż mówi żebym się nie nakręcała i poczekała spokojnie do wizyty. Chyba tak zrobię, pokaże mu wynik i jak powie żeby iść na betę, to pójdę od razu w piątek... a do piątku osiwieję😔
-
Anulka87 wrote:Ja akurat przy poronieniu miałam zanik objawów ciąży,więc już też czułam,że coś jest nie tak....🥺
Miałam dokładnie tak samo 😪 objawy nagle zanikły i w moim przypadku świadczyło to o poronieniu. Dzisiaj mam doła i włączyła mi się panika, przez weekend wysyp objawów ból piersi i straszne mdłości i głód a dzisiaj jak ręka odjął wszystko odeszło, czuję się świetnie i to mi zapaliło lampkę, a wizytę też mam za tydzień 🥺 -
Nie nakręcimy się bo to i tak nic nie da. Ja miałam wszystkie objawy, a tez poroniłam. Serio reguły nie ma.
Ja bym zrobiła kolejna betę przed wizyta u gina. Pamiętajcie aby robić badania krwi w tym samym labie. -
Meginka wrote:Mam już wyniki bety... urosła, ale chyba nie tyle ile powinna. Jeju wykończę się😥 w czwartek 102, dzisiaj 301.
W piątek mam wizytę, już sama nie wiem co myśleć... martwię się strasznie 😭
Zakładając że beta ma rosnąć przynajmniej o 66 % co dwa dni, to w sobotę powinnaś mieć betę minimum 169,32 a dziś przynajmniej 281 mIU. Czyli generalnie się zgadza, ale jako że nie wiesz jak w rzeczywistości ta beta rosła od czwartku to ciężko cokolwiek wyrokować. Powtórz pojutrze, trzymam kciuki najmocniej jak umiem żeby przyrost był w normie! Tylko dodam, że nawet jeśli będzie rosnąć ładnie to niestety na tej piątkowej wizycie może jeszcze nie być nic widać oprócz pogrubionego endometrium.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2022, 16:16
Meginka lubi tę wiadomość
-
Ciężko się nie nakręcać. Ja w każdej ciąży do badań prenatalnych schizuję. I sama sobie tłumaczę żeby się nie stresować bo to nie służy nikomu. Hormony szaleją. Do wizyty jeszcze mam 16 dni. Dzisiaj nie byłam w stanie kupić mięsa 🤢🤢🤢 na widok surowego mam od razu odruch wymiotny. Coś nowego dla mnie.
-
Meginka wrote:No właśnie się waham czy iść w czwartek jeszcze raz, czy poczekać co w piątek gin powie... mąż mówi żebym się nie nakręcała i poczekała spokojnie do wizyty. Chyba tak zrobię, pokaże mu wynik i jak powie żeby iść na betę, to pójdę od razu w piątek... a do piątku osiwieję😔
Ja bym powtórzyła w środę i sprawa jasna. Kiedy była owulacja? Bo może to wczesna ciąża i dopiero się rozkręca? -
Namisa wrote:Zakładając że beta ma rosnąć przynajmniej o 66 % co dwa dni, to w sobotę powinnaś mieć betę minimum 169,32 a dziś przynajmniej 281 mIU. Czyli generalnie się zgadza, ale jako że nie wiesz jak w rzeczywistości ta beta rosła od czwartku to ciężko cokolwiek wyrokować. Powtórz pojutrze, trzymam kciuki najmocniej jak umiem żeby przyrost był w normie! Tylko dodam, że nawet jeśli będzie rosnąć ładnie to niestety na tej piątkowej wizycie może jeszcze nie być nic widać oprócz pogrubionego endometrium.
Namisa lubi tę wiadomość
-
Ewk@ wrote:Bhcg powinno wzrosnąć 66% w 48h, 114% w ciągu 72h, 175% w ciągu 96 h.
Ja bym powtórzyła w środę i sprawa jasna. Kiedy była owulacja? Bo może to wczesna ciąża i dopiero się rozkręca?
W poprzednich ciążach chodziłam na pierwszą wizytę wcześnie (około 5+3) żeby wykluczyć ciążę pozamaciczna, strasznie się tego boję. I był już pęcherzyk ciążowy 11mm, mam wszystko zapisane 😊 w piątek będę 5+6, więc powinno być coś widać. -
Meginka wrote:Czyli z tego wynika, że ten przyrost jest ok... owulacji w tym cyklu za bardzo nie pilnowałam bo byłam chora i w ogóle się nie spodziewałam ciąży...
