X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 marca, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania. Dostałam w niedzielę trzy torby ubranek,wszystkie prace w loveli i wszystkie są zmechacone. Jak położę obok siebie pranie lovela kontra cokolwiek innego to widać różnicę. Teraz pytanie,czy kapsułki lovela pachną tak jak mleczko? Bo zapach kocham ale efekt jest paskudny

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta noc to jakaś masakra, budziłam się chyba z 5 razy, tu na siku, tu skurcz łydki i znowu bolały mnie jelita i żołądek, ale droga eliminacji doszłam do tego, że to przez żelazo. Jak 2-3 dni nie brałam to wszystko wracało do normy. A to nawet nie kwestia zaparć, których nie miałam, a wręcz przeciwnie, bardziej obrazowe opisy to sobie daruję, ale do tego dochodził mega ból jelit i żołądka. A biorę też probiotyk, zawsze to żelazo z jakimś solidnym posiłkiem, bo śniadania to akurat zawsze mam głównie bialkowo - tłuszczowe, żeby potem nie podżerać byle czego przez pół dnia. Macie jeszcze jakieś pomysły jak sobie ułatwić życie, jeśli by je dalej łykać?

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Co do prania. Dostałam w niedzielę trzy torby ubranek,wszystkie prace w loveli i wszystkie są zmechacone. Jak położę obok siebie pranie lovela kontra cokolwiek innego to widać różnicę. Teraz pytanie,czy kapsułki lovela pachną tak jak mleczko? Bo zapach kocham ale efekt jest paskudny
    Nie wiem jak pachnie mleczko :/ ja mam kapsułki i jak wącham te ubranka to pachną mi małym dzidziusiem 😅 no i nie widzę żebym zniszczyła ubranka szczególnie te nowe / bo te ok koleżance są sprane już i tak

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 25 marca, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja piorę w Ludwik baby care, pięknie pachnie 🥰dotychczas to w sumie nawet nie wiedziałam że taki płyn istnieje. Przez przypadek odkryłam w sklepie i poczytałam opinie 💚

Jedno co zauważyłam, (ja ogólnie jestem przeciwnikiem Pepco 🙈)to w tych wszystkich ubrankach, te które są z Pepco wyglądają jak ścierki do kurzu przy innych markach, to już nawet ten Sinsay wygląda lepiej :)

Sprawdziłam sobie wczoraj jakie wymiary miał moj 1 syn w tym czasie w którym jestem teraz i szok bardzo zbliżone, żeby nie powiedzieć identyczne 😎

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 25 marca, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na pewno to od Loveli a nie po prostu od znoszenia? Ja od trzech lat piorę i córki ubrania i nasze w Loveli razem i z prankiem wszystko oki :D

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 marca, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kapsułki pachną tak samo :) ja używam tylko kapsułek. Nie wiem no serio moje ubranka po dziewczynach nie są zniszczone przez ten płyn. Wiadomo jakieś tam nadruki z ciuszków ze smyka się pościerały ze względu na liczbę prań i upływ czasu czy swetry zmechacily niektóre od suszenia w suszarce jak się zapomniałam, ale ogólnie są w dobrym stanie i nie jest mi wstyd drugiej córce na wyjścia zakładać po pierwszej, bo wyglądają spoko 🤷‍♀️ Choć w sumie tych większych nie piorę już w Lovela. No ale prałam długo i było ok… Może to zależy od marek tych ciuchów? Nie wiem 🤷‍♀️ my głównie Zara/next/newbie/smyk i czasem cocodrillo ale cocodriillo to raczej nie mój styl. No i takie polskie marki w stylu Helen, MakBa itp

