👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulcia, kciuki! 🤞 Na pewno wszystko dokładnie sprawdzą i podejmą najlepszą decyzję, nawet gdybyś miała zostać te kilka tygodni w szpitalu, to dasz radę ❤️
Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś próbuje chociaż pobieżnie ogarnąć chatę. Tydzień leżenia w łóżku sprawił,że mam wrażenie,że wszędzie jest syf. No w sumie jest. wczoraj wymieniali okna w dwóch pomieszczeniach,więc nie pytajcie jak wygląda... A ja coś zrobię i się kładę. Wciagnelam się teraz w serial the rain i przy okazji oglądam. No i jestem na etapie,że chce już mieć Karolcie przy sobie (i zjeść coś słodkiego 😛),a z drugiej strony niech siedzi jak najdłużej,bo tyyyyyle jeszcze do zrobienia...
Jakie macie doświadczenie z terminem porodu,jeśli oczywiście jest wszystko Dobrze,a wcześniej było cc i aktualnie jest cukrzyca? Ile wcześniej wywołują?
Aaa,i zastanawiam się,czy komasowac Bawarię 0.0 czy kupić jednak słód jęczmienny na kp...🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2023, 11:26
-
Dzis u mnie sie zaczal 34 tydzien. Bede probowac ustalic termin na KTG.
Co do laktacji uzbroilam sie w Femaltiker i Piulatte, a czy pomoga i spelnia swoja funkcje to sie okaze..
Paxy zlozone, przetarte i gotowe do wrzucania gratow. Malymi kroczkami nasze lokum zacznie przypominac mieszkanie, aktualnie bardziej do niego pasuje okreslenie "graciarnia".
Wlasnie sie robi pierwsze pranie. Rzeczy z drugiej reki, ale na wieksze dziecko, na przyszly rok. Wiec tylko wyprac, wysuszyc, wsadzic do kartonu i do szafy. Niech sobie czekaja na swoj czas.
Zastanawia mnie tez reakcja naszych dwoch kotow na nowego czlonka rodziny. Mamy dwie roczne kotki, mam nadzieje, ze zaakceptuja malego "intruza" w swoim krolestwie.
Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
Ja z pomocą mamy ogarnęłam całość prania i prasowania, wszystkie ubranka, pościele, pieluszki itp., wszystko już ułożone w szafie. Myśle, że to pierwszy i ostatni raz kiedy bobas ma poprasowane 😂
Jedynie część większych ubranek 74/80 nie wyprana, ale to w sumie celowo, będę później ogarniać na bieżąco. Przyszła wyprawką z Gemini, do dokupienia zostały mi może pojedyncze rzeczy. Myślę, że w majówkę złoży się łóżeczko, przewijak itp. i o ile o niczym nie zapomniałam, wygląda na to, że jesteśmy w miarę gotowi 🙈
U mnie nic lekarz nie wspomina o ktg, więc ja się nie wyrywam, jak nie ma takiej potrzeby.
W ogóle ciekawa rzecz, ja i mąż mamy apke rossne, ten sam termin porodu, on dostał już dwa dni temu maila o pieluchach, a ja nic 🤷🏻♀️ -
U mnie e-mail od Rossmana nie pokazał się na głównej stronie trafił do jakiejś zakładki ofert, więc jeśli masz Gmaila to może w wyszukiwarce sprawdź czy nie trafił gdzieś indziej niż na główną stronę
Polecam spakować ubranka do worków próżniowych mniej dostępu z zewnątrz i mają szansę nie wyjść np żółte plamy.
Ja pewnie później będę prasować same tetry bo po praniu wydają mi się takie niemiłe. -
Ja mam ktg co 2 tygodnie u mojej gin. Moja "mała" ma 2700g, niektóre maluszki z taką waga się rodzą w donoszonej ciąży, a tu jeszcze tyle czasu. Znów będzie duże bobo, nastawiam się na cc już mimo wszystko. 2 tygodnie temu miałam za mało wód, a teraz na granicy, że za dużo heh muszę znów zrobić glikemię. Często boli mnie miejsce blizny po cc, ale nic się nie dzieje wg usg, na ten moment nie ma przeciwskazań do vbac.
