👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam wrażenie,że nie doczekam 9 11.... A jeśli nawet,to miną lata świetlne do tego czasu 🙊
Mdłości mam okropne. Liczę na to,że po 12 TC miną. A i tak cieszę się,że nie wymiotuję. Z drugiej strony,zakladam,że jak mam dolegliwości ciążowe (piersi czuje, zgagę,brak energii to wsio jest ok).
Dzisiaj za to od rana marzy mi się żarełko z maczka. Gdzie my z zasady nie jadamy fast foodow. U nas nawet jak pizza,to domowa. Ktoś mówił,że druga ciąża idzie szybciej,ja ledwo początek,a jakby wieki minęły.... -
Mnie też się strasznie czas dłuży...większość dnia leżę sama bo dziewczyny w szkole, mąż w pracy...a wizytę mam dopiero 14, tak jak w ciągu dnia jeszcze udaje mi się myśleć pozytywnie tak w nocy jest różnie. Bezsenność i koszmary...ale żeby sprawdzić czy u okruszka jest ok podjechałam rano na betę, przyrasta ładnie 😍
Korallik cieszę się z dobrych wieści 🙂 -
Korallik ale kawał dzidzi! Super że wizyta się udała 🥰 Ja wczoraj właśnie trafiłam na tiktoku na kanał pani która przeprowadza USG ciążowe i pokazuje co gdzie i na jakim etapie widać. Magia 😍 Jak sobie pomyślę że na kolejną wizytę idę dopiero pod koniec 11 tygodnia, gdzie ostatnia była w połowie 7... No przecież tam się już tyle wydarzy w międzyczasie! 🫣🥹
-
Namisia a jak sie nazywa ta Pani? Ja mam coraz mniejsze bole piersi i juz sie zaczynam stresowacStwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
Basniowa wrote:Namisia a jak sie nazywa ta Pani? Ja mam coraz mniejsze bole piersi i juz sie zaczynam stresowac
pregnantseeinc
Dużo filmów USG z różnych etapów ciąży, też 3d. Cudo 🤩
Mnie też dziś piersi praktycznie nie bolą. To jest normalne, w zależności od wzrostów prolaktyny w danym dniu i wielu innych czynników te piersi będą trochę inaczej sobie działać, inaczej je będziemy odczuwać. Jakby bolały cały czas z takim samym natężeniem to by człowiek zwariował. Zaraz będą boleć znowu, zobaczysz! -
Martyna175 wrote:U mnie totalny rollercoaster. Rano dostałam dosyć mocnego krwawienia. Pojechałam od razu do swojego lekarza, licząc się z najgorszym. Okazało się, że z ciążą jest wszystko ok, maleństwo ma 2,66cm, a ja mam krwiaka, który się oczyszcza. Od dzisiaj jestem na zwolnieniu lekarskim, muszę się oszczędzać, jak tak dalej pójdzie to zejdę na zawał.
Ufff całe szczescie że to "tylko" krwiak. Odpoczywaj, dbaj o siebie, trzymam kciuki żeby już nie było więcej takich niespodzianek 🤞🤞🤞
-
Martyna kamień z serca! Skąd biorą się te krwiaki??
Ja odkryłam dziś cud! Na mdlosci Prevomit. Dzięki temu udało mi się zjesc dziś jedna bułkę z masłem i jej nie zwrócić....Madziq6, Martyna175 lubią tę wiadomość
-
Ja bym padła na zawał 😱 całe szczęście że z kropkiem wszystko okej!
U mnie też rollercoaster 🤷♀️ od paru dni mdłości, awersja do jakiegokolwieke jedzenia i ciągle uczucie głodu. Wczoraj poczułam jakby mnie ktoś igła dziabnal w podbrzusze i dzisiaj nagle zniknął ból piersi, głód nie powoduje mdłości ani zapachy i nawet wrabalam dwa kawałki pizzy ze smakiem i nic mi po niej nie jest, oczywiście głowa znowu pisze scenariusz że to koniec 🤦♀️ psychicznie można się wykończyć.
Cieszę się z waszych dużych już kropkow i ciągle podczytuje co u kogo słychać po wizycie i jaki ma nastrój ☺️ -
Mi mdłości odpuściły na szczęście. Ale dziś zagryzam ananasa kabanosami i oliwkami, mąż nie wierzy w to, co widzi. Ale mam ochotę jeszcze na budyń czekoladowy - kupiłam już nawet czekoladę, żeby zrobić, i kiełbasa z wędzarni też do mnie przemawia 😆 masakra jakaś
magggie lubi tę wiadomość
-
MalaEw wrote:Drogie mamusie, zazdroszczę Wam posiadania już doświadczenia z noworodkami i w ogóle dziećmi. Ja prócz przewijania nic nie wiem....zadnych podstaw. Może polecicie jakieś książki? Ebooki?
-
MalaEw wrote:Martyna kamień z serca! Skąd biorą się te krwiaki??
Ja odkryłam dziś cud! Na mdlosci Prevomit. Dzięki temu udało mi się zjesc dziś jedna bułkę z masłem i jej nie zwrócić....
Niestety nie można określić konkretnych powodów, powstawania krwiaków. Czasami są to predyspozycje genetyczne, choroby układu krążenia itd. Właśnie dlatego przyjmuję heparynę od początku ciąży ale niestety nie ma skutecznego leku, na zapobieganie powstawania krwiaków. W poprzedniej ciąży, też ją brałam I nie miałam niemiłych niespodzianek, a tu plamienia, potem krwawienie. Każda ciąża jest inna, oby wszystko skończyło się dobrze i będę szczęśliwa
MalaEw co do doświadczenia nad noworodkiem, ja przed porodem nie miałam żadnego. Nie trzymałam w rękach noworodka, tylko jak już dzieci, które już dobrze trzymają główkę, nawet nie wiedziałam jak wyjąć takie dziecko z łóżeczka i przełożyć je sobie w rękach. Po urodzeniu nagle to wszystko sama z siebie zaczęłam robić i sama byłam w szoku, jak ta intuicja niezwykle działa, że to jednak żadna ściema. Jednak mama wie, jak zajmować się swoim maleństwem. Potem w sprawach pielęgnacyjnych i kąpieli za pierwszym razem pomogła siostra i położna więc nie ma się czym przejmować, większość przyjdzie samo, potem.nawet będziesz rozróżniać rodzaj płaczu i potrzeby własnego dziecka.
MalaEw lubi tę wiadomość
-
Jutro po południu moja pierwsza wizyta. I tak nieźle - wytrwałam do 8tc. Trochę stresu jest, bo nie wiem czy pęcherzyk jest w macicy, czy może jakieś puste jajo i tak w ogóle... Ehh 🙉
MalaEw, zaufaj mi - jak urodzisz, to migiem wszystkiego się nauczysz. Nie musisz absolutnie wcześniej się do tego przygotowywać. -
edka85 wrote:Jutro po południu moja pierwsza wizyta. I tak nieźle - wytrwałam do 8tc. Trochę stresu jest, bo nie wiem czy pęcherzyk jest w macicy, czy może jakieś puste jajo i tak w ogóle... Ehh 🙉
MalaEw, zaufaj mi - jak urodzisz, to migiem wszystkiego się nauczysz. Nie musisz absolutnie wcześniej się do tego przygotowywać.
Na pewno pecherzyk jest w macicy, o to możesz być raczej spokojna. Gdyby było inaczej to do tego czasu urósłby na tyle że....no, na pewno byś to boleśnie odczuła. Kciuki za jutrzejszą wizytę, musi być dobrze! 🤞🍀