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 25 marca, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Karola kapsułki pachną tak samo :) ja używam tylko kapsułek. Nie wiem no serio moje ubranka po dziewczynach nie są zniszczone przez ten płyn. Wiadomo jakieś tam nadruki z ciuszków ze smyka się pościerały ze względu na liczbę prań i upływ czasu czy swetry zmechacily niektóre od suszenia w suszarce jak się zapomniałam, ale ogólnie są w dobrym stanie i nie jest mi wstyd drugiej córce na wyjścia zakładać po pierwszej, bo wyglądają spoko 🤷‍♀️ Choć w sumie tych większych nie piorę już w Lovela. No ale prałam długo i było ok… Może to zależy od marek tych ciuchów? Nie wiem 🤷‍♀️ my głównie Zara/next/newbie/smyk i czasem cocodrillo ale cocodriillo to raczej nie mój styl. No i takie polskie marki w stylu Helen, MakBa itp

Tak marka ma na pewno znaczenie bo Next, M&S czy nawet Smyk wyglądają super :)

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś też noc masakra, nie wiem ile razy się budziłam ale pierwszy raz tak strasznie bolał mnie kręgosłup, tak jakby brzuch ciągnął mi w dół w materac i próbowałam spać tak jakby na połowie brzucha, no myślałam że oszaleję.. ze strony na stronę się kręciłam, wstawałam usiąść napić się wody, a to sprawdzić godzinę… W ogóle nogi mnie zaczynają boleć, nie skurcze, tylko taki tępy ból jakiś nieokreślony.
    Oby tylko nie było tak do końca ☹️

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do kiepskich nocy 🫣 Kaszel męczy mnie niemiłosiernie, od razu po przebudzeniu zapisałam się na jutro do lekarza, a zaraz będę robić test combo. Całą ciąże byłam zdrowa (aż byłam w szoku), no i teraz się przypałętało.

Kk77 - a jakie żelazo bierzesz? Podobno jest tak, że np sorbifer jest bardzo ciężki dla żołądka, a feroplex łagodniejszy? Może warto pogadać z lekarzem żeby Ci zmienił lek?

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię Wam ze jest różnica! Jak wypiorę nowe to są zniszczone. Ale ja jestem upierdliwa jeśli chodzi o pranie. Zobaczcie pranie po np persil żel lawendowy. Nie dosyć ze kolory żywe to tkanina elastyczna. Po loveli są suchelce takie.
    Ale dajecie nadzieję, kapsułki tak samo pachną to kupię w takim razie. Dzięki!

Szkodnik widziałam tego ludwika ale drogi strasznie był

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś to ja piorę w formil baby (czy jakoś tak) z Lidla i to już od kilku lat używam, bo mojego męża uczulają wszystkie te piersile itd. i nic się nie niszczy. Tylko, że on ma dużo bardziej delikatny zapach niż Lovela (dla mnie to akurat plus).

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kombinuje z praniem, bo mam starszą z AZS ;)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Werzol Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    U mnie dziś też noc masakra, nie wiem ile razy się budziłam ale pierwszy raz tak strasznie bolał mnie kręgosłup, tak jakby brzuch ciągnął mi w dół w materac i próbowałam spać tak jakby na połowie brzucha, no myślałam że oszaleję.. ze strony na stronę się kręciłam, wstawałam usiąść napić się wody, a to sprawdzić godzinę… W ogóle nogi mnie zaczynają boleć, nie skurcze, tylko taki tępy ból jakiś nieokreślony.
    Oby tylko nie było tak do końca ☹️

Spróbuj podłożyć sobie małą poduszkę/kocyk tak żeby brzuch się na niej opierał :-) fizjo poleciła mi taką pozycję bo też miałam uczucie że brzuch strasznie ciągnie w dół i bolały mnie plecy

preg.png
  • Anuncja Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre myśli i wsparcie! Mnie po nocy przestało boleć gardło, więc zawsze coś do przodu ;)

Ja używam od kilku lat polskich kapsułek ecomill z zieloną herbatą - mam AZS i jeszcze mi nie zaszkodzily, no i jestem zadowolona - cenowo i jakościowo. Widzę, że mają też produkty w ofercie do prania dzidziusiowych rzeczy, więc przetestuję na sobie, czysą ok

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Jak coś to ja piorę w formil baby (czy jakoś tak) z Lidla i to już od kilku lat używam, bo mojego męża uczulają wszystkie te piersile itd. i nic się nie niszczy. Tylko, że on ma dużo bardziej delikatny zapach niż Lovela (dla mnie to akurat plus).

