X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tak, bąbelki w brzuchu mam. Strasznie mi jeździ i przerabia ostatnio. Ale nie sądzę,że to ruchy

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • korallik Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Wogole mam czasami wrażenie jakbym czuła ruch dziecka i zastanawiam się czy to możliwe. Czy ktoraś z was też ma podobne uczucie ?:)
    Ja mam wrażenie, że czuję takiego motylka w brzuchu. Napewno to nie są jelita. Podobno w drugiej ciąży szybciej czuć ruchy. Syna czułam dopiero po 22 tygodniu, a teraz chyba już powoli się zaczyna.

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Ja nadzieję nie kupować żadnych ciążowych ubrań. Liczę że starczy to co mam po poprzednich ciążach. Wykańczamy dom więc każdy grosz się liczy 🤦

Dzisiaj po wielu ciężkich dniach czuje się lepiej. Oczywiście zamiast się cieszyć to od rana myślę tylko o tym że pewnie ciąża obumarła dlatego mdłości zmalały 🤦 no nie przetlumacze sobie, baba w ciąży to ciężki temat. 😶

Znam to, u mnie też objawy od jakiegoś tygodnia wyciszone. Mdłości zniknęły, brzuch jakby trochę się zmniejszył, nie jestem już taka wybredna jedzeniowo jak wcześniej. W zasadzie gdybym nie wiedziała że jestem w ciązy, to w życiu bym nie pomyślała po tym jak się czuje. Jedyne co gdzieś tam dalej się utrzymuje (choć w niewielkim natężeniu) to wrażliwość piersi i fakt, że wieczorami mnie czasem ścina. Tłumaczę sobie że te znikające objawy to po pierwsze efekt odstawienia Duphastonu i brak jego skutków ubocznych, a po drugie fakt że już jednak ten "najgorszy etap" statystycznie mamy za sobą. Ale marzę już o kolejnej wizycie (został mniej niż tydzień całe szczescie) zeby zobaczyć jak tam się maluch rozwija.

• zazu Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Znam to, u mnie też objawy od jakiegoś tygodnia wyciszone. Mdłości zniknęły, brzuch jakby trochę się zmniejszył, nie jestem już taka wybredna jedzeniowo jak wcześniej. W zasadzie gdybym nie wiedziała że jestem w ciązy, to w życiu bym nie pomyślała po tym jak się czuje. Jedyne co gdzieś tam dalej się utrzymuje (choć w niewielkim natężeniu) to wrażliwość piersi i fakt, że wieczorami mnie czasem ścina. Tłumaczę sobie że te znikające objawy to po pierwsze efekt odstawienia Duphastonu i brak jego skutków ubocznych, a po drugie fakt że już jednak ten "najgorszy etap" statystycznie mamy za sobą. Ale marzę już o kolejnej wizycie (został mniej niż tydzień całe szczescie) zeby zobaczyć jak tam się maluch rozwija.
    No ale u Ciebie to już końcówka pierwszego trymestru... U mnie prawie dwa tygodnie wcześniej, także to taki jeszcze czas że zawsze te objawy miałam bardzo nasilone 😅 mam nadzieję że nic złego się nie dzieje. Jeszcze ze dwa tygodnie i będę mogła detektor wyciągnąć, na razie pozostaje czekać.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Kapod Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem mega szczęśliwa :) po wczorajszej nieciekawej wizycie dziś super wyniki z Harmony :)
    Co do jednego wczorajszy lekarz na pewno miał rację :) Dziewczynka :) ale mam nadzieję że nie będzie mała księżniczka więc poproszę emotke bez korony ;p

zazu, Asiaa91, Namisa, Ewk@, Nadulka lubią tę wiadomość

• MalaEw Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim dziewczynom, które są już na tak dalekim etapie.

Mi mdlosci i wymioty dały odetchnąć na 3 dni, a wczoraj znowu powróciły. W zasadzie od 01.11. Mogę na palcach jednej ręki wyliczyć dni bez wymiotow. Jestem bardzo zmęczona. Czekam jak to wszystko ustąpi....

Namisa, podziwiam Cie, ze jesteś w stanie tak długo czekać na tę wizytę 😉 po takim czasie Twój bobo będzie wielgachny!!

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaEw wrote:
    Gratuluję wszystkim dziewczynom, które są już na tak dalekim etapie.

Mi mdlosci i wymioty dały odetchnąć na 3 dni, a wczoraj znowu powróciły. W zasadzie od 01.11. Mogę na palcach jednej ręki wyliczyć dni bez wymiotow. Jestem bardzo zmęczona. Czekam jak to wszystko ustąpi....

Namisa, podziwiam Cie, ze jesteś w stanie tak długo czekać na tę wizytę 😉 po takim czasie Twój bobo będzie wielgachny!!

