👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w Warszawie rodziłam na żelaznej też było w porządku tym bardziej że okres świątecznym trafiłam. Tyle że teraz wzięłabym pokój rodziny żeby mąż był ze mną pierwsza dobe ale to dlatego że po prostu mam źle wspomnienia z sali do której trafiłam bo dziewczyny miały dzieci na intensywnej a ja byłam tam z nas 3 sama z dzieckiem i po prostu bardzo mnie stresowało że syn płacze nie daje im spać albo że ja mam dziecko koło siebie a one nie. Teraz myślę że to taka głupota ale jednak wprowadziła mnie w baby blues a wolałbym tego nie powtarzać drugi raz. No ale może mi się jeszcze zmieni Ale ogolnje raczej drugi raz też tam tym bardziej że prawdopodobnie druga CC.
-
Mal86 wrote:Dziewczyny mam okropny duszący kaszel plus ból gardła do tego napadowy silny ból głowy nigdy takiego nie miała do przychodni nie ma opcji się dostać i ambulatorium tęż nie przyjeło mnie dzisiaj .Co mogę brać? Pomóżcie😊
Ja mam tak samo. Po konsultacji z lekarka biorę Apap i na gardło Argentin T No i dużo czosnku i miodu. Plecy i klatke smaruje vicks vaporub. Dziś widzę poprawę. -
Ja mocno rozważam Cc, będę musiała sprawę z ginem omówić. Mam bardzo osłabione mięśnie po porodzie z Alkiem, ze nie wiem czy dam po prostu radę. Dzidzia duża się zapowiada jak jego brat- 4kg wiec znów na pewno popękam wszędzie mimo nacięć, oby krwi nie przetaczali. Zobaczymy co zdecyduje gin tym bardziej ze mam żylaki przymacicza.
-
Ani0nka z ciekawości - można już na takim etapie ocenić czy dziecko zapowiada się raczej wieksze czy mniejsze? Na jakiej podstawie się to wnioskuje?
Ja dziś wizytuje, nie mogę się doczekać żeby zobaczyć malucha 💙 -
Anulka87 wrote:Jak patrzę na niektóre suwaczki,to lada chwila a część z nas będzie miała połowę ciąży za sobą 😱
Ja jestem umówiona na połówkowe genetyczne 13. 02. 😊
-
Anulka87 wrote:Jak patrzę na niektóre suwaczki,to lada chwila a część z nas będzie miała połowę ciąży za sobą 😱
Ja jestem umówiona na połówkowe genetyczne 13. 02. 😊
Też mam w ten dzieńMal86, Anulka87 lubią tę wiadomość
-
Sunday_92 wrote:Ja mam następną wizytę 20.01. (będzie 19+5) i lekarz powiedział, że jak się bąbel dobrze ułoży to zrobimy już połówkowe (bo wczoraj mały jogin miał mega dziwną pozycję z głową odchylona maksymalnie do tyłu). Kurcze powiem Wam, że zaczyna do mnie docierać, że to się dzieje naprawdę 😱 nie czuję jeszcze ruchów, ale mam nadzieję, że już niebawem
Mam to samo, dopiero zaczynam myśleć o dzidzi przyszłościowo. Wcześniej ze względu na poprzednie poronienia, każdy dzień to strach. Czy ktoras z Was jest podobnej sytuacji i pomoze mi sie pozbyc czarnych mysli? Teraz mam takie fale. Raz myślę super optymistycznie a raz odwrotnie. Dzis weszłam w 18 tydz 💪 czekam BARDZO na ruchy. Wizyta dopiero 9.01
🩷 Julka 25.05.2023 -
Namisa dzidzia z każdym usg była większa niż być powinna z Alkiem tez tak miałam wiec po prostu taki urok, że duże dzieci noszę
-
Ulcia niestety przez nasze doświadczenia czarne myśli będą wracać, to normalne. Ale trzeba je szybko przeganiać i przywoływać te pozytywne myśli. Dobrze jest tez porozmawiać o tym np z psychologiem
-
Ulcia9112 wrote:Mam to samo, dopiero zaczynam myśleć o dzidzi przyszłościowo. Wcześniej ze względu na poprzednie poronienia, każdy dzień to strach. Czy ktoras z Was jest podobnej sytuacji i pomoze mi sie pozbyc czarnych mysli? Teraz mam takie fale. Raz myślę super optymistycznie a raz odwrotnie. Dzis weszłam w 18 tydz 💪 czekam BARDZO na ruchy. Wizyta dopiero 9.01
Ulcia9112 lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Anulka87 wrote:Tutaj nie ma porównania, wiadomo!! Ja sobie marudzę,a pracuje z domu. Więc marudzę tak dla zasady 🤪
Może napiszecie coś więcej o sobie, mamy na pokładzie nauczycielkę, położna - zazu, też podczytuje majówki i lipcówki 🤪
Ja ogólnie z wykształcenia też jestem nauczycielem,ale życie wywiało mnie na infolinię 🙊
U nas covid sieje spustoszenie. W sumie najgorzej teraz ja się czuję. Dzieci wysoko goraczkowaly ale chyba idzie ku dobremu. Mąż się źle czuje cały czas ale jest stabilnie, nie pogarsza się. A ja mam taki kaszel że wczoraj zwymiotowałam przy takim napadzie.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Mal86 wrote:Dziewczyny u mnie 16 tc i antybiotyk duomox2x1 zapalenie górnych dróg oddechowych i angina 38 stopni .pięknie Co? Najgorszy ten antybiotyk .Brała któraś antybiotyk?
