X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tak, bąbelki w brzuchu mam. Strasznie mi jeździ i przerabia ostatnio. Ale nie sądzę,że to ruchy

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • korallik Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Wogole mam czasami wrażenie jakbym czuła ruch dziecka i zastanawiam się czy to możliwe. Czy ktoraś z was też ma podobne uczucie ?:)
    Ja mam wrażenie, że czuję takiego motylka w brzuchu. Napewno to nie są jelita. Podobno w drugiej ciąży szybciej czuć ruchy. Syna czułam dopiero po 22 tygodniu, a teraz chyba już powoli się zaczyna.

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Ja nadzieję nie kupować żadnych ciążowych ubrań. Liczę że starczy to co mam po poprzednich ciążach. Wykańczamy dom więc każdy grosz się liczy 🤦

Dzisiaj po wielu ciężkich dniach czuje się lepiej. Oczywiście zamiast się cieszyć to od rana myślę tylko o tym że pewnie ciąża obumarła dlatego mdłości zmalały 🤦 no nie przetlumacze sobie, baba w ciąży to ciężki temat. 😶

Znam to, u mnie też objawy od jakiegoś tygodnia wyciszone. Mdłości zniknęły, brzuch jakby trochę się zmniejszył, nie jestem już taka wybredna jedzeniowo jak wcześniej. W zasadzie gdybym nie wiedziała że jestem w ciązy, to w życiu bym nie pomyślała po tym jak się czuje. Jedyne co gdzieś tam dalej się utrzymuje (choć w niewielkim natężeniu) to wrażliwość piersi i fakt, że wieczorami mnie czasem ścina. Tłumaczę sobie że te znikające objawy to po pierwsze efekt odstawienia Duphastonu i brak jego skutków ubocznych, a po drugie fakt że już jednak ten "najgorszy etap" statystycznie mamy za sobą. Ale marzę już o kolejnej wizycie (został mniej niż tydzień całe szczescie) zeby zobaczyć jak tam się maluch rozwija.

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Znam to, u mnie też objawy od jakiegoś tygodnia wyciszone. Mdłości zniknęły, brzuch jakby trochę się zmniejszył, nie jestem już taka wybredna jedzeniowo jak wcześniej. W zasadzie gdybym nie wiedziała że jestem w ciązy, to w życiu bym nie pomyślała po tym jak się czuje. Jedyne co gdzieś tam dalej się utrzymuje (choć w niewielkim natężeniu) to wrażliwość piersi i fakt, że wieczorami mnie czasem ścina. Tłumaczę sobie że te znikające objawy to po pierwsze efekt odstawienia Duphastonu i brak jego skutków ubocznych, a po drugie fakt że już jednak ten "najgorszy etap" statystycznie mamy za sobą. Ale marzę już o kolejnej wizycie (został mniej niż tydzień całe szczescie) zeby zobaczyć jak tam się maluch rozwija.
    No ale u Ciebie to już końcówka pierwszego trymestru... U mnie prawie dwa tygodnie wcześniej, także to taki jeszcze czas że zawsze te objawy miałam bardzo nasilone 😅 mam nadzieję że nic złego się nie dzieje. Jeszcze ze dwa tygodnie i będę mogła detektor wyciągnąć, na razie pozostaje czekać.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Kapod Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem mega szczęśliwa :) po wczorajszej nieciekawej wizycie dziś super wyniki z Harmony :)
    Co do jednego wczorajszy lekarz na pewno miał rację :) Dziewczynka :) ale mam nadzieję że nie będzie mała księżniczka więc poproszę emotke bez korony ;p

zazu, Asiaa91, Namisa, Ewk@, Nadulka lubią tę wiadomość

• MalaEw Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim dziewczynom, które są już na tak dalekim etapie.

Mi mdlosci i wymioty dały odetchnąć na 3 dni, a wczoraj znowu powróciły. W zasadzie od 01.11. Mogę na palcach jednej ręki wyliczyć dni bez wymiotow. Jestem bardzo zmęczona. Czekam jak to wszystko ustąpi....

Namisa, podziwiam Cie, ze jesteś w stanie tak długo czekać na tę wizytę 😉 po takim czasie Twój bobo będzie wielgachny!!

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaEw wrote:
    Gratuluję wszystkim dziewczynom, które są już na tak dalekim etapie.

Mi mdlosci i wymioty dały odetchnąć na 3 dni, a wczoraj znowu powróciły. W zasadzie od 01.11. Mogę na palcach jednej ręki wyliczyć dni bez wymiotow. Jestem bardzo zmęczona. Czekam jak to wszystko ustąpi....

Namisa, podziwiam Cie, ze jesteś w stanie tak długo czekać na tę wizytę 😉 po takim czasie Twój bobo będzie wielgachny!!

