CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Muszę powiedzieć,że motyw z rozwaleniem łóżeczek i wózka zdał egzamin bo chłop ogarnął ten pokój. Tam wcale nie było tyle roboty jakby się wydawało a on to rozwlekał jakby lek na raka obmyślał
-
Ostatnio jak byłam w szpitalu to nie robili problemu z tym, że mam krew kartę na panieńskie nazwisko. Najważniejszy był dla nich PESEL, dałam też wynik grupy krwii z pierwszego trymestru i wystarczyło.
U mnie też szaro, pada i oszałamiające 4 stopnie 🥶
A powiedzcie mi, ile potrzeba pieluch w rozmiarze 1? Mam aktualnie 3 małe paczki i nie wiem czy jeszcze kupować, czy tyle mi wystarczy? Bombelek szykuje się raczej z tych mniejszych póki co. -
U mnie przy mniejszych dzieciach wystarczały 4 paczki póki nie odpadł pępek, potem wolałam dwójki. Teraz mam 6 paczek jedynek, 4 kupiłam, dwie dostałam w darach z rossmana za grosz, więcej na pewno nie kupuję już
a młoda raczej zapowiada się mała
-
Margareetka wrote:Ostatnio jak byłam w szpitalu to nie robili problemu z tym, że mam krew kartę na panieńskie nazwisko. Najważniejszy był dla nich PESEL, dałam też wynik grupy krwii z pierwszego trymestru i wystarczyło.
A powiedzcie mi, ile potrzeba pieluch w rozmiarze 1? Mam aktualnie 3 małe paczki i nie wiem czy jeszcze kupować, czy tyle mi wystarczy? Bombelek szykuje się raczej z tych mniejszych póki co.
I kupiłam na promce dwie małe paczki z daddy - skoro ma mieć przy porodzie te 3.5 kg u mnie to myślę że z miesiąc w 1 pochodzi także najwyżej będę dokupować bo promki są ciągle gdzieś
Wg można na allegro mieć wykupioną stałą dostawę pampersów i automatycznie pobiera kasę z konta 🙈 -
Ja jestem dzisiaj na etapie, że nie dość że pada i jest aż 4 stopnie to pobolewa mnie jeszcze podbrzusze a mała kopie niemiłosiernie.... Zaczynam się lekko stresować...
-
Margareetka wrote:Ostatnio jak byłam w szpitalu to nie robili problemu z tym, że mam krew kartę na panieńskie nazwisko. Najważniejszy był dla nich PESEL, dałam też wynik grupy krwii z pierwszego trymestru i wystarczyło.
A powiedzcie mi, ile potrzeba pieluch w rozmiarze 1? Mam aktualnie 3 małe paczki i nie wiem czy jeszcze kupować, czy tyle mi wystarczy? Bombelek szykuje się raczej z tych mniejszych póki co.
Ja mam chyba 3 kupione, 1 dostałam i 1 muszę odebrać z Rossmanna, ale obstawiam, że u mnie zejdą, no strzelam, że mój bombelek będzie miał z 2.7 kg (+/-200 g) xD -
Chyba mega indywidualne. Bąbelek mojej przyjaciółki ma 3 tyg u dalej używają 1, a pierwsze dwa tygodnie w ogóle 1 była na niego za duża 😂 urodził się 3200 jakby co -
Też zależy jakie pieluchy, bo to jak z ubrankami. Są pieluchy duże i małe
Np pieluszki bambusowe te w Muminki dwójki wypadają jak Bambiboo z rossmana jedynki
Więc też zależy od marki
Pampresy oryginalne wg mnie są raczej małe też na przykład
-
Gusia_ wrote:Też zależy jakie pieluchy, bo to jak z ubrankami. Są pieluchy duże i małe
Np pieluszki bambusowe te w Muminki dwójki wypadają jak Bambiboo z rossmana jedynki
Więc też zależy od marki
Pampresy oryginalne wg mnie są raczej małe też na przykład
O, śmiesznie. Moja przyjaciółka mówi, że pampers premium wypada większy niż dada i właśnie 1 były na młodego za duże 😅 -
Elza1234 wrote:Tak. A mają więcej swoich? 😅 ja się serio nie znam 🙈
Jeszcze są jedynym w Polsce dystrybutorem bambiboo poza stroną producenta w internecie. My akurat kupujemy te, bo są 100% ekologiczne i biodegradowalne i dla alergików. Jak coś one mają dużą rozmiarówkę. Tylko nie kupuje ich w rossmanie, ale właśnie przez internet mam ustawioną subskrypcję że co miesiąc ściągają kasę z konta i przysyłają tyle pieluch ile chce. Ale właśnie jedynki mają duże i wolę jedynki z muminkami
Annabitt ja akurat pieluchy dada omijam więc nie wiem nawet czy one są duże czy małeMogę tylko napisać o tych, co używaliśmy, wolę bardziej ekologiczne 🫣 Z pampersów używamy czasem pampers harmonie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 11:25
-
Bosze, bigos... ale mi ochoty na kapustę narobiłaś 😅
No i co? I trzeba iść do lidla 🫣 a propo lidla i pampersów, jeśli któraś z Was się nastawia na te lidlowskie to jest dziś promka -50% na drugą paczkę przy zakupie tych z serii premium.Elza1234 lubi tę wiadomość
Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025 -
Gusia_ wrote:Jeszcze są jedynym w Polsce dystrybutorem bambiboo poza stroną producenta w internecie. My akurat kupujemy te, bo są 100% ekologiczne i biodegradowalne i dla alergików. Jak coś one mają dużą rozmiarówkę. Tylko nie kupuje ich w rossmanie, ale właśnie przez internet mam ustawioną subskrypcję że co miesiąc ściągają kasę z konta i przysyłają tyle pieluch ile chce. Ale właśnie jedynki mają duże i wolę jedynki z muminkami
Annabitt ja akurat pieluchy dada omijam więc nie wiem nawet czy one są duże czy małeMogę tylko napisać o tych, co używaliśmy, wolę bardziej ekologiczne 🫣 Z pampersów używamy czasem pampers harmonie
-
SZKODNIK wrote:Laura, ja czekam...
Idę dziś na ktg wieczorem, także zobaczymy co tam.
Delikatnie plamie, wszystko mnie boli jakby mnie ktoś skopał, także myślę, że się dzieje tylko nie wiem na co ten Witon czeka ...
Podepnę chyba dziś laktator.żeby było orgazmicznie 😅
Mnie coś kłuje po tym mięsnym, kilogram mielonego na lasagne to nie było mądre chyba 🤦♀️ -
Elza1234 wrote:Rozumiem. Trochę nie na naszą kieszeń ta firma niestety, ale jak będzie mus, to pewnie i na takie się przerzucę jeśli będzie jakaś alergia. Nie zrobię dziecku krzywdy
U nas to samo.. mam nadzieję, że nie trafi się alergiczka i zaakceptuje “zwykłe” pieluchy. Pytałam w rodzinie to podobno wszystkie dzieciaki akceptowały lidlowe i biedronkowe pieluszki.