X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 15 maja, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Muszę powiedzieć,że motyw z rozwaleniem łóżeczek i wózka zdał egzamin bo chłop ogarnął ten pokój. Tam wcale nie było tyle roboty jakby się wydawało a on to rozwlekał jakby lek na raka obmyślał
    Haha dobrze ze sie udało. Mój zrobił sufit teraz malowanie sufitu i tapetowanie ścian a potem jeszcze podłoga.. ciekawe ile się zejdzie.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 maja, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wydaje mi się, że wyprzedaż newbie rusza dopiero w czerwcu ;) Tak samo jak Zara. Już mam kilka ciuszków upatrzonych i tylko czekam na następny miesiąc 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 15 maja, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak byłam w szpitalu to nie robili problemu z tym, że mam krew kartę na panieńskie nazwisko. Najważniejszy był dla nich PESEL, dałam też wynik grupy krwii z pierwszego trymestru i wystarczyło.

U mnie też szaro, pada i oszałamiające 4 stopnie 🥶

A powiedzcie mi, ile potrzeba pieluch w rozmiarze 1? Mam aktualnie 3 małe paczki i nie wiem czy jeszcze kupować, czy tyle mi wystarczy? Bombelek szykuje się raczej z tych mniejszych póki co.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 maja, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy mniejszych dzieciach wystarczały 4 paczki póki nie odpadł pępek, potem wolałam dwójki. Teraz mam 6 paczek jedynek, 4 kupiłam, dwie dostałam w darach z rossmana za grosz, więcej na pewno nie kupuję już :) a młoda raczej zapowiada się mała

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ostatnio jak byłam w szpitalu to nie robili problemu z tym, że mam krew kartę na panieńskie nazwisko. Najważniejszy był dla nich PESEL, dałam też wynik grupy krwii z pierwszego trymestru i wystarczyło.

A powiedzcie mi, ile potrzeba pieluch w rozmiarze 1? Mam aktualnie 3 małe paczki i nie wiem czy jeszcze kupować, czy tyle mi wystarczy? Bombelek szykuje się raczej z tych mniejszych póki co.
    Ja mam chyba jedną małą paczkę tą z rossmana, dwie ciut większe - tu mam pampers
    I kupiłam na promce dwie małe paczki z daddy - skoro ma mieć przy porodzie te 3.5 kg u mnie to myślę że z miesiąc w 1 pochodzi także najwyżej będę dokupować bo promki są ciągle gdzieś
    Wg można na allegro mieć wykupioną stałą dostawę pampersów i automatycznie pobiera kasę z konta 🙈

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • jowmat Autorytet

Wysłany: 15 maja, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dzisiaj na etapie, że nie dość że pada i jest aż 4 stopnie to pobolewa mnie jeszcze podbrzusze a mała kopie niemiłosiernie.... Zaczynam się lekko stresować...

👩‍🦰 92 👱‍♂️ 90
    2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
    20.09.2024 - criotransfer - 2 x 3 BB 🤞<3
    30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
    02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
    06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
    08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS <3

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 15 maja, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Ja mam chyba 3 kupione, 1 dostałam i 1 muszę odebrać z Rossmanna, ale obstawiam, że u mnie zejdą, no strzelam, że mój bombelek będzie miał z 2.7 kg (+/-200 g) xD

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 maja, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Chyba mega indywidualne. Bąbelek mojej przyjaciółki ma 3 tyg u dalej używają 1, a pierwsze dwa tygodnie w ogóle 1 była na niego za duża 😂 urodził się 3200 jakby co

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 maja, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zależy jakie pieluchy, bo to jak z ubrankami. Są pieluchy duże i małe ;) Np pieluszki bambusowe te w Muminki dwójki wypadają jak Bambiboo z rossmana jedynki ;) Więc też zależy od marki ;) Pampresy oryginalne wg mnie są raczej małe też na przykład :)

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a te pampers rossmanowe są godne uwagi? Dobrze wczoraj się skapnęłam że oni mają też swoje

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 maja, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ej a te pampers rossmanowe są godne uwagi? Dobrze wczoraj się skapnęłam że oni mają też swoje

Ale o których mówisz? Babydream?

