👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kapod wrote:Zazu może Ty jesteś zorientowana albo ktoś inny dostałam skierowanie i jest napisane proszę o przyjęcie do szpitala oddział położniczy. Czy tak się pisze jeśli chodzi o ktg? Czy bardziej żeby mnie zostawić?
Moja gin mówiła że to na ktg ale dziwnie to napisane o ktg nie ma słowa -
Kurczę Ula nie mam pojęcia szczerze mówiąc, nie miałam sytuacji gdzie za długo Małej nie czułam. No a przecież tez śpi sobie wiec się nje rusza chyba wtedy No nie wiem myśle ze podczas spaceru tak godzinkę może wtedy. A coś Cię niepokoi?
-
Ulcia9112 wrote:Jak długo wasze bobasy potrafią nie dawać o sobie znać?
-
Ja uważam i też to samo mi lekarz powiedział, żeby nie porównywać ruchów u siebie i innych ciężarnych, raczej wyczuc normę swojego dziecka i reagować jeżeli ruchy będą się znacząco różnić od tego co zazwyczaj. U mnie syn jest raczej leniwcem.
Anulka87, zazu lubią tę wiadomość
-
Ulcia9112 wrote:A ja jestem normalnie kierowana na położniczo ginekologiczny, także jak widać, różnie bywa.
Ta ciąża i odczucia właśnie ruchów są dużo silniejsze
Jak się w ogóle dziewczyny czujecie bo ja już nie mam siły chodzić w ciąży
Liczę ze urodzę jak tylko wybije donoszony tydzień 🫣😂
Córkę urodziłam w 38 tyg i ważyła 3600
Mały już ostatnio był klocek także tez pewnie będzie duży niech się wykluwa w bezpiecznym terminie
Nie mogę się doczekać jak będę normalnie funkcjonować ..
Teraz chodze już jak kaczka narzekam na wszystko.. żeby się ubrać to masakra.. zadyszki jak stara babciunia
🫣01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
Właściwie pytam z ciekawości. Moja potrafi mieć długie przestoje bez ruchu. Ale jakis czas pozniej nadrabia i potrafi ruszac sie bardzo długo. Wczoraj ktg słabe, bo przysypiała cały czas i zmiana pozycji dawała skok tętna tylko na chwilę i znowu przysypiała. Za to w poniedziałek zapis był piękny.
Ja fizycznie, bolowo, plecowo czuje się lepiej niż to było jeszcze jakiś czas temu. Boli dopiero jak się przetyram, za dużo posprzątam np. Natomiast jak chodzi o zadyszkę to mam, wiadomo
Chciałabym mieć już miękka i gotową szyjkę, bo się kurde cykam tej indukcji. Wczoraj mi lek. powiedział, że szczerze wątpi że coś zaczną robić w dzień przyjęcia do szpitala, a nawet wątpi, że dzień później.🩷 Julka 25.05.2023 -
Nadulka wrote:Mój mały często kopie i dosyc intensywnie za to z corka w ciąży zwłaszcza na tym etapie potrafiłam cały dzień się domagać jej ruchu czyli głaskałam brzuch i t D a ona miała mnie gdzieś 😂 ogólnie była w brzuchu bardzo spokojna
Ta ciąża i odczucia właśnie ruchów są dużo silniejsze
Jak się w ogóle dziewczyny czujecie bo ja już nie mam siły chodzić w ciąży
Liczę ze urodzę jak tylko wybije donoszony tydzień 🫣😂
Córkę urodziłam w 38 tyg i ważyła 3600
Mały już ostatnio był klocek także tez pewnie będzie duży niech się wykluwa w bezpiecznym terminie
Nie mogę się doczekać jak będę normalnie funkcjonować ..
Teraz chodze już jak kaczka narzekam na wszystko.. żeby się ubrać to masakra.. zadyszki jak stara babciunia
🫣
To ja właśnie wróciłam z rynku,wyszłam z klatki baaardzo dziarskim krokiem i jak mnie brzuch od góry zabolał 🙈 także dalej juz powolnym spacerkiem szłam.
