CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalena321 o proszę! Ale ty widzę się cieszysz z tego CC i chyba chciałaś właśnie 10go czerwca? 😄
Luna, dwa tygodnie zlecą ino mig! Odpoczniesz sobie akurat 😊🙏
Ja dzisiaj też wizytowałam u tej mojej lekarki i tak:
- w badaniu fizycznym wszystko ok,
- GBS pobrany, wynik w przeciągu ok 5 dni,
- Jeśli chodzi o to KTG - ogólnie to mało brakowało żeby nazwała tamtego lekarza debilem 🙈powiedziała że robi się ktg już od 30 tygodnia, że tak naprawdę to zależy od lekarza, ale że ona robi tak jak w szpitalu robią, że ona ogólnie zna tego lekarza i kiedyś z nim pracowała i on też ją zna i jeśli myślał że ona np podejrzewa poród przedwczesny (to po tych tekstach że może ja nie wiem czegoś bo ona mi nie mówi) to mógł pomyśleć że wtedy by mnie nie wysyłała na takie ktg do niego tylko od razu do szpitala w którym sama pracuje - tu akurat muszę go wytłumaczyć, bo on nie wiedział że ona jest moją lekarką, bo nie pytał ani o kartę ciąży ani to skierowanie od niej 🙈 Ogólnie mam tam chodzić na to KTG, a jego zlać, mam słuchać swojego lekarza prowadzącego a nie jego a on jak ma jakiś problem to niech dzwoni do niej a nie mi gada takie rzeczy 😶
- następna wizyta za dwa tygodnie a później już co tydzień
- mam zrobić sobie gdzieś to USG w okolicach tej następnej wizyty
- od tej następnej wizyty mogę się już więcej ruszać i chodzić, jak to powiedziała "hulaj dusza" 😶😄
Nadal niedowierzam, że to już ten etap 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 19:56
Elza1234, KarolaKinga, SZKODNIK, przygodami66, Tanashi, Nosa, magdalena321, Alex_92, amoze, xSmerfetkax, ezra lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
xSmerfetkax wrote:Magda niezłe jaja, ja się mamie obróciłam w drodze na porodówkę i finalnie miała cc 😅🫣 ale gdyby nie te akrobacje to nie zdążyłaby dojechać do szpitala
Luna to teraz odpoczynek, dużo spokoju życzę 🌸
Ja podczas porodu się obróciłam - brawo ja👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Revolutionary, a przypomnisz czemu masz tak często wizyty plus to ktg?👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Luna30 wrote:Jeszcze może się obrócić...mojej znajomej obróciła się...w drodze na cesarke;) niezle jaja bo przed cc głowa w górę a na cc wyjeli dziecko a ono glowa w dół. A myślałaś czy chcesz obrót robić? Czy wolisz cc?
Ja właśnie mam nadzieję że się nie obróci już spowrotem i zostanie tak do końca 🤪 -
Elza1234 wrote:Ojej
przykro mi
Strasznie się boję że we wtorek usłyszę to samo 🥲
Ja się pocieszam że już po 30tc
Więc bezpieczniej
No i chociaż nie muszę leżeć w szpitalu
Szybko zleci
Juz się pogodziłam że w tej ciąży ciągle problemy. Trudno nie jest mi dana aktywna ciaza tym razem.
Najważniejsze że dziecko zdrowe a te dwa czy 3 tyg zleca:) -
KarolaKinga wrote:Luna, witam w teamie leżących, życzę dużo spokoju i cierpliwości, będzie dobrze 🙂
magdalena321, no niezły numer Ci dzieciątko wywinęło (dosłownie 😅)
Weronka, trzymam kciuki za przyjaciółkę i jej synka 🍀
Awokado, początkowo tez zrozumiałam że u Ciebie wykryto torbiel, faktycznie musi to być bardzo stresujące ale tak jak Karola napisała, ważne że macie to na oku i pod kontrolą. Wierzę i trzymam kciuki żeby było OK 🙂
U mnie dziś hormony ciążowe chyba wariują i mam dzien płaczka, więc chyba położe się wczesnie spać żeby już ten dzień zakończyć 😅
No ja się spodziewałam szczerze mówiąc w tej ciąży od początku mam " przygody"
A do tego mam naderwany jakiś miesien na brzuchu, jeszcze tydz temu musiałam brać p.bolowe bo przy stawianiu się macicy jak mi się napinał to kaplica. Do tej pory boli. Byłam już 2x u fizjo z tym, obklejona jestem i tylko liczę że się wygoi do porodu...
