👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mal86 wrote:Hej dziewczyny a ja dzisiaj mam gorszy dzień ...martwię się bo w brzuchu od dwóch dni cisza spokój nic nie kłuje nic się nie rozciąga aż mnie to przeraża u mnie 11tc i tak jakby brzuch mniej napięty jest i mniejszy .Dziewczyny czy któraś tak miała i było oki?
Dokladnie, dziewczyny mają rację. Ja też już pisałam że nie czuje praktycznie nic ze strony brzucha - żadnych spięć, skurczy, ciągnięcia bardzo sporadyczne. Na wizytę idę dopiero w środę ale mam duża nadzieję że wszystko jest ok. Tak jak pisze Kalolika mi też wróciła chęć do kawy, mdłości zniknęły, czuje się generalnie bez zarzutu - oprócz tego że mecze się dość szybko i mam fale zmęczenia jest wszystko w najlepszym porządku na ten moment. I cieszę się tym, bo wiem że wiele kobiet fatalnie przechodzi ciążę, mdłości towarzyszą im na późniejszych etapach, mają zgagi, niestrawności i wiele innych. Wiadomo że cień lęku czasem się pojawia (szczególnie jeśli ma się za sobą stratę) ale objawy czy ich brak nie determinują tego czy ciąża będzie przebiegała poprawnie. -
Madziq6 wrote:
Już pisałam na ovu, ale i tu pogratuluję!😁❤️ Niech maluch rośnie dalej jak na drożdżach! 🍀 -
Spokojnie, raz są lepsze dni i nic się nienczuje, a raz gorsze. Napewno jest wszystko w porządku.
Madziq6 gratuluję wizyty i że wszystko jest dobrze
Mnie dopiero teraz zaczęły dokuczać piersi, są tkliwe, wieczorem jedna swędziała, że myślałam, że oszaleję, zrobiły się większe. Wróciły do formy 😁 bo po zakończeniu kp zrobiły się takie naleśniki, że aż żal, teraz znów czas dla męża 😆
-
Na poprawę humoru proponuję zjeść drwala w mc donaldzie 🥰🥰🥰🥰🥸 był przepyyyyszny!
Anulka87 lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Na poprawę humoru proponuję zjeść drwala w mc donaldzie 🥰🥰🥰🥰🥸 był przepyyyyszny!
-
Ani0nka wrote:Na poprawę humoru proponuję zjeść drwala w mc donaldzie 🥰🥰🥰🥰🥸 był przepyyyyszny!
Ani0nka, magggie lubią tę wiadomość
-
korallik wrote:Spokojnie, raz są lepsze dni i nic się nienczuje, a raz gorsze. Napewno jest wszystko w porządku.
Madziq6 gratuluję wizyty i że wszystko jest dobrze
Mnie dopiero teraz zaczęły dokuczać piersi, są tkliwe, wieczorem jedna swędziała, że myślałam, że oszaleję, zrobiły się większe. Wróciły do formy 😁 bo po zakończeniu kp zrobiły się takie naleśniki, że aż żal, teraz znów czas dla męża 😆Kapod, Liliili lubią tę wiadomość
-
Liliili wrote:A ma któraś z Was, duuuza ilość kremowego śluzu?
Mam, od początku ciąży. W poprzedniej tez miałam. Przy każdej wizycie w toalecie widzę że jest go naprawdę sporo. Ten śluz ma funkcje ochronne, zapobiega ewentualnym infekcjom i jest efektem wyższego poziomu progesteronu, wiec jest ogółem pożądany. Dopóki nie ma jakiegoś nieprzyjemnego zapachu, dziwnej serowatej konsystencji + nie pojawia się ból i pieczenie to raczej wszystko jest w normie.
Liliili lubi tę wiadomość
-
Ja kolejny dzień czuje się co raz lepiej,spadki energii wieczorem jeszcze nadal są i będą. Ale ogólnie czuje się co raz lepiej 😊 dzisiaj nawet sporą ilość mięsa zjadłam z zupy,a ostatnio mnie od niego odrzucało 😊
Asiaa91 lubi tę wiadomość
-
Moja dzisiejsza wizyta w porządku, maluch ma 3,5 cm
Nadulka, Asiaa91, zazu, Mal86, Gravity, Kapod, Madziq6 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dzisiejszych wizyt. Ciesze sie ze wszystko jest ok ja tez miewam chwile bez objawow.. stresuja mnie a za chwile marze zeby wrocily bo mdlosci wracaja z podwojna sila wszystko bedzie dobrzeStwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
Dziewczyny mam pytanie o skrót z usg. Potrzebowałam zaświadczenia do pracy o ciąży i wybrałam się do innego ginekologa niż mój prowadzący, bo był to jedyny dostępny od ręki gin. Podczas badania usg uspokoił mnie ze wszystko jest ok że serduszko bije (nie zmierzył tętna) zaczął mi pokazywać rączki, nóżki i mówić że kropek ma już nawet paluszki i że jak najbardziej wszystko z nim okej i że powinnam odetchnąć bo wszystko idzie na prawdę dobrze. Cały dzień chodziłam uradowana, ale teraz wieczorem zaczęłam przyglądać się usg i jest tam taki skrót jak pctl. W procentach, piszę 6,69 % (mój gin nie ma takiego skrótu na usg) zaczęłam szukać informacji co to znaczy, generalnie mało jest o tym informacji, ale udało mi się coś wyczytać ze jest to siatka percytelowa i że norma powinna wynosić od 10 do 90 że wartości poniżej mogą świadczyć o hipotrofi płodu. Nie ukrywam że się wystraszyłam, ale z drugiej strony gin mówił że wszystko okej... Czy któraś z was spotkała się z tym skrótem? Lub wie coś na temat tego pctl?
-
Dominisia.. ja niestety nie wiem a mam pytanko - jakie zaswiadczenia trzeba dpstarczyc do pracy? Ma ktos jakis link do konkretnych danych?Stwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
Basniowa wrote:Dominisia.. ja niestety nie wiem a mam pytanko - jakie zaswiadczenia trzeba dpstarczyc do pracy? Ma ktos jakis link do konkretnych danych?
Ja musiałam zaświadczenie, że jestem w ciąży z tygodniem i planowana data porodu. Lekarz sam wypisuje taki kwit ☺️