X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 17 maja, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura co za historia!!! ❤️❤️❤️ dużo zdrówka dla Was, zbierajcie siły

Lauraa lubi tę wiadomość

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 17 maja, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura omg ale akcja! 🫢 odpoczywajcie i dużo zdrowia 💗

Lauraa lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 17 maja, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, czyli podobnie było jak u mnie. A pozwolili ci rodzić w pozycji wertykalnej? Mi pod. Koniec powiedzieli, że ze względu na to że wcześniak to muszę się położyć. Leżałam na boku i było ok, ale jak przez chwilę stałam i parłam to było niebo lepiej.

Kindziukowa, przesyłam dużo siły 🙏 wysłałam ci wiadomość.

Lauraa lubi tę wiadomość

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 17 maja, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa super ze pozwolili Ci na "normalny "pprod. Te taśmy do trzymania są ponoć mega przy porodzie.
    W jakim województwie rodziłaś? Ciekawe czy wszędzie takie przepełnienia

Lauraa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 17 maja, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Laura, czyli podobnie było jak u mnie. A pozwolili ci rodzić w pozycji wertykalnej? Mi pod. Koniec powiedzieli, że ze względu na to że wcześniak to muszę się położyć. Leżałam na boku i było ok, ale jak przez chwilę stałam i parłam to było niebo lepiej.

Kindziukowa, przesyłam dużo siły 🙏 wysłałam ci wiadomość.

Na samym końcu już nie mogłam właśnie dlatego że wcześniak, także dokładnie tak samo 🥵 ale te prześcieradła u mnie zrobiły mega robotę na koncu

Karola wielkopolskie, podobno ten jeden dzień był taki 🙈 teraz już pytałam to spokojnie 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 07:30

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    04.02 (20+1) 372g połówkowe
    18.02 (22+1) 522g
    24.03 (27+0) 1058g
    09.04 (29+2) prenatalne 3 trymestru

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 17 maja, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, pięknie 🤩 i szybciutko ❤️.
    Zdrówka dla Was.
    Może u mnie też w końcu załapie...

Karola, w Oświęcimiu nie ma tłumów. Nadal kameralnie.

Myślicie, że może to wynikać z tego, że polikwidowano porodówki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 07:34

Lauraa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem dziewczyny że jestem w szoku że u mnie ta szyjka wiecie, skróciła się w 25 tc, szpital itd a wy dziewczyny - w dużej części bez ostrzeżenia mialyscie takie problemy. Jaka ta ciąża jest nieprzewidywalna

Ja się dziś wyłączam z forum - mam baby shower także cały dzień gości.
    Spokojnego dnia!

Yumi, przygodami66, Alex_92, Lauraa, eeemakarena, ezra, Revolutionary , Anuncja, amoze, Margareetka lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura super! Mega że dobrze to wspominasz o to chodzi 👌🏻🥰

U mnie dziś znów lepsza noc, mam nadzieję że to nie cisza przed burzą, jakoś mniej drętwienia tej dłoni choć nie całkiem ale da się wytrzymać i spać. Wstałam o 6.00 ale to już przyzwyczajenie do wczesnego wstawania codziennie.

Powoli przygotowuję torbę do szpitala, wczoraj trochę powyciągałam rzeczy które muszę spakować, dziś może reszta? 🧐 męża mam w domu bo pogoda beznadziejna to może mi pomoże, chciałabym go trochę zaangażować chociaż w te przejrzenie co mała ma w komodzie i co jej wziąć do ubrania do szpitala.

A tak w ogóle bierzecie jakieś body na krótki rękaw?
    Czy wszystko w długi?

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 17 maja, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, co za historia, dzięki za podzielenie się, teraz życzę Wam duzo zdrowka i siły 💪
    Elza, przepiękne fotki, udanego baby shower!

Elza1234, Lauraa lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 17 maja, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Laura super! Mega że dobrze to wspominasz o to chodzi 👌🏻🥰

U mnie dziś znów lepsza noc, mam nadzieję że to nie cisza przed burzą, jakoś mniej drętwienia tej dłoni choć nie całkiem ale da się wytrzymać i spać. Wstałam o 6.00 ale to już przyzwyczajenie do wczesnego wstawania codziennie.

Powoli przygotowuję torbę do szpitala, wczoraj trochę powyciągałam rzeczy które muszę spakować, dziś może reszta? 🧐 męża mam w domu bo pogoda beznadziejna to może mi pomoże, chciałabym go trochę zaangażować chociaż w te przejrzenie co mała ma w komodzie i co jej wziąć do ubrania do szpitala.

A tak w ogóle bierzecie jakieś body na krótki rękaw?
    Czy wszystko w długi?

Ja brałam też chyba 2 body krótkie i 1 rampersa czy jakoś tak, kiedyś się w końcu musi zrobić gorąco xD Ale mam też 3 długie pajace i 1 body długie + długie spodenki. Zawsze można jeszcze dopakowac bliżej terminu jak już będzie jakaś 2 tygodniowa prognoza a w razie jakby się coś nieprzewidywalnego działo to mąż coś może dowieźć ;)

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 17 maja, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, dziękujemy za Twoja historie ❤️ szybkiego dojścia do siebie i siły dla maleństwa, niech szybko ogarnia życie pozabrzuszkowe !