W poprzednich ciążach chodziłam na pierwszą wizytę wcześnie (około 5+3) żeby wykluczyć ciążę pozamaciczna, strasznie się tego boję. I był już pęcherzyk ciążowy 11mm, mam wszystko zapisane 😊 w piątek będę 5+6, więc powinno być coś widać. -
Meginka wrote:Czyli z tego wynika, że ten przyrost jest ok... owulacji w tym cyklu za bardzo nie pilnowałam bo byłam chora i w ogóle się nie spodziewałam ciąży...
W poprzednich ciążach chodziłam na pierwszą wizytę wcześnie (około 5+3) żeby wykluczyć ciążę pozamaciczna, strasznie się tego boję. I był już pęcherzyk ciążowy 11mm, mam wszystko zapisane 😊 w piątek będę 5+6, więc powinno być coś widać.
Na USG nawet najlepsze sprzęty uwidocznia cokolwiek dopiero przy becie na poziomie 1000-1500. Jeśli twoja beta ma raczej niższe tempo wzrostu to do piątku może nie być widać jeszcze nawet pęcherzyka - dużo też zależy od tego jaki sprzęt ma ginekolog, jesli słabszy to przed betą na poziomie 2000 nie ma szans cokolwiek zobaczyc. Pisze to żebyś się nie przestraszyła jeśli lekarz w piatek nic w macicy jeszcze nie znajdzie - przy takiej becie nie bedzie w tym nic dziwnego. Dlatego tak istotne jest żebyś zobaczyła po 48 godzinach jak beta przyrasta - lekarz i tak najpewniej cię na nią wyśle, ale chyba lepiej dowiedzieć się jeszcze w tym tygodniu jak się sprawy mają niż czekać do kolejnego. Ciąża jest ewidentnie młodsza niż termin OM, owulacja mogła się przesunąć i stąd te rozbieżności. Powodzenia 🤞🤞🤞🍀 -
beti97 wrote:Dziewczyny jak ustawić suwaczek bo dziwne kwiatki mi za każdym razem wychodzą.
Przykładowo Ja mam że strony https://www.tickerfactory.com/ , jak ustawisz ustawisz swój suwaczek to na końcu pojawiają się linki, musisz wkleić ten BBcode z początkiem [url=https...
I powinno być ok☺️
-
Martyna175 wrote:Przykładowo Ja mam że strony https://www.tickerfactory.com/ , jak ustawisz ustawisz swój suwaczek to na końcu pojawiają się linki, musisz wkleić ten BBcode z początkiem [url=https...
I powinno być ok☺️ -
Hej jak wam minął długi weekend??U nas przy dzieciach to za dużo odpoczynku nie było ale co tam wczoraj byliśmy za to na maratonie horrorów wróciliśmy o 5 rano🙈niestety mdłości zaczynają się nasilać i tylko czekam kiedy pełne i wyląduje w WC 😥😥😥
Jutro mam wizytę i trochę mam stresik😩😩rano muszę skoczyć do labu (bo w poniedziałek zapomniałam 🤦🏽♀️)potem mam USG w innym gabinecie a potem wizytę więc jak pójdę na 8 tak zapewne wyjdę o 12🙄🙄 -
Ja byłam wczoraj w labie, na spontanie jeszcze w aptece kupiłam kubek, bo zapomniałam o moczu, i w toalecie przed labem zrobiłam troszeczkę, bo z nerwów, że za drzwiami pełno ludzi to nie mogłam nic z siebie wydusić. Ale pielęgniarka powiedziała, że wystarczy. Wyniki wyszły super, tylko troszeczkę białka w moczu. Nie robiłam całej listy od lekarki - różyczki, HIV itd., bo robiłam je tuż przed inseminacją w lipcu, mam nadzieję, że wystarczy. Bo wydawać znów 500zł trochę szkoda na to, potem chyba znów się powtarza te badania.
A weekend ciężki. Synkowi idą trójki, ciągły płacz, gorączka, prawie nic nie je, to mi serce pęka. Dużo noszenia, teraz to jeszcze pikuś, ale co będzie później z brzuchem... a mój mały to 13 kilowy facet 😂