X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Niestety ale my mieszkamy w bloku 😅 Co prawda nie jakaś klitka bo 70m ale mimo wszystko,nie wyobrażam sobie żeby tyle osób tu pomieścić i jeszcze gotować 🙈
    Gdyby nie ta sytuacja z rodziną to możliwe że zrobiłabym taką imprezę właśnie w domu rodzinnym w maju,grilla zrobiła i tyle 😅 Ale no nie.

@Smerfetka Te chusty są polecane przez doradców od chustonoszenia,mają dobre opinie w internecie. Ja także ją kupiłam i wydaje się w porządku. Troche próbowałam ją wiązać to jest przyjemna,miśki trzyma dobrze 😅

Prawie nowa za 100zl z vinted to chyba uczciwa cena? 😅

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Nowa na stronie kosztuje 180 plus przesylka. Wiec wydaje mi się że możesz brać 😃

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce baby shower. Świętować to będziemy jak zdrowy Julek będzie na świecie. Zrobi się jakiegoś grilla jak już dojdę do siebie. W mojej ocenie do porodu jeszcze sporo czasu i sporo się może wydarzyć no i po drugie nie chce nikogo obarczać kosztami organizowania takiej imprezki.

Anabbit lubi tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Wy robicie baby shower same? Ja myślałam, że zasada tej imprezki jest taka, że przyjaciółki organizują to dla ciężarnej, coś jak panieński. 😅 Dlatego nie chce żeby ktokolwiek miał kłopot. A jeśli miałabym to organizować sama, to w ogóle dajcie mi spokój. 😂

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planuje gotowanie na połóg ale sama 🤣🤣🤣 dlatego od maja zapełniam zamrażarkę na ten okres jak mąż już wróci do pracy a ja jeszcze będę nie w formie. Ale myślę, że możemy też liczyć na teściową no i też zawsze wtedy po prostu częściej zamawiamy jedzenie.

Karola ja mam to samo co Ty. Właśnie mi się koło 30 tygodnia zaczynały jazdy z szyjka, poprzednio w 35 już jej nie miałam i była rozwarta. Chyba mózg wie, że to niedługo. Ciało pamięta. Więc trzeba działać i już, żeby nie zwariować

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no sama też mam plany, dlatego już opróżniam zamrażalnik żeby był gotowy na wiosnę 🤣🤣

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepienia to dostałam receptę na grypę od swojej ginekolog prywatnej. Po krztuśca miałam się zgłosić na wizytę do lekarza rodzinnego. Na recepcji u rodzinnego babki ogarnęły mi to tak, że następnego dnia miałam wizytę u rodzinnego o 8:00, który od razu wystawił receptę na krztusiec i mnie zaszczepili razem z szczepionką na grypę. Szczepionkę na grypę odebrałam sobie rano z apteki ale to sobie ustaliłam dzień wcześniej czy w ogóle mają w aptece i czy mogę odebrać dzień później.

Nie wiem jak będzie z rsv ale chyba się przejdę w kwietniu dopytać w przychodni.

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też myślałam że baby shower sie organizuje w formie niespodzianki dla mamy. W życiu nie słyszałam żeby ktoś sobie sam organizował. Jak panieńskie.
    Ja brałam udział w organizacji 3 bociankowych i ani razu mama nie brala udziału w przygotowaniach.

Jeśli chodzi o chuste to jednak szłabym w tkaną

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mnie jedna przyjaciółka pytała o baby shower, ale teraz tak rozkminiam, że nie wszyscy się jakoś mega lubią w moim gronie przyjacielskim, musiałabym chyba dwa osobne zasugerować. Więc pewnie po prostu spotkam się zwyczajnie z przyjaciółkami latem czy w domu czy u siebie. Zjemy coś dobrego będzie wesoło a prezentów nie oczekuje, jak ktoś chce jasne może coś ogarnąć 👌

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak miałyście cięcie wcześniej to jak wyglądała pielęgnacja blizny? Tak pytam z ciekawości, bo moja przyjaciółka ma jutro cięcie, a ja już nie pamiętam tego ze szkoły rodzenia. W życiu wszystko się może zdarzyć, więc może jednak lepiej sobie przypomnieć 🫣

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Dziewczyny a jak miałyście cięcie wcześniej to jak wyglądała pielęgnacja blizny? Tak pytam z ciekawości, bo moja przyjaciółka ma jutro cięcie, a ja już nie pamiętam tego ze szkoły rodzenia. W życiu wszystko się może zdarzyć, więc może jednak lepiej sobie przypomnieć 🫣

Ja tylko powiem ze mój lekarz napisał e-booka "bliznobook" który jest bardzo polecany :) wraz z inną lekarką

https://ginekologika.pl/product/bliznobook-2/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 12:49

Alex_92 lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Ja nie chce baby shower. Świętować to będziemy jak zdrowy Julek będzie na świecie. Zrobi się jakiegoś grilla jak już dojdę do siebie. W mojej ocenie do porodu jeszcze sporo czasu i sporo się może wydarzyć no i po drugie nie chce nikogo obarczać kosztami organizowania takiej imprezki.

