X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Która oprócz mnie rodzi w następnym tygodniu :D?
    Ja planuję 17 06 😂 nie biorę pod uwagę wcześniejszej daty 😂

Ani0nka lubi tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Mam nadzieje, ze ja 🫣😂❤️

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Kapod Autorytet

Wysłany: 27 maja 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała 😉

Nadulka, Ani0nka lubią tę wiadomość

• Kalolika Autorytet

Wysłany: 27 maja 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Ja w poniedziałek, jutro jadę do szpitala 🙈

Nadulka, Ani0nka lubią tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej :D ja czwartek :) w środę szpital. Karolika balonik będziesz miała zakładany?

Nadulka lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Teraz to człowiek nie zna dnia ani godziny 😂
    Sama nie wiem czy bym wolała żeby samo się zaczęło, czy doczekać do indukcji 07.06. - z jednej strony uwielbiam mieć zaplanowane i też wiem, że tego 7go mój lekarz ma dyżur, a do niego mam pełne zaufanie, z drugiej indukcja nic przyjemnego 🙈

preg.png
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶07.06.2023, 39+3, 3690g/56cm
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'
    🧔90'
  • Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Ja mam cc w poniedziałek

Ani0nka, Martyna175, Nadulka lubią tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2023, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jutro chwila oddechu i od poniedziałku dalej zapełniamy listę 😉

Ani0nka, Nadulka lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • korallik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek dostanę skierowanie, w środę z rana się zgłaszam do szpitala. Co tam będą robić ze mną to się dopiero dowiem xD dzisiaj sąsiadka mi uświadomiła, że w następny weekend będziemy już we czwórkę, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem. Nie dowierzam xD

Faktycznie same cesarki... tak patrząc na poprzednie miesiące to też było więcej cc niż SN, ciekawe.

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Martyna175 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewk@ wrote:
    Ja mam cc w poniedziałek

Ja też

Ani0nka, Ewk@, Nadulka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro czil i od poniedziałku ruszamy z porodami 😃♥️

Nadulka lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Loki Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tak bym chciala uniknac cesarki, ale statystyki sa nieublagane..

Starania od 01.2020
    2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
    3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
    Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
    Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka!
  • zazu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2023, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam się denerwować porodem 🤦 dotychczas jedyne o czym myślałam to żeby uniknąć przedwczesnego porodu no i gdzieś tam jeszcze żeby nie było cesarki. Teraz już za 1,5 tygodnia ciąża donoszona i zaczynam mieć dziwne myśli i lęki 🤦 głupie to strasznie ale nie potrafię nad tym zapanować.
    I nie boje się bólu tylko dziwnych komplikacji 🤦

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Kapod Autorytet

Wysłany: 28 maja 2023, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo. Już zaczynam myśleć o porodzie od kilku dni i też mam tak że nie boje się bólu, ale ze poród jest tak nieprzewidywalny i żeby nic się tam nie pojawiło podczas porodu takiego. Ale to chyba naturalne że ten stres jest

zazu, Kalolika, Ani0nka lubią tę wiadomość

• Anulka87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2023, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa,a mi ostatnio podpowiedziało artykuł o urodzeniu martwego dziecka. I schizuje od kilku dni. Wpisałam w Google różne rzeczy,żeby zmienić algorytm,ale wyobraźnia pracuje 🤬

A ja wczoraj wróciłam na kilka dni do domu,noooo,jak na faceta Małż ładnie ogarnął ❤️ remont powinien skończyć się za tydzień,oby 🙏🙏🙏

Katar nadal mnie męczy 🤬🤬

zazu, Loki lubią tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 28 maja 2023, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Okej :D ja czwartek :) w środę szpital. Karolika balonik będziesz miała zakładany?
    Mam CC jak dziewczyny :p i powiem wam że już mnie łapie stres bo i boje się chyba najbardziej zakładania welflonu (trauma z pierwszego porodu) ale chyba najbardziej o tym jak to będzie z moim 3,5 latkiem pierwsze noce bez mnie no i ogólnie to całe zamieszanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2023, 06:53

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 28 maja 2023, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 doba po cc, a mnie nadal boli jak cholera. Zastanawiam się czy to ja już przesadzam, czy bol jest normalny. Niestety dają już tylko środki przeciwbólowe w tabletkach.
    Jak Wasze wspomnienia związane z cc? Wstanie z łóżka i chodzenie to jakaś tortura....