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 maja, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Też zależy jakie pieluchy, bo to jak z ubrankami. Są pieluchy duże i małe ;) Np pieluszki bambusowe te w Muminki dwójki wypadają jak Bambiboo z rossmana jedynki ;) Więc też zależy od marki ;) Pampresy oryginalne wg mnie są raczej małe też na przykład :)

O, śmiesznie. Moja przyjaciółka mówi, że pampers premium wypada większy niż dada i właśnie 1 były na młodego za duże 😅

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 maja, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Te dada,babyderm czy te z d&m są spoko ale dla większych dzieci wg mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 11:05

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ale o których mówisz? Babydream?
    Tak. A mają więcej swoich? 😅 ja się serio nie znam 🙈

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 maja, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Tak. A mają więcej swoich? 😅 ja się serio nie znam 🙈

Jeszcze są jedynym w Polsce dystrybutorem bambiboo poza stroną producenta w internecie. My akurat kupujemy te, bo są 100% ekologiczne i biodegradowalne i dla alergików. Jak coś one mają dużą rozmiarówkę. Tylko nie kupuje ich w rossmanie, ale właśnie przez internet mam ustawioną subskrypcję że co miesiąc ściągają kasę z konta i przysyłają tyle pieluch ile chce. Ale właśnie jedynki mają duże i wolę jedynki z muminkami ;)

Annabitt ja akurat pieluchy dada omijam więc nie wiem nawet czy one są duże czy małe ;) Mogę tylko napisać o tych, co używaliśmy, wolę bardziej ekologiczne 🫣 Z pampersów używamy czasem pampers harmonie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 11:25

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • amoze Autorytet

Wysłany: 15 maja, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosze, bigos... ale mi ochoty na kapustę narobiłaś 😅
    No i co? I trzeba iść do lidla 🫣 a propo lidla i pampersów, jeśli któraś z Was się nastawia na te lidlowskie to jest dziś promka -50% na drugą paczkę przy zakupie tych z serii premium.

Elza1234 lubi tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Jeszcze są jedynym w Polsce dystrybutorem bambiboo poza stroną producenta w internecie. My akurat kupujemy te, bo są 100% ekologiczne i biodegradowalne i dla alergików. Jak coś one mają dużą rozmiarówkę. Tylko nie kupuje ich w rossmanie, ale właśnie przez internet mam ustawioną subskrypcję że co miesiąc ściągają kasę z konta i przysyłają tyle pieluch ile chce. Ale właśnie jedynki mają duże i wolę jedynki z muminkami ;)

Annabitt ja akurat pieluchy dada omijam więc nie wiem nawet czy one są duże czy małe ;) Mogę tylko napisać o tych, co używaliśmy, wolę bardziej ekologiczne 🫣 Z pampersów używamy czasem pampers harmonie
    Rozumiem. Trochę nie na naszą kieszeń ta firma niestety, ale jak będzie mus, to pewnie i na takie się przerzucę jeśli będzie jakaś alergia. Nie zrobię dziecku krzywdy

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 15 maja, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, ja czekam...

Idę dziś na ktg wieczorem, także zobaczymy co tam.

Delikatnie plamie, wszystko mnie boli jakby mnie ktoś skopał, także myślę, że się dzieje tylko nie wiem na co ten Witon czeka ...

Podepnę chyba dziś laktator.

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Laura, ja czekam...

Idę dziś na ktg wieczorem, także zobaczymy co tam.

Delikatnie plamie, wszystko mnie boli jakby mnie ktoś skopał, także myślę, że się dzieje tylko nie wiem na co ten Witon czeka ...

Podepnę chyba dziś laktator.
    Wg wszelkich nawiedzonych położnych Witek czeka na transcendralne połączenie między twoją macica, mózgiem, cyckami, pochwa i bóg wie czym jeszcze :D żeby było orgazmicznie 😅

Mnie coś kłuje po tym mięsnym, kilogram mielonego na lasagne to nie było mądre chyba 🤦‍♀️

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 maja, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Rozumiem. Trochę nie na naszą kieszeń ta firma niestety, ale jak będzie mus, to pewnie i na takie się przerzucę jeśli będzie jakaś alergia. Nie zrobię dziecku krzywdy

U nas to samo.. mam nadzieję, że nie trafi się alergiczka i zaakceptuje “zwykłe” pieluchy. Pytałam w rodzinie to podobno wszystkie dzieciaki akceptowały lidlowe i biedronkowe pieluszki.

preg.png
‹‹ 1496 1497 1498 1499 1500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