X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    Dziewczyny, będziecie się decydować na szczepienia (krztusiec i rsv) jednocześnie? Tj jedna w jedno ramię, druga w drugie? Mi lekarz tak doradza 🤔
    Ja rozdzielam na dwa osobne, tylko ze względu na moje przeboje na krztuśca idę w środę, potem mam odczulanie a po majówce idę na rsv
    Ale ktoś już tu pisał że będzie tak przyjmował :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 11:04

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka - jakie cudowne zdjęcie!

Biedronka@ lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja się szczepię na jednej wizycie, bo będę mieć problem dwa razy ogarnąć opiekę dla dzieci a nie chce ich ciągać do Przychodni ;) będę się szczepić jakoś po skończonym 31 tygodniu :) wiadomo, zalecają rozbić, jakbym nie miała dzieci to bym szła z kalendarzem i rekomendacjami, ale no życie życiem 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbaciana, super wieści :) bobas jaki duży! cudnie :)
    Biedronka, jakie słodkie usteczka, uwielbiam te zdjęcia z późniejszych tygodni w 3d, wyglądają tak realistycznie :D (mój mąż uważa, ze nasz bąbel wygląda jak ufo i nic nie widzi hehe).

@Kindziukowa, byłam na weekendowej szkole z ZaufajPołożnej, po niej mam też dostęp do materiałów online i ogólnie polecam. Było bardzo fajnie, najbardziej podobała mi się "lekcja" o laktacji, bo to rzeczywiście były całe 3h o przystawianiu, karmieniu, praktyka z poduszkami, cycuszkami :P, laktatorami, itd. No mega polecam, szczególnie tym, co "podchodzą" do tego doświadczenia po raz pierwszy.

A co do hemoroidów to ja też miałam na długo przed ciążą, a od kiedy przeszłam na dietę cukrzycową i ogólnie w tej ciąży długo nie miałam, dopiero niedawno jak trochę zaburzyłam rytm dnia i żywienia to mi się pojawił. Tym razem nie wybrałam proktoglyvenolu, tylko sprawdziłam w necie, a potem zapytałam farmaceutkę co byłoby najlepsze dla ciężarnej i poleciła Posterisan, a w necie też był bardzo polecany, i ogólnie po kilku dniach stosowania było już dużo lepiej. Nie wchłonął mi się tak kompletnie, ale jest już maleńki. Podstawka pod nogi w toalecie - konieczna! Pierwsze pytanie mojej fizjo wczoraj: jak wypróżnienia. Ona mi doradziła kiwi, mleko kokosowe i coś jeszcze, ale nie spisałam i nie pamiętam. No i chyba nie trzeba wspominać, że picie dużej ilości wody, żeby te złogi rozmiękczyć, to mus. A, dietetyczka polecała na czczo kleik z siemienia lnianego, ale jeszcze nie wypróbowałam.

Amoze, co do ruchów to prysznic, jak i woda, polecane są chłodne, bo chłodek sprawi, że dzieciaczek w brzuchu zacznie się buntować :D

Ja jeszcze się na szczepienie nie umówiłam, ale może zadzwonię do przychodni i podpytam :) Dzisiaj mam auto dla siebie więc zaraz wyruszam w świat może na jakieś zakupy :D wypłata wpadła!

Elza1234, amoze, Biedronka@, Werzol, Alex_92 lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
    🩺 08.05. następna wizyta (34t)

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkich prenatalnych! 😊 jakie duże Dzieciaki! Piękni wszyscy

Ja miałam kiedyś dzień dwa spokojniejszych ruchów, ale ostatnio jest aktywniej. Ja też dużo się ruszam i ćwiczę. Zauważyłam, że mając jakiś leniwy dzień kiedy mój maksymalny ruch to 30 min spaceru to te ruchy są częstsze. Pewnie ciągle chodząc i ćwicząc kołyszę Córkę do snu.

Wczoraj miałam wrażenie, że Mała trenuje boks. Prawo, lewo, prawo, lewo hop hop w tempie błyskawicy. No i czuję ją już stojąc, co mnie wprowadziło początkowo w konsternację co to się dzieje😆

Mnie powoli zaczynają trochę męczyć zadania w pracy, powoli brakuje mi do tego głowy. Mam czas na wyjścia bez limitu i staram się ogarniać też szkole rodzenia, fizjo, wizyty, ćwiczenia. Nikt nade mną z batem czy licznikiem przerw 😅 nie stoi. No ale jakoś tak myślenie o robocie idzie mi wolniej 😅 no nic. Kwiecień i maj w teorii chciałam pracować, zobaczymy jak to wyjdzie. Kwiecień na pewno raczej wypadałoby być też z wygody i kwestii finansowej. A do mają to się mocno zastanowię.. bo czerwiec już bez przesady 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 11:40

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za ponad dwa miesiące https://www.instagram.com/reel/DFYeSVSsc5X/?igsh=OG1lNWFuaXlndnJz 🤣

KarolaKinga, amoze, eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
    🩺 08.05. następna wizyta (34t)

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    A za ponad dwa miesiące https://www.instagram.com/reel/DFYeSVSsc5X/?igsh=OG1lNWFuaXlndnJz 🤣
    Widziałam to parę dni temu i miałam takie „ja jebe, sama prawda”

