👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za pamięć...
Amnio miałam w czwartek i jutro rano odbieram wyniki. Chyba nie muszę pisać co dziś czuje.
Samo amnio ok, przez chwilę bolało troszkę przebicie przez owodnię, ale dla mnie żaden to ból w porównaniu ze strachem o dziecko żeby go nie dotknęła igła. Po przejściu igły przez owodnię zamknęłam oczy bo i tak nie miałam wpływu więc szkoda się denerwować.
Od czwartku do niedzieli przeleżałam w łóżku, poniedziałek wtorek chodziłam po domu, coś ugotowałam a dziś już normalnie bo musiałam jechać na echo serca płodu. Na szczęście na ten moment ok. Mam powtórzyć w 24 tyg o ile jutrzejsze wyniki będą dobre...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2022, 17:40
smoothie lubi tę wiadomość
-
Przez dwa dni po amnio czułam jakby takie lekkie spięcie w brzuchu ale może to kwestia głowy. Odrobinę przy dotyku bolało miejsce wkłucia poza tym zupełnie normalnie, żadnych skurczow, plamien itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2022, 17:44
smoothie lubi tę wiadomość
-
Kapod wrote:Dzięki za pamięć...
Amnio miałam w czwartek i jutro rano odbieram wyniki. Chyba nie muszę pisać co dziś czuje.
Samo amnio ok, przez chwilę bolało troszkę przebicie przez owodnię, ale dla mnie żaden to ból w porównaniu ze strachem o dziecko żeby go nie dotknęła igła. Po przejściu igły przez owodnię zamknęłam oczy bo i tak nie miałam wpływu więc szkoda się denerwować.
Od czwartku do niedzieli przeleżałam w łóżku, poniedziałek wtorek chodziłam po domu, coś ugotowałam a dziś już normalnie bo musiałam jechać na echo serca płodu. Na szczęście na ten moment ok. Mam powtórzyć w 24 tyg o ile jutrzejsze wyniki będą dobre...
Najgorsze jest czekanie.. Mam nadzieję, że cały ten ciężar jutro spadnie z Twoich barków i serducha ❤️
A u kogo robiłaś amniopunkcję, jaki lekarz? -
Kapod wrote:U dr Roszkowskiego
Czyli byłaś w dobrych rękach.Arobił Ci w szpitalu czy fertinie?
Też najchętniej zrobiłabym u niego właśnie,ale nie wyobrażam sobie wracać potem 200 km.Jeszcze będę dumać. -
Kapod wrote:Miałam skierowanie do szpitala, ale uznałam, że wolę zrobić w fertinie i mieć pewność, że to właśnie ten lekarz zrobi amnio. W szpitalu nie mialabym pewności a poza tym wolałam uniknąć atmosfery szpitala...
To masz tak samo jak ja. Doskonale rozumiem. -
Kapod wrote:Kariotyp żeński prawidłowy
Szczęście nieopisane!Kapod lubi tę wiadomość
-
Kapod super wieści, bardzo się cieszę 🙂
Ja ostatnio zbyt często tu nie zaglądam...cały czas mogłabym spać, a tu swieta idą i trzeba coś ogarnąć 😜 mam nadzieję, że od jutra jak wejdę w II trymestr to zmęczenie magicznie zniknie i noce przestaną być bezsenne 😜
Na prenatalnych wszystko ok, niskie ryzyka i mam już wyniki NIFTY więc będzie zdrowa 3 córeczka 🥰Sunday_92, zazu, Nadulka, Namisa lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj czuje się trochę lepiej,ale sprzątać i robić na pewno jeszcze nie będę. Odebrałam wyniki pappa,wszystko dobrze 😊 Synek osłuchowo ok,ale chruchla jeszcze masakra... Póki co średnio czuje te święta 😔
A co Wam przynosi Mikołaj/Gwiazdor pod choinkę? Mi póki co nic,wybiorę się na bajlando zakupowe jakoś w styczniu,więc z chęcią dowiem się,co Wy polecacie 😊 -
Aaaa,nie wiem,czy Wam pisałam o moim niedoborze Wit d,że gin mnie opierniczyl,że Wit d jest modna,że jest ok,że nie mam więcej brać,bo dziecko będzie np chore psychicznie... Wczoraj byłam u mojej Endo (złota kobieta, nawet mnie zbadała w związku z chorobą,żebym nie szła do internisty) i pokazałam jej te wyniki Wit d. Była w szoku,że gin tak zareagował. Koniecznie mam brać,oprócz femibion 2 dodatkowo 2000 jednostek. I weź tu bądź mądry.
zazu lubi tę wiadomość
-
U mnie po wizycie wszystko dobrze mamy 150 gramów czyli jak to lekarz powiedział mniej niż kostka masła no i potwierdziło się to co na prenatalnych będzie drugi syn 💙
Anulka87, Sunday_92, zazu, Mrówka88, Mal86, Ani0nka, Ewk@, edka85, Nadulka, MalaEw, Namisa lubią tę wiadomość
-
Czy któraś z Was ma może macicę w tyłozgięciu? Czy w związku z tym czułyście np w pierwszej ciazy ruchy później i brzuch rósł jakoś wolniej? Lub teraz tak jest ? Gin ostatnio jak robił mi usg przez brzuch pierwszy raz to dość mocno dociskał głowice, bo mówił że zazwyczaj Panie mają macicę gdzieś 4 cm od "poczatku" brzucha a ja mam głębiej, gdzieś 10 cm. Zastanawiam się więc jak to będzie rzutowało właśnie na ruchy Czy brzuszek.🩷 Julka 25.05.2023