👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudzielec czyli nie wiem czy dobrze rozumiem - 29.10 była kreska, potem mocniejsza, a 31.10 już nie było drugiej kreski? Czyli ze test wyszedl negatywny ostatecznie?
Odnośnie suplementow ja biorę Pueria Uno - oglądałam różne porównania i ona wychodziła najkorzystniej. Bierze się ją do 12 tygodnia, potem Pueria Duo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 14:30
-
Anionka, tak będzie, jak piszesz.
Rudzielec, witaj i napisz dokładnie kiedy wyszedł ci pozytywny test i jak te kreski dziś wyglądają.Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Nie wiem....ja bym chyba umarła ze stresu czy w ogóle jest ciąża i czy się dobrze rozwija....wybacz, ale nie rozumiem Twojego podejścia, bo bez pewności ciąży już ustaliłaś dzień porodu....
-
MalaEw ja też zawsze robiłam betę i jeden przyrost, to dla mnie podstawa żeby zobaczyć czy ciąża dobrze rokuje. Ale rozmawiam czasem z moimi starszymi siostrami, w sumie 5 dzieci odchowana i zero bety, zero progesteronu - siostra totalnie nie wiedziała po co miałaby to robic skoro są dwie kreski + lekarz nie kieruje więc nie ma potrzeby. I ok, każdy ma inne podejście, dużo też zależy od tego jak wyglądały starania - jeśli po drodze były miesiące stymulacji, rozliczne choroby, leki to wiadomo że dmuchamy bardziej na zimno. Jeśli udaje się w pierwszym cyklu starań to podejrzewam że ten stosunek do badań może być trochę inny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 15:48
-
Rudzielec na Twoim miejscu sprawdziłabym bete, żeby potwierdzić ciąże. Nie stresuje Cie ostateczny brak kreski?
Z witamin prenatalnych tak jak Namisa napisała Pueria Uno jest spoko. Mi akurat polecił ginekolog. Brałam na początku. Odkąd mam lekkie mdłości przerzuciłam się na Little Me 1. Mają w składzie imbir lekarski i faktycznie lepiej się czuję. Też polecam
Pytanie z innej beczki Macie jakieś przeczucia odnośnie płci Waszych maluszków? -
Magggie wydaje mi się że dziewucha tam siedzi 😁 Ostatnio miałam przeczucie graniczące z pewnością że chłopak i badania genetyczne zarodka to potwierdziły. Zobaczymy jak teraz moja intuicja się sprawdzi Nie wiem w ogóle skąd te przeczucia się biorą, nie ma w tym grama logiki, ale jednak skąds to przychodzi. Jak mi się potwierdzi to już nigdy nie zwatpie w swoją intuicję 😉 A mój mąż to już w ogóle nie widzi innej opcji niż córa - od zawsze mi mówił że 'wolalby' dziewczynkę, że jakoś tak bardziej wyobraża sobie siebie jako ojca dziewczynki. Mówię mu żeby się aż tak nie przyzywyczajał bo przeczucie to jedno, a jak się okaże że jednak chłopak to może poczuć rozczarowanie chwilowe przez takie nastawianie się... No ale on swoje wie
A ty jak, masz jakieś przeczucia? 😁 -
Melduję się po wizycie!
Bąbelek ma 2,2cm, serduszko bije 155ud/min, przez chwilę nawet słyszałam ten cudowny dźwięk 🥺
Ja w ogóle nie mam przeczuć czy to chłopczyk czy dziewczynka 🤔 ale oboje jakoś marzymy o córci
Namisa, Anulka87, Ani0nka, MalaEw, Dominisia35, Madziq6, edka85 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8
13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
13.01 300g chłopaczka 😊❤
17.02 720g Marcelka 😍
22.03 1430g Kluseczka 🤯
06.04 1780g Misiaczka 🐻
11.05 3145g Pączusia 😳
06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości -
Ja obstawiam chłopaków już jednego synka mam, drugiego poroniłam. A teraz czwarta ciąża i raczej czuje się podobnie jak w pierwszej ciąży dla mnie serio nie ważna płeć po stratach. Aby zdrowe ♥️
-
magggie wrote:Rudzielec na Twoim miejscu sprawdziłabym bete, żeby potwierdzić ciąże. Nie stresuje Cie ostateczny brak kreski?
Z witamin prenatalnych tak jak Namisa napisała Pueria Uno jest spoko. Mi akurat polecił ginekolog. Brałam na początku. Odkąd mam lekkie mdłości przerzuciłam się na Little Me 1. Mają w składzie imbir lekarski i faktycznie lepiej się czuję. Też polecam
Pytanie z innej beczki Macie jakieś przeczucia odnośnie płci Waszych maluszków?Stwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
Gravity wrote:Melduję się po wizycie!
Bąbelek ma 2,2cm, serduszko bije 155ud/min, przez chwilę nawet słyszałam ten cudowny dźwięk 🥺
Ja w ogóle nie mam przeczuć czy to chłopczyk czy dziewczynka 🤔 ale oboje jakoś marzymy o córciGravity lubi tę wiadomość
Stwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
Namisa wrote:Gravity cudownie! 💚 Czyli kolejna wizyta to prenatalne, tak? 🥰
A potem prenatalne 28.11🤞Namisa, Dominisia35 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8
13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
13.01 300g chłopaczka 😊❤
17.02 720g Marcelka 😍
22.03 1430g Kluseczka 🤯
06.04 1780g Misiaczka 🐻
11.05 3145g Pączusia 😳
06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości -
Ja mam synka 9lat i tak jak dla AniOnka liczy się dla mnie tylko, żeby dziecko było zdrowe...
Będę miała dwóch chłopaków i pewnie wtedy się lepiej dogadają, albo parkę i też będzie ok.
Czuję się ogólnie dobrze jak w pierwszej ciąży więc myślę że może chłopak, ale nie ma to znaczenia.
Ja w poniedziałek mam kolejne USG z kontrolą zrostu przechodzącego przez pęcherzyk ciążowy. Trzech lekarzy powiedziało, że widzi coś takiego pierwszy raz, w necie też nic nie mogę znaleźć, ale jestem dobrej myśli bo cóż innego pozostałoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 17:05
-
Hej,
Nieśmiało witam się i ja, termin OM 30.06🙂
W poniedziałek byłam na 1 wizycie, na USG piękny pęcherzyk był już widoczny (według usg 4t2d). Niestety jest też dość spory krwiak podkosmówkowy...więc leki i leżenie i pozytywne nastawienie. Jest to moja 4 ciąża, a w domu 2 cudowne córki 10 i 8 lat 🙂
O mojej ciąży nie wie jeszcze nikt z rodziny, wie tylko dyrekcja u mnie w szkole, przez l4. Rodzina dowie się najwcześniej po kolejnej wizycie jeśli wszystko będzie dobrze, albo na święta 🙂
Namisa, edka85 lubią tę wiadomość
-
I ja melduje się po wizycie. Wszystko w porządku mamy już 2.6 cm serduszko bije 179bpm. Torbiel jest ale już trochę mniejsza nadal biorę na nią luteine. Kolejna wizyta USG prenatalne.
Namisa, MalaEw, Dominisia35, Mrówka88, Madziq6, edka85 lubią tę wiadomość
-
Cudowne wieści!!!!bardzo się cieszę! Każdego dnia błagam los, aby wszystko było ok i aby dziecko było zdrowe. Serio, jest dla mnie tak mało ważne czy to chłopiec czy dziewczynka, że nawet ani razu się nad tym nie zastanawiałam. W ogóle myślę czy chce znać plec przed porodem....
T
Kapod lubi tę wiadomość