X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 maja, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena fizjo koniecznie. Może kardiolog da Ci skierowanie do neurologa na Cito póki w ciąży jesteś.

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 maja, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba kisiel zamiast mózgu na końcówce. Nie wzięłam skierowania na badanie grupy krwi i będę musiała przyjść tu jeszcze raz 😭 dobrze że to już koniec tych badań xD

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry, ja już po upuszczeniu krwi, chciałabym jeszcze odebrać dzisiaj tego gbsa (chociaż nie wiem czy nie zrobić tego po prostu na wizycie w pon, skoro i tak nie umiem tam dojechać xD) i musimy w końcu załatwić ze Starym to potwierdzenie ojcostwa, bo ostatnio jak się wybraliśmy to zapomniałam karty ciąży 🫠 A PRZECIEŻ NIE WIDAĆ, ŻE W NIEJ JESTEM 🥲 kurde może się tam hajtniemy po prostu to będzie łatwiej 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 07:59

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa, cierpliwości dla Was, chociaż obstawiam, że będziesz kolejna rozpakowana.

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Cześć dziewczyny! W niedzielę pisałam, że odszedł mi czop i zastanawiałam się ile czasu od odejścia jest do porodu. No więc 2 godz po owym zajściu, leżę sobie na kanapie i nagle czuję przeszywający ból w brzuchu i takie pyknięcie. Od razu wiedziałam o co chodzi :D wstałam i zaczęły lecieć wody. Poczekaliśmy jeszcze 2 h na rozwinięcie akcji, zaczęły się delikatne skurcze więc pojechaliśmy do szpitala. Tam niestety rozwarcie tylko na 1 cm. Ja załamana bo już miałam wizję oksytocyny. Rozwarcie nie postępowało, skurcze były coraz większe nie do zniesienia. Męczyłam tak się z 6 godzin, ostatecznie zadecydowali o cesarce. Tak więc mały jest już z nami, jesteśmy już w domku i dochodzimy do siebie :)

Gratulacje:) fajnie że udało się donosić

• Lauraa Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Lauraa, cierpliwości dla Was, chociaż obstawiam, że będziesz kolejna rozpakowana.

Już się na to nastawiam właśnie. A jak Szkodnik u Ciebie?

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że jakbym miała niepotwierdzoną grupę krwi do porodu to będzie duża drama? XD bo organizowanie opieki po raz drugi dla córki będzie trudne, a ciąganie jej do szpitala o siódmej jeszcze trudniejsze. Poprzednio co prawda miałam niepotwierdzona i nikt nie robił dramy, ale teraz mam tylko jeden wynik, a wtedy miałam dwa. (Zmieniłam nazwisko w międzyczasie, więc nie mogę wziąć wyników z poprzedniej ciąży)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 08:28

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Myślicie że jakbym miała niepotwierdzoną grupę krwi do porodu to będzie duża drama? XD bo organizowanie opieki po raz drugi dla córki będzie trudne, a ciąganie jej do szpitala o siódmej jeszcze trudniejsze. Poprzednio co prawda miałam niepotwierdzona i nikt nie robił dramy, ale teraz mam tylko jeden wynik, a wtedy miałam dwa.

Ja nie mam potwierdzonej bo nie zdążyłam odebrać i nikt nic nie mówił tylko pokserowali 🙈 ale wiadomo, u mnie pewnie przymknęli oko 🙈

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Ja nie mam potwierdzonej bo nie zdążyłam odebrać i nikt nic nie mówił tylko pokserowali 🙈 ale wiadomo, u mnie pewnie przymknęli oko 🙈

Niby lekarz mówił poprzednio że jak nie ma to szpital i tak zleci i na luzie to zrobią, ale ze już zapytałam to skierowanie dał... Więc może jakbym nie pytała to by nawet nie zlecał tego drugiego pobrania xD

age.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moana gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i bobasa :)

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025

Wysłany: 15 maja, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi a czemu o7 rano? Nie pobierają dłużej? Przecież na grupę nie musisz być na czczo. Możesz ją nawet o 10 robić. Labor szpitalny też dziwne,żeby pobierał np do 8 tylko.

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi jak czegoś nie będziesz miała to myślę, że sami zrobią :)

Moana gratulacje!

