X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja dopiero we wtorek mam wizytę, nie mogę się doczekać 😀😃😃😃

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • KarMar Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    korallik wrote:
    Po wizycie dziś malutek ma 2,9cm, widziałam paluszki u stóp i rączek, coś pięknego, fajnie się rusza. W końcu do mnie dotarło, że jestem w ciąży 😁

Na zwykłym USG tak ładnie było widać? Czy to już prenatalne?

• korallik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zwykłym USG :)

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie,że nie doczekam 9 11.... A jeśli nawet,to miną lata świetlne do tego czasu 🙊
    Mdłości mam okropne. Liczę na to,że po 12 TC miną. A i tak cieszę się,że nie wymiotuję. Z drugiej strony,zakladam,że jak mam dolegliwości ciążowe (piersi czuje, zgagę,brak energii to wsio jest ok).
    Dzisiaj za to od rana marzy mi się żarełko z maczka. Gdzie my z zasady nie jadamy fast foodow. U nas nawet jak pizza,to domowa. Ktoś mówił,że druga ciąża idzie szybciej,ja ledwo początek,a jakby wieki minęły....

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Mrówka88 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się strasznie czas dłuży...większość dnia leżę sama bo dziewczyny w szkole, mąż w pracy...a wizytę mam dopiero 14, tak jak w ciągu dnia jeszcze udaje mi się myśleć pozytywnie tak w nocy jest różnie. Bezsenność i koszmary...ale żeby sprawdzić czy u okruszka jest ok podjechałam rano na betę, przyrasta ładnie 😍

Korallik cieszę się z dobrych wieści 🙂

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korallik ale kawał dzidzi! Super że wizyta się udała 🥰 Ja wczoraj właśnie trafiłam na tiktoku na kanał pani która przeprowadza USG ciążowe i pokazuje co gdzie i na jakim etapie widać. Magia 😍 Jak sobie pomyślę że na kolejną wizytę idę dopiero pod koniec 11 tygodnia, gdzie ostatnia była w połowie 7... No przecież tam się już tyle wydarzy w międzyczasie! 🫣🥹

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Basniowa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisia a jak sie nazywa ta Pani? Ja mam coraz mniejsze bole piersi i juz sie zaczynam stresowac :/

Stwierdzone pcos.
    💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna

Starania na powaznie od maja 2022
    Termin: 21.06 chlopak 🥰
    Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa)
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basniowa wrote:
    Namisia a jak sie nazywa ta Pani? Ja mam coraz mniejsze bole piersi i juz sie zaczynam stresowac :/

pregnantseeinc
    Dużo filmów USG z różnych etapów ciąży, też 3d. Cudo 🤩
    Mnie też dziś piersi praktycznie nie bolą. To jest normalne, w zależności od wzrostów prolaktyny w danym dniu i wielu innych czynników te piersi będą trochę inaczej sobie działać, inaczej je będziemy odczuwać. Jakby bolały cały czas z takim samym natężeniem to by człowiek zwariował. Zaraz będą boleć znowu, zobaczysz!

age.png
  • Martyna175 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2022, 00:59

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna175 wrote:
    U mnie totalny rollercoaster. Rano dostałam dosyć mocnego krwawienia. Pojechałam od razu do swojego lekarza, licząc się z najgorszym. Okazało się, że z ciążą jest wszystko ok, maleństwo ma 2,66cm, a ja mam krwiaka, który się oczyszcza. Od dzisiaj jestem na zwolnieniu lekarskim, muszę się oszczędzać, jak tak dalej pójdzie to zejdę na zawał.

Ufff całe szczescie że to "tylko" krwiak. Odpoczywaj, dbaj o siebie, trzymam kciuki żeby już nie było więcej takich niespodzianek 🤞🤞🤞

age.png
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna kamień z serca! Skąd biorą się te krwiaki??
    Ja odkryłam dziś cud! Na mdlosci Prevomit. Dzięki temu udało mi się zjesc dziś jedna bułkę z masłem i jej nie zwrócić....

