👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba do 3-4 miesiąca tylko woda i płatki kosmetyczne jeśli chodzi o wycieranie pupci później już wjechały waterwipsy
-
Wkladki zmieniam przy okazji kazdej wizyty w toalecie, na tym nie oszczedzam. U mnie za kazdym razem wkladka mokrawa, tak mam od poczatku ciazy. Nie dalabym rady chodzic w mokrych majtkach, zmiana majtek co 3 godziny tez nie wchodzi w rachube. No i tak jest jednak higieniczniej.Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
Ja też często zmieniam wkładki, 3-4 razy dziennie ale u mnie na pewno więcej leci przez luteinę.
Co do pielęgnacji dupki to zawsze mi się podobały pieluchy wielorazowe, ale nie zdecyduje się bo zwyczajnie nie mam siły się wdrażać, pampersy łatwiejsze w obsłudze a obawiam się że przy trójce rzeczywistość mnie przytłoczy 🤦
Jedyne co to przeszłam na water wipesy i na inne chusteczki już nie spojrzę bo mi śmierdzą chemia 😅 bo woda i gaziki to też był dla mnie zbyt duży wysiłek ale podziwiam jak ktoś się decyduje 🤭
Z synem używałam linomagu po każdej kupie z tego co pamiętam. I wydaje mi się że często miał różne odparzenia itp nie wiem od czego.
Z córką początku tylko mąka ziemniaczaną i działała cuda. Dupka zdrowa, może ze 3 razy się odparzyla lekko i wjechał linomag na chwilę. Także mój super zestaw to water wipesy + mąka ziemniaczana a w sytuacjach kryzysowych linomag 😅❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Muszę zakupić tę mąkę okej ze słodkich migdałów tez zakupiłam przez Was proszę już nic nie polecać bo jestem bankrutem 😅😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2023, 09:33
-
Ani0nka wrote:Muszę zakupić tę mąkę okej ze słodkich migdałów tez zakupiłam przez Was proszę już nic nie polecać bo jestem bankrutem 😅😅
-
Ulcia9112 wrote:W takim razie kiedy używać linomagu a kiedy bepanthenu?
A niektórzy linomagu używają na co dzień, a bepathnen jako ten ratunek, więc chyba zależy jak komu pasuje. Konsystencję mają trochę inną, linomag bardziej żelowy jest. Sama zobaczysz jak pasuje. Ale myślę, że zapobiegawczo nie ma sensu smarować pupci, jeśli jest zdrowa, im mniej chemii tym lepiej. -
korallik wrote:Ja używam bepanthenu przy zaczerwienionej pupie, a linomagu przy "żywej"ranie , czyli po biegunce jak jest mocno czerwona albo jakaś wysypka. To się zdarza baaardzo rzadko. Tak to tylko waciki i woda, na wyjścia chusteczki waterwipes, potem już te chusteczki używane non stop, do dzisiaj je lubię. Choć mąż namawia mnie na te zapachowe jakieś, lupilu albo dady, bo jemu się wydaje, że pupka ładniej pachnie xD ale to już dwulatek hehe, tak więc ja używam wodnych, a mąż do pupy zapachowych, do buzi ma zakaz ich używania, te wodne to też ostateczność, na wyjściach jak nie ma dostępu do łazienki i wody to tak.
A niektórzy linomagu używają na co dzień, a bepathnen jako ten ratunek, więc chyba zależy jak komu pasuje. Konsystencję mają trochę inną, linomag bardziej żelowy jest. Sama zobaczysz jak pasuje. Ale myślę, że zapobiegawczo nie ma sensu smarować pupci, jeśli jest zdrowa, im mniej chemii tym lepiej.🩷 Julka 25.05.2023 -
Miałam pojemniczki z Ikea do przewijaka i tam w jednej miseczce trzymałam przegotowaną wodę. Na początku za każdym razem nalewałam ciepłej, ale potem to już letnia taka jak stała była ok. Waciki te większe kwadratowe oczywiście.
Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
Ulcia9112 wrote:Ok dzięki za odpowiedź. Wiadomo, wyjdzie w praniu. Widzę, że każda robi inaczej. A z tymi mokrymi wacikami to jakiś dobry patent ? Gdzie tą miskę z wodą trzymasz? Czy robisz to w łazience? Czy szykujesz wodę na bieżąco jak już wiesz, że poszła kupa? 🤣
Koleżanka na bieżąco wlewa do miseczki wodę,ja planuję trzymać ciepła wodę w termosie na przewijaku. Co z tego wyjdzie, nie wiem 😛
Małż dziś wysłany na cmentarz i do Ikei obok,kupił woreczki strunowe (plus kilka papierniczych rzeczy dla Starszaka). Odebraliśmy z paczkomatu kolejna koszule do karmienia. Czekam na przesyłkę z sinseya że stanikami i bluzkami,coś powinnam wybrać,reszta do zwrotu. Niestety,mój koszyk z mom to be poszedł w odstawkę,bo rzeczy do remontu cholernie drogie i tryb oszczędzania włączony 😔
Cieszę się,że niemal wszystko schomikowalam po Synku,bo ceny teraz kosmos. A po urodzinach (w sierpniu) planowałam wyprzedawać i wydawać to,co mamy 🙈
A co do wielopielo też o tym myślałam...ale wygoda w tej kwestii wygra na pewno. Ale znam mamy,co dają radę i serio,szapo ba za podejście!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2023, 15:45
-
Mal86 wrote:Dziewczyny macie w planach używać lampki nocnej przy noworodku żeby była włączona całą noc ,macie do polecenia żeby w oczy nie raziła...
Mal86 lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Mal86 wrote:Dziewczyny macie w planach używać lampki nocnej przy noworodku żeby była włączona całą noc ,macie do polecenia żeby w oczy nie raziła...
My z max miesiąc tak spaliśmy,ale albo położna albo pedzia dała nam opr i powiedziała to,co zazu. Więc później latarka z telefonu tylko.Mal86 lubi tę wiadomość
-
Mal86 lubi tę wiadomość
-
Sunday_92 wrote:Ja nie planuje mieć nic włączonego całą noc, nie dałabym rady usnąć, w domu zawsze zasłaniam zewnętrzne rolety na noc żeby było totalnie ciemno. Przy łóżku mamy kinkiety i będziemy z nich po prostu korzystać.
Mal86 lubi tę wiadomość
-
Powiem tak, ja mam zawsze przygaszona lampkę, takie bardzo niewielkie źródło światła, łatwiej jest do cyca przystawić i zasnąć od razu:) i śpię tak odkąd syn się urodził, do tej pory. Nienawidzę jak jest ciemno jak w dupie
Mal86 lubi tę wiadomość
-
Anulka87 wrote:Myślę,że na początku będziesz tak zmęczona,że zaśniesz w kilka sekund 🙈