👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w poprzednich ciążach praktycznie bez przerwy czułam ból, rozciąganie, skurcze... Teraz o dziwo nic zupełnie nie boli, może moj organizm już się wystarczająco porozciagal w przeszlosci 😅
Wczoraj cały dzień męczyły mnie wymioty. Potem budziłam się w nocy i dalej wymiotowałam. Jestem już naprawdę osłabiona... Jeśli nie będzie dzisiaj czy jutro poprawy to jadę po kroplówki bo tak się nie da funkcjonować...
Ja chyba zrezygnuje z badania NIPT. Myślałam że będę robić ale im bliżej tym bardziej skłaniam się aby zostać przy pappie. Wcześniej robiłam tylko USG ale tutaj też wydolność łożyska jest prognozowana więc chyba już oddam te krew na badanie.
Edka wpisz mi proszę wizytę na 6 grudnia a USG genetyczne na 15 grudnia❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Dzieki dziewczyny za podzieleniem sie ppiniami o prenat, edka wpisz mi prosze na 09.12 badanie prenat.Stwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
Dzięki dziewczyny panikuje bo to moja pierwsza wyczekiwana bo długiej walce ciąża i chyba wszystko mnie stresuje 😂,ale dobrze że tu jesteście😘
Edka wpisz proszę mi termin porodu na 16.06 a badania prenatalne 5.12.dziękiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 12:09
-
edka85 wrote:Madziq, uff... Niepotrzebny stres, ale najważniejsze, że wszystko jest ok.
Ewk@, prenatal uno.
Kalolika, jak mi przy pierwszym dziecku wyszła kiepska pappa i później miałam 3 tyg wyjęte z życia z powodu stresu, to w kolejnych ciążach unikałam pappa jak ognia, opierając się tylko na obrazie usg. I teraz tez tak zrobię.
Ja jestem na macierzyńskim 😆 No i właśnie rozkminiam, czy nie przerwać i przejść na L4, bo miałabym wtedy 100% wynagrodzenia. -
Cudowne wieści ostatnio 🥰
A ja za to wczoraj umierałam na migrenę, dziś lepiej,ale tak bardzo żałuję,że muszę pracować. Niby dziś się czuje całkiem dobrze,ale mam ochotę sie położyć i robić nic...😔 -
Ja uważam że mimo wszystko warto pappe zrobic. To nie tylko ryzyka chorób genetycznych, ale takze porodu przedwczesnego, hipotrofii płodu, informacje o funkcji łożyska. To badanie ma to do siebie że trochę nadinterpretowuje nieprawidłowe wyniki. Statystyki mówią że u 5% kobiet pappa może być fałszywie dodatnia, ale to w dalszym ciągu obiektywnie niewiele. Gdy ryzyka wychodzą wysokie to nie jest jeszcze diagnoza ale punkt wyjścia do dalszej diagnostyki prenatalnej - ja bym wolała jednak wiedzieć i w razie czego działać. Gdyby u mnie wyszło coś nie tak i mocniej by mnie to zestresowalo to pewnie zdecydowałabym się wtedy na NIFTY. Ale wiadomo, każda z nas podejmuje indywidualne decyzje w oparciu o swoje przeczucia i przekonania i mamy do tego prawo.
Gravity lubi tę wiadomość
-
Ja nie robię pappy po przedyskutowaniu z lekarzem. Robimy NIFTY plus USG oczywiście (mój lekarz prowadzący ma certyfikaty FMF więc nawet gdzie indziej się nie umawiam, zrobimy po prostu na następnej wizycie). Co do ryzyka preclampsi, to ja i tak od początku ciąży mam acard plus heparynę więc więcej i tak już nie dostanę, nawet jak wyjdzie wysokie ryzyko.
-
Hej,
Ja po USG genetycznym.
Wyszły mi jakieś duże wskaźniki pulsacji w tętnicach matczynych. Czy Wy macie to może na swoich wynikach? Nigdzie nie mogę znaleźć info czy to źle?
PI lewa tętnica 1,920
PI prawa tętnica 2,560
Średnia odpowiada 1.320mom
-
Kapod wrote:Hej,
Ja po USG genetycznym.
Wyszły mi jakieś duże wskaźniki pulsacji w tętnicach matczynych. Czy Wy macie to może na swoich wynikach? Nigdzie nie mogę znaleźć info czy to źle?
PI lewa tętnica 1,920
PI prawa tętnica 2,560
Średnia odpowiada 1.320mom
A lekarz coś ci mówił?