Współczuję ci tych strasznych mdłości, mam nadzieję że w raz z 10-11 tygodniem ustaną a końcu, a w drugim trymestrze będziesz się czuła milion razy lepiej.
    Ja sama jestem pełna podziwu, w pierwszej ciąży zakończonej w 9 tygodniu miałam jakies 5 wizyt, a w tej tylko 2, z czego jedna prawie 4 tygodnie temu 😳 Ale trzymam się słów lekarza, że w zdrowej ciąży wizyty co 4 tygodnie są wystarczające, a przecież taka musi być ta moja ciąża 😁 Przetrwałam już tyle to i te ostatnie dni wytrwam, choć już jajo znoszę 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2022, 18:44

age.png
  • Liliili Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak myslicie Pappa 1.02 nie jest niepokojaco niska? Beta 47,5. Czy te wartości z kolejnymi tygodniami się zmieniają czy są stałe?

• Namisa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliili wrote:
    Dziewczyny a jak myslicie Pappa 1.02 nie jest niepokojaco niska? Beta 47,5. Czy te wartości z kolejnymi tygodniami się zmieniają czy są stałe?

Trzeba zestawić z usg, lekarz musi wrzucić do programu i wylicza się ryzyka. Kiedy masz zaplanowane USG prenatalne?

age.png
  • Liliili Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero za 2 tyg.. Ale czytalam, że to raczej niska pappa. A Wy jakie miałyście wyniki?

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da się porównać wyników, bo każda robi w innym tygodniu ciąży innym dniu :) każdy wynik będzie inny. Nie ma co świrować. I tak lekarz wbija to do komputera

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Kapod Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do Dziewczyn przyjmujących acard 150. Jak duże to tabletki?
    Prawdopodobnie przez ten wskaźnik pulsowania będę musiała je przyjmować, a mam kłopoty z połykaniem większych tabletek niż rutinoscorbin

• Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję dziewczyny tych mdłości, w poprzedniej ciąży bardzo długo mnie męczyły, teraz w zasadzie minęły. Aż się przestraszyłam, na szczęście wczorajsze badania prenatalne mnie uspokoiły. Myślę, że jesteśmy już na takim etapie, że te najgorsze objawy mogą już mijać i przed nami ten najspokojniejszy trymestr.

preg.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapod wrote:
    Pytanie do Dziewczyn przyjmujących acard 150. Jak duże to tabletki?
    Prawdopodobnie przez ten wskaźnik pulsowania będę musiała je przyjmować, a mam kłopoty z połykaniem większych tabletek niż rutinoscorbin

Małe, niewiele większe niż rutinoscorbin.

Kapod lubi tę wiadomość

preg.png
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po prenatalnych 😍dzidziutek skakał jak oszalały machał rączkami do mnie😍lekarz dokładnie wszystko posprawdzal i pierwszy raz każde USG pokrywa mi się dokładnie z terminem OM aż w szoku jestem 🙈😀Dzidziuś ma 5cm wszystko wyszło dobrze ryzyka też niziutkie niemam się czym martwic😍

IMG-20221125-113336.jpg
    IMG-20221125-112742.jpg

edka85, Sunday_92, Mal86, korallik, Kalolika, Anulka87, MalaEw, Namisa, Asiaa91, Ani0nka, Kapod, Dominisia35, magggie, Ewk@, Nadulka, Gravity, Mila88 lubią tę wiadomość

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • Mal86 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja dzisiaj mam gorszy dzień ...martwię się bo w brzuchu od dwóch dni cisza spokój nic nie kłuje nic się nie rozciąga aż mnie to przeraża u mnie 11tc i tak jakby brzuch mniej napięty jest i mniejszy .Dziewczyny czy któraś tak miała i było oki?

• Kalolika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal86 wrote:
    Hej dziewczyny a ja dzisiaj mam gorszy dzień ...martwię się bo w brzuchu od dwóch dni cisza spokój nic nie kłuje nic się nie rozciąga aż mnie to przeraża u mnie 11tc i tak jakby brzuch mniej napięty jest i mniejszy .Dziewczyny czy któraś tak miała i było oki?
    Ja też mam dni kiedy nic nie czuję i mam przypływ energii. Co do brzucha też to zauważyłam i mam mniej na wadze ale wczoraj położna powiedziała mi że to dlatego że woda przestała się zatrzymywać i tylko się cieszyć :) piersi też już są mniej tkliwe. Zbliżamy się do 2 trymestru więc myślę że to normalne :)

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal86 wrote:
    Ja w sumie już pewnie pisałam. Mnie brzuch prawie w ogólnie nie boli,nie ciągnie. A jak kilka razy coś czułam,to panikowałam,że to źle!! Wiec wg mnie spokojnie,zaraz 2 trymestr i powinno być spokojnie 😊

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet wróciła mi chęć na kawę :p

Namisa, Nadulka lubią tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq! Super wiadomości!!!!! Możesz odetchnąć 🤩🤩🤩

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