👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie tak jak dziewczyny piszą, fałdek się nie smaruje. Kąpiel z dodatkiem oleju ze słodkich migdałów, rodzę dzieci z czupryną, więc szybko zaczęliśmy używać hipp płyn do mycia, dosłownie kropla do wody, on już ma w sobie ten olejek. Do dziś go używamy. Linomag używam w przypadku większego odparzenia, na zaczerwienienie to bepanthen, ale jak pupa zdrowa to niczego zapobiegawczo się nie używa. Mąka ziemniaczana działa cuda - kilka razy dodawaliśmy do kąpania przy biegunce i czerwonej pupci. Problemów skórnych nie mieliśmy do teraz wczoraj byliśmy u alergologa, bo mały ma wysypkę i szorstką skórę, juz sama nie wiem od czego.
-
My z Synkiem używaliśmy tylko mączki ziemniaczanej,kosmetyki wyrzuciliśmy. Teraz też mamy zapas kosmetyków,ale planujemy używać tylko mączki ziemniaczanej. Jak to wyjdzie,to nie wiem 😊 z Kacprem się udało.
Jeżuuu,za chwilę maj. Mam nadzieję,że nie będzie obsuwy z remontem łazienki i zacznie się w połowie maja,bo ja jestem bliska oszalenia 😂😂 -
Ja mam linomag zielony do smarowania pupy ale nie co zmianę pieluszki i do tego Bepanthen Baby na oparzenia jeśli takie będą. Nie mam nic na fałdki i niczym wcześniej nie smarowałam. Do kąpieli mam na początek olejek migdałowy potem pewnie wejdziemy na płyny które używa syn bo są też dla niemowlaków. Ja myślę że mogę sobie planować ale życie pokaże co maluszkowi będzie najbardziej odpowiadać
-
Anulka87 wrote:Aaaa,no i octebisept na pępek. Ale teraz niby wytyczne się zmieniły...
-
U mnie na zgagę tez gaviscon syrop tylko na chwile, tabletki mam przy łóżku i jak w nocy spać nie mogę przez zgagę to biorę to do ssania zasypiam z taka resztka przyklejona do podniebienia i co się budzę to czuje ulge dzięki tej resztce 🫣🤣
Lekarz doradził jeść sobie kisiel małymi łyżeczkami i tez jem ale to tez chwilowo i w ciągu dnia tylko łagodzi objawy
Z córka miałam zgagę 2 tyg przed porodem .. a tutaj już 2 miesiące przed się mecze 🫣
Także łącze sue w tym bólu z każdą która tez ma i życzę nam wytrwałości 🫣
Co do kosmetyków to mam chyba wszystkie które wymieniacie i z córka tez je wszystkie miałam ale używałam tylko w razie konieczności na codzień nic poza woda i płyn do kąpieli hipp bardzo nam pasował i teraz tez jestem w ten zaopatrzona:)
Zobaczymy jak małemu przypasuje;)
Pępek jak pamietam radziły jedne psikac drugie nie robić nic i przez pierwsze 3 dni chyba psikalam octanisept a później kompletnie nic
01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
My chyba psikaliśmy raz dziennie pępek octeniseptem, a tak to patyczkiem dookoła wycierać i nic nie ruszać. Nam bardzo długo nie odpadał, ponad 6 tygodni się trzymał. Położna mówiła, że dno głęboko położone i dlatego tak się trzyma.
-
Ja z pierwszym dzieckiem psikalam octeniseptem, z drugim przemywalam swoim pokarmem.
No i wycieralam gazikiem. Jestem uczulona na te wszystkie waciki i patyczki bo to wg mnie dokładnie nie wymywa no i przyczepiaja się kłaczki.
Teraz octenisept nie jest zalecany więc będę robić jak z córką, szybciutko odpadł kikut.
Anionka ja dzisiaj się spakowałam. Ostało kilka rzeczy ale najgorsze mam już z głowy ufff 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 12:46
Ani0nka lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
zazu wrote:Ja z pierwszym dzieckiem psikalam octeniseptem, z drugim przemywalam swoim pokarmem.
No i wycieralam gazikiem. Jestem uczulona na te wszystkie waciki i patyczki bo to wg mnie dokładnie nie wymywa no i przyczepiaja się kłaczki.
Teraz octenisept nie jest zalecany więc będę robić jak z córką, szybciutko odpadł kikut.
Anionka ja dzisiaj się spakowałam. Ostało kilka rzeczy ale najgorsze mam już z głowy ufff 😂
A mnie coś migrena łapie dziś. Pogoda dziwna. Ja ogólnie migrenowa jestem,ale w ciąży mało na szczęście mam tych migren. Oby przeszło... -
Anulka87 wrote:Ooo,o nmleku nie słyszałam w tym aspekcie,ale trzeba zapamiętać!!
A mnie coś migrena łapie dziś. Pogoda dziwna. Ja ogólnie migrenowa jestem,ale w ciąży mało na szczęście mam tych migren. Oby przeszło...❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Dziewczyny,sorki za mało dyskretne pytanie. Ale jaki macie teraz śluz w 3 trymestrze? U mnie brak zapachu,ale zrobił się taki raz na kilka dni gęstszy? I już zaczynam schizowac,bo ja z tych,co zawsze nic, ewentualnie na dni płodne miałam trochę inny.... A nie pamiętam,jak to było kilka lat temu....
-
Wkładki wymieniam conamniej 2 razy dziennie, co ja też zawsze miałam sucho i nawet wkładek w domu nigdy nie miałam, bo nie potrzebowałam. Jest jasny, gęściejszy, takie mleczko, bez zapachu. Gin mówiła, że to fizjologiczne i normalne.
Anulka87 lubi tę wiadomość
-
Ja jak się przekrecam zwłaszcza w nocy to mi leci, możliwe ze to nawet wody bo taki przezroczysty wodny śluz. W ciągu dnia taki bialawo żółty, trochę tego jest