🩷 Julka 25.05.2023 -
Ja również byłam wczoraj na wizycie i ze wszystkich pomiarów termin wychodzi na 02.06 więc też dziecko jest większe.
Jeśli chodzi o mnie to cesarkę będę mieć na pewno, tak jak w poprzedniej ciąży na początku 40 tc. Chcę uniknąć stresu tak jak przy pierwszym poronieniu zatrzymanym gdzie leżałam prawie tydzień na oddziale bo leki na mnie nie działały i nie mogli mi zrobić łyżeczkowania. Chce mieć to pod kontrolą, zaplanowane.
Ulcia9112 doskonale Cię rozumiem, pierwsza ciążę poroniłam, przy drugiej do samego końca miałam czarne myśli, co jeśli itd.. prawda jest taka, że jeśli po pierwszym trymestrze jest wszystko w porządku trzeba odetchnąć i cieszyć się ciążą, stres jest niewskazany. Lada chwila poczujesz ruchy, wtedy na pewno będziesz spokojniejsza, ja już od 1,5 tygodnia nie używam detektora tętna, ruchy czuję często i dzięki temu myślę pozytywnie ☺️☺️ mimo gorszego początku ciąży. -
Dziewczyny, bo ja jeszcze wczoraj po wizycie się jakoś nie martwiłam, ale teraz rozkiminiam - ta szyjka 3.1cm ma tym etapie to faktycznie może być problem? Wiem, że norma do 2.5, lekarz mi nie zalecał zmiany trybu życia (bo pytałam), tylko luteinę zapisał, ale teraz myślę czy z aktywności nie zrezygnować (chodzę na jogę i nordic walking).
-
Sunday_92 wrote:Dziewczyny, bo ja jeszcze wczoraj po wizycie się jakoś nie martwiłam, ale teraz rozkiminiam - ta szyjka 3.1cm ma tym etapie to faktycznie może być problem? Wiem, że norma do 2.5, lekarz mi nie zalecał zmiany trybu życia (bo pytałam), tylko luteinę zapisał, ale teraz myślę czy z aktywności nie zrezygnować (chodzę na jogę i nordic walking).
-
Anulka87 wrote:Ale mówiłaś o jodze i nordic? Jeśli tak,to nie na co się raczej martwić,ginekolog raczej wie najlepiej 😊
Ps. Dostałam na Gwiazdkę książkę o ciąży mamy ginekolog, bardzo polecam -
Sunday_92 wrote:Lekarz sam mnie od początku zachęcał do ruchu także wie, na zwolnienie też mnie póki co nie wysłał, stwierdził tylko, że jak do kolejnej wizyty się skróci to niestety posypią się zakazy 😂 mam nadzieję, że ta luteina pomoże, ale zastanawiam się jak to powinno wyglądać na tym etapie. Jedyne normy które znalazłam są dla badania połówkowego (żeby było powyżej 25mm), nie wiem czy w ogóle jest norma dla 16 TC, plus zastanawiam się czy możliwe, że ona się nie skraca tylko po prostu taka była od początku (bo pierwszy raz miałam mierzoną).
Ps. Dostałam na Gwiazdkę książkę o ciąży mamy ginekolog, bardzo polecam