CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka, ja w ciazy nie sprzątam praktycznie nic więc może powinni spytać chłopa czemu nie zrobił porządku. Moj zawsze dba o porządek i byłoby mu wstyd nie zrobić na wizytę rodziny sprzątania. A jakbym ja za niego w ciazy zrobiła i by się jego rodzice dowiedzieli, że ja Posprzątałam to by mu łeb urwali. Także może z tą rodzina coś nie teges??? Bo narządy płciowe między nogami jak się mają do sprzątania??? Kto ma więcej siły ten robi w domu i ogarnia w danym momencie.
Gratuluje wszystkich udanych wizyt dziewczyny ❤️
Ja się zapisałam na czwartek na krztusca, rsv planuje za 3 tyg. Trochę się boję. Ja się zawsze boję leków, szczepień w ciazy, nawet immunoglobuliny się trochę cykałam ale oczywiście robie jak lekarze każą. Czyli nikt u nas nie miał problemu po tym krztuscu? W sumie to jest coś co już chyba każdy z nas brał, tak się pocieszam, że nie ma się czego bać.Anuncja lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
koktajlowa wrote:@Elza Same dobre wieści 🙂
@Anabit A wy robicie sesję w studio?
Ja dzisiaj idę na 15 do mojej lekarki bo się zwolniło. Oby było dobrze.
Ja to już miałam myśli czy to szczepienie na krztuśca nie połączyło się z małą ilością wód.
Myślałam, że sesję uda się zrealizować ale dopiero dzisiaj mi napisała, że przekwitły te miejsca gdzie miałam mieć robioną i może zaproponować 1 drzewko i 1 krzew w innym miejscu, bez samochodu i hortensji. No więc tak słabo 😔 Więc uznałam, że to przekładamy ale mam sobie miejsce znaleźć 😒 W ogóle ja już jestem ogromna. Chyba, że zrobić w studio.
Koktajlowa, jak wizyta?👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel ale Natka2000 jest bez faceta w domu bo on wyjeżdża . Sama sprzata i nosi zakupy.
Ja tam lubię mieć ograniete w chacie,nie lubie chlewu ani nieładu. Wiadomo,że są strefy wstydu w domu ale tak ogólnie staram się zapanować nad tym bajzlem. Jakos tak mam ,że zbieram na bieżąco.
Na tych 3 prenatalnych robicie krew na preeklampsje czy już nie?
-
Karola mój mąż to ten typ co miał dzieci i nigdy w życiu im pampersa nie zmienił, nie nakarmił butelką, no serio. Także wiesz.. Będę musiała go od zera uczyć wszystkiego żeby cokolwiek umiał zrobić przy małej. Jak już weźmie ją na spacer albo popilnuje, poleży z nią, uśpi to już będzie szczyt możliwości 😉 uwierz mi aż się boję ale zawzięłam się i powiedziałam że choćby rzygał przy zmianie pieluchy to i tak to zrobi bo ja nie będę do tego wiecznie sama 😆
-
Karola3xJ:D wrote:Cel ale Natka2000 jest bez faceta w domu bo on wyjeżdża . Sama sprzata i nosi zakupy.
Ja tam lubię mieć ograniete w chacie,nie lubie chlewu ani nieładu. Wiadomo,że są strefy wstydu w domu ale tak ogólnie staram się zapanować nad tym bajzlem. Jakos tak mam ,że zbieram na bieżąco.
Na tych 3 prenatalnych robicie krew na preeklampsje czy już nie? -
Ja teraz bardzo mogę polegać na mojej mamie, serio widzę chęć pomocy z jej strony. Z kolei do mojego taty nie dociera, że jestem w ciąży i mam zalecenia, żeby się oszczędzać i za każdym razem się dziwi, że czegoś nie robię sama. Ale nawet nie próbuję mu tego tłumaczyć, nie ma sensu.
