CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
awokado 🥑 wrote:Absolutnie się zgadzam, próbuje to sobie racjonalizować, ale najbardziej martwi mnie wielkość tej zmiany, bo ma 2x2 cm co przy takim małym ciałku wcale nie jest drobną zmianą. Jeszcze miesiąc temu na wizycie i prenatalnych nie było o tym mowy, więc bardzo szybko musiało urosnąć. Najgorsza w tym wszystkim jest bezsilność i to, że teraz muszę ponad tydzień po prostu czekać.
Laura jeny bardzo współczuję nerwów! Mocno trzymam kciuki żebyście tak długo jak trzeba pobyli w dwupaku 🤞awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
Blackapple wrote:Idź sobie jeszcze raz na ten Oddech II, ja za drugim razem więcej zapamiętałam niż za pierwszym
W sumie to bym poszła jeszcze kiedyś do innej trenerki zobaczyć czy na pewno mówią dokładnie to samo, ale nie wiem czy będzie mi dane, ciężko się załapać na zapis, jak się rano zapomni to potem się ląduje na 9 miejscu na liście oczekujących
Jak wstajesz w nocy siku to warto sobie wejść i się zapisać bo rzeczywiście jak już nie ma mrozów i śniegu to szybko się miejsca zapelniaja👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Jak wstajesz w nocy siku to warto sobie wejść i się zapisać bo rzeczywiście jak już nie ma mrozów i śniegu to szybko się miejsca zapelniaja
Jak wstaje na siku to jestem na tyle nieprzytomna, że często nawet tego nie pamiętam, więc zostaje mi albo pamiętać rano albo czekać do północy 😄 -
Ja naleśniki też robię z przepisu z kwestii smaku i smażę na suchej patelni.
Awokado miejmy nadzieję, że na wizycie okaże się, że to pomyłka i nic tam nie ma.
Dzisiaj ogólnie liczę na dzień pomyłek… Przyjaciółka dała mi dziś znać, że u jej 7 miesięcznego syna stwierdzili wodogłowie… I mam nadzieję i wierzę w to, że po konsultacji u innego lekarza też okaże się, że to jedna wielka pomyłka, ciulowy sprzęt, nieznający się lekarz, błąd pomiaru i wszystko na raz. Nawet nie wiem jak jej pomóc w tych emocjach i czekaniu na wizyty. 🙁👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Blackapple wrote:Jak wstaje na siku to jestem na tyle nieprzytomna, że często nawet tego nie pamiętam, więc zostaje mi albo pamiętać rano albo czekać do północy 😄
Ja korzystam z tej pobudki koło 5 rano lub właśnie tej pierwszej koło 24👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Weronka wrote:Ja naleśniki też robię z przepisu z kwestii smaku i smażę na suchej patelni.
Awokado miejmy nadzieję, że na wizycie okaże się, że to pomyłka i nic tam nie ma.
Dzisiaj ogólnie liczę na dzień pomyłek… Przyjaciółka dała mi dziś znać, że u jej 7 miesięcznego syna stwierdzili wodogłowie… I mam nadzieję i wierzę w to, że po konsultacji u innego lekarza też okaże się, że to jedna wielka pomyłka, ciulowy sprzęt, nieznający się lekarz, błąd pomiaru i wszystko na raz. Nawet nie wiem jak jej pomóc w tych emocjach i czekaniu na wizyty. 🙁
Jejumam nadzieję, że to błąd, choć na pocieszenie napiszę, że mam chłopca w rodzinie z tym problemem (już ma kilka lat) i rozwija się jak rówieśnicy, choć wiadomo, swoje w szpitalach przecierpiał i ma w główce jakąś specjalną zastawkę
Weronka lubi tę wiadomość
-
Weronka wrote:Ja naleśniki też robię z przepisu z kwestii smaku i smażę na suchej patelni.