Współczuję ci tych strasznych mdłości, mam nadzieję że w raz z 10-11 tygodniem ustaną a końcu, a w drugim trymestrze będziesz się czuła milion razy lepiej.
    Ja sama jestem pełna podziwu, w pierwszej ciąży zakończonej w 9 tygodniu miałam jakies 5 wizyt, a w tej tylko 2, z czego jedna prawie 4 tygodnie temu 😳 Ale trzymam się słów lekarza, że w zdrowej ciąży wizyty co 4 tygodnie są wystarczające, a przecież taka musi być ta moja ciąża 😁 Przetrwałam już tyle to i te ostatnie dni wytrwam, choć już jajo znoszę 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2022, 18:44

• Liliili Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak myslicie Pappa 1.02 nie jest niepokojaco niska? Beta 47,5. Czy te wartości z kolejnymi tygodniami się zmieniają czy są stałe?

• Namisa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliili wrote:
    Dziewczyny a jak myslicie Pappa 1.02 nie jest niepokojaco niska? Beta 47,5. Czy te wartości z kolejnymi tygodniami się zmieniają czy są stałe?

Trzeba zestawić z usg, lekarz musi wrzucić do programu i wylicza się ryzyka. Kiedy masz zaplanowane USG prenatalne?

• Liliili Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero za 2 tyg.. Ale czytalam, że to raczej niska pappa. A Wy jakie miałyście wyniki?

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da się porównać wyników, bo każda robi w innym tygodniu ciąży innym dniu :) każdy wynik będzie inny. Nie ma co świrować. I tak lekarz wbija to do komputera

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Kapod Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do Dziewczyn przyjmujących acard 150. Jak duże to tabletki?
    Prawdopodobnie przez ten wskaźnik pulsowania będę musiała je przyjmować, a mam kłopoty z połykaniem większych tabletek niż rutinoscorbin

• Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję dziewczyny tych mdłości, w poprzedniej ciąży bardzo długo mnie męczyły, teraz w zasadzie minęły. Aż się przestraszyłam, na szczęście wczorajsze badania prenatalne mnie uspokoiły. Myślę, że jesteśmy już na takim etapie, że te najgorsze objawy mogą już mijać i przed nami ten najspokojniejszy trymestr.

preg.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapod wrote:
    Pytanie do Dziewczyn przyjmujących acard 150. Jak duże to tabletki?
    Prawdopodobnie przez ten wskaźnik pulsowania będę musiała je przyjmować, a mam kłopoty z połykaniem większych tabletek niż rutinoscorbin

Małe, niewiele większe niż rutinoscorbin.

Kapod lubi tę wiadomość

preg.png
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po prenatalnych 😍dzidziutek skakał jak oszalały machał rączkami do mnie😍lekarz dokładnie wszystko posprawdzal i pierwszy raz każde USG pokrywa mi się dokładnie z terminem OM aż w szoku jestem 🙈😀Dzidziuś ma 5cm wszystko wyszło dobrze ryzyka też niziutkie niemam się czym martwic😍

IMG-20221125-113336.jpg
    IMG-20221125-112742.jpg

edka85, Sunday_92, Mal86, korallik, Kalolika, Anulka87, MalaEw, Namisa, Asiaa91, Ani0nka, Kapod, Dominisia35, magggie, Ewk@, Nadulka, Gravity, Mila88 lubią tę wiadomość

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • Mal86 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja dzisiaj mam gorszy dzień ...martwię się bo w brzuchu od dwóch dni cisza spokój nic nie kłuje nic się nie rozciąga aż mnie to przeraża u mnie 11tc i tak jakby brzuch mniej napięty jest i mniejszy .Dziewczyny czy któraś tak miała i było oki?

• Kalolika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal86 wrote:
    Hej dziewczyny a ja dzisiaj mam gorszy dzień ...martwię się bo w brzuchu od dwóch dni cisza spokój nic nie kłuje nic się nie rozciąga aż mnie to przeraża u mnie 11tc i tak jakby brzuch mniej napięty jest i mniejszy .Dziewczyny czy któraś tak miała i było oki?
    Ja też mam dni kiedy nic nie czuję i mam przypływ energii. Co do brzucha też to zauważyłam i mam mniej na wadze ale wczoraj położna powiedziała mi że to dlatego że woda przestała się zatrzymywać i tylko się cieszyć :) piersi też już są mniej tkliwe. Zbliżamy się do 2 trymestru więc myślę że to normalne :)

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal86 wrote:
    Ja w sumie już pewnie pisałam. Mnie brzuch prawie w ogólnie nie boli,nie ciągnie. A jak kilka razy coś czułam,to panikowałam,że to źle!! Wiec wg mnie spokojnie,zaraz 2 trymestr i powinno być spokojnie 😊

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet wróciła mi chęć na kawę :p

Namisa, Nadulka lubią tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq! Super wiadomości!!!!! Możesz odetchnąć 🤩🤩🤩

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