👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny ja już po wizycie. Na USG wszystko w porządku było serduszko był dzidziuś który ma już 19mm, według USG 8+3 TC termin na 12.06 ale tym się nie sugeruje nadal jest krwiak ale mniejszy(na to biorę też duża poprawkę bo poprzednio tez był a dwa dni później u lekarza prywatnie zero krwiaków...) Mam założona kartę ciąży kilka razy położna uczulala że gdyby pojawiały się bóle czy coś co mnie nie pokoi odrazu mam przyjechać albo jechać na IP z racji że to ciąża wyższego ryzyka. Na wizycie też wszystko dobrze, mam brać nadal luteinę zapisać się na prenatalne(jakoś niemam do tego głowy🙈) i wizyta za 2tyg ( bo u niego zawsze mam wizyty co 2tyg)i nowe skierowanie na badania. Więc teraz oby do przodu 🤞
KarMar, edka85, Kalolika, Namisa, Asiaa91 lubią tę wiadomość
-
Namisa wrote:Za wizytę i wyniki 🍀🍀🍀 Współczuję aż tak nasilonych mdłości, oby szybko minęły. Jak to było u ciebie w poprzednich ciążach, takie objawy utrzymywały się do końca pierwszego trymestru czy dłużej?
-
Kapod wrote:W Polsce niestety nie jest to regułą. Ja mówić szczerze obawiam się trochę opinii na temat mojego wieku. Nikomu jeszcze nie mówimy, ale przez te obawę też mi się do tego nie bardzo spieszy mimo że mam 35 lat. Myślę że absolutnie nikt nie powinien takiego wieku krytykować ale np teściowa jakiś czas temu kiedy wspomniałam że moja siostra niedawno zaszła w ciążę w wieku 30 skomentowała to " ooo to już stanowczo za późno na rodzenie dzieci" więc same rozumiecie , że raczej radości nie będzie...z jej strony
-
Hej dziewczyny. U mnie dopiero zaczynaja sie przygody z mdlosciami. Jakies rady?
Mam pytanie o te badania prenatalne i dna - wiem o ptenatalnych ze sa rekomendowane ale niebslyszalam o dna - powiecie vos wiecej i jaki jest koszt?
Ja w nocy wstaje do lazienki i mam tak dziwne sny jak nigdy.. a przede wszystkim je pamietam vo kordys sie zdarzalo bardzo rzadko czekam na wizyte 7.11.
Co do komentarzy tesciow.. moj tesc powiedzial ze powinno sie rodzic do 30, to magiczna liczba bo potem to za pozno.. wiec sami rozumiecie.. entuzjamu tez rqczej nie bedzie ale jeszcze nic nie mowimyStwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
Namisa w USG wyszedł trochę spłaszczony pęcherzyk. Bez zarodka, kilka razy minęło jakby echo pęcherzyka żółtkowego. Więc ciężko powiedzieć w którą stronę to pójdzie. Plamienie się nie powtórzyło, mdłości mnie męczą okrutnie więc mam nadzieję że ta ciąża się jednak rozwija.
Ja w terminie porodu będę miała 32 lata także też już nie pierwszej młodości. Co prawda to trzecie dziecko więc pewnie nie będzie pod tym względem jakiegoś gadania ale myślę że rodzina będzie w szoku że zdecydowaliśmy się na kolejne. Chyba wszyscy założyli że dwoje to już i tak aż nadto 😅 tyle że ja bardzo źle przechodziłam ciąże więc to raczej z tego powodu nikt się nie spodziewa.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Powiedziałam dziś w pracy dyrekcji że jestem w ciąży bo ciągle dowawali mi a to wycieczki a to nowe obowiązki. To usłyszałam że ciąża to nie choroba i czy nie mogę popracować dłużej niż do końca listopada. Super
-
Badanie wolnego DNA kosztuje między 2-3tys. Niby ma skuteczność ponad 99 proc dla tych najpopularniejszych was genetycznych - trisomi i z tego co zrozumiałam to bardziej badanie jak jest a nie statystyka. Mnie lekarka namawiała na harmony że niby jest wykonywane w Polsce a wtedy dna dziecka nie zostanie jakoś bezprawnie wykorzystane jak może się to zdarzyć za granicą. Ale nie wiem czy w takie teorie spiskowe wierzyć. Ja się zdecyduję dla spokoju bo z gruntu jestem panikarą.najchetniej już bym zrobiła te wszystkie badania a najlepiej już była po porodzie i trzymała zdrowego dzidziusia no ale trzeba czekac co będzie...
-
Czyli widzę, że nie tylko moja teściowa ma takie podejście...
Ja mam już synka prawie 9 lat więc raczejsie nikt nie spodziewa ciąży.