Ja mam podobne odczucia. Jedna koleżanka mnie pytała, ale nie chcę obarczać nikogo kosztami organizacji + na pewno chciałyby kupić prezenty. No a jak bobas się urodzi to przyjdą w odwiedziny i znów będą chciały kupić coś, bo do dziecka “nie wypada z pustymi rękami”. Z drugiej strony mogłabym zorganizować sama, ale zwyczajnie mi się nie chce 😅.
    Myślę, że spotkamy się ze znajomymi na tury po porodzie. Mam podobnie do Cel różne ekipy i chyba wolałabym wszystkich razem nie łączyć 😆.

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam się pochwalić moimi zakupami z okazji Dnia Kobiet. Pozamawialam trochę z Yosoy i MyMemi. Część odsyłam, ale wrzucę tutaj to co zostawiam.
    Beżowy kocyk jest 100% merino, różowy to 50% bawełna i 50% bambus. Myślę, że jeszcze wychwycę na jakiejś promce lekki ażurowy 100% bambusowy i starczy jej kocyków na lata 😅.
    IMG-1290.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 12:56

Cel95, xSmerfetkax, Elena20, Gusia_, przygodami66, Elza1234, KasiaGosiaWerka, Werzol, Margareetka, Alex_92, amoze, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 13 marca, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Przyszłam się pochwalić moimi zakupami z okazji Dnia Kobiet. Pozamawialam trochę z Yosoy i MyMemi. Część odsyłam, ale wrzucę tutaj to co zostawiam.
    Beżowy kocyk jest 100% merino, różowy to 50% bawełna i 50% bambus. Myślę, że jeszcze wychwycę na jakiejś promce lekki ażurowy 100% bambusowy i starczy jej kocyków na lata 😅.
    IMG-1290.jpg

Piękne! A jak już jesteśmy w temacie kocyków to ile ich macie? 😅 nie wiem w ile sztuk się obstawić

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 marca, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa nowe, moja mama kupiła. Jeden potrzebuje do sypialni jeden na parter. A na wyjścia to wezmę jakiś po córkach. Mam ogólnie z 10 kocyków w domu od bambusowych po polarowe xd nie pytajcie. Jak się pierwsza córka urodziła dostałam od każdego kocyk w prezencie ☺️

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 13 marca, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla córki miałam tylko jeden 🤣 potem jeszcze dostałam jeden od mamy w prezencie i wzięłam z domu rodzinnego jeden taki gruby polarowy po moim bracie, na spacery do wózka. I więcej nie planuje :)

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co ja mam 2 bawełniane kocyk-otulacz a drugi taki wafelkowy a z drugiej strony gładki.
    Pewnie dokupię coś jeszcze z tego merino i później moze coś cieplejszego na zimę.
    Myślałam jeszcze nad cienkim kocykiem muślinowy na lato ale zastanawiam się czy ewentualnie pieluszka nie wystarczy w tym przypadku.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    My nie robimy baby shower. W rodzinie są napięte relacje. A jeśli chodzi o przyjaciół/znajomych - to trzeba by zapraszać całymi rodzinami,bo kobiety same bez dzieci się z domu nie ruszą... A nie uśmiecha mi się teraz wynajmować jakąś restauracje na tyle osób,mam lepsze wydatki.
    Raz byłam na takiej imprezie niespodziance i były same kobiety. Podzieliłyśmy się co kto przynosi do jedzenia,złozylysmy się na prezenty dla niej i dziecka. Jedna z dziewczyn zorganizowała to w swoim domu i ogarnęła dekoracje bo akurat ma warunki do tego i prowadzi firmę zajmującą się tym. Imprezka była naprawdę fajna 😊
    U mnie właśnie o dziwo te z dziećmi powiedziały że przyjadą, dzieci zostają z mężami. Tylko żadna nie nocuję tylko wraca. Dlatego mamy zacząć o 13, bo pewnie koło 18 będą miały pociągi powrotne
    Wszystko będzie u mnie w domu, akurat z mojej rodziny będzie tylko siostra 😅 ale ja mam średnie relacje z kuzynostwem i widujemy się od święta

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Uczciwa. Ja też tak właśnie kupiłam

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    A to Wy robicie baby shower same? Ja myślałam, że zasada tej imprezki jest taka, że przyjaciółki organizują to dla ciężarnej, coś jak panieński. 😅 Dlatego nie chce żeby ktokolwiek miał kłopot. A jeśli miałabym to organizować sama, to w ogóle dajcie mi spokój. 😂
    Nie, mi to organizują przyjaciółki które same to zaproponowały
    Sama teraz jednej z nich robiłam (w ndz dokładnie) i wcale nas to drogo nie wyniosło, 150 zł na głowę plus każda coś do jedzenia
    Spełniłyśmy jej marzenie i szczerze to spędziłam mega miło dzień mimo że te jej koleżanki średnio znam
    Sama z siebie bym sobie nic nie organizowała.
    A z tym że zawsze może się coś stać. No po porodzie też może niestety, także ja już nie patrzę na takie rzeczy. Będę miała w połowie maja, półtora miesiąca przed terminem także liczę że dotrwam

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