Elza baw się dobrze na BS! 🎈

Szkodnik a co z Twoimi skurczami? Są? Nie ma? Ale Ci Witek zrobił psikusa... ile ostatnio ważył na usg? Ciekawe czy wszystkie Witki tak mają 😀

Lauraa lubi tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68, Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    🩺 04.06. 3414g wiercipiętka 💙 (37t6d) -> see you soon!

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 17 maja, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pakuję komplety: body na długi (lub krotki), polspiochy, pajac, czapeczka, skarpetki, w dwóch rozmiarach. No i niedrapki,bo szpital niby chce. Najwyżej mąż dowiezie jak będzie gorąco i trzeba będzie lżejsze, a wszystkiego przecież ubierać nie trzeba. Wezme rożek tylko rozkminiam który kocyk, szkoda mi trochę na ewentualne plamy ze smolki, ale mam otulacze flanelowe i jeszcze taki bawelniany jeden, to kocyk najwyżej na wyjście do okrycia 🙂

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68, Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    🩺 04.06. 3414g wiercipiętka 💙 (37t6d) -> see you soon!

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 17 maja, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza przyjemności na baby shower 💗

Mi w ubiegły weekend przyjaciółki zrobiły niespodziankę 🫢

Dzisiaj mam w planach sterylizację, bierzecie do szpitala swoje butelki? Zastanawiam się jak to wygląda w przypadku ewentualnego braku pokarmu, wiem że mm zapewnia szpital ale myślę co z butelkami itp

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 17 maja, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Laura, dziękujemy za Twoja historie ❤️ szybkiego dojścia do siebie i siły dla maleństwa, niech szybko ogarnia życie pozabrzuszkowe !

Elza baw się dobrze na BS! 🎈

Szkodnik a co z Twoimi skurczami? Są? Nie ma? Ale Ci Witek zrobił psikusa... ile ostatnio ważył na usg? Ciekawe czy wszystkie Witki tak mają 😀

Witek 02.05 ważył 3300g. Skurcze pięknie regularnie piszą się na Ktg, ale u mnie to tylko odczuwalne twardnienie brzucha. Plamie bardzo delikatnie, czuję się jak przed samym okresem :)

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 17 maja, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Elza przyjemności na baby shower 💗

Mi w ubiegły weekend przyjaciółki zrobiły niespodziankę 🫢

Dzisiaj mam w planach sterylizację, bierzecie do szpitala swoje butelki? Zastanawiam się jak to wygląda w przypadku ewentualnego braku pokarmu, wiem że mm zapewnia szpital ale myślę co z butelkami itp
    U nas w szpitalach dawają jednorazowe butelki z mlekiem.

1️⃣7️⃣ cs

05.10. ⏸
    25.10. 👶0.54 cm 13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙 07.02. 👶 450g
    07.03. 👶 778g. 04.04. 👶 1349g
    02.05. 👶 2050g. 16.05. 👶 2610g

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakieś body mam zapakowane, ale w sumie dlatego, że się jakoś bardzo nie ograniczam, bo mam dużo miejsca w walizce 😅

Byłam wczoraj na warsztatach z fizjo urogin z drugą grupą ze szkoły rodzenia (bo na naszej przegapiłam, bo spalam xD) i co ciekawe mówiła, że ona nie jest fanką tego wewnętrznego masażu krocza i że równie skutecznie można kręcąc się na piłeczce np tenisowej - tak sobie pomyślałam może by to było rozwiązanie dla dziewczyn co mają infekcję?

Mi w nocy strasznie drętwiały ręce, nie była to najlepsza noc ogólnie, brzuch mi się spinał i twardniał, cieszę sie, że mam wizytę w poniedziałek 🙄

preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 17 maja, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, dziękujemy że się dzielisz z nami swoim przeżyciem. Dużo zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu, chociaż nie wiem ile będą chcieli trzymać małego. Dzielna jesteś 🥰

Elza, udanej imprezki!

Ja wczoraj chyba trochę przegięłam z aktywnością w domu, wieczorem ugotowaliśmy jeszcze z mężem rosół i młoda tak się wierciła, że miałam obawy czy nie będziemy w nocy jechać do szpitala. Była tak aktywna jakby szukała drogi wyjścia i właśnie grzebała mi w szyjce. Na szczęście noc spokojnie przespana, a ja nadal jej powtarzam, że pogoda jest paskudna i nie warto wychodzić :-D

Ja jeszcze będę robić przegląd ubranek, które mam spakowane, bo liczę na to że 50 które na wszelki wypadek tam popakowałam będą mogły wrócić do komody. Dowiemy się na następnej wizycie ;-)

Lauraa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 17 maja, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia odpisałam ❤️

kasssia lubi tę wiadomość

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tak myślę że wezmę może z 2 szt na krótki rękaw i długie spodenki śpiochy z zakrytymi nóżkami, skarpetki też wezmę bo mam też takie spodenki co mają odkryte stópki no a jakby co to właśnie męża przygotuję i zrobię mu osobną torbę w domu w której dam rzeczy takie których mogłoby braknąć albo których nie będę brała do walizki i jeśli będzie trzeba to przywiezie w danym momencie 😊

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura - piękna historia! Jesteście super dzielni, brawa dla Was ❤️

Werzol u nas wczoraj podobna sytuacja, najpierw zrobiłam rosół, a później młoda próbowała wyjść przez pępek 😂

Ja zapakowałam jakieś bodziaki na krótki rękaw do walizki, ale w razie co, to ubierzemy je pod śpiochy na długi rękaw

Lauraa, Werzol lubią tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
‹‹ 1511 1512 1513 1514 1515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