-
Córka przyjechała dzisiaj do nas na chwilę. I mówię do syna ,żeby się pochwalił, co to mamy za nieproszonego gościa ,którego musimy wypędzić albo otruć. Na co syn z totalną powagą odpowiedział:tatę?🤣
Chodziło mi o kunę a ten ojca chce wypędzić 🤣Kindziukowa, Margareetka, Elza1234, Luna30, eeemakarena, awokado 🥑, KarolaKinga, Truuskaawka, Nosa, Flubbershy, KasiaGosiaWerka, ezra, SZKODNIK, CelinaJan, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Córka przyjechała dzisiaj do nas na chwilę. I mówię do syna ,żeby się pochwalił, co to mamy za nieproszonego gościa ,którego musimy wypędzić albo otruć. Na co syn z totalną powagą odpowiedział:tatę?🤣
Chodziło mi o kunę a ten ojca chce wypędzić 🤣
Syn mistrz 😅 zdecydowanie odziedziczył komentarze po Tobie 🤣🤣🤣 -
xSmerfetkax wrote:Dziewczyny zamawiałyście już coś przeciwgorączkowego? I ogółem jakieś takie leki na wszelki wypadek? Czy będziecie reagować na bieżąco? Robię zamówienie apteczne i myślę o czym mogłam zapomnieć, więc jeśli macie jakieś polecajki to chętnie przyjmę ☺️
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:Dziewczyny zamawiałyście już coś przeciwgorączkowego? I ogółem jakieś takie leki na wszelki wypadek? Czy będziecie reagować na bieżąco? Robię zamówienie apteczne i myślę o czym mogłam zapomnieć, więc jeśli macie jakieś polecajki to chętnie przyjmę ☺️
Ja zawsze mam paracetamol dla dzieci w apteczce, sól fizjologiczna, galaretkę aloesowa ( na otarcia, ukąszenia, wysypki) oraz na katar i octenisept. Ale to dla starszych. Dla noworodka kupiłabym paracetamol i yak bo np po niektórych szczepieniach i tak się podaje profilaktycznie (po bexsero chyba )lub moze byc goraczka a jeździć w środku nocy srednioxSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Też mam pedicetamol, octenisept i sól fizjologiczną i z takich jeszcze niewymienionych to delicol.xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Luna Lauraa trzymajcie się tam!
Ja mam 2 nowe koszule i jakieś w spadku dostałam od bratowej musze zobaczyć która na straty pójdzie..
Naleśniki robie mega prosto : 2szkl mleka 2szkl mąki 2 jajka szczypta soli i dolewka wody gazowanej. Tak żeby nie było za gęste i zeby pojawiły się bąbelki. W razie potrzeby wody zawsze można dodać.Lauraa lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny! Zamówienie zrobione, mam nadzieję że o niczym nie zapomniałam 😅 domówiłam jeszcze dwie koszule to w sumie razem mam 5, myślę że wystarczy 😅 na lato fajnie będzie pospać w koszuli 😁
Myślę tylko o tych stanikach do karmienia i tu mam zagrychę, chyba zostawię sobie takie dwa lepsze które mam na szpital, a później zobaczę jak to będzie z rozmiarem 🤔 -
Melduję się po wizycie.
Julek waży 2565g z komentarzem, że nie jest to naciągana waga, a nawet pani doktor stawia że jeśli jest błąd pomiaru to w rzeczywistości może mieć już więcej, bo dziwnie leży i ten brzuszek trudno było zmierzyć dziś. Tak więc poczułam ulgę.
Afi 12
Przepływy ok
Łożysko ok
KTG wyszło książkowo
Szyjka 4cm twarda i zamknięta na cztery spusty 🙉.
Kolejna wizyta 4.06 i wtedy już dostanę skierowanie na indukcję, która będzie w 39 tygodniu.
xSmerfetkax, Elza1234, KarolaKinga, KasiaGosiaWerka, Margareetka, przygodami66, Nosa, Nineq, CelinaJan, Yumi, Lauraa, Maj.a, amoze, Revolutionary , Alex_92, Anuncja lubią tę wiadomość
-
asiun wrote:Melduję się po wizycie.
Julek waży 2565g z komentarzem, że nie jest to naciągana waga, a nawet pani doktor stawia że jeśli jest błąd pomiaru to w rzeczywistości może mieć już więcej, bo dziwnie leży i ten brzuszek trudno było zmierzyć dziś. Tak więc poczułam ulgę.
Afi 12
Przepływy ok
Łożysko ok
KTG wyszło książkowo
Szyjka 4cm twarda i zamknięta na cztery spusty 🙉.
Kolejna wizyta 4.06 i wtedy już dostanę skierowanie na indukcję, która będzie w 39 tygodniu.