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tanasi a czemu o7 rano? Nie pobierają dłużej? Przecież na grupę nie musisz być na czczo. Możesz ją nawet o 10 robić. Labor szpitalny też dziwne,żeby pobierał np do 8 tylko.

Bo tyle od rana nie ma kolejki, raz tam byłam o 10 i byla kolejka na 100 m korytarz, a tam sami diabetycy 80+ i ciężarne xd więc później to będzie trwalo z 2h, młoda mi tam tyle nie wysiedzi :/

age.png

Wysłany: 15 maja, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę powiedzieć,że motyw z rozwaleniem łóżeczek i wózka zdał egzamin bo chłop ogarnął ten pokój. Tam wcale nie było tyle roboty jakby się wydawało a on to rozwlekał jakby lek na raka obmyślał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 08:42

Tanashi, Anabbit, Gusia_, Blackapple, Maj.a, Lauraa, Elza1234, Alex_92, Revolutionary , CelinaJan, Anuncja, Margareetka, amoze, SZKODNIK, Werzol, ezra lubią tę wiadomość

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moana gratulacje! Jak się czujecie?

Ja się zaraz zbieram z łóżka i pędzę na szczepienie na RSV. Przeziębienie już puściło. Mam nadzieję, że mnie zakwalifikują, bo to ostatnie dni kiedy jest sens się szczepić 🙄

age.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Bo tyle od rana nie ma kolejki, raz tam byłam o 10 i byla kolejka na 100 m korytarz, a tam sami diabetycy 80+ i ciężarne xd więc później to będzie trwalo z 2h, młoda mi tam tyle nie wysiedzi :/
    No a jeszcze później? Zadzwoń tam popołudniu i się zapytaj do której możesz podjechać. Może się okaże, że pobierają 24 h. Bank krwi maja pewnie swój i swój lab to nigdzie tego nie wożą. Weź no podpytaj czy jak dzisiaj zamuliłaś a później nie masz jak bez dziecka podjeść ,to nie ma jakieś innej opcji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 08:42

event.png
  • Katikat Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojacie Moana gratulacje!

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moana, gratulacje!

Tanashi, mi Kierszk mówił, że na luzie można z tylko jednym wynikiem pójść, ale trochę to zależy od szpitala/humoru osoby przyjmującej, więc ostatecznie na moją prośbę dał mi skierowanie na potwierdzenie.

Po wczorajszym gorszym dniu, dzisiaj już mam siłę i motywację żeby się na zapas nie zamartwiać. Wieczorem byliśmy na szkole rodzenia i pogadałam z położną, obejrzała zdjęcie usg i powiedziała, że wg niej to równie dobrze może być coś u mnie, a obraz się nałożył na Małą, bo dziwnie ta zmiana jest umiejscowiona. Do przyszłego piątku muszę na spokojnie czekać i modlić się, żeby zniknęło tak szybko, jak się pojawiło.

U nas dzisiaj montaż klimy od rana, już się nie mogę doczekać miny mojej mamy i teściowej, gdy zobaczą jednostkę w sypialni 😂

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 15 maja, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moana super, gratuluję ❤️

Laura trzymam kciuki nadal.

Spałam dzisiaj jak zabita. Z tylko jedną pobudką na siku, ale udało mi się zarezerwować wtedy zajęcia, dzięki Cel za tipa :D

Kupiliśmy wczoraj przewijak+komodę, więc jak wynieśliśmy regał z sypialni i skręcimy nowe meble to oficjalnie będziemy mieć wszystko gotowe 🥳

Lauraa, Anabbit, Elza1234, Cel95, CelinaJan, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 15 maja, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:

Asiun super wieści! A indukcja w 39tyg to jak mi powiedziano standard przy cukrzycy ciążowej, mamy też podobne terminy więc może będziemy witac dzieciaczki w podobnym terminie 😁

.

Jest ogromna szansa na to, bo na 99% będę ma oddziale już 16.06 i pewnie zaczną już działać, przynajmniej moja prowadząca powiedziała, że tak to załatwi żebym nie musiała leżeć i wyczekiwać na wywołanie.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
‹‹ 1494 1495 1496 1497 1498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