WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 14 maja, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 o proszę! Ale ty widzę się cieszysz z tego CC i chyba chciałaś właśnie 10go czerwca? 😄

Luna, dwa tygodnie zlecą ino mig! Odpoczniesz sobie akurat 😊🙏

Ja dzisiaj też wizytowałam u tej mojej lekarki i tak:
    - w badaniu fizycznym wszystko ok,
    - GBS pobrany, wynik w przeciągu ok 5 dni,
    - Jeśli chodzi o to KTG - ogólnie to mało brakowało żeby nazwała tamtego lekarza debilem 🙈powiedziała że robi się ktg już od 30 tygodnia, że tak naprawdę to zależy od lekarza, ale że ona robi tak jak w szpitalu robią, że ona ogólnie zna tego lekarza i kiedyś z nim pracowała i on też ją zna i jeśli myślał że ona np podejrzewa poród przedwczesny (to po tych tekstach że może ja nie wiem czegoś bo ona mi nie mówi) to mógł pomyśleć że wtedy by mnie nie wysyłała na takie ktg do niego tylko od razu do szpitala w którym sama pracuje - tu akurat muszę go wytłumaczyć, bo on nie wiedział że ona jest moją lekarką, bo nie pytał ani o kartę ciąży ani to skierowanie od niej 🙈 Ogólnie mam tam chodzić na to KTG, a jego zlać, mam słuchać swojego lekarza prowadzącego a nie jego a on jak ma jakiś problem to niech dzwoni do niej a nie mi gada takie rzeczy 😶
    - następna wizyta za dwa tygodnie a później już co tydzień
    - mam zrobić sobie gdzieś to USG w okolicach tej następnej wizyty
    - od tej następnej wizyty mogę się już więcej ruszać i chodzić, jak to powiedziała "hulaj dusza" 😶😄

Nadal niedowierzam, że to już ten etap 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 19:56

Elza1234, KarolaKinga, SZKODNIK, przygodami66, Tanashi, Nosa, magdalena321, Alex_92, amoze, xSmerfetkax, ezra lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Magda niezłe jaja, ja się mamie obróciłam w drodze na porodówkę i finalnie miała cc 😅🫣 ale gdyby nie te akrobacje to nie zdążyłaby dojechać do szpitala

Luna to teraz odpoczynek, dużo spokoju życzę 🌸

Ja podczas porodu się obróciłam - brawo ja

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary, a przypomnisz czemu masz tak często wizyty plus to ktg?

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Jeszcze może się obrócić...mojej znajomej obróciła się...w drodze na cesarke;) niezle jaja bo przed cc głowa w górę a na cc wyjeli dziecko a ono glowa w dół. A myślałaś czy chcesz obrót robić? Czy wolisz cc?

Ja właśnie mam nadzieję że się nie obróci już spowrotem i zostanie tak do końca 🤪

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ojej :/ przykro mi
    Strasznie się boję że we wtorek usłyszę to samo 🥲

Ja się pocieszam że już po 30tc
    Więc bezpieczniej
    No i chociaż nie muszę leżeć w szpitalu
    Szybko zleci
    Juz się pogodziłam że w tej ciąży ciągle problemy. Trudno nie jest mi dana aktywna ciaza tym razem.
    Najważniejsze że dziecko zdrowe a te dwa czy 3 tyg zleca:)

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Luna, witam w teamie leżących, życzę dużo spokoju i cierpliwości, będzie dobrze 🙂
    magdalena321, no niezły numer Ci dzieciątko wywinęło (dosłownie 😅)
    Weronka, trzymam kciuki za przyjaciółkę i jej synka 🍀
    Awokado, początkowo tez zrozumiałam że u Ciebie wykryto torbiel, faktycznie musi to być bardzo stresujące ale tak jak Karola napisała, ważne że macie to na oku i pod kontrolą. Wierzę i trzymam kciuki żeby było OK 🙂
    U mnie dziś hormony ciążowe chyba wariują i mam dzien płaczka, więc chyba położe się wczesnie spać żeby już ten dzień zakończyć 😅

No ja się spodziewałam szczerze mówiąc w tej ciąży od początku mam " przygody"
    A do tego mam naderwany jakiś miesien na brzuchu, jeszcze tydz temu musiałam brać p.bolowe bo przy stawianiu się macicy jak mi się napinał to kaplica. Do tej pory boli. Byłam już 2x u fizjo z tym, obklejona jestem i tylko liczę że się wygoi do porodu...

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja właśnie mam nadzieję że się nie obróci już spowrotem i zostanie tak do końca 🤪

Haha. Oby:) ja znowu bym wolała sn. Mnie przeraża wizją cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 21:00

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo ja nie miałam pobranego tego gbs...i teraz nie wiem czy myślicie że mam jechać to pobrać skoro mam leżeć czy nie ? Zapomniałam spytać.

