👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
korallik wrote:U mnie różnie może być, syna przenosiłam 10 dni i nie zapowiadało się, żeby chciał sam wyjść. Jestem bardzo ciekawa jak będzie teraz.
Wczoraj cały dzień na nogach, a dziś nawet na plac zabaw pod domem nie wyszłam, mąż z małym wychodził a ja odpoczywałam. Brzuch mnie bolał, spięty był i w ogóle zle się czułam. Dzisiaj też mi tak napiera na dół, że chodzę co chwilę do WC, a jak chodzę to mam wrażenie, że zaraz mi wypadnie.
Uczucie, że "zaraz mi wypadnie". Skąd ja to znam
Ja się czasem zastanawiam, bo serio nie umiem tego ocenić, czy młoda tak wypina się pupką, czy brzuch mi się stawia. Przedwczoraj tak się z kilka godzin zastanawiałam o co tu chodzi.
Eh... Dlaczego w ciąży nie wszytko jest czarne albo białe ?🩷 Julka 25.05.2023 -
Dosyć szybko dzisiaj mnie przyjęli. Denerwowałam się strasznie. Nie wiem czym w sumie, ale lęk narastał od izby przyjęć. Ciśnienie też oczywiście mi skoczyło 🤷♀️
Jeśli chodzi o rezultat z usg, to głównie skupił się lekarz na oglądaniu serducha. Mam wrażenie, że dla nich to taka trochę atrakcja to serduszko jeśli chodzi o wagę to nawet dokładnie nie wiem ile ma. Tym razem mi powiedział, że 3 centyl (tydz temu w środę na innym sprzęcie u mojego lekarza był 10 centyl, no ale ona ciagle niedogodnie leży). Ogólnie jak dopytywałam o tą wagę to mówił że nie to, że jest mała jest głównym problemem tylko właśnie ta wada serduszka i że na tym by się skupili. Ogólnie przepływy wody łożysko ok ale i tak mam zostać na kilka dni do obserwacji, więc jestem już zalokowana na sali i się aklimatyzuje pewnie beda robic czestsze ktg i moze usg tez jutro lub za dwa dni. Zobaczę. Sala spoko, 2 osoby razem ze mną.🩷 Julka 25.05.2023 -
Ulcia dobrze w takim razie że jesteś pod obserwacja, niech tam Was doglądają. Trzymaj się i dawaj znać nam na bieżąco co i jak 🤞💚
Ja się melduje po wizycie, 2480 gram syna siedzi w brzuchu, kilo więcej niż miesiąc temu na wizycie 🤯😁 Na ten moment można szacować że waga będzie taka typowa- 3,5 kg na koniec. Zobaczymy 😁
Jak teraz doktor zlecił mi te wszystkie "ostateczne" badania, to poczułam dopiero że naprawdę już zaraz koniec tej ciąży... kosmos, jak to się stało 😂🥹Ani0nka, Ulcia9112 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj po badaniach, mocz i morfologia idealnie, białka już nie ma na szczęście. Wszystkie wirusowki ujemne, TSH i glukoza też w porządku. Jeszcze grupa krwi do odbioru żeby był wynik potwierdzony. W ogóle to spodziewałam się u siebie cukrzycy ciążowej, bo miałam IO przed ciążą, a tu glukoza na czczo 73 i dwa razy robiony dobowy profil glikemii super, a ostatnio mam taki apetyt na słodkie, że aż mąż mi zwrócił uwagę 🙈
-
Coś z tą końcówką ciąży jest że się ochotę na to co nie zdrowe łapie bo ja całą ciążę nie mogłam jeść lays paprykowych bo niedobrze było mi po nich i zgaga a dziś mąż musiał do sklepu po pracy jechać bo nie mogłam wytrzymać bez 🙈
-
Ulcia9112 wrote:Jak raz miałam krzywą cukrową i wyszła spoko,to takie badanie wykonuje się tylko jeden raz w ciąży?
Ani0nka, Ulcia9112 lubią tę wiadomość
-
Ja tez kilka razy badałam sobie cukier, bo w poprzedniej ciąży miałam cukrzyce ciążowa teraz wiem co jeść na wieczór haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2023, 18:30