Dzisiaj ogólnie liczę na dzień pomyłek… Przyjaciółka dała mi dziś znać, że u jej 7 miesięcznego syna stwierdzili wodogłowie… I mam nadzieję i wierzę w to, że po konsultacji u innego lekarza też okaże się, że to jedna wielka pomyłka, ciulowy sprzęt, nieznający się lekarz, błąd pomiaru i wszystko na raz. Nawet nie wiem jak jej pomóc w tych emocjach i czekaniu na wizyty. 🙁
U mnie jak byłam niemowlakiem też było podejrzenie wodogłowia, wykluczyli z czasem. Fakt był taki, że byłam bardzo chuda i po ojcu miałam dużą głowę i nie zgadzały się proporcje. -
SZKODNIK wrote:U mnie jak byłam niemowlakiem też było podejrzenie wodogłowia, wykluczyli z czasem. Fakt był taki, że byłam bardzo chuda i po ojcu miałam dużą głowę i nie zgadzały się proporcje.
Tylko, że tutaj na dwóch usg wyszło powiększenie komór mózgowych, które procentowo wzrasta. To nawet nie była kwestia rozmiaru główki, czy objawów. Lekarka powiedziała, że objawy zaczynają się pojawiać zazwyczaj jak ciemiączko się zrośnie.
Na prenatalnych i usg po narodzinach wszystko było ok. Później mały miał rsv i leżał w szpitalu i przy okazji usg brzuszka zrobili usg głowy i wyszło powiększenie komór o 32%, kazali po prostu powtórzyć usg za kilka miesięcy, bo może błąd pomiaru. No i powtórzyli wczoraj i wyszło już 39%, a niby od 35 stwierdza się już wodogłowie. 🤷🏻♀️
Ja i tak mam nadzieję, że to pomyłka.👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:Tylko, że tutaj na dwóch usg wyszło powiększenie komór mózgowych, które procentowo wzrasta. To nawet nie była kwestia rozmiaru główki, czy objawów. Lekarka powiedziała, że objawy zaczynają się pojawiać zazwyczaj jak ciemiączko się zrośnie.
Na prenatalnych i usg po narodzinach wszystko było ok. Później mały miał rsv i leżał w szpitalu i przy okazji usg brzuszka zrobili usg głowy i wyszło powiększenie komór o 32%, kazali po prostu powtórzyć usg za kilka miesięcy, bo może błąd pomiaru. No i powtórzyli wczoraj i wyszło już 39%, a niby od 35 stwierdza się już wodogłowie. 🤷🏻♀️
Ja i tak mam nadzieję, że to pomyłka.
Tak jak Gusia mówi, dzieciaki z zastawka mogą normalnie funkcjonować. Trzymam kciuki za błąd pomiaru.Weronka, Luna30 lubią tę wiadomość
-
Uwaga… niezłe jaja! 😝
Moje dziecko zrobiło mamusi prezent i… obróciło się głową do góry, nogi schowane w mój pęcherz 🤣🤣
Także skierowanie na CC dostałam, 9 czerwca na IP ze skierowaniem, przyjmują, robią badania itd i 10 czerwca cięcie 🤗
Lekarka mówi że może się jeszcze obrócić spowrotem ale są już coraz mniejsze szanse bo jest coraz większa. Ciężko było ją pomierzyć w sensie nogi bo były schowane ale wyszło takie 2600, jednakże może być ciut więcej nawet 2800 bo tą kość udową ciężko było złapać na usg 🙃
Aaahhh i szyjka mega długa zamknięta ☺️
Czyli moje ostatnie skurcze i bóle mogły być spowodowane tym że właśnie wtedy ona sobie fiknęła spowrotem głową pod moje żebra 😛Luna30, Kindziukowa, ezra lubią tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
magdalena321 wrote:Uwaga… niezłe jaja! 😝
Moje dziecko zrobiło mamusi prezent i… obróciło się głową do góry, nogi schowane w mój pęcherz 🤣🤣
Także skierowanie na CC dostałam, 9 czerwca na IP ze skierowaniem, przyjmują, robią badania itd i 10 czerwca cięcie 🤗
