WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapod wrote:
    Anulka pisałam po 15 :) wszystko ok i następna wizyta we wtorek w szpitalu
    Urok siedzenia na necie w słońcu,na placu zabaw,nie widziałam. Najważniejsze,że wszystko ok 🙏🙏

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewk@ wrote:
    Ja dzisiaj po wizycie. Ostatniej przed cc!!!
    Dzisiaj 37+0 :)
    Mała waży 3085 g... Szyjka 1 cm.
    Dr mówi że raczej dotrwam do terminu cc...ciekawe....
    Ja mialam taka sam długość i miękka tydzień temu w 36 tylko waga trochę mniejisza i usłyszałam to samo że do terminu CC 29.05 dotrwam bez problemu :p

Ewk@ lubi tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd macie kocyki bambusowe?

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po synku z lullalove który nadal super wygląda i sweet dreams z allegro też dalej jak nowy :) podobają mi się z colorStories są podobno super i nawet jak ktoś sprzedaje używany to wyglądają bardzo dobrze ale ja już mam tyle kocyków różnych że stwierdziłam że szkoda kasy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2023, 21:59

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2023, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    Skąd macie kocyki bambusowe?
    Ja kupiłam z poofi

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2023, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z colorstories, na razie mam dwa kocyki, zastanawiam się czy jeszcze jakis dokupić.

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2023, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez sporo kocykow po starszaku :D
    Jupiiii donoszona ciąża juhuuu! 🥰🥰🥰

Wczoraj maz tak zabalował u znajomych z pracy ze przywieźli mi do domu obrzyganego zgona 🤢🫢 musiałam dzwonić po teścia o 2 w nocy aby mi pomógł go do domu przenieść. Nie wiem jaka karę mu dziś dać za to, czy być dobra wyrozumiała żona- nie pamietam kiedy ostatanio go w takim stanie widziałam, chyba przed ślubem z 5-6 lat temu. Czy strzelić focha dla zasady 😅czy być po prostu wyrozumiała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2023, 08:33

zazu, Loki lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:

Wczoraj maz tak zabalował u znajomych z pracy ze przywieźli mi do domu obrzyganego zgona 🤢🫢 musiałam dzwonić po teścia o 2 w nocy aby mi pomógł go do domu przenieść. Nie wiem jaka karę mu dziś dać za to, czy być dobra wyrozumiała żona- nie pamietam kiedy ostatanio go w takim stanie widziałam, chyba przed ślubem z 5-6 lat temu. Czy strzelić focha dla zasady 😅czy być po prostu wyrozumiała

No zależy jakim jest Mężem.... Jeśli rzeczywiście wieki nie było takiej akcji,to byłabym wyrozumiała 🙈 ale jakaś rekompensata by się przydała za straty emocjonalne w wysokiej ciąży!! mój też coś przebakuje o piwie w czerwcu,żeby zdążyć. To ja już chyba wolę ,żeby se w lipcu gdzieś poszedł,jak się ogarniemy z Pyszczunia. Fakt,że faceci też na swój sposób przeżywa nasze ciąże. Najważniejsze,że rodzic nie zaczęłaś 🙈

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi ❤️

Ani0nka lubi tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:

Haha no ja bym mu współczuła, bo dzisiaj pewnie to nie będzie najpiękniejsza Sobota :D pewnie poczuł, że to jego ostatnia szansa na melanż i go poniosło:D

🩷 Julka 25.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:

Mój by miał przerąbane 😂

• Kapod Autorytet

Wysłany: 13 maja 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę jak Ulcia ;) On już chyba ma i tak dziś karę ;p Ja bym tylko zrobiła awanturę jakbym tego dnia zaczęła rodzić ;p a tak to i tak cierpi

Ani0nka, Ulcia9112 lubią tę wiadomość

• zazu Autorytet

Wysłany: 13 maja 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym była współczująca. Mój tak rzadko gdzieś wychodzi, praktycznie nie piję i w ogóle... Nawet bym się cieszyła że raz chłopak zaszalal 😂
    Ale gdyby to się zdarzało regularnie to inna bajka wiadomo.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak zrobiłam, jako współczująca żona pojechałam z synem do apteki po elektrolity i do 14:00 ma się ogarnąć bo syn ciagle pyta kiedy tata wróci :D widać ze cierpi, ale zeby samemu cała butelkę wisky wydoić to trzeba miec nierówno pod sufitem. Właśnie myślał pewnie ze to ostatnia imprezka przed porodem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2023, 11:49

