👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulcia Twoja malutka jest po prostu prześliczna 😍 a wloski ma jak marzenie 😍
Jesteście obie mega dzielne 😘
Jak ja już chce tulić mojego maluszka 🫣
Wczoraj wieczorem jeszcze uskutecznialam spacery i w nocy miałam skurcze.. ale łydek 🥴😆
Także ten termin 1 czerwca z usg który wychodzi od jakiegoś czasu nie wiem czy wypali 😂 ale może w środę doktorek rozkręci akcje na wizycie
Ja już nie mogę chodzić takie mam spuchnięte nogi ze kostek i kolan brak brzuch ogromny i poziom irytacji nieznośny
Sciskam Was wszystkie i powodzenia jutrzejszym mamusiom 💗01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
Loki wrote:Kurcze, tak bym chciala uniknac cesarki, ale statystyki sa nieublagane..
Loki lubi tę wiadomość
-
To wychodzi na to, ze jako pierwsza urodzę tu SN jak oczywiście wszystko pójdzie tak jak pójść powinno. SN i dziecko powyżej 4kg… trzymajcie kciuki za moją brochę 😅😅
Namisa, Nadulka, Ewk@, Loki lubią tę wiadomość
-
Ja po pierwszym CC chodziłam normalnie(co nie oznacza cze teraz też tak będzie) odczuwałam ból bardzo silny w pierwszej dobie potem robił się powoli znośny, ale siadanie, wstawanie zmiana pozycji czy kichanie nie była niczym przyjemnym. Jazda samochodem ze szpitala do domu też nie należała do łatwych 🙈 ale jak już byłam w domu to było jakoś łatwiej ból stopniowo odchodził. MałaEw musisz dać sobie czas nie przesadzasz miałaś operację jeśli boli to zgłaszają może zwiększa dawkę jakoś pomogą sprawdza czy napewno jest wszystko ok ♥️
Ulcia przeczytałam twój post poleciały mi łzy i nie wiem co powiedzieć. Jesteś mega dzielna i trzymam kciuki za was żebyście mogli jak najszybciej być w domu i skupić się na sobie ♥️Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
Ulcia, jesteście dzielne babki 💪🤞
Ja też bardzo nie chcę CC, ale traktuje je w kategorii ratującej życie moje lub dziecka - jesli zajdzie taka potrzeba, to oczywiście niech robią i to jak najszybciej.
Bardzo mocno jednak liczę na poród drogami natury (niekoniecznie siłami, bo biorę indukcję pod uwagę).
Co do samego porodu boję się dwóch rzeczy: przede wszystkim komplikacji, ale i tego, że nie poradzę sobie z bólem. Na ten moment ciężko wyobrazić sobie ból porodowy, boję się, że tak mnie to przytłoczy, że zamiast skupić się na oddechu i współpracy z położną się zablokuje. Ale już niedługo zobaczymy jak będzie, mój klusek też pewnie osiągnie 4kg jeśli się nie ewakuuje w przyszłym tygodniu.
Ja się póki co czuje dobrze, żadnych obrzęków itp. więc nie mam parcia na wypędzanie syna, chociaż chciałabym urodzić przed upałami, bo w szpitalu one będą nie do zniesienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2023, 09:15
-
Ulcia, jesteście bardzo bardzo dzielne ❤️ przesyłam moc uścisków i buziaków! Gratuluję, że udało się coś odciagnac dla Małej, cokolwiek to bardzo dużo! Tym bardziej, że będzie nam ciężej.
Ja działam z laktatorem i pije felmatiker, czekam cierpliwie.
Moim błędem był fakt, że za bardzo nastawiłam się na poród SN, głową nie była nawet na sekundę przygotowana na CC dlatego ciężej mi to znosić. Dziś rana już się wietrzy, nie wygląda źle, przypominać mi będzie o tym, że zrobiono to tylko dla bezpieczeństwa mojego syneczka.Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
Jutro czekamy na wieści od Kalolika, Ewk@ i Martyny 👶
MalaEw, to oczywiste, że zdrowie dziecka najważniejsze i jak trzeba zrobić cc, to trzeba. Koniec kropka. Matka sobie jakoś poradzi ze skutkami cc. Prędzej czy później wszystko się zagoi. Najważniejsze mieć zdrowe dziecko.
MalaEw, Loki lubią tę wiadomość
-
Kciuki, dziewczyny! Ależ się zapowiada emocjonujący początek tygodnia 🤞🤞🤞
Martyna175 lubi tę wiadomość
-
Powodzenia jutro i w kolejnych dniach!!Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
Jadę zaraz po ananasa, ostatnia deska ratunku przed indukcją 😅😅
Nadulka, zazu lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Jadę zaraz po ananasa, ostatnia deska ratunku przed indukcją 😅😅
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam w sklepie zielarskim ekologicznym u siebie w mieście spoko nawet dobra herbatka myślałam ze będzie fatalna pije dwa razy dziennie i łykam wiesiołek 2 razy po 2 tabletki 😃 ale niestety daktyle są okropne 🤮 i ich nie jestem w stanie jeść
-
Anulka87 wrote:Tutaj się chyba nie przewijało,ale sporo osób poleca bardzo pikantne jedzenie na wywołanie 🙂