Ale doszliśmy do wniosku że jak nie teraz to już nigdy. A nie chciałabym żałować, że nie spróbowaliśmy. Lepszego moment by już na pewno nie było.
No ale tak jak mówicie wszystkim się nie dogodzi -
KarMar dzieki za rekomendacje, sprobuje
Zazu a w ktorym jested tyg? Ja tez mialam na pierwszej wizycie splaszczony pecherzyk i brak zarodka ale sie odbil i teraz rozwija sie prawdidlowo.
Kaloika ja mysle ze u mnie tez beda chcieli zebym zostala jak najdluzej.
Odnosnie badania dna to duzo z was bedxie je robic? Rozumiem ze najpierw robi sie prenatalne?
Stwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
Ja w pierwszej ciazy robilam nifty i teraz tez planuje, z tego co pamietam mozna zrobic juz po skonczonym 10 tyg. Jesli ktoras z Was bierze heparyne to trzeba bedzie odstawic na 24h przed pobraniem:)03.2020 start ivf
07.2020 FET 5AB
10.2020 FET 5BB cb
11.2020 FET 4AB cb
12.2020 Badania immuno 💉
03.2020 FET 4BB 🥳
11.2021 synek💙🤱
10.2022 NATURALS 🤭🤰
12.2022 It's a boy 🥳 -
Basniowa wrote:KarMar dzieki za rekomendacje, sprobuje
Zazu a w ktorym jested tyg? Ja tez mialam na pierwszej wizycie splaszczony pecherzyk i brak zarodka ale sie odbil i teraz rozwija sie prawdidlowo.
Kaloika ja mysle ze u mnie tez beda chcieli zebym zostala jak najdluzej.
Odnosnie badania dna to duzo z was bedxie je robic? Rozumiem ze najpierw robi sie prenatalne?
Jutro kończę 6. Wiem że może być ok. Po prostu takie czekanie w zawieszeniu jest trudne.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
No pięknie dziewczyny....jak wszystko dobrze pójdzie to urodzę swoje pierwsze dziecko mając 34 lata, mój mąż będzie ojcem w wieku 43 lat. Nie widzę żadnego powiązania z tym, że to późno bądź szybko. Jest to indywidualna decyzja każdego z nas kiedy się zdecydujemy na macierzyństwo. Niestety, ale dobrze wiemy, że chcielibyśmy szybciej, ale po prostu nie możemy....
-
Tak samo jak większość z Was męczą mnie mdlosci. Dzisiaj od rana w pracy ciężko jest mi wysiedzieć.
Szczerze nie czuję się jak na swój wiek. I uwagi dotyczące wieku są nie na miejscu. Średnia wieku kobiet rodzących zbliża się do krajów z Europy Zachodniej i do 35 roku jest to jak najodpowiedniejszy wiek, później istnieje większe ryzyko chorób genetycznych i tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2022, 00:59
-
Ja w momencie urodzenia będę miała prawie 34 bo urodziny mam w sierpniu. Ale jakoś nieorzejmuje się wiekiem bo wiek to tylko liczba🤷🏼♀️pierwsze dziecko miałam w wieku 22lat i wtedy było gadanie ze dość wcześnie więc teraz musieliby gadać że za stara na dziecko jestem 🤦🏽♀️
-
No to ja widzę jedna z młodszych, będę mieć 27 lat w terminie porodu. I szczerze - czuje się nad wyraz młoda, jak nastoletnia mama Mało który z moich równolatków ma dzieci, ta granica się totalnie przesunęła, więc to ja dziś czasem czuje się jak "dziwak" wbrew pozorom Dużo młodych ludzi obecnie zaczyna też deklarować że w ogóle dzieci nie chce, jakieś 80% moich znajomych jest w tej grupie. Żyjemy w takich czasach że mało kto tuż po studiach, będąc na początku swojej drogi zawodowej, jest w stanie w ogóle sam wyżyć, a co dopiero sprowadzać na świat dzieci - wiec ja się wcale nie dziwie, że większość jeśli już, to dopiero po 30tce decyduje sie na dzieci. Mam też takie osoby w swoim otoczeniu - chcieliby, są ze sobą długie lata, ale po prostu ich nie stać - na wynajem idzie kupa kasy, z rodzicami mieszkać nie chcą bo zależy im na niezależności, a pensje totalnie niedostosowane do dzisiejszych kosztów życia. Więc jak tylko kogoś stać, ma siłę, chęci i jest w stanie zapewnić dziecku miłość i opiekę - to jak dla mnie niech ma tych dzieci tyle ile dusza zapragnie! I nikomu nic do tego
Kapod lubi tę wiadomość
-
zazu wrote:Jutro kończę 6. Wiem że może być ok. Po prostu takie czekanie w zawieszeniu jest trudne.
MalaEw, zazu lubią tę wiadomość