Ja zaraz prasuję pościele i wciagnelam się w serial Ania,nie Anna. Jak lubilyscie Anię z Zielonego Wzgórza to polecam ❤️ -
Wczoraj zrobiłam tyle km, spacerowałam spokojnym krokiem, bawiliśmy się z synkiem i wszystko ok, a dzisiaj zrobię kilka kroków po domu i muszę odsapnąć, brakuje mi tchu dosłownie. Dzisiaj mam fizjo i zaczynam masaz krocza. Od 2 dni piję herbatę z liści malin - nie smakuje mi... jem daktyle (staram się, bo co kupię paczkę to moi panowie wyżerają xD i łykam olej z wiesiołka. Wierzę, że tym razem coś zdziałam wcześniej.
-
Ja wczoraj byłam na 40 minutowym spacerze i zasapalam się jak stary parowóz, moja kondycja po 15 tygodniach oszczędnego trybu życia jest porażką, nie wiem jak dam radę urodzić.
-
Matko, dziś jak Was czytam to sobie uświadomiłam że za chwilę tu się zaczną porody, a ja cały czas myślę że mam jeszcze czas do końca czerwca...
Ulcia, u mnie ruchy też przez kilka ostnicach tygodni były słabe, ledwo co czułam i się martwiłam, ale lekarka mnie uspokoiła że młoda bliżej kręgosłupa jest, za to wczoraj byłam na prenatalnych i młoda 2080 i tak mi ją lekarz " rozruszał" nie wiem jak to nazwać, bo chciał dokładnie z każdej strony obejrzeć i czuję też po brzuchu że leży inaczej od wczoraj, to daje takie popisy jak nie wiem, aż cały brzuch mi chodzi, starsza wkońcu zobaczyła bo tak to tylko pod ręką było czuć a teraz to już konkretnie wczoraj te ruchy były widać.
Starsza będzie do przedszkola chodzić normalnie, raz że kontakt z dziećmi dwa że ona to wulkan i nie wyobrażam sobie z noworodkiem jeszcze jej organizować cały dzień a trzy że chodzi do prywatnego i tyle za nie bule że nie odpuszczę
-
Ulcia u mnie syn raczej z tych leniuchów (choć i tak teraz wierci się bardziej niż jeszcze te kilka tygodni temu) i potrafię go czasem nie czuć przez dobre dwie godziny w ogóle. Ale też nie analizuje tego z jakąś mega dokładnością, bo nic mnie nie niepokoi.
U mnie samopoczucie raczej bez zmian - nie mam tej słynnej ciążowej zadyszki czy zgagi, nie puchnę, czuje się tak samo jak i 10 tygodni temu. Jedyne co mi mocniej zaczyna doskwierać to ucisk główki na pecherz i troche jakby na szyjke - przez to nie pospaceruje tyle ile bym chciała, bo zaraz szukam łazienki 😆 A kondycyjnie jestem bardzo zadowolona - no i uwazam ze pogoda genialna te końcówkę ciąży nam się trafiła
Ja dziś zaszczepiłam się w końcu na krztusiec. Z ciekawosci - miałyście jakieś objawy poszczepienne? Szczepiłam się Adacelem i rodzinna wspomniała ze może wystąpić gorączka i inne objawy grypopodobne, więc paracetamol mam mieć w zanadrzu 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 12:36
-
Kapod wrote:A ja mam takie pytanie. Czy Wam ginekolog sprawdza przepływy te pępowinowe i mózgowe?
-
U mnie przepływy na każdej wizycie badane. No ale mam zwiększone ryzyko IUGR i preeklampsji bo wyszło mi bardzo niskie pappa. Na tę chwilę wszystko jest idealnie, mała rośnie swoim tempem, wielkoludem nie będzie. Dzięki bogu bo przy moich 157 cm wzrostu to hmmm 😂😂😂 wczoraj miała 1940 g na wizycie.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014