CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Laura co za historia!!! ❤️❤️❤️ dużo zdrówka dla Was, zbierajcie siły
Lauraa lubi tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Laura, czyli podobnie było jak u mnie. A pozwolili ci rodzić w pozycji wertykalnej? Mi pod. Koniec powiedzieli, że ze względu na to że wcześniak to muszę się położyć. Leżałam na boku i było ok, ale jak przez chwilę stałam i parłam to było niebo lepiej.
Kindziukowa, przesyłam dużo siły 🙏 wysłałam ci wiadomość.Lauraa lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:Laura, czyli podobnie było jak u mnie. A pozwolili ci rodzić w pozycji wertykalnej? Mi pod. Koniec powiedzieli, że ze względu na to że wcześniak to muszę się położyć. Leżałam na boku i było ok, ale jak przez chwilę stałam i parłam to było niebo lepiej.
Kindziukowa, przesyłam dużo siły 🙏 wysłałam ci wiadomość.
Na samym końcu już nie mogłam właśnie dlatego że wcześniak, także dokładnie tak samo 🥵 ale te prześcieradła u mnie zrobiły mega robotę na koncu
Karola wielkopolskie, podobno ten jeden dzień był taki 🙈 teraz już pytałam to spokojnie 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 07:30
-
Laura, pięknie 🤩 i szybciutko ❤️.
Zdrówka dla Was.
Może u mnie też w końcu załapie...
Karola, w Oświęcimiu nie ma tłumów. Nadal kameralnie.
Myślicie, że może to wynikać z tego, że polikwidowano porodówki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 07:34
Lauraa lubi tę wiadomość
-
A ja wam powiem dziewczyny że jestem w szoku że u mnie ta szyjka wiecie, skróciła się w 25 tc, szpital itd a wy dziewczyny - w dużej części bez ostrzeżenia mialyscie takie problemy. Jaka ta ciąża jest nieprzewidywalna
Ja się dziś wyłączam z forum - mam baby shower także cały dzień gości.
Spokojnego dnia!Yumi, przygodami66, Alex_92, Lauraa, eeemakarena, ezra, Revolutionary , Anuncja, amoze, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Laura super! Mega że dobrze to wspominasz o to chodzi 👌🏻🥰
U mnie dziś znów lepsza noc, mam nadzieję że to nie cisza przed burzą, jakoś mniej drętwienia tej dłoni choć nie całkiem ale da się wytrzymać i spać. Wstałam o 6.00 ale to już przyzwyczajenie do wczesnego wstawania codziennie.
Powoli przygotowuję torbę do szpitala, wczoraj trochę powyciągałam rzeczy które muszę spakować, dziś może reszta? 🧐 męża mam w domu bo pogoda beznadziejna to może mi pomoże, chciałabym go trochę zaangażować chociaż w te przejrzenie co mała ma w komodzie i co jej wziąć do ubrania do szpitala.
A tak w ogóle bierzecie jakieś body na krótki rękaw?
Czy wszystko w długi?
-
magdalena321 wrote:Laura super! Mega że dobrze to wspominasz o to chodzi 👌🏻🥰
U mnie dziś znów lepsza noc, mam nadzieję że to nie cisza przed burzą, jakoś mniej drętwienia tej dłoni choć nie całkiem ale da się wytrzymać i spać. Wstałam o 6.00 ale to już przyzwyczajenie do wczesnego wstawania codziennie.
Powoli przygotowuję torbę do szpitala, wczoraj trochę powyciągałam rzeczy które muszę spakować, dziś może reszta? 🧐 męża mam w domu bo pogoda beznadziejna to może mi pomoże, chciałabym go trochę zaangażować chociaż w te przejrzenie co mała ma w komodzie i co jej wziąć do ubrania do szpitala.
A tak w ogóle bierzecie jakieś body na krótki rękaw?
Czy wszystko w długi?
Ja brałam też chyba 2 body krótkie i 1 rampersa czy jakoś tak, kiedyś się w końcu musi zrobić gorąco xD Ale mam też 3 długie pajace i 1 body długie + długie spodenki. Zawsze można jeszcze dopakowac bliżej terminu jak już będzie jakaś 2 tygodniowa prognoza a w razie jakby się coś nieprzewidywalnego działo to mąż coś może dowieźćmagdalena321 lubi tę wiadomość
-
Laura, dziękujemy za Twoja historie ❤️ szybkiego dojścia do siebie i siły dla maleństwa, niech szybko ogarnia życie pozabrzuszkowe !