Madziq6, Martyna175 lubią tę wiadomość

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka zmień mi termin na 3.07 :) będę wdzięczna. Myślę że i tak urodzę wcześniej, ale z OM wychodzi 3.07.

edka85 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że wszystko skończyło się dobrze :)
    Ja za to nie mam jakiś silnych mdłości dlatego mam już 1kg do przodu i dziś jakieś dźwięk bóle brzucha i toeche rana po CC ciągnie. Ogólnie może aby pójść spać

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym padła na zawał 😱 całe szczęście że z kropkiem wszystko okej!
    U mnie też rollercoaster 🤷‍♀️ od paru dni mdłości, awersja do jakiegokolwieke jedzenia i ciągle uczucie głodu. Wczoraj poczułam jakby mnie ktoś igła dziabnal w podbrzusze i dzisiaj nagle zniknął ból piersi, głód nie powoduje mdłości ani zapachy i nawet wrabalam dwa kawałki pizzy ze smakiem i nic mi po niej nie jest, oczywiście głowa znowu pisze scenariusz że to koniec 🤦‍♀️ psychicznie można się wykończyć.
    Cieszę się z waszych dużych już kropkow i ciągle podczytuje co u kogo słychać po wizycie i jaki ma nastrój ☺️

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamusie, zazdroszczę Wam posiadania już doświadczenia z noworodkami i w ogóle dziećmi. Ja prócz przewijania nic nie wiem....zadnych podstaw. Może polecicie jakieś książki? Ebooki?

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • korallik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości odpuściły na szczęście. Ale dziś zagryzam ananasa kabanosami i oliwkami, mąż nie wierzy w to, co widzi. Ale mam ochotę jeszcze na budyń czekoladowy - kupiłam już nawet czekoladę, żeby zrobić, i kiełbasa z wędzarni też do mnie przemawia 😆 masakra jakaś

magggie lubi tę wiadomość

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaEw wrote:
    Drogie mamusie, zazdroszczę Wam posiadania już doświadczenia z noworodkami i w ogóle dziećmi. Ja prócz przewijania nic nie wiem....zadnych podstaw. Może polecicie jakieś książki? Ebooki?
    Spokojnie. Ja chodziłam do szkoły rodzenia,a życie i tak zweryfikowalo wiele rzeczy. Dużo też daje zwyczajna mamina intuicja 😊

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Martyna175 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaEw wrote:
    Martyna kamień z serca! Skąd biorą się te krwiaki??
    Ja odkryłam dziś cud! Na mdlosci Prevomit. Dzięki temu udało mi się zjesc dziś jedna bułkę z masłem i jej nie zwrócić....

Niestety nie można określić konkretnych powodów, powstawania krwiaków. Czasami są to predyspozycje genetyczne, choroby układu krążenia itd. Właśnie dlatego przyjmuję heparynę od początku ciąży ale niestety nie ma skutecznego leku, na zapobieganie powstawania krwiaków. W poprzedniej ciąży, też ją brałam I nie miałam niemiłych niespodzianek, a tu plamienia, potem krwawienie. Każda ciąża jest inna, oby wszystko skończyło się dobrze i będę szczęśliwa

MalaEw co do doświadczenia nad noworodkiem, ja przed porodem nie miałam żadnego. Nie trzymałam w rękach noworodka, tylko jak już dzieci, które już dobrze trzymają główkę, nawet nie wiedziałam jak wyjąć takie dziecko z łóżeczka i przełożyć je sobie w rękach. Po urodzeniu nagle to wszystko sama z siebie zaczęłam robić i sama byłam w szoku, jak ta intuicja niezwykle działa, że to jednak żadna ściema. Jednak mama wie, jak zajmować się swoim maleństwem. Potem w sprawach pielęgnacyjnych i kąpieli za pierwszym razem pomogła siostra i położna więc nie ma się czym przejmować, większość przyjdzie samo, potem.nawet będziesz rozróżniać rodzaj płaczu i potrzeby własnego dziecka.

MalaEw lubi tę wiadomość

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro po południu moja pierwsza wizyta. I tak nieźle - wytrwałam do 8tc. Trochę stresu jest, bo nie wiem czy pęcherzyk jest w macicy, czy może jakieś puste jajo i tak w ogóle... Ehh 🙉

MalaEw, zaufaj mi - jak urodzisz, to migiem wszystkiego się nauczysz. Nie musisz absolutnie wcześniej się do tego przygotowywać.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Jutro po południu moja pierwsza wizyta. I tak nieźle - wytrwałam do 8tc. Trochę stresu jest, bo nie wiem czy pęcherzyk jest w macicy, czy może jakieś puste jajo i tak w ogóle... Ehh 🙉

MalaEw, zaufaj mi - jak urodzisz, to migiem wszystkiego się nauczysz. Nie musisz absolutnie wcześniej się do tego przygotowywać.

Na pewno pecherzyk jest w macicy, o to możesz być raczej spokojna. Gdyby było inaczej to do tego czasu urósłby na tyle że....no, na pewno byś to boleśnie odczuła. Kciuki za jutrzejszą wizytę, musi być dobrze! 🤞🍀

age.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