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• korallik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh też bym współczuła, jeśli rzadko to się zdarza. Mój tak cierpiał ostatni raz po pępkowym synka heheh teraz już nie będzie mógł, bo ma podopiecznego pod opieką i ubolewa nad tym xD z chłopakami z czasów studiów mają taką tradycję, że co narodziny potomka wyprawiają pępkowe, z różnymi zabawami i tańcami :D

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2023, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedługo 14:00! Maz się myje i bierze syna na płac zabaw hahah :D a ja idę na drzemkę :D muszę odespać te nockę 😃😃

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    No i tak zrobiłam, jako współczująca żona pojechałam z synem do apteki po elektrolity i do 14:00 ma się ogarnąć bo syn ciagle pyta kiedy tata wróci :D widać ze cierpi, ale zeby samemu cała butelkę wisky wydoić to trzeba miec nierówno pod sufitem. Właśnie myślał pewnie ze to ostatnia imprezka przed porodem
    Ja pamiętam, jakoś w połowie 2015 r byliśmy na imprezie i M się tak schlał, że znajomi musieli wieźć go samochodem do domu i co chwilę się zatrzymywać, bo rzygał. Myślał, że wszystko ma pod kontrolą. Że się nadal dobrze czuje... I nagle zaliczył alkoholowy zgon 😁 Na drugi dzień leżał i jęczał w łóżku. I zarazem obiecywał sam sobie, że już nigdy nie tknie alkoholu :)

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Niedługo 14:00! Maz się myje i bierze syna na płac zabaw hahah :D a ja idę na drzemkę :D muszę odespać te nockę 😃😃

I jak? Czuje, że tutaj elektrolity mogły nie pomóc dzisiaj:D
    Mój już planował kiedy by robić to pępkowe , ale powiedziałam mu, żeby jakoś bardzo się nie śpieszył, bo jeśli mała z serduszkiem wylądowałaby na jakimś specjalnym oddziale to nie będzie czas na swietowanie. No chyba, że będzie sytuacja stabilna ale to inna sprawa.

🩷 Julka 25.05.2023
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2023, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loki,w oryginale Ani chyba nie było wątków homo? 🙈

Anionka,jak sytuacja?🙂

Ulcia, abstrahując od pępkowego, wierzę,że będzie dobrze z Malutką ❤️

Dziewczyny,czy Wy też coś chwilę porobicie i odpoczywacie? Toc to porażka. A Syn i tak jest super,dużo się sam zajmuje sobą... Jednak te 6 lat to duuuuza różnica 🙈

Aaaa,a ja w końcu,po jakiś 2 tygodniach picia melisy,spałam od 23.30 do 7.10 x malutkimi przerwami!! I nieee,nie czuje się wypoczęta 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2023, 15:46

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle mam dość niepopularną opinię o pępkowym, że to w sumie taki czas powinien być dla naszej trójki - mój mąż podziela ten pogląd i bardzo żałujemy, że w pobliżu nie ma nigdzie szpitala z opcją sali komercyjnej gdzie moglibyśmy być w trójkę, z tego co wiem, to pępkowego nie planuje.
    Mąż teraz jeszcze skorzystał z opcji wyjazdu integracyjnego z pracy, jak będzie chciał przed porodem jeszcze skoczyć gdzieś z kolegami to spoko, ale też raczej bez % (dla niego to akurat nie problem, bo całą moją ciążę nie wypił nawet piwa, próbowałam go namówić w majówkę, to stwierdził, że to byłoby nieodpowiedzialne, gdyby zaczęło się coś dziać). Powiedzieliśmy też dziadkom, że pierwsze dwa, trzy tygodnie chcemy mieć przestrzeń, także prosimy żeby wstrzymali się z odwiedzinami. Ogólnie myślę, że każda para powinna mieć opcje spędzić te pierwsze tygodnie z dzieckiem tak jak im serce podpowiada, jak ktoś ma potrzebę szybkiego spotkania z całą rodziną, pępkowego itp. to też super. Ja natomiast znam nas na tyle, że wiem, że przyda się święty spokój.

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2023, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to pije tylko alko 0% :) No ale wczoraj to popłynął :D ja spałam sobie godzinkę, chłopaki składali łóżeczko.jest dobrze :D żyje :D powiedziałam ze dziś to on się ma mną zaopiekować w nocy jeśli wiecie co mam na myśli haha :D

Ulcia9112, edka85 lubią tę wiadomość

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