Elza baw się dobrze na BS! 🎈
Szkodnik a co z Twoimi skurczami? Są? Nie ma? Ale Ci Witek zrobił psikusa... ile ostatnio ważył na usg? Ciekawe czy wszystkie Witki tak mają 😀Lauraa lubi tę wiadomość
-
Ja pakuję komplety: body na długi (lub krotki), polspiochy, pajac, czapeczka, skarpetki, w dwóch rozmiarach. No i niedrapki,bo szpital niby chce. Najwyżej mąż dowiezie jak będzie gorąco i trzeba będzie lżejsze, a wszystkiego przecież ubierać nie trzeba. Wezme rożek tylko rozkminiam który kocyk, szkoda mi trochę na ewentualne plamy ze smolki, ale mam otulacze flanelowe i jeszcze taki bawelniany jeden, to kocyk najwyżej na wyjście do okrycia 🙂
-
Elza przyjemności na baby shower 💗
Mi w ubiegły weekend przyjaciółki zrobiły niespodziankę 🫢
Dzisiaj mam w planach sterylizację, bierzecie do szpitala swoje butelki? Zastanawiam się jak to wygląda w przypadku ewentualnego braku pokarmu, wiem że mm zapewnia szpital ale myślę co z butelkami itp -
Nosa wrote:Laura, dziękujemy za Twoja historie ❤️ szybkiego dojścia do siebie i siły dla maleństwa, niech szybko ogarnia życie pozabrzuszkowe !
Elza baw się dobrze na BS! 🎈
Szkodnik a co z Twoimi skurczami? Są? Nie ma? Ale Ci Witek zrobił psikusa... ile ostatnio ważył na usg? Ciekawe czy wszystkie Witki tak mają 😀
Witek 02.05 ważył 3300g. Skurcze pięknie regularnie piszą się na Ktg, ale u mnie to tylko odczuwalne twardnienie brzucha. Plamie bardzo delikatnie, czuję się jak przed samym okresem -
xSmerfetkax wrote:Elza przyjemności na baby shower 💗
Mi w ubiegły weekend przyjaciółki zrobiły niespodziankę 🫢
Dzisiaj mam w planach sterylizację, bierzecie do szpitala swoje butelki? Zastanawiam się jak to wygląda w przypadku ewentualnego braku pokarmu, wiem że mm zapewnia szpital ale myślę co z butelkami itp -
Ja jakieś body mam zapakowane, ale w sumie dlatego, że się jakoś bardzo nie ograniczam, bo mam dużo miejsca w walizce 😅
Byłam wczoraj na warsztatach z fizjo urogin z drugą grupą ze szkoły rodzenia (bo na naszej przegapiłam, bo spalam xD) i co ciekawe mówiła, że ona nie jest fanką tego wewnętrznego masażu krocza i że równie skutecznie można kręcąc się na piłeczce np tenisowej - tak sobie pomyślałam może by to było rozwiązanie dla dziewczyn co mają infekcję?
Mi w nocy strasznie drętwiały ręce, nie była to najlepsza noc ogólnie, brzuch mi się spinał i twardniał, cieszę sie, że mam wizytę w poniedziałek 🙄 -
Laura, dziękujemy że się dzielisz z nami swoim przeżyciem. Dużo zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu, chociaż nie wiem ile będą chcieli trzymać małego. Dzielna jesteś 🥰
Elza, udanej imprezki!
Ja wczoraj chyba trochę przegięłam z aktywnością w domu, wieczorem ugotowaliśmy jeszcze z mężem rosół i młoda tak się wierciła, że miałam obawy czy nie będziemy w nocy jechać do szpitala. Była tak aktywna jakby szukała drogi wyjścia i właśnie grzebała mi w szyjce. Na szczęście noc spokojnie przespana, a ja nadal jej powtarzam, że pogoda jest paskudna i nie warto wychodzić
Ja jeszcze będę robić przegląd ubranek, które mam spakowane, bo liczę na to że 50 które na wszelki wypadek tam popakowałam będą mogły wrócić do komody. Dowiemy się na następnej wizycieLauraa lubi tę wiadomość
-
Kassia odpisałam ❤️
kasssia lubi tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
No ja tak myślę że wezmę może z 2 szt na krótki rękaw i długie spodenki śpiochy z zakrytymi nóżkami, skarpetki też wezmę bo mam też takie spodenki co mają odkryte stópki no a jakby co to właśnie męża przygotuję i zrobię mu osobną torbę w domu w której dam rzeczy takie których mogłoby braknąć albo których nie będę brała do walizki i jeśli będzie trzeba to przywiezie w danym momencie 😊
-
Laura - piękna historia! Jesteście super dzielni, brawa dla Was ❤️
Werzol u nas wczoraj podobna sytuacja, najpierw zrobiłam rosół, a później młoda próbowała wyjść przez pępek 😂
Ja zapakowałam jakieś bodziaki na krótki rękaw do walizki, ale w razie co, to ubierzemy je pod śpiochy na długi rękawLauraa, Werzol lubią tę wiadomość