Natka, może oszczędź sobie teraz nerwów. Jak będziesz miała okazję to się odwdzięczysz 😉 -
magdalena321 wrote:Karola mój mąż to ten typ co miał dzieci i nigdy w życiu im pampersa nie zmienił, nie nakarmił butelką, no serio. Także wiesz.. Będę musiała go od zera uczyć wszystkiego żeby cokolwiek umiał zrobić przy małej. Jak już weźmie ją na spacer albo popilnuje, poleży z nią, uśpi to już będzie szczyt możliwości 😉 uwierz mi aż się boję ale zawzięłam się i powiedziałam że choćby rzygał przy zmianie pieluchy to i tak to zrobi bo ja nie będę do tego wiecznie sama 😆
Faceta dobrze zostawic z pieluchami juz na położnictwie. Choćby założył tą poeluchę tyl na przód i na głowę temu dziecku to się najlepiej nie odzywać i nie komentować. Każdy robi po swojemu i jakoś to łatwiej idzie. Jeszcze jak się nie dzieli rzeczy na te na wyjście i po domu ,i nie ma się presji na dobór kolorów i wzorów to już w ogóle z górki jest. -
Też ogarniam chatę sama na ile jestem w stanie- jak cos nie jestem lub mam gorszy dzień energetycznie to mąż kończy 🙂 każdy robi ile może i chce, więc sam fakt sprzątania to sprawa indywidualna, ale u Natki to jakieś nieporozumienie po prostu. Nie są w Twojej skórze, to nie ich interes żeby komentować, nawet nie zaproponować pomocy i jeszcze rozgadac na całą rodzinę? Nie doradzam tego, jednak ja bym na pewno zadzwonila lub napisała do matki, że to było bardzo nie na miejscu i powinna się wstydzić, że na własną ciężarna córkę plotkuje po rodzinie. Jeśli nie chce pomóc to niech zajmie się swoim interesem, bo nie życzysz być sobie na językach calej rodziny. Ale się zagotowalam. Z tego co piszesz, masz dobrego wspierającego męża- mógłby zadzwonić on i opierdolic teściowa od gory do dolu🙂 tzn to jedna z opcji, inna - taktownie zwrócić uwage za niestosowne zachowanie w tej delikatnej sytuacji (chodzi o Twój stan). Moja mama też zajebista, jest w takim wieku i na takim etapie w życiu, że zero filtra, ogląda moje fotki ze spaceru z teściami i zamiast mj napisać, że kwitnąco wyglądam w wiosennej sukience to skrytykowała, że miałam czarne legginsy, bo nie pasują 🤣
Karola, oprócz standardowych moczu i morfologii na wizytę nic więcej na 3 prenatalne nie robiłam.38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
🩺 08.05. następna wizyta (34t)
-
Karola3xJ:D wrote:Jak dzwonili potwierdzić wizyte to się zdziwili,że ja się zdziwilam ,że jest pobranie tez. Nie planowałam
Nikt w moim środowisku tego nie robił
Przecierasz szlaki -
Nosa to u mnie z obserwacjami mojego ubioru w drugą stronę.. Wczoraj już jak wszyscy mieli się rozjeżdżać to się skapłam (po zdjęciach bo przeglądałam akurat) ,że się nie przebralam. Wszyscy wystrojeni a ja w legginsach z dziura na udzie i tshircie. Bylam tak ubrana od rana do gotowania itp. I pytam ich czemu mi nikt nie zwrócił uwagi że się nie przebrałam i wygladam jak miotła (nawet się nie uczesałam). To stwierdzili,ze przeciez dobrze wyglądam i tak jak zwykle w sumie😅
Czyli jak miotła rozumiem...
Elza chyba chcą zarobić 300 zł na mojej krwi
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:07
-
Karola3xJ:D wrote:Cel ale Natka2000 jest bez faceta w domu bo on wyjeżdża . Sama sprzata i nosi zakupy.
No to tym bardziej jak jest sama w domu powinna dostać wsparcie od rodziny i pomoc
Wstyd dla nich i to ogromniasty. Ja bym pomogła koleżance w tej sytuacji co dopiero rodzinie
A o mężu rzeczywiście nie doczytałam. Kurde wiedzieć że facet wyjechał i kobieta sama w domu w ciazy i nie pomóc a jeszcze komentować to naprawdę dziwne mocno, skąd co ludzie się bioraWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:13
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Natka, bardzo przykra sytuacja
Po pierwsze w naszym stanie to jest normalnie, nie zawsze mamy blysk w domu, poza tym nie da się zrobić wszystkiego zrobić samemu i mieć jeszcze full siły do tego. I tak masz dużo na głowie.
Nie wiem jakie masz relacje z mamą, ale ja bym powiedziała dwa słowa, że nie życzysz sobie obgadywania po kątach, bo jesteście dorośli i na Boga, bratu bym podziękowała za pomoc i niech się udławi.
