X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 maja, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena fizjo koniecznie. Może kardiolog da Ci skierowanie do neurologa na Cito póki w ciąży jesteś.

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 maja, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba kisiel zamiast mózgu na końcówce. Nie wzięłam skierowania na badanie grupy krwi i będę musiała przyjść tu jeszcze raz 😭 dobrze że to już koniec tych badań xD

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry, ja już po upuszczeniu krwi, chciałabym jeszcze odebrać dzisiaj tego gbsa (chociaż nie wiem czy nie zrobić tego po prostu na wizycie w pon, skoro i tak nie umiem tam dojechać xD) i musimy w końcu załatwić ze Starym to potwierdzenie ojcostwa, bo ostatnio jak się wybraliśmy to zapomniałam karty ciąży 🫠 A PRZECIEŻ NIE WIDAĆ, ŻE W NIEJ JESTEM 🥲 kurde może się tam hajtniemy po prostu to będzie łatwiej 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 07:59

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa, cierpliwości dla Was, chociaż obstawiam, że będziesz kolejna rozpakowana.

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Cześć dziewczyny! W niedzielę pisałam, że odszedł mi czop i zastanawiałam się ile czasu od odejścia jest do porodu. No więc 2 godz po owym zajściu, leżę sobie na kanapie i nagle czuję przeszywający ból w brzuchu i takie pyknięcie. Od razu wiedziałam o co chodzi :D wstałam i zaczęły lecieć wody. Poczekaliśmy jeszcze 2 h na rozwinięcie akcji, zaczęły się delikatne skurcze więc pojechaliśmy do szpitala. Tam niestety rozwarcie tylko na 1 cm. Ja załamana bo już miałam wizję oksytocyny. Rozwarcie nie postępowało, skurcze były coraz większe nie do zniesienia. Męczyłam tak się z 6 godzin, ostatecznie zadecydowali o cesarce. Tak więc mały jest już z nami, jesteśmy już w domku i dochodzimy do siebie :)

Gratulacje:) fajnie że udało się donosić

• Lauraa Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Lauraa, cierpliwości dla Was, chociaż obstawiam, że będziesz kolejna rozpakowana.

Już się na to nastawiam właśnie. A jak Szkodnik u Ciebie?

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    04.02 (20+1) 372g połówkowe
    18.02 (22+1) 522g
    24.03 (27+0) 1058g
    09.04 (29+2) prenatalne 3 trymestru

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że jakbym miała niepotwierdzoną grupę krwi do porodu to będzie duża drama? XD bo organizowanie opieki po raz drugi dla córki będzie trudne, a ciąganie jej do szpitala o siódmej jeszcze trudniejsze. Poprzednio co prawda miałam niepotwierdzona i nikt nie robił dramy, ale teraz mam tylko jeden wynik, a wtedy miałam dwa. (Zmieniłam nazwisko w międzyczasie, więc nie mogę wziąć wyników z poprzedniej ciąży)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 08:28

preg.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Myślicie że jakbym miała niepotwierdzoną grupę krwi do porodu to będzie duża drama? XD bo organizowanie opieki po raz drugi dla córki będzie trudne, a ciąganie jej do szpitala o siódmej jeszcze trudniejsze. Poprzednio co prawda miałam niepotwierdzona i nikt nie robił dramy, ale teraz mam tylko jeden wynik, a wtedy miałam dwa.

Ja nie mam potwierdzonej bo nie zdążyłam odebrać i nikt nic nie mówił tylko pokserowali 🙈 ale wiadomo, u mnie pewnie przymknęli oko 🙈

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    04.02 (20+1) 372g połówkowe
    18.02 (22+1) 522g
    24.03 (27+0) 1058g
    09.04 (29+2) prenatalne 3 trymestru

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Ja nie mam potwierdzonej bo nie zdążyłam odebrać i nikt nic nie mówił tylko pokserowali 🙈 ale wiadomo, u mnie pewnie przymknęli oko 🙈

Niby lekarz mówił poprzednio że jak nie ma to szpital i tak zleci i na luzie to zrobią, ale ze już zapytałam to skierowanie dał... Więc może jakbym nie pytała to by nawet nie zlecał tego drugiego pobrania xD

preg.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moana gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i bobasa :)

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025

Wysłany: 15 maja, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi a czemu o7 rano? Nie pobierają dłużej? Przecież na grupę nie musisz być na czczo. Możesz ją nawet o 10 robić. Labor szpitalny też dziwne,żeby pobierał np do 8 tylko.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi jak czegoś nie będziesz miała to myślę, że sami zrobią :)

Moana gratulacje!

