👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalolika wrote:Wogole mam czasami wrażenie jakbym czuła ruch dziecka i zastanawiam się czy to możliwe. Czy ktoraś z was też ma podobne uczucie ?
-
zazu wrote:Ja nadzieję nie kupować żadnych ciążowych ubrań. Liczę że starczy to co mam po poprzednich ciążach. Wykańczamy dom więc każdy grosz się liczy 🤦
Dzisiaj po wielu ciężkich dniach czuje się lepiej. Oczywiście zamiast się cieszyć to od rana myślę tylko o tym że pewnie ciąża obumarła dlatego mdłości zmalały 🤦 no nie przetlumacze sobie, baba w ciąży to ciężki temat. 😶
Znam to, u mnie też objawy od jakiegoś tygodnia wyciszone. Mdłości zniknęły, brzuch jakby trochę się zmniejszył, nie jestem już taka wybredna jedzeniowo jak wcześniej. W zasadzie gdybym nie wiedziała że jestem w ciązy, to w życiu bym nie pomyślała po tym jak się czuje. Jedyne co gdzieś tam dalej się utrzymuje (choć w niewielkim natężeniu) to wrażliwość piersi i fakt, że wieczorami mnie czasem ścina. Tłumaczę sobie że te znikające objawy to po pierwsze efekt odstawienia Duphastonu i brak jego skutków ubocznych, a po drugie fakt że już jednak ten "najgorszy etap" statystycznie mamy za sobą. Ale marzę już o kolejnej wizycie (został mniej niż tydzień całe szczescie) zeby zobaczyć jak tam się maluch rozwija.
-
Namisa wrote:Znam to, u mnie też objawy od jakiegoś tygodnia wyciszone. Mdłości zniknęły, brzuch jakby trochę się zmniejszył, nie jestem już taka wybredna jedzeniowo jak wcześniej. W zasadzie gdybym nie wiedziała że jestem w ciązy, to w życiu bym nie pomyślała po tym jak się czuje. Jedyne co gdzieś tam dalej się utrzymuje (choć w niewielkim natężeniu) to wrażliwość piersi i fakt, że wieczorami mnie czasem ścina. Tłumaczę sobie że te znikające objawy to po pierwsze efekt odstawienia Duphastonu i brak jego skutków ubocznych, a po drugie fakt że już jednak ten "najgorszy etap" statystycznie mamy za sobą. Ale marzę już o kolejnej wizycie (został mniej niż tydzień całe szczescie) zeby zobaczyć jak tam się maluch rozwija.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Dziewczyny jestem mega szczęśliwa po wczorajszej nieciekawej wizycie dziś super wyniki z Harmony
Co do jednego wczorajszy lekarz na pewno miał rację Dziewczynka ale mam nadzieję że nie będzie mała księżniczka więc poproszę emotke bez korony ;pzazu, Asiaa91, Namisa, Ewk@, Nadulka lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkim dziewczynom, które są już na tak dalekim etapie.
Mi mdlosci i wymioty dały odetchnąć na 3 dni, a wczoraj znowu powróciły. W zasadzie od 01.11. Mogę na palcach jednej ręki wyliczyć dni bez wymiotow. Jestem bardzo zmęczona. Czekam jak to wszystko ustąpi....
Namisa, podziwiam Cie, ze jesteś w stanie tak długo czekać na tę wizytę 😉 po takim czasie Twój bobo będzie wielgachny!! -
MalaEw wrote:Gratuluję wszystkim dziewczynom, które są już na tak dalekim etapie.
Mi mdlosci i wymioty dały odetchnąć na 3 dni, a wczoraj znowu powróciły. W zasadzie od 01.11. Mogę na palcach jednej ręki wyliczyć dni bez wymiotow. Jestem bardzo zmęczona. Czekam jak to wszystko ustąpi....
Namisa, podziwiam Cie, ze jesteś w stanie tak długo czekać na tę wizytę 😉 po takim czasie Twój bobo będzie wielgachny!!
Współczuję ci tych strasznych mdłości, mam nadzieję że w raz z 10-11 tygodniem ustaną a końcu, a w drugim trymestrze będziesz się czuła milion razy lepiej.
Ja sama jestem pełna podziwu, w pierwszej ciąży zakończonej w 9 tygodniu miałam jakies 5 wizyt, a w tej tylko 2, z czego jedna prawie 4 tygodnie temu 😳 Ale trzymam się słów lekarza, że w zdrowej ciąży wizyty co 4 tygodnie są wystarczające, a przecież taka musi być ta moja ciąża 😁 Przetrwałam już tyle to i te ostatnie dni wytrwam, choć już jajo znoszę 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2022, 18:44
-
Liliili wrote:Dziewczyny a jak myslicie Pappa 1.02 nie jest niepokojaco niska? Beta 47,5. Czy te wartości z kolejnymi tygodniami się zmieniają czy są stałe?
Trzeba zestawić z usg, lekarz musi wrzucić do programu i wylicza się ryzyka. Kiedy masz zaplanowane USG prenatalne? -
Nie da się porównać wyników, bo każda robi w innym tygodniu ciąży innym dniu każdy wynik będzie inny. Nie ma co świrować. I tak lekarz wbija to do komputera
-
Współczuję dziewczyny tych mdłości, w poprzedniej ciąży bardzo długo mnie męczyły, teraz w zasadzie minęły. Aż się przestraszyłam, na szczęście wczorajsze badania prenatalne mnie uspokoiły. Myślę, że jesteśmy już na takim etapie, że te najgorsze objawy mogą już mijać i przed nami ten najspokojniejszy trymestr.
-
Kapod wrote:Pytanie do Dziewczyn przyjmujących acard 150. Jak duże to tabletki?
Prawdopodobnie przez ten wskaźnik pulsowania będę musiała je przyjmować, a mam kłopoty z połykaniem większych tabletek niż rutinoscorbin
Małe, niewiele większe niż rutinoscorbin.Kapod lubi tę wiadomość
-
Hej ja już po prenatalnych 😍dzidziutek skakał jak oszalały machał rączkami do mnie😍lekarz dokładnie wszystko posprawdzal i pierwszy raz każde USG pokrywa mi się dokładnie z terminem OM aż w szoku jestem 🙈😀Dzidziuś ma 5cm wszystko wyszło dobrze ryzyka też niziutkie niemam się czym martwic😍
edka85, Sunday_92, Mal86, korallik, Kalolika, Anulka87, MalaEw, Namisa, Asiaa91, Ani0nka, Kapod, Dominisia35, magggie, Ewk@, Nadulka, Gravity, Mila88 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny a ja dzisiaj mam gorszy dzień ...martwię się bo w brzuchu od dwóch dni cisza spokój nic nie kłuje nic się nie rozciąga aż mnie to przeraża u mnie 11tc i tak jakby brzuch mniej napięty jest i mniejszy .Dziewczyny czy któraś tak miała i było oki?
-
Mal86 wrote:Hej dziewczyny a ja dzisiaj mam gorszy dzień ...martwię się bo w brzuchu od dwóch dni cisza spokój nic nie kłuje nic się nie rozciąga aż mnie to przeraża u mnie 11tc i tak jakby brzuch mniej napięty jest i mniejszy .Dziewczyny czy któraś tak miała i było oki?
-
Mal86 wrote:Hej dziewczyny a ja dzisiaj mam gorszy dzień ...martwię się bo w brzuchu od dwóch dni cisza spokój nic nie kłuje nic się nie rozciąga aż mnie to przeraża u mnie 11tc i tak jakby brzuch mniej napięty jest i mniejszy .Dziewczyny czy któraś tak miała i było oki?