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2023, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie marzył poród początkiem czerwca, więc już jestem zwarta i gotowa :D Zostało jeszcze trochę posprzątać po malowaniu sypialni, chciałam też zrobić przedpołogowy remanent w swojej szafie i zostawić tylko rzeczy które w tych pierwszych tygodniach będą pomocne w karmieniu, z większym jeszcze brzuchem, na ciepłą pogodę... No nie me tego wiele i mam poczucie, że jestem nieprzygotowana pod tym względem, ciągle czuje potrzebę dokupywania czegoś, czyli syndrom wicia gniazda wjeżdża na grubo :D

Co do strachu przed porodem - tak jak samego rozkręcenia akcji nie mogę się autentycznie doczekać (przy jakichś silniejszych przepowiadaczach od razu mi się uruchamia ekscytacja), tak jest pewien niepokoj że tyle rzeczy może niestety nie pójść po mojej mysli. Też przeglądałam statystyki z wcześniejszych miesięcy i fakt, że tu na forum CC to jakieś 70%. Ale trochę się pocieszam że jednak nie jesteśmy jako forumowiczki zbyt dobra grupa badawczą- większość z nas jest po staraniowych przejściach, ma choroby towarzyszące itp. No i na pewno spora część tych CC nie jest awaryjna, tylko planowana z wyprzedzeniem. Trzymam kciuki żeby jak największa część z nas która chce rodzic naturalnie, mogła tak właśnie urodzić 🥰 A te które wybrały CC lub dojdzie do niej w przebiegu porodu SN, przeszły to tak lekko jak się da i byly z siebie dumne bo to turbo poświęcenie dac życie 💪

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaEw bardzo Ci gratuluje oraz dosłownie łącze się w bólu. Wczoraj wypisali mnie ze szpitala. Jeszcze mi dość długo podawali leki w kroplówce a dopiero wczoraj dawali od nocy w tabletkach. U mnie jest tak, że jak rozchodzę to jest ok, ale jak mam się położyć a później wstać, no to jest niefajnie. Ogólnie wszyscy tylko piszą i mówią o bólu gdzieś w okolicy cięcia, a ja mam większy problem np z plecami, bo znowu zmienia się środek ciężkości, z jelitami które czuje, że ciągle układają się na swoje miejsce i z przeponą która czasem mam wrażenie też nie chce współpracować. Czasami gorzej się oddycha jakby. Nie wiedziałam, że dolegliwości będą tak rozległe. Do tego nogi jak balony. W ciszy nawet mi nie puchły. Teraz nie wiem czy czekać aż samo przejdzie czy jakiś masaz robic? Brałam z 3 tyg przed urodzeniem dopegyt na cisnienie (które było podwyższone głównie na wizytach a tak to bylo takie 135 na 85 np), dali mi jeszcze te dwa dni po cc w szpitalu ale już widać że cisnienie po porodzie dużo niższe. Rano zmierzyłam to miałam 90 na 60, więc ja nie wiem czy powinnam brac te leki w ogóle. Jutro pogadam z lekarzem w każdym razie wczoraj poszło nante leki 100 zł, a pewnie nie będę ich używać więc ja jebie...kasa w błoto. Jakby któraś potrzebowała to odsprzedam :D
    Nasza córcia ma włoski tak jasne, że aż prawie białe. No więc nasza złotowłosa leży od piątku na kardiologii na szpitalnej i jest pod obserwacja. Wada się potwierdziła ale z echo wynika, że tętnica która u niektórych dzieci często jest szerokości 1/3 u nas jest węższa jedynie o połowę, dlatego nie jest potrzebna żadna pilna operacja. Obserwują ją teraz, bo ponoć w pierwszych dniach coś tam się jeszcze klaruje w krążeniu u takiego maluszka i coś co może być dobre dzień PP porodzie, może się okazać gorsze kilka dni po. Póki co parametry ma jak zdrowy bobo. Po tym czasie pewnie zadecydują o dacie kontroli i powiedzą mniej więcej kiedy będzie można wykonać zabieg/operacje, która i tak nas nie ominie, bo jest jeszcze ten ubytek miedzykomorowy. Jadę dzisiaj do niej, ale niestety może być w tym pokoju tylko jeden rodzic, więc musimy się z Tomkiem wymieniać. Przez to, że nie miałam jej od początku to dopiero się uczę i wykształcam jakieś emocje, co nie jest łatwe, bo pierwszy raz kiedy miałam ją na rękach To gadała do mnie położna o laktacji a wczoraj jak do niej pojechałam to zamiast się rozczulać, miziać, patrzeć w oczka to słuchałam ojca dziecka które leży obok. No gościu do mnie non stop nawijał. Tak mnie to wkurwiło, że się popłakałam i powiedziałam Tomkowi, że ma mnie zmienić. Dlatego bardzo już chce, żeby była z nami w domku.
    Udało mi się ściągnąć dla niej kilka ml siary. Dzisiaj czuje i widzę, że cycki są większe, więc chwytam zaraz za laktator ;)
    Nie będę edytować i poprawiać ew błędów, sorki. Chciałam nadrobić wszytko haha. Pozdrawiam i wpadnę jeszcze ;)

Nadulka, MalaEw, Ani0nka, Namisa, Loki lubią tę wiadomość

🩷 Julka 25.05.2023
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Trzymam kciuki żeby jak największa część z nas która chce rodzic naturalnie, mogła tak właśnie urodzić 🥰 A te które wybrały CC lub dojdzie do niej w przebiegu porodu SN, przeszły to tak lekko jak się da i byly z siebie dumne bo to turbo poświęcenie dac życie 💪

W punkt!!

Ulcia, nie wiem,jaka masz opuchliznę,ale nie taka 'klasyczna' pomaga pokrzywa,można ją pić w ciąży i po ciąży więc spróbuj ❤️

Namisa lubi tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