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Cieszę się, ze sama nie będę z takim dużym Maleństwem 🫢😃 moja 10 dni temu ważyła 2712g wiec teraz już ma ponad 3kg 🙃
-
U mnie miesiąc temu było 1,5 kg dziecia, czyli 50 centyl. Teraz 2 maja idę na kolejną wizytę i typuje ze jakieś 2400 może już być na stanie ale zobaczymy 😁 Jeśli dalej będzie rósł tak w połowie normy to docelowo powinien chyba oscylowac wokół tych 3,5 kg.
Sunday u mnie też nie było żadnych sugestii odnośnie robienia KTG i też się nie upominam. W sumie w fizjologicznej ciąży nie ma zaleceń żeby wykonywać ktg przed terminem porodu. Dużo lekarzy ostatnio zleca zapobiegawczo ale ja znając podejście mojego gina nie sądzę że będę chodzić, jeśli wszystko dalej będzie przebiegało prawidłowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2023, 16:38
-
Ja w pierwszej ciąży nie miałam robionego ktg wcześniej dopiero dzień przed CC w 39 tc i myślę że tym razem będzie tak samo zresztą ja 4 maja mam ostatnia wiztę u ginekologa 🙈 potem samo USG 15 maja i możliwe że 24 i potem już cesarka jak nic się nie zmieni w szpitalu a młody nie będzie chciał wyjść wcześniej niż 39 tc i 3 dni :p
-
KTG mam miec 26 maja, czyli jakies 2,5 tygodnia przed terminem porodu.Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
U mnie prasowanie ciągle czeka. Nie mogę się jakoś zabrać. Zrobiłam dziś trochę porządków w pokoju Doris, ale prasowanie mnie przerasta. Torba też jeszcze nie spakowana, nawet nie zaczęłam, ale z plusów to chyba wszystko potrzebne już mam.
Mnie dziś brzuch boli bo Mała się bardzo wierci i skóra mi się naciąga mocno przez to.
Ja liczę, że też przed terminem urodzę jak te majówki, boję się trochę tej wagi i Niuni i mojej ;p
Ulcia trzymaj się ciepło i dawaj znać! 😘♥️Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
Zaczęła mnie nękać potworna zgaga. Jak tak będzie już do końca, to chyba oszaleję 🙄
-
edka85 wrote:Zaczęła mnie nękać potworna zgaga. Jak tak będzie już do końca, to chyba oszaleję 🙄
Mnie to samo. Łapie mnie w nocy. Ja w ogóle nie miałam zgagi przed ciążą, więc to dla mnie nowość dzisiaj musialam wstać I napić się mleka, bo w żadnej pozycji nie było dobrze. Coś można brać na to ?🩷 Julka 25.05.2023 -
Czym będziecie smarować fałdki dzieciom? Tylko pudrem dla niemowląt czy sudocrem? Nie pamietam czego używałam wiem ze miałam i to i to. Wiadomo do pupki linomag zielony
-
Ani0nka wrote:Czym będziecie smarować fałdki dzieciom? Tylko pudrem dla niemowląt czy sudocrem? Nie pamietam czego używałam wiem ze miałam i to i to. Wiadomo do pupki linomag zielony
Sudocrem w ogólnie nie jest wskazany tak samo pudry i oliwki.Ani0nka lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Nam na szkole rodzenia mówili żeby tak na co dzień niczym nie smarować. Kupiłam bephanten, ale to w razie odparzeń. Do kąpieli mam zamiar dawać tylko odrobinę olejku że słodkich migdałów. Jeżeli pojawią się jakieś problemy skórne to wtedy będziemy kombinować, ale mam nadzieję, że może taki zestaw minimum wystarczy.
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Ja na co dzien będę używać tylko Linomagu. U nas akurat na szkole rodzenia radzili do okolic okolopieluszkowych używać codziennie w ramach profilaktyki - nie po każdej pieluszce, ale powiedzmy raz dziennie i tak też planuje robić. Kąpiel też z olejkiem ze słodkich migdałów, ewentualnie krochmal albo moje mleko. A w razie większych problemów wjadą dopiero emolienty od Emolium.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2023, 12:43