Ja osobiście akurat mam uczulenie na ten formil baby.

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię Wam ze jest różnica! Jak wypiorę nowe to są zniszczone. Ale ja jestem upierdliwa jeśli chodzi o pranie. Zobaczcie pranie po np persil żel lawendowy. Nie dosyć ze kolory żywe to tkanina elastyczna. Po loveli są suchelce takie.
    Ale dajecie nadzieję, kapsułki tak samo pachną to kupię w takim razie. Dzięki!

Szkodnik widziałam tego ludwika ale drogi strasznie był

Płaciłam 14 zł za 1,5l w media expercie, zamawiałam na odbiór w sklepie.

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przesypiam noce - oprócz wędrówki do łazienki - jak zabita, dziś okazuje się, że 8h51min, ale co z tego skoro to nieefektywne i jestem zmęczona.

Planuję pranie ciuchów na weekend, a nie pomyślałam o tym w czym je prać🙄mam jeden płyn, dostałam od znajomego zza zachodniej granicy, ale ten pierwszy raz wolę chyba w czymś "znajomym".

Znajome wymyśliły grilla jako baby shower i mam zdecydować się na prezent. Myślałam o bonie do Smyka, bo mają dużo różnych rzeczy z różnych kategorii. Chyba, że macie jakiś lepszy sklep do polecenia?
    Ciekawe czy ja do 18 maja wytrwam 🙃

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Spróbuj podłożyć sobie małą poduszkę/kocyk tak żeby brzuch się na niej opierał :-) fizjo poleciła mi taką pozycję bo też miałam uczucie że brzuch strasznie ciągnie w dół i bolały mnie plecy

Właśnie przed chwilą zobaczyłam to gdzieś na tik toku zwinięta trochę kołdra albo poduszka mała pod brzuch i podobno lepiej 😃 dziś przetestuje 👌🏻

Werzol lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja przesypiam noce - oprócz wędrówki do łazienki - jak zabita, dziś okazuje się, że 8h51min, ale co z tego skoro to nieefektywne i jestem zmęczona.

Planuję pranie ciuchów na weekend, a nie pomyślałam o tym w czym je prać🙄mam jeden płyn, dostałam od znajomego zza zachodniej granicy, ale ten pierwszy raz wolę chyba w czymś "znajomym".

Znajome wymyśliły grilla jako baby shower i mam zdecydować się na prezent. Myślałam o bonie do Smyka, bo mają dużo różnych rzeczy z różnych kategorii. Chyba, że macie jakiś lepszy sklep do polecenia?
    Ciekawe czy ja do 18 maja wytrwam 🙃
    Ja mam mieć 17go maja baby shower
    I też się boję czy wytrzymam 😅
    Myślę że bon do smyka to super pomysł :) bo tam wszystko sobie kupisz

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania to ja jeszcze nic nie prałam, nawet ubranka mam wszystkie z metkami 😜
    Ale proszek to chyba postawię na bobini. W loveli to wiem że mojej córki rzeczy prałam, jeszcze pamiętam był jelp. No nie myślałam jeszcze o praniu szczerze mówiąc 🫣

Dziewczyny wczoraj zaglądałam w końcu za tym laktatorem, powiedzcie lepiej jeden czy dwie sztuki tych muszlowych? Bo w sumie to nie wiem szczerze mówiąc. Nastawiona byłam od początku na dwie sztuki 🤔
    Widziałam że od wczoraj wyszedł nowy neno vento podwójny podobno mega i cena nie jest zabójcza jakaś.

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