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 maja, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka przyjechała dzisiaj do nas na chwilę. I mówię do syna ,żeby się pochwalił, co to mamy za nieproszonego gościa ,którego musimy wypędzić albo otruć. Na co syn z totalną powagą odpowiedział:tatę?🤣
    Chodziło mi o kunę a ten ojca chce wypędzić 🤣

Kindziukowa, Margareetka, Elza1234, Luna30, eeemakarena, awokado 🥑, KarolaKinga, Truuskaawka, Nosa, Flubbershy, KasiaGosiaWerka, ezra, SZKODNIK, CelinaJan, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 14 maja, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Córka przyjechała dzisiaj do nas na chwilę. I mówię do syna ,żeby się pochwalił, co to mamy za nieproszonego gościa ,którego musimy wypędzić albo otruć. Na co syn z totalną powagą odpowiedział:tatę?🤣
    Chodziło mi o kunę a ten ojca chce wypędzić 🤣

Syn mistrz 😅 zdecydowanie odziedziczył komentarze po Tobie 🤣🤣🤣

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 14 maja, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamawiałyście już coś przeciwgorączkowego? I ogółem jakieś takie leki na wszelki wypadek? Czy będziecie reagować na bieżąco? Robię zamówienie apteczne i myślę o czym mogłam zapomnieć, więc jeśli macie jakieś polecajki to chętnie przyjmę ☺️

preg.png

Wysłany: 14 maja, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dziewczyny zamawiałyście już coś przeciwgorączkowego? I ogółem jakieś takie leki na wszelki wypadek? Czy będziecie reagować na bieżąco? Robię zamówienie apteczne i myślę o czym mogłam zapomnieć, więc jeśli macie jakieś polecajki to chętnie przyjmę ☺️
    Ja mam ten obrzydliwy pedicetamol

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Ja zawsze mam paracetamol dla dzieci w apteczce, sól fizjologiczna, galaretkę aloesowa ( na otarcia, ukąszenia, wysypki) oraz na katar i octenisept. Ale to dla starszych. Dla noworodka kupiłabym paracetamol i yak bo np po niektórych szczepieniach i tak się podaje profilaktycznie (po bexsero chyba )lub moze byc goraczka a jeździć w środku nocy srednio

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 14 maja, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamówiłam mały pedicetamol na początek, żeby mieć pod ręką w razie czego.

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mały pedicetamol. Trochę daleko mamy aptekę 24 na dobę więc dla mojej głowy wolałam już mieć

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 maja, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Też mam pedicetamol, octenisept i sól fizjologiczną i z takich jeszcze niewymienionych to delicol.

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 14 maja, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna Lauraa trzymajcie się tam!

Ja mam 2 nowe koszule i jakieś w spadku dostałam od bratowej musze zobaczyć która na straty pójdzie..

Naleśniki robie mega prosto : 2szkl mleka 2szkl mąki 2 jajka szczypta soli i dolewka wody gazowanej. Tak żeby nie było za gęste i zeby pojawiły się bąbelki. W razie potrzeby wody zawsze można dodać.

Lauraa lubi tę wiadomość

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 14 maja, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Zamówienie zrobione, mam nadzieję że o niczym nie zapomniałam 😅 domówiłam jeszcze dwie koszule to w sumie razem mam 5, myślę że wystarczy 😅 na lato fajnie będzie pospać w koszuli 😁

Myślę tylko o tych stanikach do karmienia i tu mam zagrychę, chyba zostawię sobie takie dwa lepsze które mam na szpital, a później zobaczę jak to będzie z rozmiarem 🤔

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 14 maja, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie.

Julek waży 2565g z komentarzem, że nie jest to naciągana waga, a nawet pani doktor stawia że jeśli jest błąd pomiaru to w rzeczywistości może mieć już więcej, bo dziwnie leży i ten brzuszek trudno było zmierzyć dziś. Tak więc poczułam ulgę.

Afi 12
    Przepływy ok
    Łożysko ok
    KTG wyszło książkowo
    Szyjka 4cm twarda i zamknięta na cztery spusty 🙉.

Kolejna wizyta 4.06 i wtedy już dostanę skierowanie na indukcję, która będzie w 39 tygodniu.

xSmerfetkax, Elza1234, KarolaKinga, KasiaGosiaWerka, Margareetka, przygodami66, Nosa, Nineq, CelinaJan, Yumi, Lauraa, Maj.a, amoze, Revolutionary , Alex_92, Anuncja lubią tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓

Wysłany: 14 maja, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Melduję się po wizycie.

Julek waży 2565g z komentarzem, że nie jest to naciągana waga, a nawet pani doktor stawia że jeśli jest błąd pomiaru to w rzeczywistości może mieć już więcej, bo dziwnie leży i ten brzuszek trudno było zmierzyć dziś. Tak więc poczułam ulgę.

Afi 12
    Przepływy ok
    Łożysko ok
    KTG wyszło książkowo
    Szyjka 4cm twarda i zamknięta na cztery spusty 🙉.

Kolejna wizyta 4.06 i wtedy już dostanę skierowanie na indukcję, która będzie w 39 tygodniu.
    A jak wysypka

preg.png
‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