Gdyby taka sytuacja się przytrafiła jeszcze raz (tfu tfu), nie ma jakiejś koleżanki żeby w razie W ją poprosić ?
Jezu jak mnie zagotowali xD no jak można, no nieładnie bardzo
a Ty się nie przejmuj ! :*
Karola ja też nie słyszałam nic o takich badaniach, nikt nic nie mówił
hmmm
Weronka, tu nie ma przedawnienia bo cwaniaki policzyli 5 lat wstecz
mama ma 68lat, musi sprawdzić ile dostaje brutto emerytury - może to ją uratuje
ewentualnie czytałam o tym, że z 2008r poczta polska miała obowiązek usunięcia spisu tych zarejestrowanych odbiorników, i jak się wystostuje pismo o wgląd do dokumentów na jakiej podstawie ta opłata, to odpisują, że pomyłka i postępowanie jest anulowane - mam nadzieję, że to się uda.
bo jak można nagle po 5latach, bez żadnych upomnień itd żądąć zapłaty takiej kwoty w ciągu 7 dni
dziady osrane💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Karola3xJ:D wrote:To odważnie, że poszłaś w związek i dziecko z nim.
Faceta dobrze zostawic z pieluchami juz na położnictwie. Choćby założył tą poeluchę tyl na przód i na głowę temu dziecku to się najlepiej nie odzywać i nie komentować. Każdy robi po swojemu i jakoś to łatwiej idzie. Jeszcze jak się nie dzieli rzeczy na te na wyjście i po domu ,i nie ma się presji na dobór kolorów i wzorów to już w ogóle z górki jest.
Nie no Karola ja byłam przekonana cały czas że on tylko tak żartuje że nigdy tym dzieciom nie zmienił pieluchy czy coś, wiesz, w sumie tak poważnie nie gadaliśmy o tym nigdy bo no nie było dziecka nie było tematu a z drugiej strony mnie się to wydawało takie naturalne zmienianie pampersów i karmienie przez faceta 😁
A tu zonk! Haha ale no widzisz jeszcze przed 50tką będzie się mógł czegoś nauczyć, nowych przydatnych umiejętności 😅😅 -
Ja kiedyś miałam tak czysto w domu, że ludzie jak wchodzili mówili, że jak w magazynie, a teraz odkąd wiem o skróconej szyjce i mam dwójkę dzieci często przesuwam tylko zabawki nogą pod ścianę czy udaje, że nie widzę błota w korytarzu czy piachu, bo zostawiam to mężowi aż wróci, więc wgle mnie nie rusza co Natka napisałaś o niewywieszonym praniu. Notorycznie mam wymazane okna jogurtem i brudne krzesła od farb. Jakby to porządek świadczył o człowieku 🤷♀️ Ja tam jestem nawet w tym swoim zabałaganionym grajdołku szczęśliwa. Moja strefa komfortu to czysty stół w salonie, a reszta… macham w ciąży ręką na resztę 🫣
Anuncja fajnie napisałaś o tym, co mnie samej się cisnęło na usta 👌 -
Z zabawnych historii kupuje dziś sobie wodę w sklepie. Nie lubię stać, pustka przy kasie, jeden dzieciak kupuje sok to sobie poszłam dwa kroki do tyłu dwa do przodu i dosłownie spojrzałam na półkę za mną na sekundę. Stojąc dalej przy taśmie od kasy na ktorej stoi moja woda. Odwracam się a jakieś babsko się wpakowalo
No to mówię że jestem przed nią. A ona, że mnie nie było (?). To jej mówię że krok zrobiłam do tyłu zerknąć ale ciągle stoję przy tej kasie plus sie spiesze, wzięłam moja wodę i podałam babce skasować. To tamta że ohh ok bo ona ma czas
Ok nie przepuszczanie kobiety w ciąży no bywają tacy ale jak widać jest nowy gatunek wbijających się przed babki w ciazy 🤣 które grzecznie czekają w kolejce👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja od zawsze, przed decyzja o Dziecku mówiłam Mężowi, że różnie jest z babkami po porodzie I możliwe że będzie musiał się opiekować mną plus dzieckiem i czy jest tego świadomy. No bo chyba bywa czasem, że kobieta ma ciężki poród i poza karmieniem nie ma zbytnio sił na nic przez jakiś czas👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