WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • moana1 Debiutantka

Wysłany: 14 maja, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! W niedzielę pisałam, że odszedł mi czop i zastanawiałam się ile czasu od odejścia jest do porodu. No więc 2 godz po owym zajściu, leżę sobie na kanapie i nagle czuję przeszywający ból w brzuchu i takie pyknięcie. Od razu wiedziałam o co chodzi :D wstałam i zaczęły lecieć wody. Poczekaliśmy jeszcze 2 h na rozwinięcie akcji, zaczęły się delikatne skurcze więc pojechaliśmy do szpitala. Tam niestety rozwarcie tylko na 1 cm. Ja załamana bo już miałam wizję oksytocyny. Rozwarcie nie postępowało, skurcze były coraz większe nie do zniesienia. Męczyłam tak się z 6 godzin, ostatecznie zadecydowali o cesarce. Tak więc mały jest już z nami, jesteśmy już w domku i dochodzimy do siebie :)

Elza1234, Miśka00, xSmerfetkax, Anabbit, Biedronka@ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Cześć dziewczyny! W niedzielę pisałam, że odszedł mi czop i zastanawiałam się ile czasu od odejścia jest do porodu. No więc 2 godz po owym zajściu, leżę sobie na kanapie i nagle czuję przeszywający ból w brzuchu i takie pyknięcie. Od razu wiedziałam o co chodzi :D wstałam i zaczęły lecieć wody. Poczekaliśmy jeszcze 2 h na rozwinięcie akcji, zaczęły się delikatne skurcze więc pojechaliśmy do szpitala. Tam niestety rozwarcie tylko na 1 cm. Ja załamana bo już miałam wizję oksytocyny. Rozwarcie nie postępowało, skurcze były coraz większe nie do zniesienia. Męczyłam tak się z 6 godzin, ostatecznie zadecydowali o cesarce. Tak więc mały jest już z nami, jesteśmy już w domku i dochodzimy do siebie :)
    Tak się właśnie zastanawiałam ostatnio czy czasem nie urodziłaś
    Wielkie gratulacje! Dużo zdrowia dla was

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 14 maja, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:

Gratulacje! Dużo zdrówka dla was ❤️ czyli mały urodził się w 37+0? 😁

preg.png
‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