👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Niekończąca się historia z przygotowywaniem. Dzisiaj auto na myjnie idzie, mąż pojechał do zlobka z synkiem tramwajem, a w domu zostawił mi bazę i fotelik, tapicerka poszła do pralki, 2 kg okruchów było pod spodem xD od razu też wypiorę materiał z fotelika noworodzia. Zamawiam od razu rolety przeciwsłoneczne, bo te co mamy firmy smiki mocno się zniszczyły, syn je ciągle zdejmował. Może roletki tak nie będzie ruszać... i lusterka, od razu dwa nowe. I temat auta będzie zamknięty xD
-
O mamoo,to wszystkie z 2 czerwca mają ciążę donoszą?? Jak to się stało,to ja nie wiem 🙃 ale patrzę na listę,to sporo mam się nie udziela,mam nadzieję,że po prostu z braku czasu 🙏🙏
U nas w poniedziałek zacznie się remont łazienki,będzie się działo 🙈 ale u nas nie może być normalnie. Liczę że w weekend skończę pranie,już zostało mi właśnie wypranie rzeczy od fotelika,nie wiem,od wózka może? I spakowanie torby. Powiem Wam,że tej torby nie pakuje,bo stanie się to zbyt namacalne 😂😂 łóżeczko odświeże chyba po remoncie,a ubiorę jak wrócę ze szpitala. Jeżuuuuu,to się dzieje tak na prawdę,a ja nadal nie mogę w to uwierzyć....😍
Ja dziś zaczęłam 35 TC 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2023, 09:06
-
Mi dziś przyszła dostawka z chicco z funkcja kołyski, jadę zaraz po herbatę z liści malin i daktyle, pompuje piłkę i zaczynam wywoływać poród 😅😄😄
Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
A u nas wczoraj przyszedł ostatni element wyprawki czyli wanienka, niestety okazało się, że jest nadpeknięta i porysowana, wygląda jakby była ze zwrotu (a ze stelażem to jednak parę stów wyszło) więc będziemy odsyłać. A już obiecałam panu kurierowi, że kończymy z tą wyprawką 🤦♀️
-
Oleczek, jeżeli dziecko dostaje 10 po urodzeniu, to nie robią w szpitalu usg główki. Trzeba to załatwiać prywatnie. Dopiero przy niższym apgar robią to badanie i dają zalecenie dla pediatry, aby wystawił skierowanie do neuro. Tak właśnie było z moim najstarszym synem, dostał mniej niż 10 apgar i robiono mu usg najpierw w 3 dobie życia, a potem w 6 mż pna zlecenie neurologa. U pozostałych dzieci tak nie było, bo otrzymali 10/10.
-
Anulka87 wrote:O mamoo,to wszystkie z 2 czerwca mają ciążę donoszą?? Jak to się stało,to ja nie wiem 🙃 ale patrzę na listę,to sporo mam się nie udziela,mam nadzieję,że po prostu z braku czasu 🙏🙏
U nas w poniedziałek zacznie się remont łazienki,będzie się działo 🙈 ale u nas nie może być normalnie. Liczę że w weekend skończę pranie,już zostało mi właśnie wypranie rzeczy od fotelika,nie wiem,od wózka może? I spakowanie torby. Powiem Wam,że tej torby nie pakuje,bo stanie się to zbyt namacalne 😂😂 łóżeczko odświeże chyba po remoncie,a ubiorę jak wrócę ze szpitala. Jeżuuuuu,to się dzieje tak na prawdę,a ja nadal nie mogę w to uwierzyć....😍
Ja dziś zaczęłam 35 TC 🙈❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
zazu wrote:U nas remont poddasza trwa. Dzisiaj robią wylewki 😂 równolegle elewacje wykańczają. Także mam wszędzie syf 🤭 ale walizka już spakowana na 100%. Mąż tylko zabrania mi rodzic przez najbliższy miesiąc żeby zdążyli wszystko co trzeba skończyć 🤭
zazu lubi tę wiadomość
-
korallik wrote:Ciekawe kto trafi w 26 maja i 1 czerwca 😁😁 my mamy 3 czerwca rocznicę ślubu to też miałabym piękny prezent
A pomyślcie,jakie dzieciaczki będziemy miały za rok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2023, 13:24
Loki lubi tę wiadomość
-
Ja biorę cokolwiek po 23.05. (jedynie bym wolała nie 29.05., bo teść ma wtedy urodziny 🙄😂)
Loki lubi tę wiadomość
-
Mi się podoba pierwszy tydzień czerwca, taki 3-4.06 byłby super 😆 I może pogoda będzie jeszcze znośna, nie tak upalna jak w drugiej połowie czerwca gdyby się małemu przeciągnęło lokatorowanie w brzuchu 🤣
Ja daktyle wcinam od jakichś 2-3 tygodni, zamawiam za chwilę herbatę z liści malin i w 36tc zaczynam + suplementacja wiesiolkiem doustnie i jak to mówią dowcipnie 😅 Na wywoływaniu mi jeszcze oczywiście nie zależy, ale wpłynięcie na samo skrócenie faz, lepsze dojrzewanie szyjki i inne takie - to chętnie przyjmę 👍💪 -
Ja już po szpitalu. Lekarka bardzo sympatyczna na ktg i zrobili USG z przepływami. Przepływy wyszły dobre ale afi 24 w związku z tym mam kolejna kontrolę we wtorek. Bardzo się cieszę z tych przepływow. Ona powiedziała że te wyniki były źle być może przez ilość wód że pępowina wtedy mocno w brzuchu faluje i ciężko uchwycić przepływ. Za to głowa już 98mm... Na 40tydzien... Jak jeszcze urośnie to nie ma szans że wyjdzie... We wtorek powiedziała że będziemy to sprawdzać jeszcze
Ale jestem pozytywnie zaskoczona ta wizytaEwk@, Anulka87, Mal86, Loki lubią tę wiadomość
-
Ja sobie życzę 26.05 ! Dzisiaj ogarnął mnie od rana jakiś dziwny lęk, że czemu ja jeszcze nie mam walizy spakowanej, przecież mogę urodzić w każdym momencie Więc zaczęłam pakować...:p byłam na NFZ, u lekarza nieogara, bo musiałam zrobić to KTG. Stwierdził, że szyjka miękka, więc FAJNO
Kapod super wieści;DWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2023, 15:42
🩷 Julka 25.05.2023 -
Ja w końcu się zmobilizowałam i 2 pralka dziś poszła🙂 za pakowanie torby mam plan po weekendzie się zabrać. I zamawiam na poród 24.06, mąż i dziadek będą mieli prezent 🙂
Mała według usg ma 2080g, ale lekarka stwierdziła że raczej wazy więcej bo taka troche nabita jest 🤣🤣Ewk@ lubi tę wiadomość