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tanasi a czemu o7 rano? Nie pobierają dłużej? Przecież na grupę nie musisz być na czczo. Możesz ją nawet o 10 robić. Labor szpitalny też dziwne,żeby pobierał np do 8 tylko.

Bo tyle od rana nie ma kolejki, raz tam byłam o 10 i byla kolejka na 100 m korytarz, a tam sami diabetycy 80+ i ciężarne xd więc później to będzie trwalo z 2h, młoda mi tam tyle nie wysiedzi :/

preg.png

Wysłany: 15 maja, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę powiedzieć,że motyw z rozwaleniem łóżeczek i wózka zdał egzamin bo chłop ogarnął ten pokój. Tam wcale nie było tyle roboty jakby się wydawało a on to rozwlekał jakby lek na raka obmyślał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 08:42

Tanashi, Anabbit, Gusia_, Blackapple, Maj.a, Lauraa, Elza1234, Alex_92, Revolutionary , CelinaJan, Anuncja, Margareetka, amoze, SZKODNIK, Werzol, ezra lubią tę wiadomość

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moana gratulacje! Jak się czujecie?

Ja się zaraz zbieram z łóżka i pędzę na szczepienie na RSV. Przeziębienie już puściło. Mam nadzieję, że mnie zakwalifikują, bo to ostatnie dni kiedy jest sens się szczepić 🙄

preg.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Bo tyle od rana nie ma kolejki, raz tam byłam o 10 i byla kolejka na 100 m korytarz, a tam sami diabetycy 80+ i ciężarne xd więc później to będzie trwalo z 2h, młoda mi tam tyle nie wysiedzi :/
    No a jeszcze później? Zadzwoń tam popołudniu i się zapytaj do której możesz podjechać. Może się okaże, że pobierają 24 h. Bank krwi maja pewnie swój i swój lab to nigdzie tego nie wożą. Weź no podpytaj czy jak dzisiaj zamuliłaś a później nie masz jak bez dziecka podjeść ,to nie ma jakieś innej opcji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 08:42

preg.png
  • Katikat Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojacie Moana gratulacje!

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moana, gratulacje!

Tanashi, mi Kierszk mówił, że na luzie można z tylko jednym wynikiem pójść, ale trochę to zależy od szpitala/humoru osoby przyjmującej, więc ostatecznie na moją prośbę dał mi skierowanie na potwierdzenie.

Po wczorajszym gorszym dniu, dzisiaj już mam siłę i motywację żeby się na zapas nie zamartwiać. Wieczorem byliśmy na szkole rodzenia i pogadałam z położną, obejrzała zdjęcie usg i powiedziała, że wg niej to równie dobrze może być coś u mnie, a obraz się nałożył na Małą, bo dziwnie ta zmiana jest umiejscowiona. Do przyszłego piątku muszę na spokojnie czekać i modlić się, żeby zniknęło tak szybko, jak się pojawiło.

U nas dzisiaj montaż klimy od rana, już się nie mogę doczekać miny mojej mamy i teściowej, gdy zobaczą jednostkę w sypialni 😂

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 15 maja, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moana super, gratuluję ❤️

Laura trzymam kciuki nadal.

Spałam dzisiaj jak zabita. Z tylko jedną pobudką na siku, ale udało mi się zarezerwować wtedy zajęcia, dzięki Cel za tipa :D

Kupiliśmy wczoraj przewijak+komodę, więc jak wynieśliśmy regał z sypialni i skręcimy nowe meble to oficjalnie będziemy mieć wszystko gotowe 🥳

Lauraa, Anabbit, Elza1234, Cel95, CelinaJan, Werzol lubią tę wiadomość

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 15 maja, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:

Asiun super wieści! A indukcja w 39tyg to jak mi powiedziano standard przy cukrzycy ciążowej, mamy też podobne terminy więc może będziemy witac dzieciaczki w podobnym terminie 😁

.

Jest ogromna szansa na to, bo na 99% będę ma oddziale już 16.06 i pewnie zaczną już działać, przynajmniej moja prowadząca powiedziała, że tak to załatwi żebym nie musiała leżeć i wyczekiwać na wywołanie.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
‹‹ 1494 1495 1496 1497 1498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