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha luz laski, poród nie taki straszny jak go malują ;) serio

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • KarolaKinga Ekspertka

Wysłany: 28 marca, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, co do szkoły Zaufaj Położnej ja tez mam ta wersję online i jestem zadowolona, jeszcze przede mną część o tym co po porodzie ale póki co fajnie podana wiedza. Część ogladal ze mną mąż 🙂
    Ja dzis bylam w biurze oddac sprzęt i ostatecznie zamknąć za sobą drzwi na najbliższe kilkanaście miesięcy, wspaniale uczucie 😂 co prawda jestem już na L4 kawał czasu ale co jakiś czas coś ktos ode mnie chciał, ale dziś już z czystym sumieniem sie pożegnałam.
    Fajnie czytać dobre wieści z Waszych wizyt i widzieć jakie duże już te dzieciaczki są 😄 jesteśmy coraz blizej!
    Mnie porod nie przeraża jakos szczególnie, wiadomo bedzie stres bo to pierwszy raz ale wierzę w siebie. Bardziej się boję połogu i tego jak się będę czuła i jak ogarnę nowa rzeczywistość po porodzie. Ale jednak przeważa radość, że w końcu ten mały człowieczek który teraz przestawia mi wnętrzności bedzie z nami 😂

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratuluję prenatalnych i dużych bobasków!

Ja byłam dzisiaj przed pracą na wizycie u fizjoterapeutki uro-gin i zostałam cudownie wymasowana na pleckach, tak mi teraz dobrze! Podglądnęłyśmy Synka, jak tam teraz z ustawieniem, aktulnie nóżki na dole, głowa i rączki na górze, ale jeszcze ma czas, żeby się obrócić zwłaszcza, że wcześniej się trzymał niższych centyli.

Staram się zmobilizować, żeby sobie koniec pracy określić do nabliższej wizyty 04.04, to od razu o L4 poproszę, ale jakoś ostatnio w ogóle miło w tej robocie, nie męczę się tam wcale... Tylko czasu mi brakuje na zajęcie się wyprawką i na zadbanie o swoje ćwiczenia. Trzeba też chyba trochę odpocząć przed tym, co się będzie działo jak Synek się urodzi.

Szczepienia planuję robić osobno, ale właśnie muszę się zapisać do przychodni, na to też nie mogę znaleźć czasu od dwóch tygodni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 12:54

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g

🩺 02.05.2025

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 28 marca, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Mnie trochę pociesza fakt, że mój mąż pracuje z domu i nie będę musiała zostawać sama z noworodkiem. Minusem jest to, że on nie ma urlopu tacierzyńskiego czy jakiś innych benefitów związanych z umową o pracę. No, ale zawsze mogę przywieźć małą w dostawce do jego biura i będzie bujał nogą pisząc maila 😂
    Dziewczyny, pytanie. Kiedyś ktoś polecał, chyba Tanashi, ale mogę się mylić, książkę o czwartym trymestrze. Mógłby ktoś mi podlinkować która to konkretnie? Bo znajduje mi jakieś dwie różne.

Ja czytałam tę Magdaleny Komsty:)

Cel95, Anabbit lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki morfo póki co, erytrocyty nieznacznie spadły, hematokryt też ciut spadł, MCH ciut podwyższone, limfocyty obniżone trochę, za to hemoglobina 12,70 👌🏻 nie wiem jak to możliwe ale widocznie jakiś cud 🫣
    Co to jest to MCH? Jest się czym martwić?

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 28 marca, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam u fryzjera i odebrać auto od mechanika. Także spoko dzień,taki na lajcie. Mialam jechac na zakupy i zapomniałam....A teraz to już ludzi będzie.

kasssia, Anuncja lubią tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

Też ją już dawno przeczytałam i będę robić sobie na jej podstawie notatki. Polecam, fajna

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Mam wyniki morfo póki co, erytrocyty nieznacznie spadły, hematokryt też ciut spadł, MCH ciut podwyższone, limfocyty obniżone trochę, za to hemoglobina 12,70 👌🏻 nie wiem jak to możliwe ale widocznie jakiś cud 🫣
    Mch to jest średnia masa hemoglobiny na jednego erytrocyty

magdalena321 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A ja byłam u fryzjera i odebrać auto od mechanika. Także spoko dzień,taki na lajcie. Mialam jechac na zakupy i zapomniałam....A teraz to już ludzi będzie.

Ja właśnie byłam na zakupach, resztę tych większych i cięższych zakupów zrobi mąż, nie chce mi się dzisiaj nic i nic nie będę robiła. Chill do wieczora 🙃😋

Nosa lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 28 marca, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

Chyba nie, ja mam to podwyższone od początku ciąży (cały czas jakieś 33 a norma do 32) i lekarka nic nie mówiła, żeby to było źle.

A z moczu jeszcze nie masz wyników?

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Chyba nie, ja mam to podwyższone od początku ciąży (cały czas jakieś 33 a norma do 32) i lekarka nic nie mówiła, żeby to było źle.

A z moczu jeszcze nie masz wyników?

Z moczu pisze w realizacji 🤷🏻‍♀️ także pewnie za chwilę będą

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 28 marca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba nasze pliki z wyprawką i torbą szpitalną się usunęły :(

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 28 marca, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Dzięki!!!!

preg.png
‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