Lekarka mówi że może się jeszcze obrócić spowrotem ale są już coraz mniejsze szanse bo jest coraz większa. Ciężko było ją pomierzyć w sensie nogi bo były schowane ale wyszło takie 2600, jednakże może być ciut więcej nawet 2800 bo tą kość udową ciężko było złapać na usg 🙃
Czyli moje ostatnie skurcze i bóle mogły być spowodowane tym że właśnie wtedy ona sobie fiknęła spowrotem głową pod moje żebra 😛
No to zrobiła numer 🙈, ale ważne, że wszystko ok ❤️magdalena321 lubi tę wiadomość
-
Ja wracam od lekarki z...nakazem leżenia. Właśnie tak czułam że to niedobrze że czuję ciągle skurcze bd nisko w brzuchu a nawet pochwie jakby. Szyjkę mam miękka i skrócona i 2tyg leżenia. Mały jest głowa w dół brzuch opadł i uciska. 2400g wazy;)
amoze lubi tę wiadomość
-
Laski które mają dzieci. Mam hita do eksperymentów (może to znacie ). Wlewa się do wody barwnik i wstawia się białego kwiatka. Mamy zafarbowane tak 5 kwiatków,każdy ma inny kolor. Młody się jara jak pochodnia
https://zapodaj.net/plik-inZuSYrYkn
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 19:24
SZKODNIK, Elza1234, Luna30, Yumi, xSmerfetkax, Biedronka@, Werzol, Anuncja, Nosa, Gusia_, eeemakarena, Anabbit, magdalena321, Alex_92, Kindziukowa, amoze, Margareetka, ezra, CelinaJan lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Uwaga… niezłe jaja! 😝
Czyli moje ostatnie skurcze i bóle mogły być spowodowane tym że właśnie wtedy ona sobie fiknęła spowrotem głową pod moje żebra 😛
Jeszcze może się obrócić...mojej znajomej obróciła się...w drodze na cesarke;) niezle jaja bo przed cc głowa w górę a na cc wyjeli dziecko a ono glowa w dół. A myślałaś czy chcesz obrót robić? Czy wolisz cc? -
Karola3xJ:D wrote:Laski które mają dzieci. Mam hita do eksperymentów (może to znacie ). Wlewa się do wody barwnik i wstawia się białego kwiatka. Mamy zafarbowane tak 5 kwiatków,każdy ma inny kolor. Młody się jara jak pochodnia
https://zapodaj.net/plik-inZuSYrYkn
Ooo super eksperyment!SZKODNIK lubi tę wiadomość
-
Luna30 wrote:Ja wracam od lekarki z...nakazem leżenia. Właśnie tak czułam że to niedobrze że czuję ciągle skurcze bd nisko w brzuchu a nawet pochwie jakby. Szyjkę mam miękka i skrócona i 2tyg leżenia. Mały jest głowa w dół brzuch opadł i uciska. 2400g wazy;)
No to leżymy 🍀 i obyście spokojnie wytrzymali te 2 tyg.Luna30 lubi tę wiadomość
-
Luna30 wrote:Ja wracam od lekarki z...nakazem leżenia. Właśnie tak czułam że to niedobrze że czuję ciągle skurcze bd nisko w brzuchu a nawet pochwie jakby. Szyjkę mam miękka i skrócona i 2tyg leżenia. Mały jest głowa w dół brzuch opadł i uciska. 2400g wazy;)
przykro mi
Strasznie się boję że we wtorek usłyszę to samo 🥲 -
Luna, witam w teamie leżących, życzę dużo spokoju i cierpliwości, będzie dobrze 🙂
magdalena321, no niezły numer Ci dzieciątko wywinęło (dosłownie 😅)
Weronka, trzymam kciuki za przyjaciółkę i jej synka 🍀
Awokado, początkowo tez zrozumiałam że u Ciebie wykryto torbiel, faktycznie musi to być bardzo stresujące ale tak jak Karola napisała, ważne że macie to na oku i pod kontrolą. Wierzę i trzymam kciuki żeby było OK 🙂
U mnie dziś hormony ciążowe chyba wariują i mam dzien płaczka, więc chyba położe się wczesnie spać żeby już ten dzień zakończyć 😅