👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulcia9112 wrote:Czy któraś z Was ma może macicę w tyłozgięciu? Czy w związku z tym czułyście np w pierwszej ciazy ruchy później i brzuch rósł jakoś wolniej? Lub teraz tak jest ? Gin ostatnio jak robił mi usg przez brzuch pierwszy raz to dość mocno dociskał głowice, bo mówił że zazwyczaj Panie mają macicę gdzieś 4 cm od "poczatku" brzucha a ja mam głębiej, gdzieś 10 cm. Zastanawiam się więc jak to będzie rzutowało właśnie na ruchy Czy brzuszek.
https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/co-wplywa-na-obraz-usg-w-ciazy/
Brzuszek u mnie trochę widać, ale nie jakoś ewidentnie. Ruchów jeszcze nie czuje (ale tu ma raczej znaczenie położenie łożyska).Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
Ulcia9112 wrote:Czy któraś z Was ma może macicę w tyłozgięciu? Czy w związku z tym czułyście np w pierwszej ciazy ruchy później i brzuch rósł jakoś wolniej? Lub teraz tak jest ? Gin ostatnio jak robił mi usg przez brzuch pierwszy raz to dość mocno dociskał głowice, bo mówił że zazwyczaj Panie mają macicę gdzieś 4 cm od "poczatku" brzucha a ja mam głębiej, gdzieś 10 cm. Zastanawiam się więc jak to będzie rzutowało właśnie na ruchy Czy brzuszek.
Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
A jeśli o USG to jak miałam robione USG dopochwowe to musiałam pooodkladqc ręce pod pupę a potem jak USG już przez brzuch to na początku mocno dociekali głowice. Teraz już normalnie wszystko widać.
-
Kalolika wrote:A jeśli o USG to jak miałam robione USG dopochwowe to musiałam pooodkladqc ręce pod pupę a potem jak USG już przez brzuch to na początku mocno dociekali głowice. Teraz już normalnie wszystko widać.
-
Ja tez zawsze musiałam pieści pod pupę podkładać ale w ciąży macica zmienia swoje ułożenie a co do ruchów to ja już czuje ale ja tez mam łożysku z tylu wiec może i dlatego. No i ze to nie jest moja pierwsza ciąża i wiem czego się spodziewać
-
Ja mam tyłozgięcie, ale w niczym to nie przeszkadzało. Ruchy czułam w 22 tygodniu dopiero, a teraz w drugiej ciąży czuję juz teraz bardzo wyraźnie. Brzuszek też szybciej rośnie.
Ja miałam wizytę przedwczoraj, 140 g mojego szczęścia. Synek w tym samym czasie miał 160 g. Mam się więcej oszczędzać, chciała mi już dać zwolnienie z pracy, ale jeszcze nie chciałam. Ale już szefowej zapowiedziałam, że 12.01 po następnej wizycie przechodzę na l4. Codziennie boli mnie brzuch. Lekarka znów przepisała mi duphaston.
A teraz jesteśmy u teściowej, z rana wyjechaliśmy, bo mamy 300km. Mąż zabrał synka do prababci, teściowa dalej szykuje, a mnie oddelegowali do łóżka, przespałam się i mam odpoczywać. Podróż mnie zmęczyła, wymiotowałam. Napewno to nie jelitowka, bo dopadłam się od razu do śledzi i sałatki xD w pierwszej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości, a teraz ciągle coś. -
Sunday_92 wrote:Miałam tak samo z tym podkładaniem pięści pod pupę
-
Dziewczyny, wszystkiego co najpiękniejsze na Święta, przede wszystkim żeby przyszłoroczne każda z nas spędzała w gronie powiększonym o zdrowego bobasa 🎄🎅🌲
Ulcia9112, Mrówka88, Mal86, Ewk@, Martyna175 lubią tę wiadomość
-
Ja też mam tyłozgięcie, ruchy w 2 ciąży czułam późno, brzuszek już widać 😊
Cudowności Kochane 🎅🎄🎁 ach,co to będą za święta za rok...❤️
Ulcia, ja jestem już na resztkach choróbska. Temp max miałam 37.5. wtedy zbijalam paracetamolem. Codziennie jadłam 3.zabki czosnku, piłam ogromna ilość wody z miodem i cytryna. I starałam się dużo leżeć pod kocykiem. Zdrówka kochana.
Na ból gardła można, z tego co wiem,ale sprawdź,bo tym razem nie używałam,goździki ssać i siemie lniane z miodkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2022, 22:09
-
Ulcia9112 wrote:Cześć dziewczyny. Od wczoraj bol gardla a od dzisiaj bol miesni i rozbicie plus podwyższona temperatura. Czym się ratowałyscie ? Ja już się denerwuje, bo myślę o groszku...
Spróbuj Apap, powinien trochę wyciszyc bóle mięśni i uczucie nadchodzącej choroby. Dobry jest też ponoć ziołowy Prenalen, ja nie próbowałam ale dużo dziewczyn sobie chwali w ciąży - jest kilka wersji, syrop, proszek, jest też wersja tabletek na gardło. Można pewnie niektóre wersję stosować jednocześnie bo chyba nie mają takiego samego składu.Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
Hej kochane.
Zdrowych spokojnych świąt życzymy ❤️
Niech maluszki rosną bezpiecznie i nie wychodzą zanim ciąża nie będzie donoszona.
Mdłości niech od Hodża w niepamięć (sobie tego szczerze życzę 😂), drugi trymestr niech będzie cudowny i bezproblemowy.
Za rok już święta będą w powiększonym w składzie 😁
Dla tych dla których to pierwsze dziecko życie wywróci się do góry nogami. Przy kolejnych... Również 😆 no ale same tego chciałyśmy prawda 😉
U nas święta w rodzinnym gronie tylko z najbliższymi. Od dawna spędzamy święta sami z dziećmi i lubimy tak 😊
W tym roku mąż niestety chory, ledwo się trzyma na nogach ale nigdzie n się w końcu nie spieszy.
Jeszcze raz zdrowia zdrowia i zdrowia ❤️❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Ulcia9112 wrote:Cześć dziewczyny. Od wczoraj bol gardla a od dzisiaj bol miesni i rozbicie plus podwyższona temperatura. Czym się ratowałyscie ? Ja już się denerwuje, bo myślę o groszku...
Pewnie grypa Cię rozkłada sądząc po objawach. Zrób test z apteki będziesz wiedziała. Bo jak grypa to trzeba Tamiflu włączyć dla Ciebie i domowników, ale to już do lekarza. -
Ewk@ wrote:Na ból gardła Tantum Verde tylko nie można miętowego. Kup inny smak. Płukanie wodą z solą. Inhalacje z soli fizjologicznej. Sól morska do nosa na katar. Prenalen i paracetamol.
Pewnie grypa Cię rozkłada sądząc po objawach. Zrób test z apteki będziesz wiedziała. Bo jak grypa to trzeba Tamiflu włączyć dla Ciebie i domowników, ale to już do lekarza.
Wątpię, że to grypa. Wczoraj miałam 38 najwiecej. Dzisiaj bez podwyższonej temp, czuje się lepiej,nie mam już takich boli mięśniowych jak wczoraj. Zostało zmęczenie i taki bol/swędzenie gardła i kichanie. Dziękuję za wskazówki! Myślę, że jytro będzie jeszcze lepiejzazu lubi tę wiadomość
🩷 Julka 25.05.2023